Apua, kiitos pian ! Viiksikarvoista

Daisu

Eli siis, minulla on havannankoira ja mietin, voiko viiksikarvoja leikata?
Näyttää todella typerältä kun muualla lyhyt turkki ja viikset / parta pitkä.

Jos leikkaan, sattuuko se koiraan tai hankaloittaako muuten ?

27

8247

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hfyf

      Anna mennä vaan, ihan huoletta. Ei satu koiraan, ellet ihan pinseteillä nyppimään ala.

    • 9786898668968

      Joo-o näin on kuten edellä sanottiin eli koira ei viiksiään kaipaa kuten kissa. Varsinkin jos et vie koiraasi peilin eteen jolloin se huomaa näyttävänsä parrattomana melko typerälle.

    • bgfrbsrt

      EI SAA LEIKATA!

      Koira nuuhkii hajuja viiksikarvojaan käyttäen sekä viestii toisten koirien kanssa! Äly hoi!

      Jos haluat, että se ei enää osaa tulkita muiden jättämiä viestejä ja, että muut pitävät sitä epäilyttävänä ja alkavat rähistä sille, niin...

      • kljdsakli

        Äly hoi itsellesi vitsiniekka. Väärän tiedon jakaminen ei ole kannatettavaa. Viiksikarvojen kautta ei välity minkäänlaisia hajuaistimuksia yhdelläkään nisäkkäällä. Sitä virkaa hoitavat sieraimet ja sisemmältä löytyvät hajuepiteelit. Joillakin eläimillä (mm. kissaeläimet) niillä viiksikarvoilla on merkitystä (tilan aistiminen) muttei koiraeläimillä.


    • ....

      Kaikilla karvoilla, myöskin niillä viiksikarvoilla on tarkoituksensa. Ne ovat tuntokarvoja. Ei koira niiden menettämisestä sinällään kärsi tai siitä haittaa sille ole, mutta se että niitä leikataan pois pelkästään ulkonäkösyistä on todella typerää!
      Kaiken lisäksi koira jolla ei ole viiksikarvoja vasta hölmölle näyttääkin, koska se ei näytä luonnolliselle.

      Anna siis viiksikarvojen olla, äläkä pelkästään oman turhamaisuutesi takia niitä pois leikkele.

      • Backtobasicsbaby

        Koira jolta on viiksikarvat leikattu ei pysty käyttämään täyttä aistikapasiteettiaan.
        <viiksikarvat ovat tuntokarvoja ja ovat siis osa koiran aistimuksia vastaanottavaa elimistöä. Tuntoaisti on yksi koiran tärkeimmistä aisteista ja muut aistielimen osat ovat mm koiran iho, lihaksisto, koko keho aistien liiketuntoaistia.

        Koira jolta viiksikarvat on leikattu ei voi yhtä hyvin, sillä ei ole yhtä hyvä olotila kuin koiralla joka voi käyttää kaikkia aistikanaviaan sataprosenttisesti.
        En ymmärrä koiranomistajia, jotka tahallisella toimenpiteellä pelkän ulkonäöllisen seikan takia haluavat parhaalle ystävälleen huonompaa vointia.


    • Se on elävä olento

      Älä leikkaa.

      Ei niitä turhaan sinne naamaan ole luoto. Koira käyttää niitä aistimiseen, eleisiin, tunnusteluun. Miksi vaikeuttaisit koirasi oloa ja tekisit siitä kummajaisen muiden silmissä.

      Eikö koira ole tärkeämpi kuin sinun mielipiteesi ulkonäöstä.

      Juttele vanhemmillesi. Olisko paikallaan vähän jutella, kun on taas otettu koira vain ulkonäkösyistä lasten leluksi.

      • 1813

        Miten te luulette ihmisten trimmaavan sitä vaativia koiriaan niin että säästäisivät viiksikarvat??? Mahdotonta se on, kyllä siinä vedetään koneella kaikki pois. Googlettakaa vaikka villakoiran kuvia, ei ole yhdelläkään trimmatulla viiksikarvoja säästetty. Mahtotontahan se olisi.


    • hyi teitä ..

      Viiksikarvoja EI SAA leikata! Uskokaa minua! Ensinnäkin leikkaaminen tekee todella kipeää! Toiseksi koira menettää hajuaistinsa ja sen sosiaalinen elämä kärsii jos siltä leikataan viikset! Hävetkää eläinrääkkääjät, jotka leikkelette koirien viiksikarvoja!!!!

      • Eipä ole tainnut

        sulle itsellesi vielä viiksiä kasvaa eikä partaa. Jos olisi, niin tietäisit. Aivan hyödyttömiä räkäjarruja ihmisillä, eikä juuri sen kummempia koiraeläimillä.


      • jijij

        Miten helvetissä koiran hajuaisti on VIIKSISSÄ??? Meinaatko että ihmisilläkin vain parrakkailla/viiksekkäillä miehillä on hajuaisti ja muilla ei ? http://fi.wikipedia.org/wiki/Hajuaisti
        Ja jos se leikkaaminen koiraan sattuisi, luulisi että se osoittaisi sen jotenkin. Eihän ihmisiinkään satu kun sheivaa kuka mitäkin ruumiinosaansa, tai kun hiuksiasi leikataan. Toivon mukaan olette provoja jotka muuta väitätte, en halua uskoa että oikeasti noin tyhmiä ihmisiä kulkee kaduilla...


      • backtobasicsbaby

        Wikipediasta kopioitua:

        tuntoaisti

        yksi aisteista; havaitaan kosketusta, terävyyttä, pehmeyttä, lämpötilaa, painetta, kipua ja kehon asentoa

        se tuntokarva on yksi aistikanava koiralla


    • EI SAA LEIKATA

      Millä ne koirat luonnossa leikkaa viiksikarvoja???????????

      Trimmaus on ihmisen keksintö! MEITI, KÄYTÄ AIVOJA.

      • Entäs kynnet?

        Millähän tämä aivonero päättelee että koira luonnossa lyhentäisi kynsiään? Siihenkin tarvitaan ihmisen keksimiä apuvälineitä.


      • Urpåjanipetteri

        Ruokkiminen on ihmisen keksintö!!! Ei eläimiä luonnossakaan ruokita!!!! Ja jos tulee sairaaks, ei niitä hoideta, ihmisen keksintö!!!! MEITI, KYTÄ AIVIJA.


    • Daisu

      No kerronpas enemmän, teille jotka ette tajunneet .

      EI SAA LEIKATA - nauttiiko koira sitten pitkästä turkista, kun pitää olla kokoajan pesemässä ja puunaamassa? Mielestäni ei, joten leikkasin lyhyeksi .

      Ja selvennykseksi vielä sekin, että olen jo trimmanut muualta lyhyeksi mutta mietin, että jos leikkaan normaalisti partakarvat niin haittaako jos menee niitä ihan kunnon viiksiä mukana? Ainakin koirani trimmaaja oli leikannut näin, nyt mietin et miten teen.

      Ja koirani on oikeasti todella typerän näköinen noin ja tuskinpa itsekkään nauttii kun jää lumi ja ruoka naamaan kiinni. Ja naamakarvat uivat vedessä.

      Eli kunnollisia mielipiteitä lisää kiitos.

      • ....

        On ihan ok asia trimmatessa leikata viiksikarvat pois, koska niiden säästäminen on vaikeaa, ellei jopa mahdotonta. Mutta ensimmäisestä tekstistäsi sai sen kuvan, että sinun mielestäsi koiran viiksikarvat ovat rumia ja haluat sen takia niitä säännöllisesti, myös muulloin kuin trimmatessa leikellä pois, vain sen takia, että koira näyttäisi kauniimmalta.

        Eli senkun trimmaat koko naaman, myös ne viiksikarvat. Koira kasvattaa kyllä uusia tilalle. Kunhan et säännöllisesti rupea noita viiksikarvoja leikkelemään vain sen takia, että ne eivät nätiltä näytä (mitä et ilmeisesti edes aiokaan). Koira ei niiden leikkaamisesta kärsi, se ei sitä satu, tai sen elämää niiden puuttuminen ei haittaa. Niitä putoaa siltä itsestäänkin ja uusia kasvaa tilalle.


      • 29

        Kaikki ne jotka vastasivat että voit leikata ne, olivat niitä kaipaamiasi kunnon viestejä, muut vastaukset voit unohtaa.
        Jos et siltikään usko, voit vaikka soittaa eläinlääkärille ja kysyä tekeekö koira mitään viiksillään ja sattuuko niiden leikkaus, ja nolata noilla kysymyksillä itsesi lekurin silmissä.


      • Ss-koira
        29 kirjoitti:

        Kaikki ne jotka vastasivat että voit leikata ne, olivat niitä kaipaamiasi kunnon viestejä, muut vastaukset voit unohtaa.
        Jos et siltikään usko, voit vaikka soittaa eläinlääkärille ja kysyä tekeekö koira mitään viiksillään ja sattuuko niiden leikkaus, ja nolata noilla kysymyksillä itsesi lekurin silmissä.

        Meidän hundilla hitler-viikset... Oikein komiat on!


    • Daisu

      Siis en tietenkään niitä sen takia leikkaa et näyttäisivät tyhmälle, mutta koko 'parta' on hieman vaikea leikata kun viiksiä on paljon. Anteeksi epäselvästä kirjoituksestani (:

    • Daisu

      Aivan, mutten ymmärrä miksi se olisi nolaamista.

      Porukkani soittavatkin trimmaajalle mutta olisin ekana kysellyt täältä, ja kiitos asiallisista vastauksista (:

      • ....

        En minäkään ymmärrä miksi se olisi nolaamista, ainakaan koiran. Toiset koirat tuskin tajuavat onko koirallasi viiksikarvoja vai ei. Joten siinä suhteessa ei tarvitse olla huolissaan, ei toiset koirat ala sitä syrjimään, tai pitämään epäilyttävänä tai muutakaan hölmöä mitä täällä on ehdoteltu. Ainoat jotka sen ehkä tajuavat, että koiraltasi viikset puuttuvat saattavat olla toiset koiranomistajat. Ja heidän mielipiteistään koirasi tuskin välittää ja mikäli sinä välität niin voit aina selittää, että ne jouduttiin trimmaamisen yhdeydessä leikkaamaan (jonka kyllä asiallinen koiranomistaja ymmärtää, muista lienee ei väliä).

        Älä siis välitä kaiken maailman hölmöistä kommenteista joita täältäkin lukea voi, kyllähän mielipiteitä maailmaan mahtuu, ei niistä välittää kannata eikä itseensä ottaa. Trimmaajalta lienee olet saanut asiantuntevan vastauksen siitä miten toimia, joten ei muuta kuin aurinkoista kevään jatkoa :)


    • koiraHullu12

      Hei vielä monen vuoden vanhaan ketjuun vastaan.. älkää missään nimessä tämän ketjun vastauksien perusteella leikatko. Lukekaa vaikka netistä tai soittakaa koira-asiantuntijalle. Minun tietojeni mukaan EI SAA LEIKATA.

      • Hullukoira21

        Tytöt tykkäävät enemmän viiksiukkeleista, joten ei saa leikata. Naaraiden/ naisten parran voi sen sijaan leikata.


      • backtobasicsbaby
        Hullukoira21 kirjoitti:

        Tytöt tykkäävät enemmän viiksiukkeleista, joten ei saa leikata. Naaraiden/ naisten parran voi sen sijaan leikata.

        Väität siis että eri sukupuolta olevilla koirilla on erilaiset aistit? Mielenkiintoista.


    • igd

      Senkin tyhmä omistaja ... on parasta että annat koiran pois parempaan kotiin . Olet idiotti ja sulla ei pitäis olla mitään eläintä ... täysin idiotti olet onneton eläinten omistaja Haloo totta kai kaikilla eläimillä on tuntoviikset .. mutta miksi kysy Eläinlääkäristä tai mielummin älä ota mitään eläintä jos leikkaa niiden tuntoviikset 😈senkin tyhmä typeryys

    • backtobasicsbaby

      Ei jos ei ole pakko.
      Kaikki aistitoiminta stimuloi aivoja ja on sitä kautta koiran hyvinvointia edistävää.
      Voiko leikata, tietenkin voi, mutta jos ajattelee hiukan laajemmin ja pidemmälle, miksi passivoisi koiran elämää aivan tarkoituksellisesti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      110
      1917
    2. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      9
      1569
    3. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1519
    4. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1487
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      151
      1425
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      107
      1370
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1317
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      648
      1239
    9. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      16
      1157
    10. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1118
    Aihe