Nettitullaus

nettishoppaaja

Tullilla on tulossa maalis-huhtikuun vaihteessa uusi palvelu. Tullauksen voi hoitaa kokonaan netin kautta ja paketti tulee tämän jälkeen kotiosoitteeseen tai ainakin lähipostitoimipaikkaan. Palvelusta ei mene mitään palkkioita.

"Nettituonti
Huom! Nettituonti-palvelu ei ole vielä käytössä. Linkki asiointipalveluun lisätään Tullin nettisivuille kun palvelu on käytettävissä.

Tulli ottaa Nettituonti-palvelun käyttöön maalis-huhtikuun vaihteessa. Sinun ei enää tarvitse käydä Tullissa, jos teet tulli-ilmoituksen netissä. Ilmoituksen tekeminen netissä edellyttää, että sinulla on verkkopankkitunnukset, olet saanut Postista tai kuljetusyhtiöstä saapumisilmoituksen ja sinulla on asiakirja, josta tavaran arvo selviää (esim. kauppalasku tai tilausvahvistus). Nettipalvelun kautta voi saman tien maksaa tullauspäätöksen/laskun verkkopankissa.

Kun olet maksanut verot, saat postipaketin suoraan kotiisi tai lähipostiin. Rahtilähetyksen tullauksissa saat maksamisen jälkeen nettipalveluun luovutuspäätöksen, jolla voit hakea tavarat rahtiterminaalista.

Mitä muita vaihtoehtoja tavaran tullaamiseen on?
•Voit valtuuttaa huolintaliikkeen tekemään tullauksen puolestasi. He veloittavat palveluistaan hinnastonsa mukaan. Postipakettien tullauksen osalta löydät ohjeet Itellan tai Posten Ålandin saapumisilmoituksesta.
•Voit pyytää siirtämään postipakettisi itseäsi lähimpänä olevaan tullitoimipaikkaan ja käydä itse toimipaikassa. Siirtopyynnön jälkeen et enää voi hoitaa tullausta netissä.
>> Lista postipaketteja hoitavista tullitoimipaikoista"

http://www.tulli.fi/fi/yksityisille/netista_ostaminen/nettituonti/index.jsp

***

Itselläni on pysväismääräys Itellalle siirtää kaikki tullattavat paketit lähitullipaikkaan, jossa olen tehnyt tullauksen itse. Ilmeisesti joutuisin tuon siirtomääräyksen peruuttamaan, jotta voisin alkaa käyttää nettitullausta.

2

904

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nettishoppaaja

      Hyvinhän tuo tuntuu toimivan. Tuli kaksi EMS-pakettia Kiinasta, jotka jouduin tullaamaan. Tullauspäätös tuli heti. Maksettuani alvit verkkopankin kautta lähti tullilta heti Itellalle tieto siitä, että paketit voi laittaa tulemaan. Tulivat kahden päivän päästä kotiovelle. Yksi tullaus vei noin 20 minuuttia kokonaisuudessaan. Toinen tullaus meni jo vähän nopeammin.

      Ainoa homma, mikä voi tuottaa ongelmia, on taric-koodi. Jos ei luettelosta itse saa selvitettyä, voi kysyä koodia tullivirkailijalta puhelimitse kesken lomakkeen täytön.

      Tulli kertoo jossakin ohjeessa, että ei saa alkaa tullata ennenkuin Itellalta on tullut ilmoitus. Toinen ohje sanoo, että ei saa tullata ennen maahan saapumista. Hyvin onnistui ilman Itellan Itellan ilmoitustakin seurankoodien kerrottua, että paketit ovat Tullipostissa.

    • hopsistahooo

      Täytyy myöntää, että johan on hankala tuo nettituonti palvelu. Eikä mulla sinällään koneiden kanssa ongelmia ole ja täytän lomakkeet nopeasti.

      Mutta kun se lomakkeiden asettelu on niin älyttömän harhaanjohtava, että pakosti heille jää antamatta jotain tarvittavaa tietoa tai sitten antaa tiedon väärään kohtaan. Esimerkiksi kun kysytään vastaanottajan tietoa ja samalla sivulla lähettäjän tietoja, voi helposti ymmärtää, että kysytäänkin tulli-ilmoituksen lähettäjän tietoja. Näin kävi mulle ja keljuttaa. Ei tullut päätöstä heti. Saavatpa sit pähkäillä miksi joku Jarmo lähettää amerikasta ravintolisiä ja nimi on sama kuin vastaanottajallakin.

      No voi mua haukkua hölmöksi, mutta helpostiko tuon väärin ymmärtää, kun ylempänä kysytään vastaanottajaa ja sitten ei eritellä että "TAVARAN LÄHETTÄJÄ" vaan "LÄHETTÄJÄ". Helposti ymmärtää ihan vikaan, jos täyttelee nopiaaan.

      Lopuksi Taric koodisto on epäloogisesti järjesteltyjä, että ihmettelenpä kuka ihmeen insinööri moiset on aikaiseksi saanut.

      Äh, luulinkin että moinen oli helppo käyttönen. No eipä näköjään ollu ku tuli kämmi tehtyä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      333
      3125
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      110
      2315
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      88
      1696
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      200
      1642
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      70
      1424
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      57
      1313
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      13
      1116
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      22
      1107
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      3
      1073
    10. Vapunviettoon

      Ohjeita palstanaisille: piIIua ei jaella.
      Sinkut
      162
      964
    Aihe