ammatillinen kuntoutus

masiksesta pois

Olen lukenut tästä ja olen kiinnostunut, mutta minulle ei ole tätä vielä ehdotettu. Miten voisin päästä ammatilliseen kuntoutukseen. Millaisia kokemuksia teillä on asiasta?

19

2960

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuntoutus

      En tiedä minkälaista kuntoutusta olet hakemassa. Minulla alkamassa pitkä yksilöterapia (Kelan kuntoutus). Useita keskivaikeita masennusjaksoja ym. Ensin sitoutuminen hoitoon, mulla takana psykologilla käyntejä, eräs pidempiainen masennusryhmä, lääkärissä käyntejä ja viimein työterveyslääkärin lähete psykiatrian polille, josta sain B-lausunnon Kelaan. Sieltä myönnettiin osittain tuettu kuntoutuspsykoterapia vuodeksi. Kannattaa itse kysyä ja pyytää yksilöterapiaan.

    • blackest pearl

      Jos olet kuntoutustuella, lääkäri tekee b-lausunnon suunnitellusta ammatillisesta kuntoutuksesta eläkevakuutuyhtiöllesi/Kelalle. Siellä sitten päättävät myöntävätkö sitä. Kun eläkeyhtiö/kela on hyväksynyt ammatillisen kuntoutuksen, tehdään kuntoutussuunnitelma. Sekin tietääkseni lähetetään em. tahoille.

      Itse haen nyt keväällä kuntoutustuella työkokeiluun. Se kestää vähintään 3kk ja aloitetaan esim. 3h/pv ja nostetaan pikkuhiljaa 8h/pv. Plussaa siinä on, että saa 30% korotettua kuntoutusrahaa. Tosin minulla se menee lapsenhoitokuluihin.

      Työkokeilussa mitataan työssäjaksamista. Sen voi keskeyttää, jos vointi heikkenee, eikä jaksa käydä töissä.

    • masiksesta pois

      Just tuommoista työkokeilua haluaisin testata. Kiitos hyvistä neuvoista, näillä menen eteenpäin. Olen kuullut, että työkokeilupaikan haussa saa apua sellaiselta uravalmentajalta, koska en itse tiedä mitä työtä voisin tehdä.

      • kuntoutettu

        Kannattaa mennä uravalmentajalle ammatillisen kuntoutuksen kautta, koska jos esim. itse vain haet opiskelemaan haluamaasi ammattiin joudut elämään opintotukien varassa. Ammatillisessa kuntoutuksessa tuet on paljon paremmat. Olin ensin itsenäisessä työkokeilussa, siellä kaikki meni päin seiniä. Sitten asiasta valitettuani pääsin yksityiselle uravalmentajallekatjanoposelle ja se oli erittäin hyvä kokemus, sain heidän avullaan nopeasti uuden työpaikan oppisopimuksella ja kaikki sujui hyvin. Nyt minulla on uusi ammatti ja työ josta olin unelmoinut.


    • masiksesta pois

      Kiitos hyvästä vinkistä! Näillä neuvoilla pääsen hyvin eteenpäin.

    • maram@

      Minä jouduin pyytämään että pääsen ammatilliseen kuntoutukseen, eli ei sitä aina ehdoteta. Rohkaistukaa vaatimaan, niin saadaan palveluita joita meille kuuluu.

    • Kale-80

      Mulle tarjottiin eläkeyhtiöstä sitä, kun en tiennyt mitä työtä jaksaisin enää tehdä. Olin kans noposella, aloitin opiskelut niiden avulla ja opintoja yritän nyt parhaillaankin saada loppuun. Välillä on vaikeampaa jaksamisen kanssa välillä menee hyvin. Urasuunnittelu oli mulle hyväksi, sillä olin ihan pihalla mitä mun elämääni suhteen pitäis tehdä. Kannattaa pyytää sitä, jos ei tarjota.

    • Kale__

      Vinkkinä voisin sanoa muille, jotka näitä asioita vielä tulevaisuudessa joutuu pähkäilee että menkää uravalmentajalle vakuutusyhtiön kautta.Minä olin noposen valmennuksessa rovaniemellä ja kuntoutujatuttava saman firman valmentajan luona tampereella, molemmat olimme tosi tyytyväisiä, sillä saimme juuri tuommoisiin kysymyksiin apua. Se uravalmentaja on vähän kuin oma konsultti tai sihteeri, joka hoitaa kaikki asiat hyvin vakuutusyhtiöön ja ylipäätään se tietää nuo kaikki raha jututkin. Se eimaksa mitään minulle, mutta auttaa puolueettomana tosi paljon. Ei siis oo mikään kurssi tai kuntoutus, vaan siellä käydään yksikseen tapaamassa tätä omaa valmentajaa. vakuutusyhtiöitä ei välttämättä kiinnosta tai niillä ei oo aikaa kertoa näistä oikeasti auttavista palveluista vaan ihmisten pitää vaatia näitä itse. Hyvä jos osalle on kerrottu, mutta luulenpa että tosi moni jää ajanpuutteen tai muun syyn vuoksi apua vaille. Noposen firman työntekjä järjestää työpaikat tai koulutuksetkin, jos sellaista tarviaa ja vakuutusyhtiö uskoo niitä paremmin kuin jos itse yrittää asioitaan saada hoidetuksi. Minä sain niiden avulla uuden koulutuksen ja työpaikan sen jälkeen.

    • Latvainvalidi

      Ei ainakaan keski-ikäisille tarjota.

      Hain kaksi kertaa ja toisella kerralla sain valituksen jälkeen, mutta 2-3 vuotta liian myöhään. Täydennyskoulutusta ja työkokeilua. En jaksanut enää, koska masennus oli kroonistunut ja luottamus työeläkeyhtiöön oli mennyt. Olivat joka välissä potkimassa pois kuntoutustuelta, eivät antaneet ammattilista kuntoutusta ja sitten kun ammatillinen kuntoutus oli ollut olivat sitä mieltä, jotta olipas tehokasta ja taas meinasivat panna kuntoutustuen poikki.

      Työeläkeyhtiö, jos mikä on meiikäläisen ajanut ajanut eläkkeelle mielivaltaisin päätöksin. Ei ole pystynyt mitenkään keskittymään kuntoutumiseen, kun joka välissä sai pelätä paskat housuissa, stressi on ollut hirveä, että työeläkeyhtiä laittaa toimeentulon poikki. Nyt kun olen eläkkeellä olen kuntoutunut niin paljon, että teen osa-aikatyötä. Ehkä vielä palaan kokoaikatyöhönkin, mutta ikä taitaa painaa liikaa...

      Hienoja jos nykyisin on paremmat systeemit, mutta itse sitä saa yleensä pyytää/vaatia.

    • $epp0-

      Minä olen viisikymppinen ja minulle kyllä ammatillista kuntoutusta tarjottiin, joten voipi vaihdella eläkeyhtiöittäin tai jopa henkilöittäin eläkeyhtiön sisällä. Tarjottiin jopa mahdollisuutta uudelleen kouluttautua uuteen ammattiin koulun penkillä mutta siijen en enää lähtenyt kun viimeksi olen koulun penkillä istunut yli 30 vuotta sitten. Noposen valmentaja sitten järjesti minulle uuden työpaikan, teki kaikki paperit ja kaikki meni ihan hyvin.

    • peras.

      Kyllä tarjottiin minullekin,olen Varman asiakas. Ikää on 48 ja kouluja en ole paljoa käynyt. Otin tarjouksen vastaan ja nyt olen uudessa työssä jota voin tehdä masentuneena ja selkävaivaisena.

      • Anonyymi

        Baronan joku työuravalmentaja vai mikä se titteli olikaan oli tosi ylimielinen ja en tykännyt yhtään käydä siellä eikä siitä ollut minulle mitään hyötyä


    • Latvainvalidi

      Mutta jos on selkävaivainen, niin ammatillista kuntoutusta saakin helpommin. Se näkyy ihan tilastoissa.

      Homma on kyllä muuttunut vuoden 2005 jälkeen. Nykyisin ammattilista kuntoutusta tarjotaan masentuneillekin.

    • $epp0-

      Mulla ei ollu muuta kuin masennus, fysiikka pelaa hyvin. Viisikymppisellekin tarjottiin koulutusta myöten, mutta se ei minua kiinnostanut kun en ole luku miehiä.

    • Olintuollajust

      www.ammatillinenkuntoutus.fi löytyy lisätietoja tuosta noposen valmentajasta ja siitä kuka voi päästä kuntoutukseen eläkeyhtiön kautta

    • Yksmasentunut

      Masentuneenakin pääsee ammatilliseen kuntoutukseen, kysyin sitä niin melkein puolet on masentuneita, joten on mahdollista. Kaikkia koulutuksia ei lähdetä välttämättä työeläkeyhtiöstä maksamaan, siihen masennus vaikuttaa, kuten esim. lähihoitaja on kuulemma usein sellainen missä ois töitä mutta ei kouluteta alalle. Ehkä liian raskas ala meikäläisille.

      • Anonyymi

        Miten jos on työkyvytön niin laitetaan ammatilliseen kuntoutukseen? Onko se jokin muu juttu sitten..
        Ei kai nyt työkokekeiluun ja muita laiteta jos kivun takia valvoo yöt?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten jos on työkyvytön niin laitetaan ammatilliseen kuntoutukseen? Onko se jokin muu juttu sitten..
        Ei kai nyt työkokekeiluun ja muita laiteta jos kivun takia valvoo yöt?

        Sain kevan kautta päätöksen ammatillisesta kuntoutuksesta. Työkyvyttömyyseläkettä hain, mutta tietenkin siitä tuli hylky. Olen osatyökyvyttömyyseläkkeellä ja olen ollut jo yli vuoden sairaslomalla. Minusta ei todellakaan enää tule työkykyistä, mikä on todettu työkykyneuvottelussa, samoin opikelemaankaan minusta ei enää ole. Kevan tyhmä idea oli, että pitäisi mennä työkokeiluun työpaikalleni, vaikka olen jo kokeilut tehdä 4 tuntia päivässä töitä, eikä onnistu sekään enää. Olen keskustellut Kevan myöntämän tilanneselvittelijän kanssa, joka myös oli sitä mieltä että ammatillinen kuntoutus, ei enää tuota toivottaa tulosta. Onko kellään kokemusta keskustelusta tuon tilanneselvittelijän kanssa ja mihin ne hänen antamat lausunnot menevät? Olen jo 58-vuotias, joten varmaan roikutaan pari vuotta liiton rahoilla, että tulee 60-vuotta täyteen, jos silloin pääsisi työkyvyttömyyseläkkeelle.


    • Anonyymi

      Mitä jos ammatillinen kuntoutus tai työkokeilu ei onnistu?

      Tämä on kysymys, joka varmasti mietityttää monia. Aina ei ammatillinen kuntoutus onnistu hyvästä suunnittelusta huolimatta. Työkokeilu on taas vastaavasti yksi tapa tutustua uuteen alaan tai työpaikkaan, mutta se ei takaa työsopimusta. Työkokeilun tavoitteena on parantaa valmiuksia ja mahdollisuuksia työllistyä, mutta se voi joskus myös osoittaa, että kyseinen työ ei ole soveltuva terveydentilalle. Tällöin tulee pohtia, että onko syynä tehtävien sopimattomuus vai yleisesti terveydentilan heikentyminen, jonka vuoksi työhönpaluu ei ole oikea-aikaista. Mikäli kyse on tehtävien sopimattomuudesta, tulee pohtia tavoitteita uudestaan ja niihin pääsemisen keinoja sekä tukimahdollisuuksia. Terveydentilan muuttuessa tai heikentyessä vastaa terveydenhuolto työkykyisyyden ja uuden hoitosuunnitelman tekemisestä.

      Tuo yllä oleva siis kopioitu täältä https://www.katjanoponen.fi/blogi/ammatillinen-kuntoutus/

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      74
      5238
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2386
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1907
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1598
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1571
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1368
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1277
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1216
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1202
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe