matkatuki työharjoittelu

voiko saada

Hei tietääkö kukaan onko mahdollista saada työssäoppimiseen matkatukea, mun matkat maksais yli 70€ kun joutuisin meneen ulkopaikkakunnalle, omalta paikkakunnalta oikeen löydy paikkaa mihin mennä niin täytyy mennä muualle. Matkustaisin 5 kertaa viikossa sinne ja tosiaan ainakin kuukauden ajan. Onko kukaan hakenut tämmösessä tapauksessa tukea ja kenties saanut sitä?

7

9396

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • puppiduuduu

      Saatat saada, ellet saa työssäoppimisesta palkkaa yli 600e tjt (en muista tuota summaa) ja opiskelet ammattikoulussa nuorisopuolella (esim. yliopistossa/AMK:ssa ei matkatukea saa). Kannattaa käydä kotikuntasi Kelassa kysymässä tarkemmin (esim. paljonko saisit, onko tuo 70e/pvä/vko/kk?).

      • wssda

        Mistä VITUN lähtien työssäoppimisesta on saanut palkka? Ainut minkä saa on työttömyyskorvaus ja 9e kulukorvaus matkoihin yms.


      • puppiduuduu
        wssda kirjoitti:

        Mistä VITUN lähtien työssäoppimisesta on saanut palkka? Ainut minkä saa on työttömyyskorvaus ja 9e kulukorvaus matkoihin yms.

        Kyllä aika monessakin paikassa maksetaan työssäoppimisesta palkkaa, mutta yleensä ovat melko nimellisiä (jotain max. 500e/kk tms.). Työnantajaa ei ole velvoitettu maksamaan palkkaa, joten harvemmin mitään maksavatkaan, mutta ainakin omalle kohdalle sattui paikka, josta sain n.400e/kk. Matkakorvauksia en kyllä edes hakenut (työpaikka lähellä).


    • Anne

      Ainakaan kuljetuspuolen harjoittelijoille ei makseta mitään. Joutuu syömään ns kalliimpaa ruokaa (kahvilat) , eikä saa mitään korvausta. Vastuullinen työ , ero vaan ettei saa korvausta. Vähän meinaa harmittaa!

    • ammattikoululainenna

      meillä ammattikoulussa neuvottiin hakeen kelasta työssäoppimisen ajan matkakorvauksia jos työpaikka kaukana ja kulkee omalla autolla jne.. ja samoin koulu korvaa ateriakorvauksen jos ei pysty koululla käymään syömäs tai jos työpaikka ei ruokaa tarjoo. ateriakorvaus tais olla 2,7€
      nyt yritän hakee tietoo siit matkakorvauksesta et pitäskö se hakee kelalta?

      • Näin

        Ammattikoulun ns. TOP-jaksolta haetaan matkakorvauksia koulumatkatuki hakemuksen kautta, sen voit joko tulostaa kelan sivuilta tai käyt kelasta hakemassa laput. Matkaa tulee olla vähintään 10km yhteen suuntaan, jotta korvauksia voi hakea. Täytät lappuun omat tietosi, ja sitten viet lappusi(yhteensä 3 lappua) oman ammattikoulusi opintotoimistoon, sieltä hoitavat sen eteenpäin kelalle.


    • työharjoittelija90

      Tuo 600e on raja eli jos tuon alle tienaa kk opintotuet eivät mene. Työharjoittelu voi olla palkatonta tai palkallista (itselläni palkallinen).

      Matkakustannuksiin voi saada tukea, ainakin meidän koulun sivuilla tai kelan sivuilla (en muista kumpi) oli jos vaikka ei saisi tukea niin kannattaa aina yrittää hakea päätös tulee sitten myöhemmin. Jos kulkee omalla autollaan meno paluu matkan täytyy mennä yli 3h julkisia läytettäessä, vasta silloin hyväksytään tuo omanauton käyttö, muuten ei.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2813
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2390
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2160
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1954
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1806
    6. 157
      1795
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1767
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      132
      1513
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe