Rinnetontti

MWM

Apua kaivataan nousevan rinnetontin pihasuunnittelussa!

Nyt olisi edessä pihan kunnostus kohtuu edullisesti, itse tehden ja luontoa kunnioittaen. Kyseessä on n. 1000 neliömetrin jyrkähkösti nouseva rinnetontti, ja pihapiirissä on myös vanha ulkorakennus/sauna, joka lähivuosina restauroitaneen. Piha lienee haasteita rakastavan puutarhasuunnittelijan "unelma", sillä sille ei ole tehty vuosiin juuri mitään. Pihaa peittää villiintynyt heinikko/nurmi, jota pidetään trimmerillä siistinä. Piha nousee etupihalta jyrkästi ylös, mutta ylhäällä pengertyy siten, että ylhäällä on myös aavistuksen loivaa, mutta lähes tasaista maastoa. Pihalla on vanhoja omenapuita ja puutarhavadelmaa sekä mustaherukkapensaita. Myös sinne tänne iskettyjä kiviä ja isoja puita löytyy, mutta koko piha kaipaa kyllä selkeyttä ja jonkinlaista suunnitelmaa.

Toiveissamme ei ole "puskutraktoria vaativaa urakkaa", eli lopultakin kyseessä olisi rinnetontin rakennus siten, että siitä saisi toimivan ja kauniin kokonaisuuden kohtuullisen edullisesti esim. erilaisilla istutuksilla ja kiveytyksillä. Vinkkejä vastaanotetaan mm. istutuksista ym. rinnetontin kauniista ratkaisuista.

2

656

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Gardener

      Hieman haastava tilanne, sillä alan ammattilaisena pystyisin sanomaan paremmin jos näkisin missä kunnossa tontti on ja mitä sille voisi tehdä (tietysti edullisella budjetilla).
      Missä päin asutte tai pystytkö laittamaan kuvia tontista?

    • rinnetontilta

      Asun myös rinnetontilla ja koska maaperä on todella kuivaa ja köyhää ei istutuksien kanssa tarvinnut erityisesti miettiä kaivaessani kaiken siihen liittyvät kasviluettelot käsiini sekä tilasin kasan muurikiviä sekä hyödynsin kaiken maankaivuussa esille nousseen kivimäärän.

      Puutarha ei ole ikinä valmis guruja lainatakseni, mutta useamman vuoden innostuksen jälkeen tilasin lopulta pihasuunnittelijan ja sain siten pihaan jonkinlaista järkeä sekä säästäen isot rahat yhdellä hyvällä suunnitelmalla kuin kokeilemalla joka kesä uutta.

      Suunnittelijoita kehun siksi,että heidän kanssaan voi tehdä erihintaisia suunnitelmasopimuksia ja päätyä itselleen aivan uuteen näkökantaan. Mm. suunnitelma piti sisällään useampia hauskoja oleilualueita yksinkertaisin ratkaisuin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      95
      2555
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2213
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1917
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1661
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1635
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1616
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1578
    8. 76
      1484
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      112
      1397
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe