Nagant M1895

0000000

Saako kyseiseen revolveriin patruunoita enään mistään? tai saako hylsyjä,nalleja ja luoteja jos itse lataa.Revolveri oli Suomen armeijalla käytössä nimellä 7,62 rev/Nagant.

5

685

Vastaukset

 • hahahah.. venäläisillä se oli tomppeli!

 • Kyllä niitä oli käytössä Suomen armeijalla, kun sotasaaliiksi saatiin isoja määriä, ja taisi niitä jäädä maahan jo itsenäistymisen aikoihin. Suomen armeija nimesi aikoinaan myös sotasaalisaseet.

  Hylsyjä saa kyllä ostettua. Messuilla on näkynyt joskus, ja josko Midway myisi, en ole varma. Luoteja saa nykyään aika nihkeästi ko. väljyyteen, mutta voi hankkia valupihdit tai jopa tehdä itse sopivat valumuotit, jos on valmis näkemään vähän vaivaa. Latausholkitkin löytynevät, jos tosiaan tahtoo itse latailla.

  Vanhoissa hylsyissä saattaa olla ongelmana se, että niihin ei käy nykyaikainen nalli.

  Joka tapauksessa ainakin Lähdeniemellä näyttäisi olevan patruunoita myynnissä:

  http://www.lahdeniemi.fi/Sivut/Patr-pistrev.htm

 • Saa, ainakin Lähdeniemi myi PPU:n panosta. Myös Fiocchi lataa 7.62 Nagantia. Panosten hinnat ovat olleet korkeita mutta hylsyt on helppo ladata. Holkkisarjoja saa ainakin merkkiä Lee ja CH4D. Hylsynpidin on vähän hankalampi juttu mutta niitäkin on olemassa.

  Luodiksi käy esimerkiksi H&N:n puristelyijyinen kuparipinnoitettu RN 7,65 (.308) jolla on painoa 6g. Sama mikä käy mm. 7,65 Parabellumiin.

  Ainakin PPU:n hylsyt on osoittautuneet hyviksi. Latauksia löytyy mm. netistä ja maltti kannattaa pitää ladatessa mukana, Nagant on vanhan liiton vehkeitä.

 • Nagant on hieno ase nostalgisessa mielessä sekä myös aseteknisesti.

  Sellaisella ampuminen on oikea kulttuuriteko. Harmittaa, kun en tullut hankkineeksi vielä silloin entisinä hyvinä aikoina, kun Suomi vielä oli suvaitsevainen valtio.

 • Juu, kukaan ei saa alkaa enää harrastamaan tarkkuusammuntaa :/

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.