Syöpähoidoista kieltäytyminen, onko kokemuksia?

Rauhallinen päätös

Onko joukossa ketään, jolla on todettu syöpä ja joka on kieltäytynyt vastaanottamasta hoitoa?

Itse olen päätynyt tähän ratkaisuun. Olen kärsinyt koko elämäni ja joutunut elämään koko 2000-luvun yhteiskunnan elättinä. Nyt juuri kun olen pääsemässä eroon sossun luukulla ravaamisesta, sairastunkin syöpään, ja pysyn sossun luukulla, koska työkyvyttömyyseläkkeeni on niin pieni.

Sossulaisten epäinhimillinen kohtelu ylläpitää vaikeaa masennustani. Haluan elää edes pienen hetken vapaana sossun nöyryytyksistä. Vaikka hintana olisi lyhyt elämä. Tämä päätös tekee oloni rauhalliseksi.

18

6729

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hoidoissa käyvä

      Ei omakohtaiska kokemusta, mutta jokaisellahan on oikeus kieltäytyä hoidoista.

      Tiedät kai että syöpähoidot ovat halpoja? Eli sen takia tuskin tarvitsee sos.toimiston puoleen kääntyä. Päätöksen kääntymättä sen puoleen oletkin jo tehnyt, sinähän itse päätät asian.

      En tiedä mitä tarkoitat epäinhimillisellä kohtelulla, sos.toimistossa on sääntönsä, tulorajat ym. Kaikille ne ovat ne samat.

      Voimia sinulle.

    • hyvää on ollut..

      Halvinta hoitoa potilaalle.

      Kyllä syövän lääketieteelliset hoidot potilaalle ovat halvimmat mahdolliset. Sen tähden ei kannata olla hoitoja ottamatta. Hoitopäiviltä sarjahoitomaksu 7,50 € ja poliklinikkapäiviltä (lääkäripoliklinikka) 27,40 € matkat päälle. Ja jos olet huonossa kunnossa, voit käydä taxsilla, josta omavastuu 18,50 €/ edestakainen matka. Yhdensuuntaisen matkan omavastuu on 9,25 €/sivu.

      Kun Kelan omavastuuraja täyttyy, sen jälkeen saat matkakortin, jota näyttämällä ei maksa edes omavastuuosuuttakaan.
      Minulla on vuositodistus, eli minä en lainkaan tarvitse laitoksen antamaa todistusta taksin käytöstä kun Kela on antanut vuosipäätöksen, että julkisiiin hoitopisteisiin olen oikeutettu käyttämään taxstia tms. erityiskulkuneuvoa.

      Syöpälääkkeet taas maksavat 3 € (vaikka apteekin hinta on minunkin yhdellä lääkkeellä 1725 €) mutta minä tarvitsen maksaa siitä vain 3 €.

      Kyllä tunnen hoidosta kieltäytyneita, mutta he hoitavat syöpäänsä vaihtoehtohoidoin ja jos olet sossun asiakas, ei sinut budjettisi riitä vaihtoethoistiin hoitoon läheskään.

      Ja minulle lääkäri saneli, mitä minulla on valittavana, ja yksi vaihtoehto oli, ettei hoitoja annettaisi lainkaan, hoidettaisi vaan oireita.

      Jätä tupakka, kaljat ja viinat pois, riittävät rahasi syövän hoitoon.
      En minä ole sossussa mitään epäinhimillistä kohtelua saanut. Aivan asiallista on ollut, ja kun pojalle joduttiin hakemaan armeijan aikana sossusta tukea asunnon vuokran maksuun, hämmästyin, että ne laski vielä vuokran lisäksi käyttörahaakin vaikkei sitä osattu pyytääkkään.

      Olen koko ajan sossun asiakas vammaispuolella, ja todella hyvää on ollut kohtelu. Toki kohtelu riippuu myös asiakkaastakin. Varmaan tältäkin virkailijalta joku on saanut huonoa kohtelua ollessaan itsekkin hankala asiakas.

    • älälannistu

      Tähän voisin kirjoittaa, kokemuksesta tarinaa.
      Syöpähoidot ihan kunnallisella puolella verottavat sen verran kukkaroa, ettei niihin ole varaa jos henkilö on työkyvyttömyys eläkkeellä.

      Riippuu todella paljon syövästä ja sen hoitomuodoista, kuinka paljon kuukaudessa noita maksettavia sairauskuluja tulee. Käykö päivittäin saamassa hoitoa, onko sairaalajaksoja ym. ym.

      Sekään ei aina ole varmaa, että kaikkiin tarvittaviin lääkkeisiin saa erikoiskorvattavuuden vaikka olisi lääkärinlausunto.
      Osa voidaan rajata korvattavuuden ulkopuolelle, valitettavasti.
      Ja tuo taksi matka päivittäin käytynä on jo tosi paljon.

      Ja läheskään kaikki sossun asiakkaat ei juo kaljaa/viinaa tai edes polta tupakkaa. rahat voi olla tilapäisesti lopussa muutoinkin.
      Mutta alkuperäiselle kirjoittajalle ehdottaisin, että vaihdat sosiaalityöntekijää.
      Ja nykyään sossuissa ei paljoa tarvitse juosta, riittää kun laput toimitat kerran kk:ssa sinne.
      Olet oikeutettu saamaan toimeentulotukea sairauskuluihisi, älä ajattele sitä roikkumisena sossun luukulla vaan niin että sinulla on oikeus hoitoihin siinä missä muillakin.

    • Rauhallinen päätös

      Kiitos älälannistu.

      Saan pienintä sairauspäivärahaa, ja työttömänä ollessani sain työmarkkinatukea, työkyvyttömyyseläkkeeni tulee olemaan takuueläkkeestä vähän enemmän.

      Rahani ovat vähissä, koska tuloni ovat vähäiset. Olen absolutisti, enkä tupakkaakaan polta.

      Nykyisen sairauteni vaikeimmassa vaiheessa olen varmasti ollut hankala asiakas sossussa, mutta kyllä ammattitaitoisen sosiaalityöntekijän tulee ymmärtää, mikä on ihmisessä sairauden oireilua ja mikä ihmistä itseään, etenkin kun olen antanut kirjallisesti tietoa sairaudestani.

      Kukaan ei valitse sairauksiaan, eikä sitä miten oireilee sairauksiaan. Tämä tästä.

    • älälannistu

      "Kukaan ei valitse sairauksiaan, eikä sitä miten oireilee sairauksiaan."

      Tuon kun aina muistaisivat ottaa ihmiset, jo ihan yleisestikin huomioon. Kyllä sosiaalityöntekijän ainakin pitäisi tuo tajuta, niin monen monta ihmiskohtaloa kuitenkin varmaan näkevät.


      Jokaisella meillä on oikeus oman päättää itse hoidoistaan (riippuen sairaudesta/iästä), mutta harkitse nyt vielä.
      Jospa vaikka saisit sen sossun vaihdettua tai sitten vaan asioit sen mitä asioit, ja haistatat pas..t, kaikelle tylylle käytökselle.
      Uskoisin kuiteskin, että sieltäkin löytyy se ymmärtäväisempikin henkilö.

    • C37

      HEI!!! Itse olen elänyt syöpäni kanssa 5,5v välillä olen käynyt töissä ja sit taas ollut sairaslomalla. Ilman mieheni työssä käyntiä meitäkin sossunluukku odottaisi ,nytkin joudutaan pennejä laskemaan kun olen jälleen saikulla. Jos minulla ei olisi kaksi alakoulu ikäistä lasta kieltäytyisin ottamasta hoitoja ,mutta lasten takia haluan elää. Syöpäni on parantumaton joten hoidoilla saan vaan lisää elin aikaa ja sit kun alkaa näyttää tilanne ihan toivottomalta en kyllä suostu enään mitään hoitoja ottamaan. Sossuun en kyllä haluaisi mennä enään koskaan sillä siellä kyllä ihmistä ei arvosteta ollenkaan.

    • Pydetty hoitotauko

      Hei sinä hoidosta kieltäytyjä!

      Minulla on nyt tilanne se, että olen saanut lääketieteellistä hoitoa, mutta ilman tulosta. Minulla on muitakin vaikeita sairauksia, jotka asettavat sytostaattihoidoille valtavat riskit.

      Nyt olen siinä pisteessä, että olen pyytänyt hoitotaukoa, ja saanut sen. tänä aikana olen käynnistänyt vahvat luontaiset hoidot ja katson, pystyykö nämä pitämään syövän edes pysähdyksissä, jos merkkejä hidastumiesesta tai pysähtymisestä saan tällä hoitotautolla, niin sitten kieltäydyn hoidosta. Tai kieltäydyn, neuvottelen, että hoidan itsenäin, ja kontrollit hiotaa syöpäklinikka. Minulla on sellainen aavistus, että tähän ei varmaan ole mitään estettä. Sen verran olen näistä asioista jo keskustellut.

    • NY92

      Minulla kuoli äiti syöpään syyskuussa -12.
      Minulle ei syöpädiagnoosia ole vielä annettu, mutta jonkunmoinen patti on löydetty, tiedä sitä sitten mikä se on ja miksi se on. Ensi viikolla selviää. Mikäli patti on syöpä, kieltäydyn heti hoidosta, vain oireita voi hoitaa.
      Sikälimikäli se on kohtaloni, niin se sitten myös on. Haluan myös päästä äidin luokse, joten siltä kannalta kieltäytyminen ei ole edes vaikeaa.

    • itse valitset

      Kyllä sinulla on oikeus hoitoon ja vielä elämän jakumiseen. Riippuu myös syöpätyypistä, jos on hiama-, maksa,- keuhkosyöpä niin ennuste on huono. Monia syöpiä voidaan parantaa.
      No jos koet että kuoleminen syöpään on sinulle luonnollinen tapa niin ei kai siinä ole silloin mitään väärää olla ottamasta hoitoja.

      • Ilmaiset lääkkeet

        Mistä tuo käsitys, että syöpälääkeet on ilmaisia. Vain yleisimmät ovat. Osassa on kova omavastuu ja nämä lääkeet viellä maksavat tuhansia euroja. Osaan kela ei anna mitään. Näin käy uusien lääkkeiden kanssa.


    • anne471

      Oletko selvillä,kauanko lisäaikaa hoidot tuovat vai voivatko ne parantaa.Mieheni kieltäytyi hoidosta,koska lisäaikaa olisi tullut ehkä 2 kk ja ,johtuen jaloissa olevista tulehduksista,hän olisi saattanut viettää loppuajan sairaalassa,joten hän valitsi kotona olemisen ja hieman aikaisemman poismenon.Täytyy kyllä myöntää,että pahalta tuntui ,kun lääkäri suorastaan syöksyi onniitelemaan meitä hienosta päätöksestä(kai siinä säästyi yhteiskunnan varoja).Mitään hienoa emme tilanteessa nähneet

    • kukkapanta

      voiko alle 18-vuotias kieltäytyä syöpähoidoista vai päättääkö vanhemmat siitä? tietääkö kukaan..

    • eläkkeelläkituuttava

      Olen miettinyt samaa ratkaisua. Yksinkertaisesti siitä syystä, että voin ihan millä hetkellä tahansa saada vakavan sairauskohtauksen, jonka seurauksena voi tulla lähtö täältä. Mietin, miksi altistaisin kehoni rankoille syöpähoidoille, kun en selviä tavallisista lääkkeistäkään ilman sivuvaikutuksia. Vakavasti mietin, mitä mieltä on vielä siinä, että tukka lähtee päästä ja minusta tulee vielä heikompi syöpähoitojen tuloksena, todennäköisesti minusta tulee ihan autettava, onko se lopulta ihmisarvoista?

      • Anonyymi

        Olen kanssasi samaa mieltä, minusta haetaan syöpää, sain korkeat maksa-arvot verenohennuslääkkeistä (Brilique). Nyt ne ovat laskeneet, mutta eivät tietenkään normaaliin. En missään tapauksessa aio ottaa solumyrkkyjä enkä kortisonihoitoa, olen lukenut että hoidot tappavat nopeammin kuin itse tauti. Näin ystäväni kuihtuvan hoitoihin, tämä komea mies oli ihmisraunio. Pehmeät hiukset kuin teräsvillaa, tarpeet tulivat housuihin, kasvot pöhöttyneet ja kalma haisi häneen elävästä ruumiistaan. Silloin päätin etten ikinä itselleni halua moista kohtaloa. Hän ei halunnut kuolla, teki kaikensa elämänsä eteen, viikatemies tavoitti hänet yksin ollessaan 2015.


    • Esimerkkitapaus
    • äkkiä hoitoihin!

      no hoidoillahan sinä voit parantua pysyvästi siitä syövästä! ja elää vaikka 100 vuotiaaksi terveenä ja onnellisena, nähden onnea ja iloa maailmassa. Mutta jos kieltäydyt, syöpä voi tehdä kammottavia asioita sinun ruumiiseesi ja tappaa erittäin kivuliaasti! elätkin sitten vain lyhyen kivuliaan elämän.
      Älä nyt elämääsi heitä roskakoriin , näkemättä mitä kaikkea olisit voinut saada ja kokoea.
      Luuletteko te että syöpään noin vain rauhallisesti kuolee ja nukkuu pois, tai että se menee itsestään pois`?
      Mummoni rintasyöpä levisi, ja hän voivotteli kovaan ääneen sairaaloissa ennen kuin kuoli, se oli surullista ja kurjaa, kipulääkkitä ei kai voii loputtomasti antaa.
      Mene välittömästi hoitoon, mitä aiemmin , sitä paremmat mahdollisuudet on perantua!

      • Kotisyöpäeloa

        Syövän kanssa voi elää pitkään lähes kivuttomasti ja ilman kovin suuria ongelmia oman kodin parhaassa mahdollisessa ympäristössä, jos sattuu vielä olemaan sopiva omaishoitaja.

        Sairaalan hoidoissa MCS-syöpäpotilaan elämä olisi äärimmäisen tukalaa ja olisi todennäköisesti jäänyt hyvin lyhyeksi.


    • sydämen ääni

      Et ole syöpää itseesi hankkinut. Mielestäni sairauteen kuoleminen on luonnollinen asia ja oma valinta. Jos koet, että olet saanut olla täällä tarpeeksi, niin ei ole pakko lähteä raskaisiin hoitoihin.
      Voit jättää elämäsi ja päiväsi Luojan haltuun. Itsekukin lähdemme täältä vuorollamme.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      1253
    2. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      976
    3. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      16
      919
    4. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      899
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      4
      884
    6. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      870
    7. 3
      790
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      2
      781
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      4
      769
    10. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      1
      768
    Aihe