Ahneuden käsittämätön logiikka

Mendos

17

256

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • siiri344

      Yhtä käsittämättömältä tuntuu teinistä joka murtautuu lähikauppaan varastaakseen olutta. Hänkin joutuu maksamaan hieman enemmän korvauksia kuin sixpackin verran. Ehkä sinäkin ymmärrät kun kasvat hieman vanhemmaksi.

      • Tuskinpahan kaljavarkaalta on koskaan vaadittu USA:n monen vuoden bruttokansantuotetta vastaava määrä rahaa. Et kuitenkaan ymmärrä sitä koskaan, vaikka kasvaisit kuinka vanhaksi.


    • Mafioso^

      Kaljavarasta ei voi verrata RIAA:n kanssa mitenkään.

      Menevätköhän RIAA:n rahat artisteille, jos menevät ei voi muuta sanoa kuin että
      miljonäärejä ovat!

    • siiri344

      En verrannutkaan kaljavarasta RIAA:n, vaan teiniin joka imuttaa musiikkia netistä. Samasta asiasta kyse => VARKAUDESTA. Vahingonkorvauksia tulee muustakin kuin varastetusta tavaran arvosta itsessään: jonkun pitää siivota jäljet, selvittää rikos, maksaa lakimiehille palkkiot jne... Lasku voi paisua melko suureksi tätä kautta. Kannattaa miettiä ennen kuin rikkoo lakia.

      • Piiri 344

        Hyvä Siiri, varas noin yleensä ei saa kuin sakkoja..! Suomessa vielä sekin jää maksamatta ja siitä ei joudu vankilaan..? Mikä ero on kaljapullolla ja biisillä..? Toista valvoo ahneiden monopolisoituneiden etujärjestö ( käyttökulut taatusti enemmän, kuin muusikoille maksetut korvaukset) Toista työntekijät.? Rangaistushan Suomen oikeuskäytännön mukaan pitää olla sama..! Siis varkaus on varkaus lain mukaan , ei siinä saisi erotella vahinkoa vai onko biisin tekijä eri arvoinen kuin Koff:in työntekijä tai omistaja.


      • visiiri344

        Puhut kaljavarkaasta ja piratismista, etkä kuulemma vertaa niitä? Kai ymmärrät, että jos lainaat kaverillesi jotain elokuvaa, musiikkia tai mitään kopiosuojattua, niin todellisuudessa sinä olet varas. Jos hän tekee siitä kopion, olet samassa asemassa kun nämä palveluntarjoajat...Eli olet rikollinen. Mutta ethän sinä niin tee, koska kun kysytään näiltä ihmisiltä, niin he eivät IKINÄ itse siihen syyllisty.

        Itse en lataa musiikkilevyjä...Enkä sitä ostakkaan. Kuulen radiosta sen kaiken...En tue artistia, koska nykyaikainen levyntekeminen on sitä, että laitetaan 5 ihmistä tekemään hyvän kappaleen ja sitten 10 muuta tehdään itse. Nämä 10 on ihan paskaa ja tämä yksi on hyvä biisi viikonajan.

        Mut eipä minulla muuta, jatka toki vertailemista kaljavarkaan ja piraatin välillä. Korjaan, ethän sinä vertaile kunhan heittelet ilmaan kaikkea turhaa. ;)


    • Oikeudessa

      tuollainen 52tuhatta miljardia $ viittaisi veroparatiisien pankkitoimiin.

    • vitun pässit

      Mutta vaikka polttaisit sen lähikaupan ja viereisen korttelin, ei siitä saisi silti noin naurettavia korvausvaateita... Digitaalisen median KOPIOINNISTA (huomaa, kukaan ei menetä mitään kiinteätä omaisuutta) ei voida mitenkään oikeutetusti vaatia moisia summia... Sellainen on sitä lapsellista uhittelua mistä piraatteja aina syytetään. Kaikille tekijänoikeuksia valvoville instansseille on vaan annettu ihan absurdi määräysvalta korvausten suuruuksista.

    • Räkänokat

      Älkää lapset kopioiko niin ette joudu maksamaan. Näin yksinkertaista tämä on.

    • IhanVaanEsim.

      >huomaa, kukaan ei menetä mitään kiinteätä omaisuutta

      Mutta kyse on työstä. Yhden levyn tekemiseen menee noi 1-2 vuotta. Sitten laitat niitä vapaaseen kopiointiin 100 kappaletta. Mieti vähän! Harva muusikko rypee rahassa, niitä on vain kourallinen. Muut taistelevat elannostansta ihan niin kuin me muutkin; eli päiväpalkka pitää tulla, jotta saa sen ruuan perheelle ja asuntovelat maksettua.

      • Vapaa basisti

        Mutta kyse on työstä..? Yhdessä vuodessa normi-ihminen on noin 300 päivää töissä, työnantaja voi vapaasti käsitellä tai kopioida työsuorituksiani..? Harva duunari rypee rahassa , niitä ei ole edes kourallista.? sulle sitten soittaminen ja levyntekeminen on toinen työ.! Duunarille se merkitsee 60% verolisäystä, entä sulle, tuo piratismi..?


    • Humpansäveltäjä

      Ymmärtäkää, että RIAA ajaa meidän säveltäjien ja musiikintekijöiden etua. Ei tämä kattojärjestö ole mikään ahne korporaatio.

      Minäkin tulen tuosta RIAA:n ryöväämästä potista saamaan yli 20 000 €:n korvaukset joihin sisältyy kaikki ne hitit jotka olen ruksannut mm. Anne Mattilalle ja Meiju Suvakselle.

      Musiikki ja bisnes on luotu toisilleen jo aikojen alussa. Tunnetusti myös antiikin Kreikassa harpunsoittajilla oli oma etujärjestönsä HARPUSTO joka peri harpunsoittajille tekijänoikeuskorvauksia antiikin Kreikan kansalaisilta.

      • Vapaa basisti

        Ymmärrä että RIAA ajaa lähinnä omia etujaan.! Tämä menee huippuunsa kun tv_luvan maksanut yrittäjä, joutuu maksamaan erityiskorvausken radionsoitosta.? DSamoin taksikusi jne. Ymmärtääkseni se sinun piru RIAA saa korvauksen YLE:ltä soitetusta musiikista, ne rahat on maksanut se yrittäjä..! Mkä tässä mättää, onko muita instanseja jotka voi periä kaksinkertaisen korvauksen tuotteistaan..? Musiikki ja bisnes oli sopusoinussa ennen RIAA:n tuloa. Nyt suurin osa korvauksista menee paperinpyörittäjille ja tarkastajien matkalaskuihin. Missä sulla on järki tuossa, sillä moni lempikappale on löytynyt radionkuuntelun ohessa. Milloin muusikot tulevat järkiinsä, ja pitäisivät radiosoittoja mainoksina omille tuotteilleen, josta kansa on maksanut jo kuunteluoikeuden esimerkiksi pizassa, taksissa jne..!


      • Humpa Humpa tätärää

        Juu ja kaikki biisit muistuttaa toisiaan.. Humppa on keksitty jo aikoja sitten joku lisaa pari sointua lisää ja rupee roosvoomaan tekijäoikeuksilla rahaa..! Kaikki musiikki on säveletty jo aikoja sitten..Maksetaan Antiikin Kreikalaisille, ne tuntee kohtuuden jolla makatettiin . Muuten harpunsoittajilta oottta melkoinen lasku sinuakin humpansäveltäjä.;-)


    • hyvä työ

      "Mutta kyse on työstä. Yhden levyn tekemiseen menee noi 1-2 vuotta."

      Olisipa muukin työ samanlasita kuin musiikkibisnes:
      Teet ahkeraa työtä 1-2 vuotta Ihan Vaan Esim. paperitehtaalla, jonka jälkeen jäät eläkkeelle, tienaat rahaa säännöllisesti elämäsi loppupäiviin saakka ja käyt välillä kyseisellä tehtaalla "esiintymässä" hyvien aikojen muistoksi, kaiken suosion ja taputuksien kera. Sinä sentään valmistit työurasi aikana 100.000.000 wc-paperirullaa, joita ilman satojen tuhansien ihmisten takapuolet olisivat jääneet todella likaisiksi!!! Siinä vasta on oikea kansan sankari, tässä Presleykin jää kakkoseksi!!

    • 4et4434344

      RIAA on nimenomaan ahne korporaatio.

    • Böö-luokka

      Musiikki boikottiin!
      Koska kerran Teostot ja ynnä muut yrittävät saada kaikesta mahdollisesta tietotekniikkaan liittyvästä maksun, niin lopetetaan kaikenlainen musiikin hankkiminen. Suunnataan harrastusemme urheiluun, tai perustetaan vain omia bändeja ja soittetaan niin, että räminä käy. Eihän edes ole selvää, että musiikin tekijät saisivat maksuista huomattavimman osan. Herää epäilys, että johtoporras pitää kyllä huolen omista eduistaan.

      On sikamaista, että nämä ahneet järjestöt yrittävät pysäyttää Suomen tietotekniikan edistämisen kaikenkattavilla maksuillaan. Tämä on tuhoisaa etenkin startup-yrityksille. Tänne ei enää kyllä synny uusia Nokioita tai vihaisia lintuja, jos rahat menevät joillekin ö-luokan muusikoille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      147
      10762
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3053
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      207
      2871
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2147
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1888
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1719
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1666
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1607
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1553
    10. 83
      1516
    Aihe