Itä-Suomen karhut

Nyt on käymässä niin että osa Itä-Suomen karhuista on kuollut pesiinsä ja osa on niin heikossa kunnossa, etteivät jaksa paksussa lumessa etsiä ravintoa?
Hirvikanta on aikalailla pienehkö? Viimesyksynä keinoruokittiin jonkinverran karhuja, mutta ei taida riittää? Ilveskanta on erikoisenhyvä, söivät lähes kaikki tiedossani olevat ja ruokitut metsäkauriit, joten niitäkään ei karhuille jäänyt?
Tässä tulee nyt vatsaan se, että jos kaatolupia ei karhuille myönnetä, ylitiheä kanta lähtee luonnon omalla menetelmällä!
Nyt kannattaa olla varuillaan tänäkeväänä Itä-Suomen luonnossaliikkujien, karhut voivat olla erikoisen nälissään!
583
Äänestä

Muut lukivat myös

Vastaukset 5

Vanhimmat

Kiitos VIHERPIIPERÖIDEN! Ne mokomat eivät tunne luonnonkulkua. Hirveetä älämölöötä on pidetty ilvesten suojelusta. Niiden kanta on kasvanut nyt ylisuureksi ja se näkyy luonnoss:.kauriit ovat kadonneet ja kohta peuratkin melkein kautta Suomen niemen. Ilves iskee puolustuskyvyttömiin vasoihin saaden suurta tuhoa aikaan.

Kyllä metsästäjien pitäisi antaa hoitaa nämä asiat l. petoeläinkannan kurissa pitämisen. Kukkahattutantat pysykööt lestissään ja pitäkööt vaikka virkkuukursseja älköötkö puuttuko luonnonkulkuu.

Karhut eivät saaneet riittävästi ravintoa talven varalle ja menehtyvät pesiinsä niinkuin myös syntyneet pennut, voihan PERHANA!

Äänestä

Millä tavalla karhujen pitäisi olla metsissämme etuoikeutetussa asemassa ilveksiin nähden?Yritin syksyllä sanoa, että karhukannat ovat ylitiheitä meidän talousmetsissämme, joiden monimuotoisuus on vähäinen. Vastauksista kävi ilmi, ettei monimuotoisuuden käsitettä ymmärretä. Se, mistä tässä on kysymys, on ekologian alkeidenkin puute asiasta päättävien tai väittelevien tietoisuudessa. Eivät metsästäjät ole siinä yhtään sen etevämpiä kuin muutkaan.

Äänestä

Eipä olisi tainnut paljon auttaa, vaikka karhuja olisi ammuttu syksyllä enemmän. Tuskin ne niin kovasti ravinnosta kilpailevat.
Ilveksen sensijaan tappavat talvella maastoon eläimiä, joista jää kevääksi ruokaa karhuillekin.

Äänestä

Taitaa ilveksen tappamat haaskat mennä enenemmin kettujen suihin, ei niin pienistä haaskoista mitään karhuille jää.

Äänestä

Kommentoi aloitusta


Tälleen kävi kirjoitti:

Nyt on käymässä niin että osa Itä-Suomen karhuista on kuollut pesiinsä ja osa on niin heikossa kunnossa, etteivät jaksa paksussa lumessa etsiä ravintoa?
Hirvikanta on aikalailla pienehkö? Viimesyksynä keinoruokittiin jonkinverran karhuja, mutta ei taida riittää? Ilveskanta on erikoisenhyvä, söivät lähes kaikki tiedossani olevat ja ruokitut metsäkauriit, joten niitäkään ei karhuille jäänyt?
Tässä tulee nyt vatsaan se, että jos kaatolupia ei karhuille myönnetä, ylitiheä kanta lähtee luonnon omalla menetelmällä!
Nyt kannattaa olla varuillaan tänäkeväänä Itä-Suomen luonnossaliikkujien, karhut voivat olla erikoisen nälissään!

Anonyymi
5000

Ilmoita asiaton sisältö

  • Sisältää materiaalia, joka on loukkaavaa, herjaavaa, rasistista, uhkailevaa tai ahdistelevaa.

  • Materiaali sisältää nimiä, yhteystietoja tai muita henkilökohtaisia tietoja. Julkisuuden henkilöistä, julkisissa viroissa toimivista ihmisistä sekä yritysten vastuuhenkilöistä saa keskustella työhön liittyen. Myös yksityiselämään liittyvistä asioista voi keskustella siltä osin, kuin niistä on julkisesti kerrottu.

  • Sisältää lapsille haitallista tai heiltä kiellettyä materiaalia. Seksuaalinen sisältö on sallittua aiheeseen tarkoitetuilla palstoilla, joiden ikäraja on 18 vuotta.

  • Lainvastaista sisältöä voi olla mm. yksityiselämää loukkaavan tiedon levitys, kiihottaminen kansanryhmää vastaan, laiton uhkaaminen, alaikäisiin liittyvä seksuaalinen sisältö/grooming, petokset, identiteettivarkaudet, kunnianloukkaukset ja tekijänoikeusrikkomukset.

  • Sisältö ei liity palstan tai keskusteluketjun aiheeseen.

  • Viesti ei ole suomea tai ruotsia (pl. International Forums), se sisältää mainontaa, se sisältää tekijänoikeuksin suojattua materiaalia, se on massapostitus tai jokin muu syy.

Jaa keskustelu