Olutfestarit 2011

Wiskaaja

Helsingin Olutfestivaalilla julkistettiin 8.4. Vuoden Olut: Mufloni Single Hop Simcoe, jonka alkoholiprosentti on vain 3,5 %. Hieno homma, olut voi maistua hyvälle vaikka prosentteja on vähemmän kuin keskimäärin keskioluessa.

Muutenkin valinnat menivät mukavasti ja oluita oli "riittävästi". Mutta kun joku asia menee eteenpäin, joku toinen tuppaa menemään samalla taaksepäin.
Olut ja viski ovat lähtöisin periaatteessa samoista aineista, vettä, viljaa ja hiivaa - toki olut maustetaan ja viski tislataan, mutta lähtökohta on sama. Tämän takia voisi kuvitella, että kannattaa markkinoida tuotteita samoissa tilaisuuksissa, mutta ei niin ei. Viskien osuus oli hyvin rajallinen ja näkyvyys huono. Johtuneeko siitä, että viskihifisteillä oli alkuvuodesta omat karkelonsa ja se vei puhdin pois. Tosin tämänkin tilaisuuden luonne ja tarkoitus jäi hieman epäselväksi. Siitä huolimatta hyvää ja ravitsevaa olutta oli tarjolla viskin lisäksi - tilat ja paikka olivat vain totaalisen väärät.

Mutta varsinainen vitsi oli kuitenkin, vuoden viski uutisoitiin:

"Vuoden 2011 viskiksi valittiin Bowmore “Darkest” 15 y.o. , maahantuoja Wennerco Oy, noin kahdenkymmenen viskin joukosta. "

Todellisuus taisi olla 18 viskiä joista suurin osa Wnnercon maahantuomia. Pelkästään Alkossa on moninkertainen valikoima, tämä alle 20 viskin otanta ei kerro mistään muusta kuin siitä, että viskit eivät kiinnosta olutfestareiden oheistuotteena. Maahantuojat eivät näytä innostuvan asiasta ja itse veikkaan, että viskit katoavat koko tilaisuudesta. Eikä tämä haittaa millään tavalla, tällainen tynkävalikoima ei välttämättä millään tavalla palvele maahantuojia tai kuluttajia saati sitten mahdollisia uusi viskin ystäviä.

Toivottavasti viski ja olutharrastajat saadaan joskus yhteen niin, että molemmille on jotain oikeasti tarjolla. Nykymeno ei tyydytä alan harrastajaa.

2

132

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • OlutIsä

   Feastarit olivat ja menivät, joku tietäväinen väitti, että olivat viimeiset Kaapelitehtaalla ja viimeiset joissa oli mukana viskit - huhuja liikkuu. Ensivuonna nähdään mitä nähdään ja missä. Valitettavasti isoja hyviä paikkoja ei ole kovinkaan paljon tarjolla, mutta eiköhän jotain löydy. Lämmintä kesää odotellessa....maistuu vaikka hyvä olut.

  • Porista tulee hyvää

   Mufloni Single Hop Simcoe on hyvä olut ja tätä joisi enemmäkin jos sitä olisi saatavilla paremmin.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Seiska: Sofia Belorf haki terapeutilta apua - Avautuu Stefan Thermanista: "Räjähdysherkkä ilotulite"

   Sofia Belórf avautuu miesystäviensä Stefan Thermanin ja Niko Ranta-ahon yhteisistä piirteistä Seiskalle. Therman heitti Sofian tavarat ulos ikkunasta
   Kotimaiset julkkisjuorut
   71
   3462
  2. Raju tilitys Stefan T, nyt aloitti Sofia haukkumiset ja käy terapiassa.

   Siitä nähtiin taas, Sofia alkoi heti syyttelyt ja kaikki kertonut Seiskassa,ei osannut tätäkään nainen pitää suutaan kiinni erosta.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   378
   2634
  3. Sofia ilmestyi eilen illalla instaansa, on silmät surulliset ja koko kasvojen olemus .

   Ei ole koskaan helppoa eroa olemassa, vaikka kuinka sitä toisin jotkut väittävät.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   68
   1792
  4. Voitko kertoa rakas

   mikä sen muutoksen sinussa aiheutti?
   Ikävä
   146
   1452
  5. Marin jälleen poliittisia irtopisteitä keräämässä, matkusti Ukrainaan

   Saamme varmasti kuvasarjoja liikuttuneesta Marinista itkemässä ja surkuttelemasta ukrainalaisia. Loistava tilaisuus taas kerätä itselleen
   Maailman menoa
   370
   1010
  6. Tampereen sanna lähti lomalle Ukrainaan

   Suomessakin olisi asioita hoidettavana, ja siellä vaan ulkomailla patsastelee. Milloin on seuraavat eduskuntavaalit? Valtion velkaantumisen on loputt
   Tampere
   330
   946
  7. Varoituksen sana

   Älkää satuttako sitä ihmistä ketä rakastatte. Jos niin teette, edessä on katumuksen täyteinen pitkä yksinäisyys. Itsellä se varmaan jatkuu koko loppue
   Ikävä
   70
   900
  8. Mies eikä me voitas nähdä

   viikonloppuna? :) ai niin ootko muuten varattu?
   Ikävä
   108
   813
  9. Tekis mieli kertoa

   Miten pahalta tää on tuntunut ja mitä mietin mut en uskalla ottaa riskiä että sattuu vaan yhä enemmän. Ei näille tunteille voi mitään. Olisin vaan toi
   Ikävä
   28
   807
  Aihe