Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Tuija-aidan hinta

rrrmmmfd

Mitä olisit valmis maksamaan aidasta, johon istutettais Brabant-tuijia (h=80cm) 60 cm:n välein? Aita olisi 110 m pitkä, jolloin pensaita pitäis olla n. 180 kpl. Hintaan pitäisi sisältyä istutus ( ei oja ja mullat).

12

15139

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • puuta heinää

      taimet n. 6 € kpl ja istutustyö 40 € / tunti
      180 kpl x 6 € = 1080 €
      istutustyöhon aikaa 2-3 tuntia eli 80 - 120 €
      Eli yhteensä n. 1200 € (sis.Alv:n
      istutusaika riippuu hyvin paljon kasvualustan laadusta.

      Tuollainen pitkä tuija-aita ei kyl miun mielestä ole kovinkaan helppo eikä kaunis saati sopiva suomalaiseen maisemaan, mutta jokainenhan saa tonttinsa aidata niinkuin parhaaksi näkee, kunhan siistinä pitää.

    • TUIJAT SUOJAAN

      KPL HINTA N.15€ TAI YLI. VAATII KEVÄÄLLÄ AURINGOLTA SUOJAAMISEN JOS EI OLE VARJOISASSA PAIKASSA MUUTEN ON PILALLA HETI EKAN TALVEN JÄLKEEN. VUOSIEN SUOJAUS TARPEEN.

    • poppamieskin

      KIlpailluta taimet ja työ. Siitä se hinta sitten selkenee. Taimia saa halvalla tukusta kunhan on hiemen kekseliäs. Paikallinen kaivurimies kaivaa ja levittää mullat noin vain...itse istuttamalla säästät ulkomaan reissun rahatkin.

    • rrrmmmfd

      Kiitoksia.
      Tämän hetkinen tarjous on 3400€ luokkaa ja pidän sitä pikkasen kalliina. Samankokoisten taimien hintahaitari on aika hurja, 5€- 40€, en tiedä miten ääripäät eroaa toisistaan.

    • älä sorru halpaan

      LAADUSSA SE HINTA ERO. HALVAT SAATTAA OLLA JO KUIVUNEITA OSITTAIN VAIKKA VIHREITÄ OVATKIN. RISKI ON KUITENKIN OLEMASSA. HINTAVAMMAT VARMEMMIN KASVUUN JA SAATTAA OLLA JONKINLAINEN TAKUUKIN.

    • myyjä+ostaja

      Tuija on nykyisellään Suomessa hyvin suosittu, siksi isot marketit ja puutarhakaupat ostavat suuri eriä suoraan Hollanin tukkureilta ja saavat ne suht edullisesti. Usein tuija on ns. sisäänvetotuote, jolla houkutellaan asiakkaita myymälään. Jos pääsee ostamaan kasvit, heti kohta kun taimierä on myymälään saapunut, saa laadukasta tavaraa. Pitempään myymälässä olleet voivat olla heikompia, myymälöissä kun kasvien hoito on mitä on.

    • V-ruska

      Osaako joku kertoa tuijien istutussyvyydestä ja kasvutilavaatimuksesta? Istutimme eilen kolme pylvästuijaa kuoppaan jonka pituus on n. 180 cm, leveys ja syvyys 50 cm. Jouduimme vuoraamaan kuopan juuriesteellä, koska istutuksen vieressä n. 3 metrin päässä on suuri koivu. Kuopan täytimme osittain vanhalla mullalla ja suurimmaksi osaksi uutta tuoretta multaa. Emme lisänneet lannoitetta multaan. Onko kuopan syvyys liian vähän? Tarvitsevatko tuijat syvemmän kuopan, juuriesteen takiahan ne eivät pysty ulottamaan juuriaan kuin 50 cm syvyyteen. Toivottavasti joku osaisi neuvoa!

    • Kyllä tuijasi

      on tuhoontuomittu jos koivunlähelle istutit.

    • ei alle

      koivun tai muunkaan puun alla ei kasva muut kuin ns. aluskasvit.Koivun juurialue on niin laaja ettei siinä mikään pärjää ja yleesnä toisen alla ei mikään pituutta kasva.

    • V-ruska

      Tuijat eivät ole koivun alla eikä koivu varjosta niitä mitenkään, ja juuria suojaa juurieste. Huolenaiheeni oli lähinnä se, onko kaivettu kuoppa riittävän suuri tuijille...

    • tuija fani

      Meillä brabant-tuija-aita on kasvanut loistavasti ja on hyvä näkösuoja. En ole suojannut talveksi edes alussa ja ei ole kärsinyt yhtään. Tonttia (Kotkassa) on multavaa maata ja aita täydessä auringossa. Tuijalle on tärkeää, että on kosteutta riittävästi maaperässä, silloin se ei kummoista hoitoa tarvi. Nyt olen muuttamassa rivitaloon ja aion istuttaa timanttituija-aidan rajalle.

      • tuija fani

        Brabant on nopeakasvuinen, joten istutin pieniä taimia 3 kpl metrille, aitaa on noin 60 metriä ja työn tein itse, ei tullut kalliiksi. Muistini mukaan tuijia sai silloin 3 kpl 20 eurolla, joten lasku kasveista oli 1200. Brabant kasvaa 30 senttiä vuodessa, joten nyt 4 vuoden jälkeen pitkäkään mies ei yli näe ;)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1995
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1624
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1410
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      60
      1317
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1273
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1272
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1221
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1201
    Aihe