Tuija parvekkeella

Teija

Laitoin Timanttituijan parvekkeelle isoon saviruukkuun ja kysynkin että pärjääkö talven yli näin vai mitä teen. Viihtyy muuten tosi hyvin, varjossa kylläkin.

8

6646

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mia

      Istutin pihamaahan ja kestopuiseen terassilaatikkoon useamman tuijan. Talven yli selvisivät vain maahan istutetut tuijat. Terassilaatikossa oli pelkkää multaa, routaeristys puuttui.

      Hyvällä suojauksella tuija selvinnee mainiosti myös ruukussa parvekkeella. Kevättalvella (helmi-huhtikuu) täytyy muistaa suojata koko kasvi auringonpahteelta ja pakkasten päätyttyä voi alkaa sulattaa juuristoa lämpimällä kasteluvedellä.

      • Kauko

        Mia jo kertoikin kaiken oleellisen.

        Huomioi lisäksi että jo helmikuussa saattaa tuijasi kärtsätä lasitetulla parvekkeella, vaikka olisikin auringolta suojattu. Parvekkeella nimittäin helmikuussa voi lämpötila nousta 20 asteeseen, ja jos multa on vielä jäässä, niin tietäähän sen miten käy.

        Eli lasit auki selkeinä lopputalven päivinä ja lisäksi hyvä suojaus!


    • Lodju

      Ruukkuna tulisi olla vähintään 60 x 60 cm kestopuulaatikko, joka on sisäpuolelta kauttaaltaan vuorattu styroksilla (pohjastyroksiin tietty reiät vettä varten).

      Tällä varustuksella SAATTAA selvitä.

      • Gilly

        Marttayhdistyksen puutarhaneuvoja sanoi, että styroxeja ei enää nykytiedon mukaan käytetä.

        Meillä oli viime talven 4 tuijaa keramiikkaruukuissa (HKi). Yksi heitti henkensä aikaisin keväällä ja toinen myöhemmin, taisin kastella liikaa. Kaksi alkuperäistä tuijaa siis edelleen on hengissä.
        Peitin ne keväällä ja aloin sulatella multaa lämpimällä vedellä, kuten puutarhuriystävä neuvoi. Lasitettu parveke on keväällä tosi kuuma, kun aurinkokin paistelee viistosti.
        Kasvi saattaa kuolla muutenkin kuin hoidon ja olosuhteiden takia, se on saattanut alunperin olla huono tai juurakko vaurioitunut.
        Varjoisa paikka on varmaan hyvä, meille paistelee muutaman tunnin vähän liikaa tuijan kannalta.


    • ludisia

      Ostin viime keväänä tuijan "mallia" THUIJA OCCIDENTALIS ja tämä selvisi viime talven yli lasitetulla parvekkeella ihan pelkässä muoviruukussa. Paikka on koko ajan ollut sama: parveke etelään ja auringonpaisteessa. Asustelen tässä Lahden korkeudella, joten täälläkin on kirpakoita pakkasia jo jonkin verran talven aikana vaikka lasitus onkin, eli jos on pitkä pakkasjakso on parvekkeellakin silti -20. Yritin pitää aarteeni koko ajan hiukan kosteana aina silloin kun oltiin nollarajan yläpuolella eli keväällä kun aurinko paistoi oli kosteutta saatavilla ja terhakasti kasvaa edelleen. En siirrellyt kasvia mihinkään, joten olettaisin että tuo juuristokosteus on mulla auttanut. Ja kuten muutkin vastaajat olisin sitä mieltä että tuo kevään äkillinen auringonpaiste on ehdottomasti "kriittisin vaihe".

    • let´s see!

      Kyllä minulla ihan selvisi hengissä viime syksyn ja talven yli.Oli vain ihan pienessä muoviruukussa, joka myytiin siinä samassa jo kaupassa. Kesti muutonkin ja kaikki, kunnes siirsin hetkeksi sivuun kylppäriin saunan puolelle ja sinnehän se unohtui ja kuivui pois!
      Nyt on tuollainen pallotuija sellaisessa isossa korissa mehitähtien kanssa eikä ole muita eristeitä kuin folio, joten saas nähdä sitten ensi talvena.

    • tuija

      mikäli ruukku on tarpeeksi suuri ja suojaat harsolla kevättalvella. Asun itse 4. vyöhykkeellä ja minulla oli timanttituija terassilla (terassi ilman lasia) viime talven yli ja hyvin selvisi. Keväällä pitää muistaa kastella

    • Anonyymi

      Minulla on ollut Timanttituija lasitetulla parvekkeella jo 10 vuotta. Istutin sen suureen puiseen istutuslaatikkoon ja kastelen säännöllisesti. Parvekkeelle paistaa vain aamu-ja ilta-aurinko.
      Kannattaa lukea ohjeita kasveja hankittaessa ja puutarhoista saa kysyttäessä hyviä neuvoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5770
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3657
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      224
      1875
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1762
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1212
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1167
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      284
      939
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      937
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      74
      877
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe