Tuija parvekkeella

Teija

Laitoin Timanttituijan parvekkeelle isoon saviruukkuun ja kysynkin että pärjääkö talven yli näin vai mitä teen. Viihtyy muuten tosi hyvin, varjossa kylläkin.

8

5247

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Mia

   Istutin pihamaahan ja kestopuiseen terassilaatikkoon useamman tuijan. Talven yli selvisivät vain maahan istutetut tuijat. Terassilaatikossa oli pelkkää multaa, routaeristys puuttui.

   Hyvällä suojauksella tuija selvinnee mainiosti myös ruukussa parvekkeella. Kevättalvella (helmi-huhtikuu) täytyy muistaa suojata koko kasvi auringonpahteelta ja pakkasten päätyttyä voi alkaa sulattaa juuristoa lämpimällä kasteluvedellä.

   • Kauko

    Mia jo kertoikin kaiken oleellisen.

    Huomioi lisäksi että jo helmikuussa saattaa tuijasi kärtsätä lasitetulla parvekkeella, vaikka olisikin auringolta suojattu. Parvekkeella nimittäin helmikuussa voi lämpötila nousta 20 asteeseen, ja jos multa on vielä jäässä, niin tietäähän sen miten käy.

    Eli lasit auki selkeinä lopputalven päivinä ja lisäksi hyvä suojaus!


  • Lodju

   Ruukkuna tulisi olla vähintään 60 x 60 cm kestopuulaatikko, joka on sisäpuolelta kauttaaltaan vuorattu styroksilla (pohjastyroksiin tietty reiät vettä varten).

   Tällä varustuksella SAATTAA selvitä.

   • Gilly

    Marttayhdistyksen puutarhaneuvoja sanoi, että styroxeja ei enää nykytiedon mukaan käytetä.

    Meillä oli viime talven 4 tuijaa keramiikkaruukuissa (HKi). Yksi heitti henkensä aikaisin keväällä ja toinen myöhemmin, taisin kastella liikaa. Kaksi alkuperäistä tuijaa siis edelleen on hengissä.
    Peitin ne keväällä ja aloin sulatella multaa lämpimällä vedellä, kuten puutarhuriystävä neuvoi. Lasitettu parveke on keväällä tosi kuuma, kun aurinkokin paistelee viistosti.
    Kasvi saattaa kuolla muutenkin kuin hoidon ja olosuhteiden takia, se on saattanut alunperin olla huono tai juurakko vaurioitunut.
    Varjoisa paikka on varmaan hyvä, meille paistelee muutaman tunnin vähän liikaa tuijan kannalta.


  • ludisia

   Ostin viime keväänä tuijan "mallia" THUIJA OCCIDENTALIS ja tämä selvisi viime talven yli lasitetulla parvekkeella ihan pelkässä muoviruukussa. Paikka on koko ajan ollut sama: parveke etelään ja auringonpaisteessa. Asustelen tässä Lahden korkeudella, joten täälläkin on kirpakoita pakkasia jo jonkin verran talven aikana vaikka lasitus onkin, eli jos on pitkä pakkasjakso on parvekkeellakin silti -20. Yritin pitää aarteeni koko ajan hiukan kosteana aina silloin kun oltiin nollarajan yläpuolella eli keväällä kun aurinko paistoi oli kosteutta saatavilla ja terhakasti kasvaa edelleen. En siirrellyt kasvia mihinkään, joten olettaisin että tuo juuristokosteus on mulla auttanut. Ja kuten muutkin vastaajat olisin sitä mieltä että tuo kevään äkillinen auringonpaiste on ehdottomasti "kriittisin vaihe".

  • let´s see!

   Kyllä minulla ihan selvisi hengissä viime syksyn ja talven yli.Oli vain ihan pienessä muoviruukussa, joka myytiin siinä samassa jo kaupassa. Kesti muutonkin ja kaikki, kunnes siirsin hetkeksi sivuun kylppäriin saunan puolelle ja sinnehän se unohtui ja kuivui pois!
   Nyt on tuollainen pallotuija sellaisessa isossa korissa mehitähtien kanssa eikä ole muita eristeitä kuin folio, joten saas nähdä sitten ensi talvena.

  • tuija

   mikäli ruukku on tarpeeksi suuri ja suojaat harsolla kevättalvella. Asun itse 4. vyöhykkeellä ja minulla oli timanttituija terassilla (terassi ilman lasia) viime talven yli ja hyvin selvisi. Keväällä pitää muistaa kastella

  • Anonyymi

   Minulla on ollut Timanttituija lasitetulla parvekkeella jo 10 vuotta. Istutin sen suureen puiseen istutuslaatikkoon ja kastelen säännöllisesti. Parvekkeelle paistaa vain aamu-ja ilta-aurinko.
   Kannattaa lukea ohjeita kasveja hankittaessa ja puutarhoista saa kysyttäessä hyviä neuvoja.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Yksinasumisen tukeminen lopetettava

   Mukavuudenhaluiset köyhät haluavat asua kalliisti yksin. No ei se mitään, jos maksavat itse asumisensa. Mutta kun eivät. Kun lopetetaan asumistukie
   Maailman menoa
   506
   2800
  2. Sara Chafak Rikkaat ja rahattomat -ohjelmassa

   Verotuksessa tulot olleet melko maltillisia edellisinä vuosina ja sitten tullaan rikkaina telkkariin esiintymään. Puoliso Jeffrey Lawman ei ole ollut
   Kotimaiset julkkisjuorut
   58
   1453
  3. 3 vuotias lapsi jätettiin yksin Espoon Friisilän päiväkodin pihalle.

   Hoitohenkilökunta oli häipynyt ja lapsi yksin leikkimässä hiekkalaatikolla. Vanhemmat olivat hakeneet sovitusti lapsensa ennen viittä ja päiväkoti oli
   Yhteiskunta
   47
   1007
  4. Jo toinen ei-koti! Päivi Lipponen ei kutsu Maria Veitolaa Paavo Lipposen kanssa jakamaansa kotiin

   No jopas...! Päivi Lipponen asuu puolisonsa Paavo Lipposen kanssa Helsingin Töölössä. Hän ei kutsu Maria Veitolaa yökylään Helsingin kotiin, vaan Porv
   Suomalaiset julkkikset
   46
   900
  5. Andy McCoy heittää hurjan väitteen "heponisti"-elämästään: "Levy-yhtiö toi sulle kamaa, että sä..."

   Ohhoh… Rock-legenda Andy McCoy avautuu huumeiden käytöstään ja esittääkin aikamoisia väitteitä. Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/andy-mccoy-h
   Kotimaiset julkkisjuorut
   17
   856
  6. Mitä haluaisit

   Sanoa kaipaamallesi neiti- ihmiselle, juuri nyt?
   Ikävä
   74
   849
  7. Martina IG:ssä pitää rotikoita vapaana metsässä, vaikka lakisääteinen kiinnipitoaika on alkanut

   Ja naisella jo aiempi tuomio metsästyslain rikkomisesta! Martina kuvaa videolla vapaana juoksevia koiria ja selittää "nää nauttii, on kyl iha mielentö
   Kotimaiset julkkisjuorut
   306
   831
  8. Tiedäthän nainen sen

   Että sun ei tarvi tehdä mitään ylimääräistä. Olet täydellinen ja rakastan sinua. Mikään ei muuta tunteitani sinuun.
   Ikävä
   39
   819
  9. Mikä ihastuksesi kohteessa on kuumaa

   Mikä saa haluamaan juuri häntä? Ole rehellinen.. Kukaan ei saa tietää👀
   Ikävä
   37
   755
  10. Mutta sinä et pidä minusta

   Olisi mukava tietää että mitä sinulle kuuluu.
   Ikävä
   37
   644
  Aihe