Onnistuuko pistokas?

Ahneus iski:)

Ootteko koeilleet, voiko jalokärhöjä lisätä pistokkaista? Alkukevään versoja joskus pidin vesilasissa, muttei niihin juuria tullut. Pitäskö ottaa vanhemmasta varresta pätkä tai onnistusko taivukkaan teko?

1

326

Vastaukset

  • Hyvin onnistuu ainakin oman kokemukseni mukaan. Itse laitoin suoraan multaan ja muovihupun päälle. Juurtumisessa menee kauan, ja joskus pistokas kuivattaa osan lehdistä, mutta melkein kaikki ovat kuitenkin viimein lähteneet kasvuun. Voit kokeilla taivukkaankin tekemistä, siitä minulla ei ole kokemusta. Jotkut sanovat, että onnistuu niinkin, mutta itse olen lisännyt kärhöjä latvapistokkaista.

    Katkaise pistokas niin, että mullan alle jää yksi lehtipari (lehdet pois tietysti) ja mullan pinnalle yksi lehtipari ja oksankärki. Alemman lehtiparin alle jätetään vartta n. 0,5-1cm. Sitten vain pidät pistokkaat hupun alla valoisassa, muttei paahteessa ja tuuletat päivittäin, ettei homehdu. Hupun voit ottaa kokonaan pois siinä vaiheessa, kun ei enää nuupahda pidemmänkään tuuletushetken aikana.

    Nyt olisi todella hyvä ajankohta ottaa pistokas, niin ehtii hyvin kasvaa kokoa ennen syksyä. Ensimmäinen talvi kannattaa pitää viileässä (0-10 astetta), mutta vuoden kuluttua pitäisi pärjätä maassakin. Kärhölajikkeesta ja talvehtimisesta riippuen voit odottaa jo ensi vuodeksi kukintaa.

    Toivottavasti tästä oli apua sinulle, kysy, jos jäi jotain epäselvää. Onnistumisen hetkiä muillekin kärhöilijöille! :)

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.