Onnistuuko pistokas?

Ahneus iski:)

Ootteko koeilleet, voiko jalokärhöjä lisätä pistokkaista? Alkukevään versoja joskus pidin vesilasissa, muttei niihin juuria tullut. Pitäskö ottaa vanhemmasta varresta pätkä tai onnistusko taivukkaan teko?

1

365

  Vastaukset

  • Hyvin onnistuu ainakin oman kokemukseni mukaan. Itse laitoin suoraan multaan ja muovihupun päälle. Juurtumisessa menee kauan, ja joskus pistokas kuivattaa osan lehdistä, mutta melkein kaikki ovat kuitenkin viimein lähteneet kasvuun. Voit kokeilla taivukkaankin tekemistä, siitä minulla ei ole kokemusta. Jotkut sanovat, että onnistuu niinkin, mutta itse olen lisännyt kärhöjä latvapistokkaista.

   Katkaise pistokas niin, että mullan alle jää yksi lehtipari (lehdet pois tietysti) ja mullan pinnalle yksi lehtipari ja oksankärki. Alemman lehtiparin alle jätetään vartta n. 0,5-1cm. Sitten vain pidät pistokkaat hupun alla valoisassa, muttei paahteessa ja tuuletat päivittäin, ettei homehdu. Hupun voit ottaa kokonaan pois siinä vaiheessa, kun ei enää nuupahda pidemmänkään tuuletushetken aikana.

   Nyt olisi todella hyvä ajankohta ottaa pistokas, niin ehtii hyvin kasvaa kokoa ennen syksyä. Ensimmäinen talvi kannattaa pitää viileässä (0-10 astetta), mutta vuoden kuluttua pitäisi pärjätä maassakin. Kärhölajikkeesta ja talvehtimisesta riippuen voit odottaa jo ensi vuodeksi kukintaa.

   Toivottavasti tästä oli apua sinulle, kysy, jos jäi jotain epäselvää. Onnistumisen hetkiä muillekin kärhöilijöille! :)

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  SEISKA.FI

  • Playboy-kaunotar Erika Helin tyrmää escort-väitteet: Tarjottu matkoja, rahaa ja vaatteita!
  • Huhhuh, mitä törsäystä! Näin Kim Kardashian ja Kanye West tuhlaavat rahojaan!
  • Doping tuhosi terveyden! Julkkiskehonrakentaja Boogie Mustonen rankoista hoidoistaan: Täytyi olla koneisiin sidottuna!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mies pimittää rahankäyttöään

   Sain selville, että mieheni on jo kuukausia käyttänyt isoja summia rahaa tietämättäni harrastuksiinsa. Samaan aikaan hän on kertonut, ettei hänellä ty
   Parisuhde
   97
   5885
  2. Niko Ranta-Aho kaulailee illallisella Bandidos pomon kanssa Espanjassa

   Noniiiin. Niko pääs oottaa vankilatuomiota vapaalle. Läks Espanjaan. Nyt laitto kuvaa, kaulailee bandidos rikollisjärjestön pomon kanssa ja 2 muun kar
   Kotimaiset julkkisjuorut
   84
   1203