viihtyykö kissa saunan lauteilla

hmms

lämmin paikka ja saunaa ei käytetä, olisiko sinne hyvä laittaa peti tai tuollainen patteripeti vai onko vaarana että kissa raapii lauteet?

20

2215

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SaunassaKisutNukkuu

      Vaarana on, meidän kissat teki niin. Mutta toisaalta kissat rakastavat olla niin kylmässä kuin kuumassakin saunassa. Pitää vain vahtia ettei ne pökerry sinne. Suosittelen tekemään pedin sinne, ellei ole aivan järisyttävän kamalaa jos kissat raapii lauteita.

    • etelä-savo

      Meillä kissa nukkuu lauteilla ja välillä lauteiden alla. Saunassa on sopivan hämärää ja lämmintä (lattialämmitys) joten miksi kissa ei tykkäisi siitä nukkuma paikkana. Ei ole lauteita repinyt koska ainakaan meillä ei teroita kynsiään sileään lautaan vaan täytyy olla kangasta tai narua ympärillä.

    • summergirlie

      No joskus se vähän rapsii lauteiden reunaa mutta ei mitään vakavia vaurioita (se on keskittynyt enemmän sohvien raateluun :D ).. Sauna on ihan ehdoton nukkumapaikka; rauhallinen ja lämmin.
      Ja tuleepa se joskus ihan saunomaankin. :D
      Itse en ole senkummemmin petiä sille tehnyt koska viihtyy muutenkin ja saunon aika usein kuitenkin itse.

    • mattilakalle

      meijän kissat istuu vihtomassa vastomassa saunanlauteilla mut ne on ragdolleja ' ' ' ' ' ' ' ' ' ¨¨' ''' ¨'' ¨' '' ' ' ' ' ' ' '¨¨''''' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ''' '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

    • Grill

      No meidän kissat eivät paljoa saunassa viihdy, olisin olettanut että viettäisivät siellä enemmänkin aikaa, mutta eivät. Lauteisiinkaan ne eivät ole koskeneet (tai en ole ainakaan löytänyt merkkejä siitä).

      Kissat ovat kuitenkin yksilöitä, joten kokeilemalla se selviää. :)

    • lillin mamma

      meidän neiti käy kanssamme saunassa ottaa kunnon löylyt ja pusun aikana käpälöi virtaavaa vettä . Kun saunominen on ohi meiltä jää kisu jälkilämpöön venyttelemään. Mitä pidempi kissa sen lämpimämpi paikka.Kisulle on omat laudeliinat jotka laitan saunomisen jälkeen, muuten saattaa tulla painomusteisia tassunjälkiä, nääs kun hän on kova ''lukemaan'' sanomalehtiä ja väri tarttuu tassuihin .Kun käpälät kastuu väri leviää lauteisiin ellei laudeliinat ole paikallaan.

      • lillin mamma

        jatkoa edell. piti tietenkin olla että pesun aikana eikä pusun... eikä kissa ole kertaakaan lauteita raapinut, kuin ei myöskään edellinen kissamme 15vuoteen raapinut, ei yhtään mitään kun oli oikeanlaiset raapimajutut mihin sai mielinmäärin kynsiä.


    • 9XD

      Edellisessä asunnossa oli sauna ja kissani nukkui siellä usein. Kerran kun lämmitimme saunan ja olin menossa saunaan, niin siellä se oli 80-asteen kuumuudessa! Tuli sitten onneksi pois sieltä, vaikka nukkui siellä usein myöhemminkin. Minun kissani ei raapinut lauteita, mutta kai se on vähän kissastakin kiinni.

    • mandy69

      No totta maar :-) petiä sinne, meillä vaan meni petinsä viereen :-)
      Naapurin kissa se käy talvisin löylyissäkin :-D

      • pikkumau

        7-vuotias Pekka-kisumme lempipaikka, ainakin silloin kun haluaa olla omassa rauhassaan, on nukkua saunan lauteilla. Olen laittanut alustaksi pienen pehmeän wc-maton, mutta nukkuu ihan pelkällä lauteellakin ja lauteiden alla. Lähtee pois saunasta kun sauna laitettu päälle ja lämpötila nousee..:)


    • pikitäplä

      Itse en tykkää saunoa ollenkaan niin sauna on kissan oma huone. Laitoin sinne koripedin ja kissan teltan joissa molemissa nukkuu vuoroin ja sauna on myös sille piilopaikka silloin kun vieraita käy. Eikä raavi lauteita.

    • Kissa saunassa

      Meillä yksi kissa nukkuu usein (joka päivä) saunasa lauteilla. Eikä raavi lauteita.

    • Amppu.. :D

      Heippa! Olen siis 11v tyttö, mutta minulla on ollut koko elämäni kissoja.. No.. Meillä on ainakin kissoilla peti saunassa ja siellä on sitten raapimispuu. Meidän toinen kissa on repinyt lauteen kaiteet, mutta tuokin asia on tavallaan yksilöllinen. Saunassa ei kannata olla lämpö päällä, jos kissa on siellä. Kissalla tulee olla aina helposti käytettävä uloskäynti saunasta pois. Ruokaa ei kannata laittaa saunaan. Jos kissasi repii jotain paikkaa ja huomaat sen asiaan kannattaa ottaa suihkepullo jossa on ihan tavallista vettä. Yksi suihkautus riittää. Kissa alkaa oppimaan siitä asiasta että niin ei saa tehdä. :)

    • parappa

      Joo meillä kissa on lähes aina saunapäivän jälkeisenä päivänä saunassa makoilemassa ja nukkumassa. Siellä on silloin vielä hieman lämmin, mutta jo toki kuivaa.

    • Emmasofian isäntä

      Emmasofiame rakastaa saunaa,vettä,pesemistä.Turkki pestään 2-3 kertaa kuukaudessa,kammataan ja harjataan.Rakastaa saunan lauteilla köllöttelyä siellä oma peti.Asumme 100 neliöisessä rivarikämpässä Emmalla monta nukkumapaikkaa mm.työhuoneen ikkunan edessä jossa laajakuva Tv-yhteys lintujen ruokintapaikalle,pedin alla mummon vanha minkkiturkki ja kaiken alla patteri.Ikää neidillä 9v.leikattu ja maailman ihanin otus.Vihreät smaragdin väriset silmät hurmaavat kaikki.Eläinlääkärikin totesi:"Luonne puhdasta kultaa"Suomalaisen maatiaisen ja norjalaisen rakkauvenhetelmä pesueen pienin painoi meille tullessaan 28 g.nyt 9,5 kg ihana otus rakastettava.

    • K5SSATSAUNASSAVIIHTY

      Meidän kissat kyllä nukkuu saunan lauteilla mutta,ne ei raavi saunan lauteita.niillä ei myöskään ole petejä vaan ne nukkuu pelkällä lauteella.

    • kissakäyttäjä

      Hyvin viihtyy ainekin meillä, eikä ole ollut mitään ongelmia

    • Huldankaa

      Mulle tuli tämä kisu ei tullut toimeen muiden kanssa ,karkasi kerran sen luonne kuulemma muuttui.Ollut mulla kohta kuukauden täytti 1.5 vuotta on erittäin utelias.Olen itse herkkäuninen ihminen joten mietin miten nukkuminen onnistuu.Kokeilun avulla sauna on ehdottomasti Huldan mesta,kylppärissäkin on kolme eri paikkaa mihin tarpeensa tekee.Tänä aamuna huomasin että suihkun lattiakaivokin käypi pisu paikasta, vessanpöntön en kantta uskalla ylhäällä pitää,kun siellä on toi WC desinfioiti pala se on myrkkyä.Mukavaa seuraa siitä on , suurimman osan ajasta viihtyy tuolla saunassa lauteilla ja niiden alla.

      • nukkumapaikka

        Meijän mirri menee saunan jälkilämpöön.Pötköttää siellä kylellään onnesta muikeana.Saunotaan useasti,niin saa kissakin osansa.Menee sinne itse vasta kun muut on käyny, ja hiukan jäähtyny,sillä on se yövuoro😂


    • rauhaakaipaavat

      Ikivanha aloitus jälleen, mutta edelleen sauna on kissojen lempipaikka. Meillä päiväseen aikaan on niillä oma patja lauteilla ja jälkilöylyillä käyvät myös. Rauhallinen paikka, joten tykkäävät olla siellä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      424
      4655
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1660
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      91
      1401
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      52
      1309
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      17
      1204
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      50
      1141
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1055
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      950
    9. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      829
    10. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      54
      827
    Aihe