Kambodzaan lapsen kanssa

suunnitteilla

Mitä tulee ottaa huomioon, kun tekee omatoimimatkan ko maahan 8v lapsen kanssa? Suunnitteilla matka jouluna ensin lento hki-bangkok ja sieltä pattaya ja sieltä sitten määränpäähän. Paikkoina suunniteltu mm. Siem Reap, Phnom Penh, Sihanoukville... Kaikkialle lasta ei voi ottaa! eli on välillä isovanhempien kanssa, kun me käymme maisemilla.

Mitä suosittelette ja mitä tulee ottaa huomioon? Onko turvallista matkustaa lapsen kanssa?

7

1744

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Unelmasta Arjeksi

      Itselläni ei ole lapsia, joten ei ehkä tule mieleen mitä kaikkea pitäisi ottaa huomioon. Olin juuri puoli vuotta Kambodzassa ja jokaisessa noissa mainitsemistasi paikoista vähintään kuukauden.

      Sanoisin, että Siem Reapissa ja Phnom Penhissä ei kai kauheasti ole lapsille mitään, joten uima-altaallinen hotelli olisi varmaan ihan must.

      Sihanoukvillessä ei kannata viedä lasta katsomaan Victory Hilliä. Jos on aikaa, niin Sihanoukvillen edustalla olevat saaret ovat hienoja paikkoja. Varsinkin Koh Rong ja Koh Rong Saloem. Upeat rannat ja siellä voi snorklailla.

      Mielestäni on ihan turvallista matkustaa.

      Paljon Kambodza-aiheisia vinkkejä löydät blogistani (Unelmasta Arjeksi):
      www.rantapallo.fi/virpij

    • Tohjola

      Hei! Olin viime talvena 13 v. tytön kanssa kolme viikkoa Kambodzassa. Maassa on ihan turvallista matkustaa lapsen kanssa ja tekemistä riittää.

      Siem Reapissa se juttu ovat temppelit. Riippuu vanhemmista miten lapsi saadaan kokemaan näkemänsä jännittäväksi ja miten hän viihtyy temppeleillä. Mielikuvitusta peliin ja lyhyitä pätkiä. Perhospuutarha voi olla viehättävä välipala temppeleitten lomassa. Useimmissa hotelleissa on uima-altaat. Siem Reapissa näki paljon lapsimatkustajia vanhempineen kaikkialla.

      PP:ssa lapsen kanssa voi vierailla vaikka Phnom Tamao Wildlife Rescue Centressä 40 km kaupungin ulkopuolella. Meidän lapsi viihtyi myös markkinoilla.

      Sihanoukville on paratiisi lasten kanssa kuten mikä tahansa rantalomapaikka. Suosittelen Otres beach: se on siisti ja siellä on hyvät palvelut shackit, kanoottivuokraamot, ilmaisia kelluntarenkaita ja suihkuja. Ocheteaul Beachille taas on lyhyt matka kaupungilta ja siellä on Ocean water park.

      Söimme PP markkinapaikoilla ja katukeittiöistä, Sihanoukvillessä rantashackeissa. Joimme pirtelöitä, söimme rantakaupustelijoitten rapuja ja hedelmiä. Kellekään ei tullut minkäänlaista vatsatautia. Käsihygieniasta pidimme hyvää huolta ja vessapaperia oli aina mukana.

      Olemme matkustaneet lapsemme kanssa vuosia, ainoita paikkoja jonne emme lasta ole ottaneet mukaan ovat kapakat. Kambodzassa tyttömme oli mukana jopa Tuol Slengissa, mutta 8-vuotiasta en ottaisi sinne mukaan.

      Hauskaa Kambodzan matkaa teidän perheelle! Maa on mielenkiintoinen ja ihmiset ystävällisiä. Kambodza sopii oikein hyvin lapsiperheen matkailukohteeksi (jos vanhemmat eivät ole hysteerista sorttia).

    • ep

      Netistä kun googlasin oli lapsikaappauksia ja -prostituutiota paljon. En suosittelisi menemään lapsen kanssa.

    • Tohjola

      No huh huh - ihan googlasit. Ja hakusanat olivat lapsiprostituutio, kaappaukset ja Kambodza vai? Ja kas kummaa, niitäkin juttuja löytyy. Pelottelu on kivaa, vähän hysteriaa peliin.

      Totta että kaikialla Kaukoidässsä on lapsiprostituutiota ja sitä myötä kaappauksiakin. Lapsiprostituutiota on koska länkkäriäijät haluavat käyttää hyväkseen lapsia ja nuoria eikä se onnistu läntisissä oikeusvaltiossa. Kaapatut ja hyväksikäytetyt lapset ovat kuitenkin alkuperäisiä asukkeja, eivät rikolliset ole niin tyhmiä että kaappaisivat länkkärilapsia - siitä nimittäin syntyisi turhan paljon onglemia heille. Kaapatut paikallisetkin lapset ovat usein huonolla hoidolla olevia, erittäin köyhien perheitten lapsia.

      Kambodassa näkee paljon lapsiperheitä lomailemassa, varsinkin ruotsalaisia, hollantilaisia ja amerikkalaisia perheitä. Kambodsassa on mainettaan parempi kaikilla osin. Suosittelen Kambodzaa myös lapsiperheille.

    • kenen etu

      Äiskä ja iskä kun tahtoo reissuun niin lapset raahataan paikkaan kuin paikkaan, oli turvallista ja soveltuvaa tai ei.

      • Jayavarma

        Et ole tainnut käydä Kambodzassa?

        Kambodzassakin eletään 2010-lukua ei enää Pol Potin aikaan 1976-1979. Miinatkin on raivattu syrjäisempiä rajaseutuja lukuunottamatta.

        Siem Reap on todella rauhallinen historiallinen nähtyvyyspaikka, siellä ei ole edes örvellysturisteja.

        Phnom Pehn ja rannikko ovat siisteytyneet kovasti, toki siellä on vielä läskejä äijiä halpojen huorien perässä ja nuoria länkkäreitä kokeilemassa onneaan huumeitten kanssa, mutta nämä hiipparit tulevat koloistaan vasta illalla ja ollessaan liikkuvat eri kortteleissa perusmatkailijat. Sitä paitsi se jengi antaa muitten olla rauhassa (yleensä). Jos Sihanoukvillessä pysyy irti huumeista (ei ole vaikeaa), ei ongelmia tule.

        Goassa ja Thaimaassa olen sairastanut vatsatauteja, mutten koskaan Kambodzassa. Turkissa ja Kreikassa on huijattu ja Italiassa, Virossa ja Espanjassa yritetty varastaa lompakko, muttei Kambodzassa.

        On se ihme että amerikkalaiset voi viedä pieniä lapsia Kambodzaan, mutta yleensä niin järkevät ja rauhalliset suomalaiset eivät :0


      • Seikkailijaperhe

        Nuo äidit ja isät pysyvät ihan kotosuomessa ja hyvä niin. Turha mennä näkemään maailmaa kun lapset ovat ongelma.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      54
      3683
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      166
      2297
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      2009
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      139
      1884
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      398
      1306
    6. 80
      1215
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      135
      1104
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1030
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      980
    Aihe