Kambodzaan lapsen kanssa

suunnitteilla

Mitä tulee ottaa huomioon, kun tekee omatoimimatkan ko maahan 8v lapsen kanssa? Suunnitteilla matka jouluna ensin lento hki-bangkok ja sieltä pattaya ja sieltä sitten määränpäähän. Paikkoina suunniteltu mm. Siem Reap, Phnom Penh, Sihanoukville... Kaikkialle lasta ei voi ottaa! eli on välillä isovanhempien kanssa, kun me käymme maisemilla.

Mitä suosittelette ja mitä tulee ottaa huomioon? Onko turvallista matkustaa lapsen kanssa?

7

646

  Vastaukset

  • Itselläni ei ole lapsia, joten ei ehkä tule mieleen mitä kaikkea pitäisi ottaa huomioon. Olin juuri puoli vuotta Kambodzassa ja jokaisessa noissa mainitsemistasi paikoista vähintään kuukauden.

   Sanoisin, että Siem Reapissa ja Phnom Penhissä ei kai kauheasti ole lapsille mitään, joten uima-altaallinen hotelli olisi varmaan ihan must.

   Sihanoukvillessä ei kannata viedä lasta katsomaan Victory Hilliä. Jos on aikaa, niin Sihanoukvillen edustalla olevat saaret ovat hienoja paikkoja. Varsinkin Koh Rong ja Koh Rong Saloem. Upeat rannat ja siellä voi snorklailla.

   Mielestäni on ihan turvallista matkustaa.

   Paljon Kambodza-aiheisia vinkkejä löydät blogistani (Unelmasta Arjeksi):
   www.rantapallo.fi/virpij

  • Hei! Olin viime talvena 13 v. tytön kanssa kolme viikkoa Kambodzassa. Maassa on ihan turvallista matkustaa lapsen kanssa ja tekemistä riittää.

   Siem Reapissa se juttu ovat temppelit. Riippuu vanhemmista miten lapsi saadaan kokemaan näkemänsä jännittäväksi ja miten hän viihtyy temppeleillä. Mielikuvitusta peliin ja lyhyitä pätkiä. Perhospuutarha voi olla viehättävä välipala temppeleitten lomassa. Useimmissa hotelleissa on uima-altaat. Siem Reapissa näki paljon lapsimatkustajia vanhempineen kaikkialla.

   PP:ssa lapsen kanssa voi vierailla vaikka Phnom Tamao Wildlife Rescue Centressä 40 km kaupungin ulkopuolella. Meidän lapsi viihtyi myös markkinoilla.

   Sihanoukville on paratiisi lasten kanssa kuten mikä tahansa rantalomapaikka. Suosittelen Otres beach: se on siisti ja siellä on hyvät palvelut shackit, kanoottivuokraamot, ilmaisia kelluntarenkaita ja suihkuja. Ocheteaul Beachille taas on lyhyt matka kaupungilta ja siellä on Ocean water park.

   Söimme PP markkinapaikoilla ja katukeittiöistä, Sihanoukvillessä rantashackeissa. Joimme pirtelöitä, söimme rantakaupustelijoitten rapuja ja hedelmiä. Kellekään ei tullut minkäänlaista vatsatautia. Käsihygieniasta pidimme hyvää huolta ja vessapaperia oli aina mukana.

   Olemme matkustaneet lapsemme kanssa vuosia, ainoita paikkoja jonne emme lasta ole ottaneet mukaan ovat kapakat. Kambodzassa tyttömme oli mukana jopa Tuol Slengissa, mutta 8-vuotiasta en ottaisi sinne mukaan.

   Hauskaa Kambodzan matkaa teidän perheelle! Maa on mielenkiintoinen ja ihmiset ystävällisiä. Kambodza sopii oikein hyvin lapsiperheen matkailukohteeksi (jos vanhemmat eivät ole hysteerista sorttia).

  • Netistä kun googlasin oli lapsikaappauksia ja -prostituutiota paljon. En suosittelisi menemään lapsen kanssa.

  • No huh huh - ihan googlasit. Ja hakusanat olivat lapsiprostituutio, kaappaukset ja Kambodza vai? Ja kas kummaa, niitäkin juttuja löytyy. Pelottelu on kivaa, vähän hysteriaa peliin.

   Totta että kaikialla Kaukoidässsä on lapsiprostituutiota ja sitä myötä kaappauksiakin. Lapsiprostituutiota on koska länkkäriäijät haluavat käyttää hyväkseen lapsia ja nuoria eikä se onnistu läntisissä oikeusvaltiossa. Kaapatut ja hyväksikäytetyt lapset ovat kuitenkin alkuperäisiä asukkeja, eivät rikolliset ole niin tyhmiä että kaappaisivat länkkärilapsia - siitä nimittäin syntyisi turhan paljon onglemia heille. Kaapatut paikallisetkin lapset ovat usein huonolla hoidolla olevia, erittäin köyhien perheitten lapsia.

   Kambodassa näkee paljon lapsiperheitä lomailemassa, varsinkin ruotsalaisia, hollantilaisia ja amerikkalaisia perheitä. Kambodsassa on mainettaan parempi kaikilla osin. Suosittelen Kambodzaa myös lapsiperheille.

  • Äiskä ja iskä kun tahtoo reissuun niin lapset raahataan paikkaan kuin paikkaan, oli turvallista ja soveltuvaa tai ei.

   • Et ole tainnut käydä Kambodzassa?

    Kambodzassakin eletään 2010-lukua ei enää Pol Potin aikaan 1976-1979. Miinatkin on raivattu syrjäisempiä rajaseutuja lukuunottamatta.

    Siem Reap on todella rauhallinen historiallinen nähtyvyyspaikka, siellä ei ole edes örvellysturisteja.

    Phnom Pehn ja rannikko ovat siisteytyneet kovasti, toki siellä on vielä läskejä äijiä halpojen huorien perässä ja nuoria länkkäreitä kokeilemassa onneaan huumeitten kanssa, mutta nämä hiipparit tulevat koloistaan vasta illalla ja ollessaan liikkuvat eri kortteleissa perusmatkailijat. Sitä paitsi se jengi antaa muitten olla rauhassa (yleensä). Jos Sihanoukvillessä pysyy irti huumeista (ei ole vaikeaa), ei ongelmia tule.

    Goassa ja Thaimaassa olen sairastanut vatsatauteja, mutten koskaan Kambodzassa. Turkissa ja Kreikassa on huijattu ja Italiassa, Virossa ja Espanjassa yritetty varastaa lompakko, muttei Kambodzassa.

    On se ihme että amerikkalaiset voi viedä pieniä lapsia Kambodzaan, mutta yleensä niin järkevät ja rauhalliset suomalaiset eivät :0


   • Nuo äidit ja isät pysyvät ihan kotosuomessa ja hyvä niin. Turha mennä näkemään maailmaa kun lapset ovat ongelma.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vihdoinkin Stefan avautuu Martinan röyhkeydestä

   Tätä ollaan odotettu. Stefan kertoo että Martina yrittää kiristää 200000 e Stefanilta . Näin me tää nähtiinkin. Muija sai harrastaa mitä halusi Stefan
   Kotimaiset julkkisjuorut
   720
   16077
  2. Pelkkää rahastusta kunnallinen hammaslääkärikäynti

   Luulisi, että EU:n kireimpiä, jo tapissaan olevia veroja maksavat suomalaiset saisivat kohtuuhintaisen kunnan hammaslääkäripalvelun, kaikkea kanssa!
   Maailman menoa
   133
   2406
  3. Kotisiivous vähintään 40e/h

   Suomen kotityöpalveluyhdistys ry mukaan alin kannattava hinta siivouksesta on 40e/h. Tämä on outoa, koska puhdistusaineita ja vettä kuluu 1h aikana k
   Maailman menoa
   97
   2192
  4. Martina bailaamassa. Taas.

   Kattokaa sen ig storya. Se tylsä joka paikkaan tunkeva wannabe joku jekku b. nuolee martinan naamaa.... ovat ilmeisen humalassa...?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   138
   1894
  5. Upea kämppä!

   Ilmeisesti ekat pätkät uudesta asunnosta, tai talosta siis. Remppa kesken mutta näytti kyllä hienolta. Korkea viistokatto ikkunoineen. Vähän oli kolkk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   105
   1408