Omakustanteen seuraukset?

wanna-be -kirjailija

Saako työtön julkaista omakustannekirjan ilman mitään rangaistuksia? Vai seuraako omakustanteesta se, että työtöntä pidetään taiteilijana tai yksityisyrittäjänä joka ei enää ole oikeutettu työttömyyskorvaukseen? Kiitos!

4

147

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nnnnnnnnnnnnnnnnnnn'

      Taitaapi käydä hullusti. Ainakin asiasi menee pitkäksi aikaa jumiin, kun selvittävät työkkärissä sitä, miten suhtautuvat.

    • kela

      Hei,

      kiitos kysymyksestäsi. Työ- ja elinkeinotoimisto tutkii, onko omakustannekirjan julkaisulla työvoimapoliittista estettä työttömyysetuuden maksamiselle.

      Mikäli työ- ja elinkeinotoimisto on todennut, ettei omakustannekirjan julkaisu ole työvoimapoliittinen este, voit jatkaa työttömyysetuuden hakemista. Mahdolliset kirjasta saatavat tulot otetaan huomioon soviteltavana tulona. Perussääntö on, että jokainen palkkaeuro vähentää Kelan työttömyysetuutta 50 senttiä. Työtuloa ovat rahapalkka, palkkiot, verolliset kulukorvaukset, luontoisedut jne.

      Ystävällisin terveisin,
      Kirsi Kelasta

    • tyokkari

      Hei!

      Kiitos kysymyksestäsi.

      Sinun tulee ilmoittaa työ- ja elinkeinotoimistoon (TE-toimisto) omakustannekirjan tekemisestä. TE-toimisto pyytää sinulta kirjallista selvitystä kirjan tekemisen vaatimasta työmäärästä ja antamasi selvityksen perusteella ratkaisee, pidetäänkö sinua työttömyysturvalaissa tarkoitettuna yrittäjänä tai omassa työssä työllistyvänä sekä sen, onko työllistyminen pää- vai sivutoimista.

      Pelkästään se, että henkilö työllistyy omassa työssään tai yrittäjänä, ei ole esteenä työttömyysetuuden saamiselle. Jos työllistyminen on päätoimista, oikeutta työttömyysetuuteen ei ole.

      terveisin Teppo työkkäristä

    • Toista kautta

      wanna-be -kirjailija, kuten huomaat, työkkäriltä ei saa nyhtämälläkään irti mitään sellaista, jonka perusteella voisit SUUNNITELLA omaa toimintaasi tulevaisuuteen ja optimoida. Vastaukset ovat pääsääntöisesti tyyliin "ota yhteyttä.... jossa tutkitaan..."

      Neokas keino sinjällään hajautta ja hallita, pitää epätietoisuudessa, kunnes "tuomio" laskeutuu päällesi kerettiläisestä toiminnasta.

      No niin, asiaan: Työkkärin suuntaan ei kannata moisia suunnitelmia väläytellä. Tulkinnat, joita siis kaikki kyselijät tälläkin palstalla turhaan saada, ovat laidasta laitaan toimistosta ja tekijästä riippuen.

      Ota sanktioiden ulkopuolinen (=ei-työtön) ystäväsi mukaan, julkaisette kirjan salanimellä, mikä on aiika yleinen käytäntö muutenkin ja byrokratia menee ystäväsi kautta, jonka kanssa sovitte tulonjaon.

      Tulet itse esiin vasta kun taloudelliset edellytykset häipyä työkkäristä ovat olemassa. Todennäköisesti kirjailijan ohdakkeisella uralla ei aivan äkkiä tapahdu.


      Muutenkin suosittelen, että niin kauan kuin olet työkkärin almuista riippuvainen, hharkitset KAIKKI toimesi tarkkaan ennen kuin toteutat ja yrität olla mahdollisimman hajuton, mauton ja näkymätön. Juuri tämän äärettömän ennakoimattomuuden takia. Pieni vainoharhaisuus auttaa aina ja muutaman vuoden työttömyyden jälkeen sinua ei kuseta enää kukaan, jos olet oppivaista sorttia.

      Onnea!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1325
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1155
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1080
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      60
      898
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      762
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      692
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      691
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      669
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe