Korkea alkoholivero on turhaa!

Lahtelainen

Olen alkoholiveron korottamista vastaan.
En osta mitään väkevää viinaa alkosta, jos alkoholivero nousee taas.
Miksi valtio haluaa ahmia liikaa rahaa meiltä?
Korkea alkoholivero menee hukkaan, jos alko menettää asiakkaita. Valtio ei saa paljon rahaa, jos vähän ihmisiä menee alkoon. Sille on tulossa miinuksia.
Uskon, että halpaa viinaa tuodaan salassa tänne.
Se on suuri ongelma Suomelle.
Jos alkoholivero nousee, niin salakuljettajilla on riittävästi töitä halpojen viinojen salakuljetukseen.
.. En ole mikään alkoholisti... Epäilen, että alkon korkea-arvoiset työläiset ansaitsevat paremmin korkean alkoholiveron ansiosta..
En tykkää kun Suomen alkoholipolitiikka on tiukka ja valtio valvoo tiukasti meidän alkoholikulutusta.. Alkoholikulutus on oma asiani.
Mitä hyötyä on korkeasta alkoholiverosta???
Halpa viina ei ole haitaksi minulle, mutta tiedän ,että puliukoilla on ongelmaa, kun himoitsevat viinaa. Valtio haluaa vähentää heidän alkoholikulutusta nostamalla alkoholiveroa, MUTTA en halua maksaa liian korkeaa alkoholiveroa heidän takiaan.. Osaan käyttäytyä sivistyneesti, kun juon..
Jos olisimme muslimeja, puliukkoja ei näkyisi kadulla.
Huume on pahempi kuin alkoholi.

10

484

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tavisTANE

      Mitä järkiä sitä on ensin laskia ja sitte nostaa? nostamalla alkoholiveroa varmasti muiden päihteiden käyttö lisääntyy! ja jos me kerta olemme eu:ssa nii eikö sillon kaikilla eu:ssa olevilla mailla kuuluisi olla samat pelisäännöt. Sillainhan meijät saatiin huijattua euhun mukaan ku sanottiin että kaikki euroopan maat on samalla lähtöviivalla esim: alkoholivero, autovero, arvonlisävero yms. mutta näin ei todellakaan ole suomi on jälessä kaikista asioista.. täälä ei päättäjät ei ajattele kuin oma napaa!

      • kommentinjättäjä

        "jos me kerta olemme eu:ssa nii eikö sillon kaikilla eu:ssa olevilla mailla kuuluisi olla samat pelisäännöt."

        Ei kuulu - ainoastaan EU:n pärjäämiselle maailmantaloudessa tärkeissä asioissa on.

        EU on liitto, ei valtio.

        Jopa USA:n eri osavaltioissa on alkoholin suhteen oma lainsäädäntönsä. Sieltäkin löytyy alkoholimonopoleja. Ja USA on sentään liittovaltio, mitä EU ei ole.


    • Puli666

      jatkuva alkoholiveron nostaminen ei johda mihinkään muuhun kuin kotipolttoisen tekemiseen ja rajan yli alkaa tulemaan viinaa tuplaten nykyistä enemmän... tarpeeks kun erehtyvät nostamaan alkoholiveroa niin kohta on jokaisella pannut porisemassa.. ei moinen verojen nostaminen saa ketään juomista lopettamaan eikä edes vähentämään sitä aletaan vaan ehtiä muualta halvemmalla

    • veronosto=ulos EUsta

      Joo, jos nousee alkoholivero niin tarttee alkaa hakeen eroa Eeuusta koska sitte o sama tilanne ku rajojen kiinniollessa muutenki.,

      • hoitoonohjaaja

        "Joo, jos nousee alkoholivero niin tarttee alkaa hakeen eroa Eeuusta koska sitte o sama tilanne ku rajojen kiinniollessa muutenki., "

        Jos sinulle viinan saanti (halvalla) on niin tärkeä asia, että jopa EU:ssa oleminen on siitä kiinni, niin ehkä sinun kannattaisi hakeutua katkaisuhoitoon.

        Eiköhän Suomen EU:iin liittymiselle ollut monia paljon tärkeämpiä syitä kuin viinan hinta - itse asiassa sillä ei liittymistä puolusteltu ollenkaan.


      • 19+7
        hoitoonohjaaja kirjoitti:

        "Joo, jos nousee alkoholivero niin tarttee alkaa hakeen eroa Eeuusta koska sitte o sama tilanne ku rajojen kiinniollessa muutenki., "

        Jos sinulle viinan saanti (halvalla) on niin tärkeä asia, että jopa EU:ssa oleminen on siitä kiinni, niin ehkä sinun kannattaisi hakeutua katkaisuhoitoon.

        Eiköhän Suomen EU:iin liittymiselle ollut monia paljon tärkeämpiä syitä kuin viinan hinta - itse asiassa sillä ei liittymistä puolusteltu ollenkaan.

        Juuri näin. Sen sortin rapajuoppoa tännekin kirjoittelee että kieltolaki vaan päälle vaikka vuodeksi


    • ei raitis

      Valtio tarvitsee verotuloja. Kolme ikuista maksajaa ovat tupakoivat, alkon asiakkaat sekä autoilijat. Tupakat ja viinan saa muualtakin - polttoaine on hankalampi asia jos ei asu rajan lähellä.

      Jokainen tekee valintansa, joku ostaa alkosta tai ei. Suurin osa ostaa ja sen takia veroja voi nostaa liki pilviin. Jos myynti ja sen tulot kääntyvät selvään laskuun - voi olla, että harkitsevat uudelleen verotusta. Veron ainoa tarkoitus on tuottaa valtiolle tuloja - ei ratistaa kansaa.

    • Trokasinko turhaan

      Alkoholi vero on kuin viiva vedessä. Jos nostat sitä häviää valtion kassasta selvää rahaa. Transpoteering ilegala spriit niinsanottu pimeän viinan vapaa kuljetus lisääntty siinämäärin että tuloksellinen tuotanto on miinusta valtiolle Jos viinan todellinen hinta puolitetaan kansantadoudellinen tilanne paranee ja viinan myynnin todellinen kontrolli säilytetään..............Esimerkki tilanne...... Jos kossupullo maksaa 8.5euro on sesilloin likimain samoissa hinnoissa kuin Tanskasta.....Saksasta tuodun viinan hinta.Jos kansa saa viinaa samalla hinnalla ALKOST voittoprosentti ylittää kansantadoudelliset normit. Kysymykseen tulee sanonta ei kvalitet vaan kvanttiteet. Viinan myynnin tuloksellinen kannattavuus kasvaa ALKOSSA 45% Kontrolli säilyy ja pimeänviinan myynti tyrehtyy

    • kuin kana vedessä

      En saa selvää viestistäsi.

      • Osan muualta

        Koskenkorva 38 % 1 litra maksaa alkossa 24.90 €.
        Hinnasta on alkoholiveroa 16,49 €
        ALV:ta 5,73€
        Tästä saadaan 24.90-5,73-16,49 = 2,68€ veroton hinta josta osa on Alkon katetta. Ei voi syyttää Alko ainakaan Kossun kovasta hinnasta. Hinta tulee veroista.

        Verot ovat välttämättömät, mutta samalla kestämättömän kovat - tämä lisää jatkuvasti laillista ja laitonta maahantuontia eikä valtion verotulot todellisuudessa kasva lainkaan. 2000 luvun alussa kerättiin euromääräisesti suurempi määrä alkoholin valmisteveroja kuin nykyisin. Alkoholin tuomat haitat ovat nouseet samana aikana selvästi kun alkoholin verotuotot on pienentyneet - kestämätön yhtälö.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2612
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1988
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1986
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1786
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1198
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe