Korkea alkoholivero on turhaa!

Lahtelainen

Olen alkoholiveron korottamista vastaan.
En osta mitään väkevää viinaa alkosta, jos alkoholivero nousee taas.
Miksi valtio haluaa ahmia liikaa rahaa meiltä?
Korkea alkoholivero menee hukkaan, jos alko menettää asiakkaita. Valtio ei saa paljon rahaa, jos vähän ihmisiä menee alkoon. Sille on tulossa miinuksia.
Uskon, että halpaa viinaa tuodaan salassa tänne.
Se on suuri ongelma Suomelle.
Jos alkoholivero nousee, niin salakuljettajilla on riittävästi töitä halpojen viinojen salakuljetukseen.
.. En ole mikään alkoholisti... Epäilen, että alkon korkea-arvoiset työläiset ansaitsevat paremmin korkean alkoholiveron ansiosta..
En tykkää kun Suomen alkoholipolitiikka on tiukka ja valtio valvoo tiukasti meidän alkoholikulutusta.. Alkoholikulutus on oma asiani.
Mitä hyötyä on korkeasta alkoholiverosta???
Halpa viina ei ole haitaksi minulle, mutta tiedän ,että puliukoilla on ongelmaa, kun himoitsevat viinaa. Valtio haluaa vähentää heidän alkoholikulutusta nostamalla alkoholiveroa, MUTTA en halua maksaa liian korkeaa alkoholiveroa heidän takiaan.. Osaan käyttäytyä sivistyneesti, kun juon..
Jos olisimme muslimeja, puliukkoja ei näkyisi kadulla.
Huume on pahempi kuin alkoholi.

10

557

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • tavisTANE

   Mitä järkiä sitä on ensin laskia ja sitte nostaa? nostamalla alkoholiveroa varmasti muiden päihteiden käyttö lisääntyy! ja jos me kerta olemme eu:ssa nii eikö sillon kaikilla eu:ssa olevilla mailla kuuluisi olla samat pelisäännöt. Sillainhan meijät saatiin huijattua euhun mukaan ku sanottiin että kaikki euroopan maat on samalla lähtöviivalla esim: alkoholivero, autovero, arvonlisävero yms. mutta näin ei todellakaan ole suomi on jälessä kaikista asioista.. täälä ei päättäjät ei ajattele kuin oma napaa!

   • kommentinjättäjä

    "jos me kerta olemme eu:ssa nii eikö sillon kaikilla eu:ssa olevilla mailla kuuluisi olla samat pelisäännöt."

    Ei kuulu - ainoastaan EU:n pärjäämiselle maailmantaloudessa tärkeissä asioissa on.

    EU on liitto, ei valtio.

    Jopa USA:n eri osavaltioissa on alkoholin suhteen oma lainsäädäntönsä. Sieltäkin löytyy alkoholimonopoleja. Ja USA on sentään liittovaltio, mitä EU ei ole.


  • Puli666

   jatkuva alkoholiveron nostaminen ei johda mihinkään muuhun kuin kotipolttoisen tekemiseen ja rajan yli alkaa tulemaan viinaa tuplaten nykyistä enemmän... tarpeeks kun erehtyvät nostamaan alkoholiveroa niin kohta on jokaisella pannut porisemassa.. ei moinen verojen nostaminen saa ketään juomista lopettamaan eikä edes vähentämään sitä aletaan vaan ehtiä muualta halvemmalla

  • veronosto=ulos EUsta

   Joo, jos nousee alkoholivero niin tarttee alkaa hakeen eroa Eeuusta koska sitte o sama tilanne ku rajojen kiinniollessa muutenki.,

   • hoitoonohjaaja

    "Joo, jos nousee alkoholivero niin tarttee alkaa hakeen eroa Eeuusta koska sitte o sama tilanne ku rajojen kiinniollessa muutenki., "

    Jos sinulle viinan saanti (halvalla) on niin tärkeä asia, että jopa EU:ssa oleminen on siitä kiinni, niin ehkä sinun kannattaisi hakeutua katkaisuhoitoon.

    Eiköhän Suomen EU:iin liittymiselle ollut monia paljon tärkeämpiä syitä kuin viinan hinta - itse asiassa sillä ei liittymistä puolusteltu ollenkaan.


   • 19+7
    hoitoonohjaaja kirjoitti:

    "Joo, jos nousee alkoholivero niin tarttee alkaa hakeen eroa Eeuusta koska sitte o sama tilanne ku rajojen kiinniollessa muutenki., "

    Jos sinulle viinan saanti (halvalla) on niin tärkeä asia, että jopa EU:ssa oleminen on siitä kiinni, niin ehkä sinun kannattaisi hakeutua katkaisuhoitoon.

    Eiköhän Suomen EU:iin liittymiselle ollut monia paljon tärkeämpiä syitä kuin viinan hinta - itse asiassa sillä ei liittymistä puolusteltu ollenkaan.

    Juuri näin. Sen sortin rapajuoppoa tännekin kirjoittelee että kieltolaki vaan päälle vaikka vuodeksi


  • ei raitis

   Valtio tarvitsee verotuloja. Kolme ikuista maksajaa ovat tupakoivat, alkon asiakkaat sekä autoilijat. Tupakat ja viinan saa muualtakin - polttoaine on hankalampi asia jos ei asu rajan lähellä.

   Jokainen tekee valintansa, joku ostaa alkosta tai ei. Suurin osa ostaa ja sen takia veroja voi nostaa liki pilviin. Jos myynti ja sen tulot kääntyvät selvään laskuun - voi olla, että harkitsevat uudelleen verotusta. Veron ainoa tarkoitus on tuottaa valtiolle tuloja - ei ratistaa kansaa.

  • Trokasinko turhaan

   Alkoholi vero on kuin viiva vedessä. Jos nostat sitä häviää valtion kassasta selvää rahaa. Transpoteering ilegala spriit niinsanottu pimeän viinan vapaa kuljetus lisääntty siinämäärin että tuloksellinen tuotanto on miinusta valtiolle Jos viinan todellinen hinta puolitetaan kansantadoudellinen tilanne paranee ja viinan myynnin todellinen kontrolli säilytetään..............Esimerkki tilanne...... Jos kossupullo maksaa 8.5euro on sesilloin likimain samoissa hinnoissa kuin Tanskasta.....Saksasta tuodun viinan hinta.Jos kansa saa viinaa samalla hinnalla ALKOST voittoprosentti ylittää kansantadoudelliset normit. Kysymykseen tulee sanonta ei kvalitet vaan kvanttiteet. Viinan myynnin tuloksellinen kannattavuus kasvaa ALKOSSA 45% Kontrolli säilyy ja pimeänviinan myynti tyrehtyy

  • kuin kana vedessä

   En saa selvää viestistäsi.

   • Osan muualta

    Koskenkorva 38 % 1 litra maksaa alkossa 24.90 €.
    Hinnasta on alkoholiveroa 16,49 €
    ALV:ta 5,73€
    Tästä saadaan 24.90-5,73-16,49 = 2,68€ veroton hinta josta osa on Alkon katetta. Ei voi syyttää Alko ainakaan Kossun kovasta hinnasta. Hinta tulee veroista.

    Verot ovat välttämättömät, mutta samalla kestämättömän kovat - tämä lisää jatkuvasti laillista ja laitonta maahantuontia eikä valtion verotulot todellisuudessa kasva lainkaan. 2000 luvun alussa kerättiin euromääräisesti suurempi määrä alkoholin valmisteveroja kuin nykyisin. Alkoholin tuomat haitat ovat nouseet samana aikana selvästi kun alkoholin verotuotot on pienentyneet - kestämätön yhtälö.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Raivoaako Putin, kun Suomi hyväksytään naton jäseneksi

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000008913259.html "Kommentti: Madridista jysähti sittenkin – Suomi kutsutaan Naton jäseneksi jo keskiviikkona Lähes
   NATO
   302
   3422
  2. Miten olette pärjänneet kuumuuden kanssa?

   Viime yö oli trooppisen lämmin ja kämpässä kuuma. Heräilin vähän väliä kuumuuden takia vaikka nukuin pelkkä lakana päällä. Täkin heitin jo viime viiko
   Maailman menoa
   340
   3223
  3. Rydman "elämäni hirveimmät päivät" Entäs uhrisi?!

   https://yle.fi/uutiset/3-12515383 Rydman valittelee että vaikeaa on ollut kun jäänyt kiinni mutta entäs uhrisi? Ei yhtään empatiaa uhreja kohtaan!
   Maailman menoa
   151
   1946
  4. Nakkilassa on raiskattu wanhus

   Wanhus on raiskattu nakkilassa palvelutalossa. ( näin uutisoivat molemmat iltapäivälehdet sekä yle )
   Nakkila
   43
   1592
  5. No aloititko sä jo suhteen

   sen toisen ihailijasi kanssa? Sen jonka kanssa sulla oli jotain vispiläkauppaa? Olenko jo unohdettu ja tarpeeton?
   Ikävä
   151
   1283
  6. Mitä oikein odotat?

   Rehellisiä vastauksia sitten vain.
   Ikävä
   114
   1156
  7. JA SIEPIN VALITUS ALKOI TAAS

   Siepin unelma-asunnossa oli hajonnut ilmalämpöpumppu, jonka takia hän joutui lähtemään kuumuutta pakoon ylelliseen hotelliin. mutta voi kauhistus, k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   107
   1032
  8. Totuus on että

   Se kaikki sattui ihan vit**ti koska mä tykkään susta todella paljon. Oikeesti tosi paljon. Menin ihan pois raiteilta enkä tajua tätä itekään. Oon mä j
   Ikävä
   34
   870
  9. Turkki tukee Suomen Nato-jäsenyyttä

   Kuinkas trollien suuhun nyt pannaan? 🤣 Juttua aiheesta löytyy kohta kaikista mahdollisista uutislähteistä. Mahtava homma!🫡🥳
   Maailman menoa
   384
   847
  10. Natoon liittymisen hinta kova.

   Suomi joutuu luovuttamaan kurdeja Turkkiin, maksoiko Suomen Nato-jäsenyys monien kymmenien ihmisten vankeus ja kidutuskohtalon vai peräti kuoleman. ht
   Maailman menoa
   228
   756
  Aihe