Kohdunsuu tuntuu omalle sormelle?!

VainVeikkaamallaVoi.

En tiedä onko kyse siitä mitä otsikko viittaa, mutta...

Mulla on ollut raskauden puolesta välistä lähtien paljon (useita kymmeniä päivässä) treenisupistuksia, joihin en ole sen kummemmin reagoinut kun neuvolassa 22 sanoivat että niitä saapi tulla mielin määrin. Sisätutkimus on tehty viimeksi rv 13, ja seuraava lääkärintarkastus on rv 28 eli reilun parin viikon päästä.

Nyt sitten vessassa lantionpohjan lihaksia paikannellessani laitoin sormen emättimeen - ja sielläpä tuleekin jotain vastaan alle sormenmitan päässä. Niin kuin olisi minidonitsi tunnusteltavissa emättimessä. En nyt jäänyt kovin intensiivisesti sorkkimaan, etten mitään infektiota saa aikaa, mutta muutaman papa-näytteen aikanaan ottaneena ja kohdunsuun nähneenä herää ajatus, että onko tuo donitsi todella minun kohdunsuuni ja hittoako se niin alhaalla ja turpeana tekee??!! "Donitsin reiän" suulle tuntuu siis myös sormi hyvin hulahtavan, mikä oli vahinko, en sitä tahallani tehnyt.

Mutta kun mihinkään ei koske, suppareitakin on ollut nyt tosi vähän ja vauva liikkuu erinomaisesti, niin jos en olisi alapäätäni sormeillut niin ei olisi tullut mieleenkään että jokin voisi olla vialla... Pitäisikö olla huolissaan vai ei?

31

10076

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 4ttä odotellessa

      itsehän olen aikoinani lähes synnyttänyt rv 26. kun kohdun suuta ei seurattu tarpeeksi.
      minullakaan supparit ei olleet kovin kipeitä, selkeitä kyllä, mutta ei kipeitä.
      sinuna soittaisin neuvolaan, ja selittäisin että jotain häikkää tuntuu alapäässä, ja haluaisin tarkistuttaa tilanteen, hän luultavasti pystyisi ohjaamaan sinut oikeaan suuntaan sitten tai kertomaan että mikä tuo voisi olla...
      kyllähän se hyvinkin voi olla kohdun suu.
      mielummin ole liian varovainen, noilla viikoilla syntynyt lapsi tuskin jäisi vielä eloon!

    • ()()()()()()()

      Minulla on aikaisemmassa raskaudessa lääkärintarkastuksessa viikolla 26 lääkäri kirjoittanut, että kohdun ulkosuu on sormelle auki, sisäsuu kiinni. Ohjeisti, että ei saisi mennä uimaan, kun ei tiedä, koska se sisäsuukin alkaa aueta. Se oli pari kuukautta myös auki ennen synnytystä vähän, mutta lapsi syntyi silti vasta 10 vuorokautta lasketun ajan jälkeen. Ehkä sinullakin on vain se ulkosuu auki. Voithan varata ajan neuvolaan lääkärille, mutta ei tuo nyt ainakaan välttämättä mitenkään hälyttävältä kuulosta. Toisilla aukeaa hieman ajoissa, toisilla vasta myöhään.

      • Ap.

        Kiitos, tuo rauhoitti kummasti! Toisaalta kun mitään hälyyttäviä oireita ei ole, ja äippäpolikäyntiin on vain se reilu pari viikkoa, niin tuskinpa tuolta juuri sen nopeammin neuvolalääkäriaikaa saisikaan (päivystysasiat on sitten päivystysasioita ja tämä ei taida olla niitä).

        Kun nyt vaan tietäis, että päteekö edelleen entiset ohjeet eli saan elää olla ja liikkua aivan normaalisti (mitä tekisin luonnollisesti, jos en olisi mennyt kokeilemaan sormella emätintäni). Uimista voin kyllä välttää, mutta ei kai tässä sohvaperunaksi tarvitse heittäytyä...


    • ammattilainen

      Kyllähän tuo kohdunsuulta kuulostaa. Raskauden aikana joillakin kohdunsuu on varsin alhaalla ja joillakin ylhäällä siten, että sormet hädintuskin yltävät sinne. Kohdunsuun rakenne on myös kaikilla vähän erilainen. Useimmiten tuossa vaiheessa raskautta kohdunsuun kuitenkin tulisi olla kiinteä ja kiinni. Onko sinulla kyseessä ensimmäinen raskaus/synnytys? Uudelleen synnyttäjillä kohdunsuu voi ruveta aukeamaan jo vähän aiemmin kuin ensisynnyttäjillä. Suosittelisin kuitenkin ottamaan yhteyttä neuvolaan ja pyytämään aikaa neuvolalääkärille, joka voi tarkistaa tilanteen. Esimerkiksi ultraäänellä kohdunkaulan sisäsuu on mahdollista nähdä, jolloin saadaan tietää onko kohdunsuu auki vain ulkosuusta vai koko matkalta. Jos kohdunkaula on alkanut avautumaan koko matkalta on tärkeää ottaa rauhallisesti loppuraskauden ajan.

      • Ap.

        Eka raskaus on. Pitänee pirautella sinne neuvolaan... cervix-kontrolliultra on reilun parin viikon päästä, sitä tuskin voivat juurikaan aikaistaa, mutta osaavatpahan komentaa sieltä laiskottelemaan sitä odotellessa, jos näkevät moisen tarpeellisena.


    • kokemusta tarpeeksi

      kyllä ne laittavat pikanakin tutkimuksiin jos sellainen tarve ilmenee... kokemusta on!
      ja edelleenkään tuskin näitä tutkimuksia voi turhaan tehdä... mielummin varmistaa kuin sitten katuu myöhemmin että eipäs tullut tarkistettua...

    • pöh

      toi ap on aika jännä tyyppi ku 2005-2006 vuodesta eri palstoilla ollu ensisynnyttäjä....

    • hei HALOO!

      Hei "pöh"!

      Ap./ap tarkoittaa minun käsittääkseni joka keskustelussa sen keskustelun aloittajaa, joka voi olla kuka tahansa!

    • arnoldsin donitsi?

      Voi herranjestas, miten typeriä ja idioottimaisia te synnytystä odottavat emakot olette! Viekö raskaushormonit tosiaan älykkyyden noin alas ja tekee ihmisestä ihan imbesillin? NÄköjään. Vai pienen donitsin tökkiminen pimpslooralla sormella on sullakin harrasteena... hoh hoooo! PIENI DONITSI !!!! Nauretaan täällä ihan solmussa mun mieheni kanssa. Donitsi, johon sormi luiskahtelee! On sulla harrastukset raskausaikana sullakin, ei muuta voi sanoa! Donitsireva! : D

      • Ap.

        Jos et ole koskaan laittanut sormea emättimeesi, niin suosittelen lämpimästi. Oman anatomian tunteminen on eduksi. Myös lantionpohjan lihasten paikantaminen sormea apuna käyttäen on vain järkevää, ellei niitä ilman sormea tunne, kuten minulle raskauden puolen välin jälkeen kävi.

        Uteliaille tiedoksi, donitsi oli juurikin kohdunsuu, eikä sen alhaalla olemisessa ollut lääkärin mukaan mitään kovin poikkevaa tai huolestuttavaa. Mutta kohdunsuu oli tosiaan hitusen auki, ja loppuraskaus meni vuodelevossa. Kaikki meni kuitenkin lopulta hyvin, vauva syntyi täysiaikaisena ja terveenä.


      • Hirnumahei

        Kuka tässä on imbesilli? Mun puolesta saatte nauraa miehesi kanssa vaikka umpisolmussa. Huvinsa kullakin. Menkää vaikka elokuviin tai harrastakaa sitä RIETASTA seksiä hirnumisen sijaan. Näiden juttujen lukeminenkin kertoo teistä jotain ja vielä enemmän se miten juttuihin suhtaudutte...


    • Miniminidonitsi

      o_O ...Sulle "arnoldsin donitsi" .

      Ei ilmeisesti mene kovinkaan hyvin..sen huomaa jo tekstistä.
      Sitä se teettää kun on katkera jostain. Eikö miehesi halua lapsia?
      Vai mikä mättää. Eikö seksi suju?

      Jos et meinaan satu tietämään, niin kyllä se hiukan minidonitsilta tuntuu =D =D =D .
      Onhan se hauskan kuuloista..mutta niin siltä se nyt vaan tuntuu.

    • arnoldsit kuittaavat

      Hyvin kuule menee, paljon paremmin kuin valtaosalla tämän palstan ääliöistä. Mieheni haluaa lapsia, mutta vielä enemmän minua. Eli seksikin sujuu mitä riettaimmin ja tyydyttävimmin. Meillä nyt vain sattuu olemaan samanlainen huumorintaju, että näiden palstojen tosissaan kirjoitetut ääliöjutut tuppaavat naurattamaan ihan pirkuleesti. Sorry. Hauskaa voi todella olla ilman katkeruuttakin. Harmi, että sinun kokemuksissasi katkeruus on niin pinalla, että heti nousee sellainen mieleen. Ja taas me nauramme..... tällä kerralla sinulle.

      • Mikä siinä naurattaa?!

        No sellainen se kohdunsuu on,renkulamainen, johon aukeaa reikä. Osalla naisista se on tai laskeutuu raskausaikana tosi alas ja on omin sormin tunnettavissa. Ei sitä tietystikään kannattaisi koskea ettei tule tulehduksia..


    • aikuistu!!

      sinulle/teille "arnoldsit kuittaavat" ..
      Ja ikää on? Ja voi lapsi raukkoja (jos teille seillaisia tulee).

      Ja miten niin ääliö jutut? =O
      No onhan jotku aika jänniä, mutta kaikki eivät vain kaikkea tiedä.Sitten taas joistain jutuista huomaa HETI,että ne on provoja tms. , ja niihin ei nyt paljo kannata kantaa ottaa.
      Jos sinulle ei kerta ole vielä lapsia, etkä odota, niin miksi sinä ylipäätään kommentoit tänne? Vai taitaa oikeasti olla niin,että te ette voi saada lapsia (ja jos näin on niin kurja juttu) ja olette siksi katkeria , tai sitten toinen teistä ei vain halua lapsia, ja on toiselle katkera siitä ja siksi mollaa ulkopuolisia (joilla ei ole mitään tekemistä asian kanssa) täällä.

    • arnolds again

      kaikki noista pula-ajan psykologihaparoinneistanne menevät kerta toisensa jälkeen mönkään. Voimme saada lapsia, jos haluamme. Se on eri asia, haluammeko. Katkeruutta ei ikävä kyllä löydy mistään. Ja kyllä: Nämä juttunne ovat todella naurettavia ja ihan hauskaa viihdettä. On kiva huomata, että kyllä itsellä meneekin toooodella hyvin - verrattuna teihin.

      • Mikä siinä naurattaa?!

        En kyllä ihan aidosti tajua mikä naisen anatomiassa niin naurattaa.. Tai mikä sen pohtimisessa on,niin huonosti menemistä? Ei ole hirveästi perusteluja tullut tältä donitsifanilta..


      • Trööt

        Mistäs herra ja rouva Arnolds ovat päätelleen lisääntymiskykynsä, elleivät ole vielä lapsia saaneet? Kenties joltain selvänäkijältä?


    • 3xäiti ja 22v

      arnolds: mikä yleensä anatomiassa on niin hauskaa? Yleensä se kikatus ja nauraminen anatomialle tapahtuu sielä ala-asteella tai ylä-asteella. Eli
      pahoin nyt epäilen, että sinun/teidän ikä on siinä 7-16 välillä..voihan se olla myös henkinen ikä, vaikka fyysisesti iäkkäämpi olisitkin (tai olisitte).

      Tekstisi rivien välistä paistaa katkeruus, ainakin jollain tavalla. Eli jotain on vialla.Ethän sitä toki myönnä, koska sitten myöntäisit, että me olemme oikeassa.

      • siis kuinka?? =D

        arnolds kuule, puhuit, tai siis kirjoiti, itsesi nyt pussiin =D .
        Huomaa aiemmassa tekstissä : "Mieheni haluaa lapsia, mutta vielä enemmän minua."
        Ja jälkimmäisessä: "Voimme saada lapsia, jos haluamme. Se on eri asia, haluammeko. "

        Eli siis ensin miehesi haluaa, ja sinä ehkä, mutta sitten ette kuitenkaan halua? =D
        Kuinka se asia siis nyt on?? =D Te tässä naurun aiheena nyt olette =D =D


      • arnoldseja naurattaa
        siis kuinka?? =D kirjoitti:

        arnolds kuule, puhuit, tai siis kirjoiti, itsesi nyt pussiin =D .
        Huomaa aiemmassa tekstissä : "Mieheni haluaa lapsia, mutta vielä enemmän minua."
        Ja jälkimmäisessä: "Voimme saada lapsia, jos haluamme. Se on eri asia, haluammeko. "

        Eli siis ensin miehesi haluaa, ja sinä ehkä, mutta sitten ette kuitenkaan halua? =D
        Kuinka se asia siis nyt on?? =D Te tässä naurun aiheena nyt olette =D =D

        Ööööööh, noinko vaikeaa sinullekin on kirjoitetun tekstin sisäänluku? Luetun ymmärtämisesi alkaa hipoa aikuisen luki-ongelman rajoja. Suosittelen avun hakemista ajoissa tähän ongelmaasi esim. hero-yhdistyksestä (Helsingin seudun erilaiset oppijat). Kirjoitin: "Mieheni haluaa lapsia, mutta vielä enemmän minua." Semantiikka eli tarkoitus idiooteille suomennettuna: Mieheni haluaa lapsia, mutta vielä enemmän hän haluaa MINUA kuin lapsia. Siihen liittyi myös viitaus seksin riettauteen ja tyydyttävyyteen suhteessamme. JA aivan samaa linjaa edustaa se, että voimme saada lapsia, mutta eri asia todellakin on se, haluammeko niitä vai emme. Vielä emme ole kumpikaan ainakaan tähän ajankohtaan liikoja innostuneet - mitä nyt teidänkin farssianne lueskelee, voi todeta, että äitiys näyttää vievän aivot. Hmmmmmm...... nimimerkki siis kuinka?? typerine =D = D =D -naamoineen ei osaa lainkaa ymmärtää lukemaansa. Sääli. Toivottavasti et sikiä, koska lukihäiriöalttius on äärimmäisen herkkä geneettisesti siirtymään - vai onko vahinko jo tapahtunut? Toivottavasti ei. Ihan lapsen takia.


    • huh huh

      voi voi arndoldsit. Tuosta tekstistä paistaa suoraan epätoivo, katkeruus ja kateus.
      Teksti kertoo myös sen,että joko olette oikeasti ikäluokka 10-16v ,tai sitten olette henkisesti todella nuoria.

      • donitseja lisää

        Hahaa! Onko toi epätoivo, katkeruus, kateus -kortti ainoa mitä täällä osaatte hokea? Ei hyvin mene aivotoimintanne kannalta, ei tosiaankaan. Pitäisikö olla kateellinen jollekin aivokääpiölle emakolle, joka tunkee sormeaan aukkoonsa ihmetellen donitseja? Vai muille palstan sikiäjille, joilla vaippojen ja pääkopan sisältö näyttää vaihtaneen paikkaansa? Jännä, että teillä on koko ajan katkeruus ja kateus ja jopa epätoivokin vain mielessänne. Ikävää, että nämä tunteet määrittävät maailmankuvaanne noin vahvasti. Terapia voisi auttaa tuossa ikävässä asiassa teitä. Teidän tuntuu olevan hirvittävän vaikeaa uskoa, että joillakin ihmisillä vain voi olla hauskaa ihan vain tekstienne naurettavuuden tähden ja sen, kuinka tuo katkeruus-kateus- kortti vilkkuu vastauksissanne sen minkä ehditte raskauden paisuttamilla nakkisormillanne tänne napsutella. : D


    • yks emakko :D :D

      Etkö itse oikeasti osaa lukea?
      Kaikki mitä kirjoitat, niistä paistaa ihan oikeasti läpi henkinen ikä ja kaikki muu (epätoivo, katkeruus ja kateus).
      Kyllä täällä muutakin osataan kirjoitta, mutta eipä tuohon oikein mitään jaksa sanoa, kun tietää jo aikalailla etukäteen, mitä kirjoitat.

      Suuttumuskin paistaa tekstistä, ja se kertoo sen, että joku meistä on osunut arkaan kohtaan.

    • lisää rinkuloita

      Hei emakko, miksi vaivaudut vastaamaan, vaikka tiedät, että ainoa katkera täällä olet sinä ja sielunkumppanisi? Menikö elämä ohi, kun sikiäminen alkoi? : D : D

    • HHGGVGYBJKM,.L,

      JOKO TYÖNSIT DONITSIN PIMPPA-AUKOLTA SYVEMMÄLLE? :D

      • donitsi aivoissa?

        No huhhuh, mitä urpoja täällä liikkuu. Onneksi jotkut osaavat vastata keskusteluun asiallisestikin. Jos ei ole omaa kokemusta alhaalla olevasta kohdunsuusta, raskaudesta tms. mitä helvettiä tällaiseen keskusteluun pitää tulla kommentoimaan. Saunan taakse tuollaiset donitsipäät.


    • tietoaaaa

      "Kierron ei-hedelmällisessä vaiheessa, eli suurimman osan ajasta, kohdunnapukka on kova, se muistuttaa tunnusteltaessa nenänpäätä. Se sijaitsee myös suhteellisen alhaalla ja on helppo tavoittaa sormilla. Jos katsot sitä spekulan avulla, huomaat kohdunsuun olevan lähes kiinni, se on synnyttämättömillä naisilla pieni nuppineulan kokoinen piste napukan keskellä.
      Ovulaation aikoihin kohdunnapukka saattaa siirtyä ylöspäin pari-kolme senttiä ja sen löytäminen voi olla aluksi hankalaa. Kun kosket sitä, se tuntuu pehmeältä, huulten kaltaiselta. Kohdunsuu on selvästi auennut lisää, joillakin jopa niin paljon, että sormenpää menee sisälle. Emättimen seinämät tuntuvat liukkailta runsaamman liman vuoksi.

      Ovulaation lähestyessä voi kohdunnapukkaa tunnustella joka päivä. Se on paras tehdä illalla, sillä kohdunnapukka muuttaa hieman sijaintiaan päivän mittaan ja on iltaisin alimmillaan ja siten helpoimmin tunnistettavissa. On hyvä kokeilla erilaisia asentoja - esimerkiksi kyykyssä, seisten toinen jalka tuolille koukistettuna tai istuen - ja kun löytää asennoista sen, joka tuntuu helpoimmalta, suorittaa tarkastelu samassa asennossa joka kerta."

      • edellinen

        Perhesuunnittelun sivuilta äskeinen. Eli kyllä se "donitsi" aukeaa ovulaation aikana synnyttämättömilläkin naisilla ja sen voi tunnustelemalla tuntea. Raskauden aikana toki sen kuuluisi pysyä kiinni kunnes vauva on valmis syntymään.


    • ROHKEATUNNUSTELIJA

      Voi herranlettas tuo arnolsindonutsi, harmittaako ku ei lasta tuu(en tiedä onko jo, koska vanha palsta)? Sietäskään tommosille epäitoivoisille lasta tulemaankaan, moni haluaa tietää niin monista asijoista raskauteen liittyvistä asijoista että niitä on vaikka millasia tahansa, itse 4:n lapsen äiti ja jokasessa raskaudessa kohdunnapukka suht alhaalla ja kiinni alkuvaiheissa, kuulostaa siltä että donitsikiekura ei oo koskan sormesta saanutkaan ;) eli täysi-TYYDYTYSTÄ ;) me naiset täällä olemme valmiita ja uskaltavaisia kokeilemaan tiettyjä juttuja raskautta halutessamme ja raskaana oltaessamme. Kohdunapukan kokeilemisessa on riskimme.. voi tulla tulehduksia ja pahemmassa tilanteessa km. Yst.terv 4:n lapsen YLPEÄ(KOKEILEMAAN) napunkan tunnustelija ;).

      • Anyel

        Ei kannata ottaa itseensä jos jotkut ääliöt ei ymmärrä mistä on puhe..kaikki elämässä kulkee kehää..nuokin saavat vielä vastaansa omat sanansa. Naiset ja miehet.. tutkijaa ja kosketella itseänne ja toisianne joka paikasta..tehkää se hellyydellä ja rakastaen. Moni elämä on pelastunut kun sairaus on löytynyt ajoissa.. niin kuin minullakin. Kaipa löytävät tästäkin hauskuutta elämälleen. Miehen avulla syöpä löytyi varhain. Ehkä sain lisää yhteistä aikaa. .Olen kiitollinen..tyhmä ei ole kysymyksen kysyjä..vaan..no me tiedämme kaikki..eikä naurata..Lähinnä säälittää..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      4040
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3912
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      607
      3814
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      18
      2548
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      77
      2401
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      334
      2036
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      124
      2015
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      188
      1859
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1539
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1392
    Aihe