Millaista porukkaa oikiksessa?

............

Millaisia ihmisiä oikiksessa on ja millainen ilmapiiri ihan yleensä? Pitääkö se paikkansa, että oikis on jonkinlainen "snobi-paikka"? Onko siellä paljon rikkaiden lapsia, jotka katsovat muita kuin halpaa makkaraa?:D

16

4164

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -----

      Kauniita, komeita, älykkäitä, tyylikkäitä. über-ihmisiä, du vet.

      Vitsi vitsinä. ;)

    • Heijjjj

      Joo on snobipaikka. 90 % opiskelijoista kulkee luennoilla jakkupuvut päällä ja katsovat tosiaan muita kuin halpaa makkaraa. ;)

    • jurristi666

      Jos mietit tuollaista, olet huonon perheen kakaroita. Hyvällä itsetunnolla varustetut pärjäävät oikiksen maailmassa. Eivät syrjäytyneet ressukat. Hae vaikka jonnekin AMK-koulutukseen. Sieltä löydät kaltaisiasi. T. oik. yo.

      • Anonyymi

        Painu vittuun saatanan yksinkertainen, mistään mitään ymmärtämätön tyhmä hempukka.


    • msm123

      Oikiksessahan posse tuhnuttaa nenä tenttikirjoissa jossain pimeessä kirjaston nurkassa kun viimestä päivää, että tuskin siinä kovin hyvää itsetuntoo vaaditaan. Ellei sitten haluu sellasten ylimielisten isällä-on-fyffee-kakaroiden kanssa dokaa jossain bemarin takapenkillä, nii mikäs siin. Luulis, että oikikseen menee ne, joita oikeus oikeesti kiinnostaa, eikä sinne itse asiassa pääse muut kun pitkäjänteiset puurtaja opiskelijat, meinaa niitä pääsykoekirjoja on luettava 8 tuntii päivässä, jos meinaa sisään päästä.

    • ihan tavis

      Tavallista porukkaa sanoisin. Itselläkin oli aikoinaan samankaltaisia ennakkoluuloja, mutta tunnen lähinnä ihan vain normiperheistä lähtöisin olevia. Yllätyin positiivisesti miten mukavia oikkarit oikeasti ovat. Toki niitä hieman "paremmistakin" perheistä tulevia löytyy, mutta ihmisiä me kaikki loppujen lopuksi ollaan, ei kukaan ole sen parempi. Vielä ei ole kukaan katsonut nenän vartta pitkin, mutta osaan kyllä mulkoilla takaisin jos näin pääsisi käymään.

    • oikoik

      Sanoisin että suurimmaksi osaksi ollaan ihan tavallista mukavaa porukkaa, jotkut vähän riehakkaampia, toiset hiljaisempia puurtajia. Tietenkin pieni osa opiskelijoista on itsetietoisia snobeja mutta onneksi heidän kanssaan ei ole pakko olla tekemisissä :)

    • Minkä ikäistä

      Nuorempaa tai vanhempaa kuin muualla?

      Sisäänpääsyä kun pidetään vaikeana niin luulisi tulevan vähemmän lentävä lähtö opintoihin (välivuosia), toisaalta ahkera pitää olla mikä sit nopeuttaa opintoja... Kakkos/kolmostutkinnon suorittajia lisäksi jonkun verran...

      Miten on!

    • lakimaki

      Vanhempaa ja kypsempää, tyypillisesti fuksit ovat siinä 22-30 -vuotiaita mutta on "aina" muutama 18-vuotiaskin ja sitten myös nelikymppisiäkin (ja sitäkin vanhempia). Ei oikis siis mikään pentujen paikka ole, noin yleisesti ottaen. Täytyy hieman kyetä maailmaa ja sen tosiasioita hahmottamaan, jotta pääsykokeesta pääsee läpi (kokemuksesta ja näkemyksestä on runsaasti hyötyä kyllä itse opinnoissakin, kun ei koko ajan tarvi keksiä pyörää uudelleen vaan tajuaa niin sanotusti kerrasta).

      Yhtäkään taivaanrannanmaalaria en taida olla tavannut!? ;) Jopa ex-humanistit / -valtsikkalaiset tulevat tolkkuihinsa - viimeistään siinä vaiheessa, kun pääsykoekirjoja luetaan siinä määrin hyvin, että sisäänpääsy todella onnistuu! :D

      Aika paljon on sellaisia, jotka ovat edellisessä elämässään tehneet jonkin muun tutkinnon, ja sittemmin tulleet "järkiinsä" eli ovat toisen tutkinnon suorittajia.

    • Vuoden katsellut

      No joo. Toivoisin itse että se olisi noin, mutta kyllä siellä on huomattavan paljon myös niitä juuri lukiosta päässeitä "isi maksaa" ja mä voin tehdä ihan mitä haluun -tyyppejä. Eli rasittavia leuhkoja teinejä..

    • smirgeli1414

      Se porukka, joka bileissä käy ja yleensäkin hengailee eniten tiedekunnan kahvilassa yms. pelipaikoilla on helposti juurikin sellaista tärkeilijää ja ylimielistä sakkia. Älykästä keskustelua kuulee harvoin, sillä viina, urheilu ja muut teini-idioottimaisuudet hallitsevat keskusteluja. Tämä on ymmärrettävää, sillä iso osa heistä on lukiosta suoraan tai lähes suoraan opintojaan jatkavaa tärkeilijäteinityttö/-poika -mentaliteetilla varustettuja ensimmäiseen vuokrakämppäänsä opintojen myötä muuttaneita kakaroita. Tällaisten ihmisten katsantokanta elämään on kovin kapea. Putkinäko yhdistettynä pseudoelitismiin on karmaiseva yhdistelmä.

      Sitten on tietenkin ne muut.

    • Urheilija1

      "...urheilu ja muut teini-idioottimaisuudet hallitsevat keskusteluja" :D

    • lakimaki

      Heh, mikähän urheilusta tekee "teini-idioottimaista" !? :D Omasta mielestäni ei urheilussa - tai teiniydessäkään - kyllä ole mitään idioottimaista! :)

      No, tietenkin jos oikein haluaa viimeisen päälle fiksua opiskelijaseuraa, kannattaa suunnata tyyliin humanistiseen tiedekuntaan muinaissaamelaisen naistutkimuksen laitokselle! ;)

    • sdljlfjljhljglhflg

      En usko, että oikiksessa oltaisiin yhtään sen teinimpiä tai aikuisempia kuin muissakaan tiedekunnissa. Ihmisiä me juristinalutkin ollaan ;)

      Aika moni fuksi tosin on jo ehtinyt viettämään muutaman välivuoden ja keräämään jonkinlaista työkokemusta, itsenäistymään jopa. Se on jonkinlainen yhdistävä trendi, jos jotakin yhdistävää trendiä hakee. Osalle OTM on jopa toinen tutkinto. Ei toki kannata pelästyä, sillä lukuisa määrä abeja pääsee sisälle joka vuosi, Silti enemmistö fukseista on ehtinyt kokeilla hetken aikaa siipiään kirjoitusten jälkeen. Uskoisin, että sen vuoksi moni oikkareista tietää mitä on tullut opiskelemaan ja on aidosti kiinnostunut oikeudesta. Tiedekuntaan pääsy on niin kovan urakan takana, että jonkinlaista motivaatiota on pakko löytyä.. Pääsykokeet ovat aika hyvä mittari sen suhteen.

    • smirgeli1414

      Ei urheilu ehkä itsessään ole sen typerämpää kuin juokseminen, pallon perässä juokseminen, juoksemisen jälkeen kepin heittäminen tai uiminen yleensä, mutta penkkiurheilu ja siitä vaahtoaminen on lapsekkaille ihmisille. Niin se vain on.

    • Anonyymi

      Monen oikeustieteen opiskelijan horoskooppimerkki on Vaaka. He ovat syntyneet syys-lokakuun vaíhteessa. Sille on armollinen selityksensä. Tähtimerkki Vaaka (Libra) on oikeuden ja oikeudenmukaisuuden symboli.
      Vaaka on taitava keskustelemaan, kuuntelemaan ja tekemään kompromisseja. Vaaka onkin usein varsin miellyttävä ihminen. Miellyttävyytensä vuoksi vaakaan on helppo ihastua, vaikka hän ei itse välttämättä olisi yrittänytkään saada ketään hullaantumaan.
      Luonnollisestikin on selvää että oikeustieteen opiskelijat tietävät mikä ero on käsitteillä hyvä ,paha, oikea ja väärä . Eritoten siksi että kyseisten käsitteiden ymmärtäminen takaa heille valmistuttuansa hyvän toimeentulon. Silläkään ei suurta merkitystä ole vaikka käsitteet jossain vaiheessa uraa tahtovat puuroutua ja mennä sekaisin.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2910
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2155
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1574
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      71
      1033
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      890
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe