Kärhöjen istutusajankohdasta ja Gladioluksista tyhmä kysymys

little_newbie

Koska olisi hyvä aika laittaa kärhöt maahan? Asun Alavudella järven rannalla..

Mulla on kaks tuommoista kehikkoa, molemmat joku n. 60-70cm leveitä, joihin ne voi sit kasvattaa köynnöstä. Laitan 5 tainta the Presidenttiä per kehikko, yhteensä 10 tainta. Toiveena saada massiivinen violetti kukkaseinä.

Onnistuuko siis, ja pitäisikö minun esikasvattaa noita vielä hetki sisällä? Minulla on vähän kasvivalaistusta ennestään, voisin laittaa noille, jos eivät vielä hetkeen ole menossa ulos.... Jokainen köynnös on n. 60-70cm pitkä..

Otin kans 40kpl noita Velvet Eyes Gladiolus -sipuleita. Jos laitan ne heti maahan, tuleeko ne sieltä vielä tänä kesänä kukkimaan? Pakkauksessa ohje 5cm välein, 10cm syvyyteen - tämä OK?

4

143

Vastaukset

 • Kärhöt voi istuttaa maahan, jos maa on sula, ei tarvi esikasvatella.
  Kyllä 10 tainta on milestäni liikaa noin pienelle alueelle, mutta saahan niitä myöhemmin siirtää jos on liian taajaa.

  Gladioluksen sipulit voit myöskin laittaa maaahan, mutta kun tulevat alulle, pitää suojata jo sattuu tulee vielä kylmiä öitä.

  Gladiolushan on 'yksivuotinen' kukkii samana kesänä, mutta syksyllä ne pitää nostaa maasta pois ja viedä vaikkapa kellariin tai jonnekin viileään paikkaan ja keväällä taas maahan.

 • Eikö vielä ole liian kylmää öisin moisille ruohovartisille hennoille kärhöille? :O

 • -5 kuulemma ensi yönä, luulisi tuollaisten kuolevan jos laitan nyt pihalle?

 • Ovatko ne siementaimia vai ostotaimia ?
  Voithan kylminä öinä laittaa harson päälle. Jos et halua istuttaa vielä, ulkoiluta niitä ainakin päivällä, että tottuvat ulkoilmaan.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.