Liikaa varallisuutta

Ruokaa työtön tarvi

Suomi24 ei ole näköjään onnistunut keksimään merkkilaskuria, joka näkyisi kirjoittajalle. Jouduin pätkimään viestiäni. Kyseessä ei muuten suomeksi ole "body is too long". Ehkä "Viestisi on liian pitkä" muistuttaisi omaa kieltämme?

Jotta kysymykseni perusteet ovat selvillä jopa sossun ja työkkärin väelle, kertaan ne tässä:

1) työttömyyskorvaus on niin pieni, ettei sillä makseta verojen jälkeen (eikä ennen sitä useimmissa tapauksissa) tavallista vuokraa riippumatta asunnon koosta.
2) sossu ei myönnä tukea, jos on omaisuutta, ja sen myyminen katsotaan tuloksi.
3) ruoka maksaa rahaa. Jos ei pysty työttömänä maksamaan vuokraa, sossu ei anna rahaa, niin mistä työtön saa rahaa ruokaan?

Neropatit varmaankin keksivät ratkaisun: myy omaisuus, kuten auto 2500 € hintainen auto.

Jos vuokra on, sanotaan nyt vaikka 500 / kk, siihen saa tukea ehkä puolet. Itselle jää siis maksettavaa 250. Verojen jälkeen se on yli puolet käteen jäävästä työttömyyskorvauksesta. Sossu ei edelleenkään anna rahaa, jos on omaisuutta. 2500 euron koslasta (jos joku siitä tosiaan niin paljon maksaa) riittää rahaa kymmeneksi kuukaudeksi. Sekin olettaen, ettei työttömän ole tarkoitus syödä, harrastaa mitään, ostaa vaatteita, silmälaseja tai tehdä yhtikäs mitään, mistä saattaisi tulla lasku. Pesukoneen rikkoutumiseen lienee turha hakea rahaa, kun edelleen on omaisuutta ja järvessä voi pestä pyykit käsinkin. Ei liene yllättys, etten usko sossun maksavan roskaamisesta annettua sakkolappua.

Siis ihan suomeksi: voiko kukaan täysjärkinen kuvitella, että nykyisen kokoisella työttömyyskorvauksella voi oikeasti tulla toimeen? Koko korvaus ei riitä edes vuokran maksuun. Vuokratuki auttaa aavistuksen, mutta edelleen pitäisi syödä. Maksaa laskut. Viranomaisten kuvittelusta huolimatta niitäkin tulee postiluukusta tasaisin välein.

Jotta katkeruuteni työkkärin ja sossun virkailijoita vastaan tulee aivan selväksi, niin tässä lyhenne:

1) minusta työkkärin virkailijoiden suurin saavutus on heidän itsensä työllistäminen
2) työttömyysturvan pienuus on osasyy omaisuusrikollisuuden kasvuun
3) ne, ketkä kuvittelevat työttömyyspäivärahan riittävän elämiseen, voivat oikeasti kokeilla sitä vuoden ajan ja myydä omaa omaisuuttaan viisautensa kartuttamiseksi
3) työttömyysturvan muutoksenhakulautakunta voisi vaikka soittaa heille valituksessa annetuille todistajille ennen päätöksensä tekoa. Suomen posti ei ole erehtymätön. Vai oliko numerotiedusteluun soittaminen liiian vaikeata? Menisivätkö virkailijat itse kysymään paperista todistetta huonoissa väleissä hakijan kanssa olevilta naapureilta? Puhelimen käytön osaaminen lienee yksi lautakunnan pätevyysvaatimuksista?
4) jos joku joutuu karenssiin, työttömyysturva lakkautetaan, kunnes hän on ollut 5 kk töissä tai siihen verrattavassa. Sossu ei edelleen anna rahaa, ennen kuin omaisuus on realisoitu. Eikä sen jälkeenkään, koska realisoinnista saatavat rahat ovat tuloa monen kuukauden ajan. Millä tässä tilanteessa olevan henkilön on tarkoitus elää? Jos vielä iäkkäät vanhemmat asuvat maaseudulla, jonne ei ole julkista liikennettä, heidät on siis hylättävä? Jos ei ole rahaa ruokaan, niin tuskin sitä löytyy taksiinkaan. Entäs jos hekin ovat vähävaraisia ja autottomia? Taksilla hakemaan ruokaa ja lääkkeitä sen sijaan, että pääsisivät lapsensa kyydissä?
5) työkkärin 010 60 alkuisiin numeroihin soittaminen maksaa 8,21 senttiä puhelu ja 16,9 senttiä minuutti. Kyseiset maksut ovat työkkärin sivujen mukaan operaattorin perimiä, mutta siitä huolimatta asiakas maksaa ne. Onko tarkoituksenne estää työttömien soittojen aiheuttama epämukavuuden tunne? Ihan oikeasti, työttömät ovat ihmisiä eivätkä koiria, arvoisat työkkärin ja erityisesti sossun virkailijat. Toimintanne perusteella oletan, että teidän mielestänne työtön ei tarvitse ruokaa. Saako sossusta rahaa näihin puhelumaksuihin?
6) Eikö työkkärin ja sossun virkailijoiden koulutus ja palkkaus ole täysin ylimitoitettua? Riittää, kun osaa sanoa taikasanat "ei ole töitä" ja "ei tipu rahaa". Siihenhän riittäisi tavallinen puhelinautomaattiviesti. Valtionhallinnon tehostamisen voisi hyvin aloittaa työvoimatoimistoista. Kuhunkin riittäisi vain yksi virkailija. Tarkemmin ajatellen, yksi automaatti riittäisi koko maahan.

Kertoisiko sossu, miten alkoholistilla voi olla varaa asuntoon, ruokaan ja juomaan? Kenen keksintö muuten on työkkärin vaatima työllistämissuunnitelma? Miten se auttaa työllistymistä, jos siellä lukee jotain tyyliin "aion saada työtä lähitulevaisuudessa"? Vaikka siellä olisi minuuttiaikataulu hakijan tulevaisuudesta, miten se auttaa sen toteutumiseen? Milloin tästä työllistämissuunnitelman toteutumattomuudesta päätyy karenssiin? Oletan senkin päivän saapuvan pian.

2

172

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pp

      Täysin samaa mieltä!

    • heh----

      Heh, näinhän asia aika pitkälti on.
      Kyllä tuo rahan saanti hätätilassa on niin vaikeaa, että...Tarveharkintaistakaan ei näköjään juurikaan saa, tai lainaakaan, eli sama kuin sanoisivat vaan heti, että rahaa ei tipu. Kauhea homma vaan ensin haalia kaikki mahdolliset paperit kasaan ja käyttää tähän energiaa ja aikaa, kuullakseen vaan, että rahaa ei tule (ja jos tulee, niin ei koskaan tarpeeksi, vaan aina niin, että ei vastaa koskaan juuri sen hetkistä tilannetta, byrokratia laahaa jossain jäljessä).

      Mun yhdellä tutulla esim. juuri nyt rahavaikeuksia, kun työkkäri lykkäsi karenssin aivan epäoikeudenmukaisesta syystä (valittaa saa, mutta valituksen käsittely hieman kestää, voi kestää kuulemma jopa vuoden, ennenkuin asia selviää). Sossu on viivytellyt rahojen kanssa (kun ensin työkkäri viivytteli tiedottamisessa, mitä työttömyyskorvaukselle tapahtuu, maksetaanko, vai ei makseta ja onko tarjota jotain muuta mahdollisuutta, no pääsiäislomat vielä hieman sotkivat lisää tilannetta). Joten nyt on ko. henkilöllä ehtinyt jo kaksi vuokraa erääntymään. Sossusta tuli nyt sitten vihdoin ja viimein rahaa...500 €...
      Tuota noin, niin...yksi vuokra sattuu nyt kuitenkin olemaan jo suurinpiirtein sen 500 €, siitä asumistukea saa n. puolet, joten tuo koko sossun raha menisi siis nyt näihin vuokrarästeihin ja ko. henkilö on TAAS ilman rahaa koko seuraavan kuukauden. Millä ihmeellä hänen oletetaan elävän sen ajan? Ei tarvii vissiin sitten syödä ollenkaan, sossun mielestä, riittää, kun saa just ja just sen asunnon vuokran maksettua. Eikä tarvii sossun mielestä kait mitään puhelintakaan yms. Että sellaista.

      Pätkätöitä ko. henkilö yritti tehdä tässä viime talvena, mutta ei mennyt oikein tuo rahapolitiikka sun muu putkeen, vaan tilanne meni lopulta aika hulluksi. Luulis, että olis hyvä, kun olis edes pari työpäivää viikossa, mutta työkkärille tämä ei enää kelvannut ja byrokratia oli jäyhää kuin mikä.
      Houkutus pimeään työhön voi tässä tapauksessa olla juuri nyt aika suuri...

      Ja sitten tosiaan nämä alkoholistit. Niitä on ollut täällä meidänkin kylillä jo viimeiset 15 v ja osa työkkärin kirjoilla. Olenkin tässä viimeiset 15 v ihmetellyt, kun näillä samoilla tyypeillä näyttää olevan aina vaan rahaa siihen alkoon ja tupakkaan. Eivät sitten vissiin syö mitään. Ettei sen puoleen, ei näille näytä koskaan mitään karenssejakaan tulevan, saavat ryypiskellä ja maata kotona ihan rauhassa, vuositolkulla. Missään kursseilla sun muilla en ole näiden koskaan nähnyt/kuullut käyvän. Joskus yhteen paikalliseen firmaan ovat saaneet osoituksia, mutta kun työnantaja on entuudestaan tuntenut nämä heput ja tiennyt, että heistä ei ole työntekijöiksi, niin ei ole lopulta edes yrittänyt saada töihin ja asia on painettu villaisella. Koskaan ei ole yksikään saanut karenssia tällaisen asian takia. Nämä tyypit näyttävät pääsevän kuin koira veräjästä.
      Eihän näillä tyypeillä ole edes autoa, millä kulkea täältä peräkyliltä (mistä bussit kulkee huonosti, etenkin osan vuotta), eivätkä olis edes ajokuntoisia, mutta sehän nyt ei ilmeisesti haittaa.
      Sen sijaan tästä syystä (tilapäisten kulkuongelmien tms.) saattaa karenssi sitten napsahtaa perheelliselle henkilölle, jonka pitäisi pystyä ruokkimaan kuitenkin lapset jne. Että ei mitään armoa...
      Ja sossusta perheellinen ei tunnu kuitenkaan saavan sen helpommalla yhtään mitään, usein tuntuu olevan jopa päinvastoin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1275
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1207
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1125
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1060
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      52
      811
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      74
      736
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      672
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      40
      657
    9. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      646
    10. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      349
      625
    Aihe