Oksentaa

Hjelp!

Eli siis elilen oli toisen frettini ja koirani kanssa ulkoilemassa pellolla, koira löysi myyran ja tappoi sen, no fretti meni sitten sekaan ja alkoi hänkin retuuttaa jo kuollutta myyrää ja kanniskeli sitä pikin peltoa, tänä aamuna heräsin siihen kun poika yökkäili ja ensimmäisenä tuli mieleen että on saanut myyrästä jotain mikä nyt aiheuttaisi oksentelun, annoin pojalle parafiiniöljyä ja hieroin ja tunnustelin mahaa, mutten kyllä tuntenut mitään erikoista. Kerran poika kakkasi aika löysän kakan. Kokeilin onko ruokahalu tallella ja annoin nutria, se kelpasi, sitten annoin kuivaruokaa ja se ei meinannut mennä alas mutta kun tarpeeksi tyrkytin niin yksi nappula upposi, enempää en edes yrittänyt. Eli siis ajattelin vain kysäistä muidenkin mielipidettä asiaan että voiko olla mahdollista että fretti olisi saanut myyrästä jonkin taudin, onko sillä suolitukos vai muuten vain jokin mahatauti? Eläinlääkärille emme ainakaan tänään pääse kun ei ole autoa eikä liiemmin rahaakaan :/

Kiitos jos joku vaivautuu vastaamaan! :)

9

203

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      Kannattako fretti hankkia, jos ei ole varaa viedä sitä elukkatohtorille kun sille on tarve. Frettien kanssa, jos ruokahalua katoaa niin itse olen omat kiikuttanut tohtorille samantien.

    • Hjelp!

      Eikö tälläkään palstalla saa asiallisia vastauksia.. En nyt viitsi alkaa yksityiselämääni tähän purkamaan kaikille nähtäväksi mutta sen verran sanon että tavallisesti rahat löytyy vaikka kivenkolosta, nyt asia on vain niin että tapahtui pienimuotoinen katastrofi jonka johdosta tässä kuussa ei vain rahaa ole ennen kuin palkka tulee.
      Mutta niin, odottelisin edelleen niitä asiallisia vastauksia mitä voisin pojan kanssa tehdä kun tänään lääkäriin en pääse. Huomiseksi saan lainattua rahaa ja pääsen päivystävälle käymään.
      Parafiinia on annettu, mahaa hierottu ja ruutalla juotavaa annettu. Olisiko muuta pojan oloa helpottamaan?

    • Mahdollisesti.....

      Onko poika ollut paljon ulkona?
      Onko syönyt raakaruokaa vai pelkästään nappuloita?
      Oksentaako vielä paljon tai ripuloi?

      Mieleen tulisi että maha ei vaan ole tottunut lihaan jos sitä meni syömään.
      Meneehän koirallakin esimerkiksi maha sekaisin riistasta, ja jotkut koirat eivät kestä ydinluita.

      Jos fretti menettää paljon nestettä, eli oksentaa ja ripuloi usein, on kuivumisen vaara, frettihän kuivuu todella nopeasti.
      Itse olen kuitenkin saanut fretin puolväkisin pidettyä hengissä melkein vuorokauden ankarassa mahataudissa koska mikään eläinlääkäriasema ei suostunut tajuamaan että tarvittiin akuuttiaikaa......
      Mutta ruiskulla nestettä suun kautta, jos pääsette apteekkiin niin hankkikaa kissojen toipilasruokaa, siitä tulee sellaista kivaa velliä mistä fretti sitten saa ravintoakin.
      Mmaitohappobakteereja voi antaa, ja onko se nutrisal nimistä mineraaliliuosta...

      Oma jätkä silloin ripuloi ja oksensi kaiken minkä suuhun sain laitettua, jos sain 20ml nestettä suuhun niin samantien ruiski vihreetä löysää pyllystä... Ei ollut mukavaa.. Onneksi seuraavana päivänä päästiin hoitoon.... ö meni kyllä valvoessa kun tasaisin välein (lue usein) yritti nesteitä antaa.

      Mutta miltä tilanne nyt näyttää?
      Onko ripulia vai vain vähän löysää?
      Ja tuleeko oksennusta minkä verran ja kuinka usein?
      Entä oksentaako pelkkää nestettä?

    • Ja vielä....

      Fretin aineenvaihduntahan on todella nopea, ja se hiekkalaatikkokin täyttyy aikamoista vauhtia...
      Oletko katsellut laatikkoon minkänäköistä torttua sinne on väännetty yön aikana?

      Suosittelen että käyt vilkaisemassa vs-fretti foorumin, ei nyt tule mieleen oisko sieläsopivaa ketjua, mutta etphän mitään häviä jos käyt katsomassa.
      Siellä saatetaan jopa vastata asiallisemmin kuin täällä....

      Suomi24 kun ei ole keskustelupalsta, se on paikka jossa aina voi purkaa paineitaa toisten niskaan kun oma päivä ei ole mennyt ihan suunnitellusti.....

    • Hjelp!

      Ei ole ollut koko keväänä ulkona, nyt vein eilen ensimmäistä kertaa kun ei ollut niin rapaista.
      Meillä nää syö nappulaa kun en saanu totutettua raakaan vaikka kuinka yritin.
      Mielestäni se ei sitä myyrää syönyt, pureskeli, retuutti ja kanniskeli vain.

      Niin, tuon ihan ymmärtäisin kyllä koska ei tosiaan lihaa normaalistikkaan syö mutta kyllä se myyrä taisi sinne pellolle kokonaisena jäädä.

      Ruiskulla oon antanu usein vettä, mutta parin minuutin päästä se oksentaa sen pihalle että en sitten tiedä meneekö sitä yhtään sisään asti..
      Yks toipilasruokapakkaus taitaa olla tuolla varastossa, täytyy yrittää tyrkyttää sitä jos se on vielä kunnollista. Tosin eihän ruoka imeydy kun on sitä parafiinia saanut mutta huomenna viimeistään voisin yrittää sille antaa vähän velliä.

      En ole ihan varma kun iten en mikään eläinlääkäri ole mutta kun tuota sen mahaa hieroin niin siellä tuntui sellainen ehkä noin 1x1cm mokkula, aika syvällä lähellä selkärankaa mutta kuitenkin mahan puolella. En sitten tiedä olenko niin vainoharhainen että luulen vähintään jotain elintä tukokseksi mutta sellainen siellä nyt kuitenkin on, se liikkuu aika vapaasti kun sitä liikuttelee ja poika aristaa sitä jonkin verran.

      Eristin sen nyt tuosta toisestä pötköstä jos se vaikka on jotain tarttuvaa. Tällä hetkellä nukkuu ihan rauhassa mutta jos yritän sille nestettä antaa niin luultavasti se pian taas oksentaa.
      Ulostanut se ei ole sen jälkeen kun mainitsin tuosta pienestä löysästä läjästä, ei ollut kauhean ripulista mutta löysää ja aika tummaa kylläkin.
      Oksennusta tulee kyllä ihan reippaasti jos annan nestettä, jos en anna mitään niin yökkäilee vain mutta mitään ei tule, ja ihan pelkkää nestettä vaan tulee. Aamulla taisi olla vähän ruskehtavaa että olisiko ollut ruokaa seassa mutta nyt tulee kirkasta litkua.

      Aamulla tää oksentelu alkoi niin yöllisiä läjöjä en ole sen tarkemmin tutkinut, täytyy mennä varmaan nekin kyllä katsastamaan.

      Kiitos vinkistä, täytyy käydä vilkaisemassa josko sieltä vaikka löytyisi jotain juttua.

    • saitteko apua?

      toivottavasti jaksar tänne vielä kirjoittaa miten kävi ja mikä oli.
      Toivottavasti kaikki on hyvin!

    • Hjelp!

      Juu käytiin eläinlääkärillä lauantaina ja poju kuvattiin eikä mitään tukosta onneksi löytynyt. Lekuri epäili että oli saanut pihalta tai myyrästä jonkin tulehduksen mikä sitten aiheutti oksentelun sun muun. röntgen kuvissa näkyi paljon kaasua massussa ja tunnusteltaessa maha oli arka, näätä sitten nesteytettiin annettiin antibiotti ja pahoinvointilääke ja nyt viikon verran jatketaan vielä antibioottia. Onneksi ei ollut mitään tuon pahempaa, lääkäriin lähtiessä poju näytti olevan tosi huonossa kunnossa enkä ollut varma selviäisikö se edes yli sadan kilometrin matkan lääkäriin, hyvin onneksi kävi. Nyt pötkö on jo paljon virkeämpi ja jaksaa toisen näätymme kanssa leikkiäkkin vähän. Väsyy edelleen helposti ja nukkuu paljon mutta kyllä se siitä parantuu :)
      Kiitos kiinnostuksesta ja myötätunnostasi meitä kohtaan! Anteeksi että vastaus tulee hieman myöhässä.

    • Sitkeitä ovat=)

      KIvaa kuulla että kaikki on hyvin=)

      • I sydänsydän you

        Tuo oksentelu kuulostaisi hieman suolitukokselta, mutta annoitkin jo parafiiniöljyä. :) Tai sitten se sai myyrältä jonkun mahataudin/myyräkuumeen :(

        Onneksi poika on nyt kunnossa, hyvää jatkoa teille!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1683
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      174
      1320
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1118
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1108
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      946
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      46
      895
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      881
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      850
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      773
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    Aihe