Narsisti ja ulkonäkö

Narskunulkonäkö

Kuinka paljon teidän "narsistinne" välittivät ulkonäöstä? Omani oli pakkomielteinen. Piti koko ajan olla kehumassa, vaikka hän olikin mies. Kuntosalilla vietti runsaasti aikaa. Piti itseään jumalan lahjana naisille. Ja minun tietysti piti olla kiitollinen kun tuo jumalolento otti tällaisen tavallisen talliaisen. Omasta mielestään hänellä oli vientiä paljon ja tottahan se olikin. Omasi hyvät puhelahjat ja manipulointikeinot.

Jotenkin se hänen itsevarmuutensa viehätti ja ajattelin hänet komeimmaksi mieheksi, jonka olen koskaan nähnyt, mutta jälkikäteen ajatellen, ei hän edes ollut. Kykeni vain jotenkin luomaan sen illuusion. Mieheksi vietti aika paljon aikaa peilin edessä. Minun ulkonäköni arvosteli rankasti. Lisäksi muiden naisten ulkonäköä arvosteli minun läsnäollessani. Jotenkin akkamainen tapaus kaiken kaikkiaan.

24

2714

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • naisellisuuspois

      Minä en ainakaan paljonkaan välitä, ei ole ihmeellisiä aineita hiuksiin "naisellista", ajan kyllä parran jotta ei näytä partajurrille..

    • pimeyden enkeli

      Kyllä voin allekirjoittaa tuon ulkonäöstä huolehtimisen. Aluksi olin hieman hämmentynyt kun hän lapsen äänellä kyseli, onko hän jo liian laiha tai onko hänellä upeat lihakset, mutta totesin myöhemmin, että noihin kysymyksiin täytyi vastata ihan oikeasti. Kuntosalitreeneistä tuli hänelle pakkomielle ja hän kävi mielessään ja myös ääneen läpi liikesarjoja joita hän salilla teki. Myös terveellinen ruoka tuli aika ajoin pakkomielteisenä hetkellisesti, niitä narskun suureellisia suunnitelmia, jotka ovat vain puheita. Ulkonäköä tuli kehua, hän osasi ovelasti esittää asian niin, että olisi ollut tosi tyhmää olla kehumatta.
      Minun ulkonäköäni hän arvosteli täysin omatunnottomasti, joskus olin lihonut, vaikka en itse edes ollut sitä huomannut, joskus taas pukeuduin täysin asiattomasti.

      • Narskunulkonäkö

        " hän lapsen äänellä kyseli, onko hän jo liian laiha"

        Uskomatonta, miten samanlaisia nämä henkilöt ovat. Narsistimieheni nimittäin kysyi sen jälkeen kun olimme ensi kertaa harrastaneet seksiä nimenomaan lapsen äänellä, että onkos mulla hyvä pylly ja siihen piti tietysti vastata, että joo. Usein kyseli juuri jotain tuollaisia kysymyksiä. Aina piti olla kehumassa, mutta toisesta suunnasta ei kehuja irronnut. No aluksi kyllä, mutta sen jälkeen lähinnä haukkui.


    • pimeyden enkeli

      Niin, samankaltaisiahan nämä narskut ovat käyttäytymiseltään aika pitkälle. Päätavoitteena on tuhota kumppaninsa keinoja kaihtamatta. Kun törmää siihen ensimmäiseensä ja yrittää ymmärtää hänen epäloogista logiikkaansa tietämättä mistä on kysymys, joutuu kyllä käymään monet helvetit läpi. Tietoisuus asiasta hieman helpottaa, koska silloin voi vapauttaa itsensä hulluudesta. Itse olin joskus lukenut narsismista, ja tiesin aiheesta, mutta koskaan en kuvitellut sen osuvan omalle kohdalleni. Ja siitäkin huolimatta vaikka teoriassa tiesin mitä narsismi tarkoittaa, olin jo täysin verkossa ennenkuin oikeasti ymmärsin mistä on kysymys.
      Mutta mielenkiintoinen matka, mielenkiintoinen kokemus ja hyvin opettavainen retki ihmismielen rakenteeseen.

      Ihmettelen usein, enkä osaa asiaa psykologisoida, mutta aluksihan narsku on ihmeellinen, ihana, suorastaan enemmän kuin rakastettava yksilö. Jossakin vaiheessa hän muuttuu läheiselleen suorastaan tyranniksi ja syö kumppaninsa tyhjiin. Tosin tuo rakastettavuushan ei ole totta, mutta varmaankin rasittavaa ja kuluttavaa itse narskulle, esittää jotain mitä ei todellisuudessa ole. Mitä hän sillä saavuttaa? Etsiessään taas uuden uhrin, hän aloittaa saman rakastettavan käyttäytymisen, joka johtaa jälleen samaan tuhoon kumppanin kohdalla. Mitä narsku todellisuudessa etsii???

    • d.i.c.e

      Pakkomielle? No eksääni, kun alan miettimään niin eipä oikeastaan... ( Onneksi. Mikään ei ole vastenmielisempää, kuin mies keikistelemässä peilin edessä... )

      Ei siis mitenkään "laittanut" itseään, mutta oli silti kiinnostunut ulkonäöstään, samaan tapaan, kuin kaikesta muustakin itsessään ja kyseli siihen liittyviä kysymyksiä silloin tällöin...

      Itselleni se on sen sijaan ollut jonkinlainen pakkomielle niin kauan kuin jaksan muistaa...Vaikka on kyllä päiviä, jolloin ei voisi vähempää kiinnostaa miltä näyttää...

    • 20

      Ulkonäkö oli narskulle tosi tärkeä. Muistan, kun mies asetteli peilin edessä pipoa päähänsä, ja hymyili peilikuvalleen. Silloin tuntui aika oudolta ja taisi olla ensimmäinen kerta, kun ajattelin, että onpas itserakas tyyppi. Mies treenaa kotonaan kuntosalilaitteilla tuntikausia päivittäin. Hän pitää tiukkoja housuja, ja sekin hassua, kun ikää on sentään jo 54 v. Hän on naisten mieleen ja saa kenet tahansa (ainakin melkein), kun sattuu olemaan erinomainen tanssija. Narsistille tanssipaikat ovat erinomaisia iskupaikkoja, naista kaatuu..

    • MM

      Tuli tästä viestiketjusta mieleeni tuntemani miespuolisen henkilön (jolla mielestäni paljon narsistisia piirteitä) eräs minua kummastuttanut piirre. Eli hänen minulle (ja joskus jopa omille lapsilleni) välittämänsä kuvat. Hänellä oli tuttavuutemme aikana valtava tarve lähettää tekstiviestein ja s-posteissa jatkuvasti kuvia itsestään tai esim saavutuksistaan rakennuslalla ym tekemisestään tai eri tilanteista tai lapsistaan. Mutta siis ennen kaikkea itsestään. Milloin missäkin asennossa ja tilanteessa. Tämä oli outoa ja rasittavaa. Aina en kerta kaikkiaan 'jaksanut' reakoida tai kiinnostua kuvista. Ja välillä niitä tuli tilanteissa, joissa mielestäni hänen tilannetajunsa petti täysin. Esim kuva hänestä itsestään tilanteessa, jossa olin muista syistä loukkaantunut hänen käytöksestään. Kuuluukohan tämänkaltainen käytös narsisimiin? Vai jotain muuta huomionhakuisuutta? Vai normaalia? Onko kenelläkään vastaavia kokemuksia?

      • d.i.c.e

        Weird. ;D

        Huono itsetunto nyt ainakin paistaa ja kauas...


    • MM

      Edelliseen viitaten, voisiko tuollainenkin siis liittyä huonoon itsetuntoon? Itselläni koen että itsetuntoni on heikohko. Ja että juuri sen takia en ole lapsuusvuosien jälkeen sietänyt että minusta otetataan valokuvia saati sitten lähettänyt niitä jatkuvalla syötöllä eteenpäin 'ihailtavaksi', kuten kuvailemani henkilö teki.

      • d.i.c.e

        Kuulostaa kieltämättä hieman narsistiselta toiminnalta, tuo kuvien lähettely, vaikka voikin kieliä myös jostain muusta...Yksinäisyydestä?
        Tarvitsi itsetunnon-pönkittäjää nyt ainakin.
        Ja tuo mitä sanoit tilannetajusta...Kertoo huonosta tunneälystä ja empatianpuutteesta.

        En nyt vielä kuitenkaan narskuksi leimaisi tuon perusteella. ;)


      • MM
        d.i.c.e kirjoitti:

        Kuulostaa kieltämättä hieman narsistiselta toiminnalta, tuo kuvien lähettely, vaikka voikin kieliä myös jostain muusta...Yksinäisyydestä?
        Tarvitsi itsetunnon-pönkittäjää nyt ainakin.
        Ja tuo mitä sanoit tilannetajusta...Kertoo huonosta tunneälystä ja empatianpuutteesta.

        En nyt vielä kuitenkaan narskuksi leimaisi tuon perusteella. ;)

        Totta. En nyt tuon perusteella itsekään leimannut kaveria 'narsistiksi', mutta tämän aiheen provoimana lähdin miettimään, voisiko kuvaamani omien kuvien jatkuva jakamisen tarve liittyä narsistille 'tyypillisenä' piirteenä. Kaverillahan oli käsittämätön kyky manipuloida toisen ajatuksia (varsinkin, jos toinen oli eri mieltä), olla piittamaton toisen tarpeista ja erityisesti suruista (jos eivät liittyneet häneen), kaikkinainen aito kiinnostuksen puute toisen elämästä (jos ei liittynyt häneen itseensä), vaikka toisin väittikin ja uskon hänen tosiasiassa uskovan itseki tuohon. Toisen rajojen ja kunnioituksen puute jne jne. Uskomaton verbaalinen jyrääminen (pääosin kuitenkin ns sivistyneellä tavalla), jos toinen ei käyttäytynyt kuin hän halusi. Jotka taas liittyvät käsittääkseni narsismiin? Oli vain hän. Tai sitten minä itse liian 'vaativa'?


    • phnx

      1. Empatian puute, 2 itsensä korostaminen, 3. toisten alentaminen(ennenkaikkea puolison), 4. tosikkomaisuus joissakin tilanteissa, 5. valehtelu, 6. ei tunnusta koskaan virheitään jos ei ole aivan seinää vasten. 7. muut manipuloinnit .

      Noista kohdat 1, 3, 5, 6 täyttyy aina narsistin kohdalla, muut tapauskohtaisia.
      Toki tuota listaa voisi vielä jatkaa, mutta näistä käy jo ilmi pääasiat.

    • SuperNarsku

      Mistä näitä narskuja tulee? Onko se perinnöllistä vai luoko yhteiskunta lisää narskuja? Lopulta kaikki on narskuja? Narsku kuulostaa melko söpöltä.

      • langennut enkeli

        Voi SuperNarsku, narsuthan ovat todella söpöjä, ihania, tavoittelemisenarvoisia, uskomattomia ja ihmeellisiä. Jokainen henkilö, joka on ollut suhteessa narsun kanssa, tietää, että elämää katsoo ihan toisesta näkökulmasta tällaisessa suhteessa ja suhteen jälkeen. Narsun kanssa suhde on loppuelämän suhde ja sehän on tavoiteltava tilanne ihmiselämässä, tunnetila, joka säilyy vielä haudan takanakin. Jos haluaa elämäänsä seikkailua, arvaamattomia tilanteita ja todellista säpinää, kannattaa etsiä itselleen ihana, söpö, oma narsu.


    • Narsistin uhri

      En tiedä perinnöllisyydestä mutta usein kuitenkin vanhemmalta "opittua". Jos SuperNarsku olisi joskus narsistin pauloihin joutunut niin mikään siihen liittyvä ei kuulostaisi söpöltä. Uskomattoman kamala ja täysin turha olisivat parempia ilmauksia.

    • mitävain

      Minun kokemus, kehui itseään keskustelupalstoilla kuinka on kaunis ;) ja kuinka häntä ihaillaan, lähetti exälleen viestejä kuinka häntä sanotaan kauniiksi, ei kestänyt exän uutta onnea ja peitenimillä tai keinoilla haukkui exän uutta "rumaksi". Täysin kypsymätön yksilö joka ei kestänyt että HÄNET on joku jättänyt.

      • Anonyymi

        Tottahan se vain puhui.


    • Anonyymi

      Juuri näin. Minut haukkui erossa läskiks,huoraks yms.

    • Anonyymi

      Muuten. Ketjun aloittaja on 80v mies ja isoisä. Tunnen hänet ulkönäöltään.
      Hänen vaimonsa tunnen paremmin kun hän oli kansanopistolla töissä. Ihan mallikansalaisen oloinen nainen. Suunnilleen samanikäinen miehensä kanssa.

    • Anonyymi

      Jonkinlainen narsisti ex-vaimoni oli, syyllisti, uhriutui, huijasi ja valehteli päin naamaa, mustamaalasi, käytti hyväkseen, ei empatiaa, eli kaksoiselämää, petti ja jätti, hyppäsi lennosta uuteen suhteeseen, hylkäsi lapsemme henkisesti koska uusi elämä toisaalla.

      Ulkonäkö. Ei pitänyt ulkonäöstään juuri huolta, ei juuri meikannut, urheili toki hulluna. Vaatteet mitä sattuu, rähjäisiä, eripareja, ei niin tarkkaa mitä yllään. Jos lähdettiin juhliin, niin hänen laittautumisensa kesti muutaman minuutin ja valmis. Suihkussa kävi harvakseltaan, haisi usein hielle eikä piitannut vaikka oli likainen. Henkilökohtainen hygienia ei ollut hänen juttunsa. Toki siihen totuin, eikä siinä mitään, jokainen tavallaan. Jos nyt kouluarvosana ulkonäöstä pitäisi antaa, niin ehkä 6 , tyhmää tietty esittää asia näin, mutta kuvaa ehkä sitä ettei hän ollut ulkonäöllisesti mikään porukan tavoitelluin nainen. Mutta hän korvasi tämän ulkonäkö puutteen oikein hyvin sosiaalisuudellaan. Hän sanoikin joskus, ettei ole koskaan tuntenut itseään kauniiksi, ja että kouluaikoina jotkut sanoi häntä rumaksi. Itsekin koin että ihastuin aikoinaan enemmänkin hänen persoonaansa, joka oli kuin huumetta minulle. Hän vaikutti alussa sellaiselta, että tuntui kuin olisin löytänyt elämäni naisen, hän täytti kaikki toiveeni. Toki myöhemmin kaikki paljastui vain teatteriksi.

      Luonne ylisosiaalinen, yliaktiivinen, herskyvä, puhuttelee ihmisiä mielellään etunimellä, ja taitaa sosiaaliset tilanteet muutenkin hyvin. Ei näytä oikeita tunteitaan, vaan nauraa vaikka tuntisi vihaa. Todella kaksinaamainen henkilö. Luo vaikutelman johon ihmiset tykästyy ja lyöttäytyy. Hänellä on satoja tuttuja ja kavereita. Hänellä on tapana pelata sosiaalisia pelejä ihmissuhteissa jotka muodostuvat läheisemmäksi. Tavallaan tuntuu kuin hänessä olisi kaksi eri persoonaa, hyvä ja paha, jotka vaihteli kummallisesti.

      Hän on kaverina mitä mainioin, mutta lähisuhteessa aivan mahdoton. Se kieroilu, ja kun sitä ei aluksi halua uskoa rakkaimmastaan. Ja sitten kun se paljastuu, ja tajuaa että selän takana on tehty juttuja jo vuosia, ja puhuttu pahaa selän takana muille, mustamaalattu jne. Putoaa niin kuin pohja kaikelta.

      Toki en minä nyt täysin toista syytä, itsekin on tullut välillä toimittua lapsellisesti ja suututtua ja provosoiduttua. Rumasti olen välillä sanonut, mutta en sentään valehdellut ja pelannut selän takana mitään kieroiluja.

      Mielestäni ulkonäöstä ei voi suoraan päätellä narsistia. Silmät hänellä on sellaiset viirumaiset, kuin sudella tms pedolla. Välillä hänen silmissään näin sellaisen pedon katseen. Muistan kuinka hän suuttui valehtelusta kiinni jäädessään, ja näytti minulle hampaita, kuin joku häiriintynyt koira. Muistan myös, kuinka yritin olla fiksu ja olla provosoitumatta hänen provokaatiostaan, ja heitin jonkin kommentin joka osoitti hänen lapsellisuutensa, niin hän löi minua nyrkillä kylkikaareen.

      Mutta se on yleistä, että narsisti nostaa ensin jalustalle, kunnes pudottaa sieltä pois, pettää ja jättää. Koskaan et myöskään narsistilta saa sitä mitä haluat. Toki narsisti aluksi antaa ymmärtää, että hän on vastaus kaikkiin toiveisiisi. Aluksi näin onkin, mutta pikku hiljaa alat huomaamaan, että narsisti oppii mielihalusi, ja antaa edelleen ymmärtää että saavutat ne hänen kanssaan, mutta todellisuudessa hän sabotoi niitä koko ajan. Huomaat ajan kuluessa, että koskaan ne yhteiset suunnitelmat ei onnistu, vaan aina tulee mutkia matkaan, turhaudut ja voit huonosti, etkä tiedä miksi. No, toinen tekee selän takana koko ajan manipulaatiota ja myyräntyötä... Siksi.

      Aluksi jätetyksi tuleminen on suuri järkytys. Ajan kuluessa suuri helpotus, kun ei tarvitse enää miettiä miksi palapelin palaset ei sovi yhteen vaikka kuinka yrittää. Ja varsinkin kun tajuaa miksi ne palaset ei sopineet yhteen.

    • Anonyymi

      Älkää tuomitko jottei teitäkin tuomittaisi

      • Anonyymi

        ..mitäs tämäkin nyt tarkoittaa..


    • Anonyymi

      Suri ikääntymistä, kertoi innoissaan kun oli ikä arvattu viisi vuotta alakanttiin. Pukeutui liian pieniin vaatteisiin, oli dieetillä, mutta kiskoi pullaa ja limua. Leuhki nahkatakilla. Usein rasvaiset hiukset, hampaat huonossa kunnossa, peitti parralla kaksoisleukaa, haisi pahalle. Oli silti soturi, lonely rider, vertasi itseään historian sankareihin.

    • Anonyymi

      Monikohan näitä kuvauksia antavista ovat narsisteja?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 176
      5369
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4785
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3036
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1961
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1804
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1767
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      110
      1744
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1740
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1653
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1581
    Aihe