Erosin ev. lut. kirkosta

jokutar

Moi! Pitkällisen harkinnan jälkeen erosin evankelisluterilaisesta kirkosta uskonnollisesta suvustani huolimatta. Syystä etten koe saavani henkisesti mitään tuosta kirkosta. Haluaisin löytää sellaisen seurakunnan, joka nojautuisi mahdollisimman paljon Raamatun sanaan ilman mitään hirveetä aivopesua tai taloudellista hyödyntämistä. Mutta pelottaa mennä mihinkään. Olen hakenut netistä tietoa ja se on erittäin ristiriitaista. En yksinkertaisesti enää tiedä mihin luottaa. Kaipaisin kommentteja asiasta.

32

714

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Break_

      "Haluaisin löytää sellaisen seurakunnan, joka nojautuisi mahdollisimman paljon Raamatun sanaan ilman mitään hirveetä aivopesua tai taloudellista hyödyntämistä."

      Nyt laitoit sellaisen speksin seurakunnallesi, että saattaa kestää jonkin aikaa sen oikean löytyminen. Jokainen luo oman uskonsa, joten tottakai uskon asiat ovat aina ristiriitaisia. Uskon asioissa sinun täytyy vain itse päättää mihin luotat ja pysyä sitten siinä.

      Omasta mielestäni missään uskonnossa ei ole mitään järkeä jos niistä perimmäisiä totuuksia lähtee hakemaan. Keksittyjä tarinoita joka ikinen. Tuntuu erittäin luontevalta pitää tarinoita vain tarinoina ja hakea vastauksia ympäröivän maailman ihmeellisyyksin täältä reaalimaan todellisista asioista.

      Jokainen taaplatkoon tyylillään. Parempi kuitenkin tottua aivopesuun ja ristiriitaisuuksiin, jos uskonnoissa haluaa pysyä. Valitsen vain sen oman "ainoan ja oikean" totuuden ja ummistat silmäsi muilta. Näin ne muutkin uskovat tuntuvat tekevän.

      • Break_

        "Valitset vain sen oman "ainoan ja oikean" totuuden ja ummistat silmäsi muilta. Näin ne muutkin uskovat tuntuvat tekevän."

        Pakko oli korjata tuo loppuosan painovirhe ("valitsen"). Siis sinun pitää valita uskosi. Minä en ole valinnut ateismiani.

        Minään ehdottomana totuutena en ateismia pidä, mutta järjellä ajatellen en voi muuhunkaan lopputulokseen päätyä. Joutusin joko valehtelemaan tai sitten jonkun täytyy pystyä perustelemaan paremmin jokin toinen kanta.


      • ...

        "Haluaisin löytää sellaisen seurakunnan, joka nojautuisi mahdollisimman paljon Raamatun sanaan ilman mitään hirveetä aivopesua tai taloudellista hyödyntämistä"

        mahdoton yhtälö tälläistä seurakuntaa ei ole olemassa.

        Joko seurakunta on tiukka ja kerää kauheasti fyffeä tai se on suvaitsevainen ja vallan himoinen


      • Olen löytänyt

        Sinun tulee lukea vain Raamattua ja pyytää Jumalaa johtamaan sinua eteenpäin.
        Koska haluat, että Raamattu on oppaasi, miksi etsitkään mistään muualta tietoa. Joka rukoillen tutkii Jumalan sanaa, tulee löytämään totuuden. Uskon, että löydät tiesi sinulle "oikeaan" seurakuntaan, kun aika on tullut.


      • Uskonnon uhri

        Nyt haet jotain, mutta älä missään tapauksessa ala etsiä elämääsi mitään sisältöä ns, vapaista suunnista: Kuten Helluntailaisuus, Vapaakirkollisuus, Jehovalaisuus ym. Nämä liikkeet juuri etsivät uusia jäseniä itselleen käyttäen hyväksi ihmisen etsimistä ja hädänalaista tilaa. Taustalla voi olla kaunista musiikkia, mutta totuus onkin sitten aivan toisenlainen.
        T. Uskonnon uhri.


    • 19 plus 7

      Minäkin olen eronnut ev.lut kirkosta muutama vuosi sitten. Nyt mietiskelen, liitynkö takaisin, vai jatkanko "yksi sydän ja yksi sielu" -linjalla eli ns.kotiseurakuntamallia. Ts . rukoilemme yhdessä eri uskovien kodeissa eri seurakuntaan kuuluvien tai "villien" uskovien kanssa ja nautimme välillä yhdessä ehtoollistakin.
      Tutki sinäkin yksin avoimin sydämin Sanaa, rukoile ja pyydä Pyhän Hengen johdatusta, kuinka jatkaa uskonelämääsi. Jumala lupaa johdattaa rukoilijoita. Netissä on todella monenlaista infoa, hyvin paljon eksytystäkin.

      Klikkaapa www.suomistory.com -sivustolle.
      Siunausta sinulle.

    • löydät sen ....

      Neuvon sinua käy rukoillen esim. vapaissa suunnissa. Kyllä Pyhä Henki antaa ymmärtää missä hengellinen kotisi sitten on. En halua mainostaa seurakuntia vaikka itselläni on hyvä seurtakunta.

    • jokutar

      Luulen kyllä jo löytäneeni itselleni sopivan osoitteen. Paras ystäväni erosi taannoin kirkosta ja läpikävi nämä samat asiat. Hän suositteli minulle Luther-säätiötä, joka on ikäänkuin vanhoillisempi siipi ev.lut. kirkosta. Eräs eläkkeellä oleva kirkkoherrakin suositteli tätä. Ei ole mitään huuhaata ja toiminta perustuu Raamattuun. Nettisivuiltaankin löytyy saarnoja kuunneltavaksi. Ei ole omia kirkkojakaan, vaan vuokratiloissa toimivat, joten millään ulkoisella tuo srk ei pröystäile. Tähän ajattelin ajan kanssa tutustua, mutten vielä tiedä koska. Kuuntelen nyt kuitenkin netistä juttuja eka. Kirjoitin jo lähimmälle pastorille ja hän vastasi tosi ripeästi ja asiallisesti.

      • 1+1=3,5

        "Ei ole mitään huuhaata ja toiminta perustuu Raamattuun. "

        =D


      • rapparit keinottelee
        1+1=3,5 kirjoitti:

        "Ei ole mitään huuhaata ja toiminta perustuu Raamattuun. "

        =D

        Keväällä puihi ja penaisiin tulee lehti ja luonnossa tapahtuu muutakin kaunista.
        On teorioita teorian perään...Minä uskon Jeesuksee ja Jumalaan, mitäkööt minua kuinka hölmönä hyvänsä.


      • Rapparit on vain rik
        rapparit keinottelee kirjoitti:

        Keväällä puihi ja penaisiin tulee lehti ja luonnossa tapahtuu muutakin kaunista.
        On teorioita teorian perään...Minä uskon Jeesuksee ja Jumalaan, mitäkööt minua kuinka hölmönä hyvänsä.

        Sorry tulipahan typoja.


    • :::::::::::::
    • 5 plus 5

      Minun herkkä psyykeni masentuisi täydellisesti, jos joutuisin kovin ahtaasti ajattelevien ja opettavien porukkaan, siksi vältän niitä.

      En ymmärrä mies- ja naispappeuskiistoja, sillä en kannata luterilaista enkä helluntailaista pappeuskäsitystä.Uskon, että jokainen uskova on tarkoitettu kuninkaalliseksi papiksi, pyhään heimoon kuuluvaksi.

      Kun etsii omaa seurakuntaa tai kristillistä yhteisöään, kannattaa tutustua myös liikkeen aiempaan (poliittiseenkin) historiaan ja sekä paikkakunnan muuhun historiaan.

      Sellainen on minusta oikea seurakunta, jossa kokee tulevansa rakastetuksi ja oikeasti kohdatuksi yksilönä, ja saa myös olla omine kotitaustoineen juuri se ainutlaatuinen oma persoona, joksi Taivaan Isä on sinut luonut.

      Ainoa oikea auktoriteetti seurakunnassa on Jumalan Pyhä Sana, sillä enemmän tulee totella Jumalaa kuin ihmisiä. Sanan tulkinta seurakunnissa on vain monesti hyvin vajavaista ja valitettavasti joskus manipuloivaakin. Sanan "kotitekoisella" tulkinnalla yritetään alistaa ja hallita ihmisiä.

      Kukaan uskova ei saa kuitenkaan herrana toista hallita, sillä Sanahan kehottaa meitä kaikkia uskovia olemaan alamaisia toisillemme ja kilpailemaan keskenämme toistemme kunnioittamisessa. Pyhä Henki käyttää jokaista puhdassydämistä uskovaa, ei vain yhtä tai kahta ihmistä.

      Kristuksen ruumiin rakaentamiseen tarvitaan kaikkia ruumiin jäseniä. Jokaisella on annettavaa, jokaisella on lahjoja, jokaisen kautta Jumala puhuu.

      Elämme profeetallista aikaa.

    • "Haluaisin löytää sellaisen seurakunnan, joka nojautuisi mahdollisimman paljon Raamatun sanaan ilman mitään hirveetä aivopesua tai taloudellista hyödyntämistä."

      Järki käteen!

      Sellaista uskontoa ei olekaan, joka ei ilman rahaa, valtaa tai seksiä pyörisi. Ja ne jotka parhaiten mainostavat sitä seuraavansa. Näyttävät olevan pahimpia vihanlietsojia mm: Westboron Baptistikirkko.
      Ihmisien on näemmä vaikea tajuta että uskomalla kaikenmaailman uskonnollista humpuukia, ihminen hyväksyy itsensä uskonnollisen aivopesun ja hyväksikäytön alaiseksi.
      Ja ketä voit syyttää kun jotain tapahtuu?

      Ollaksesi hyvä ihminen et tarvitse mitään seurakuntia, kirkkoja tai lahkoja, että voit tällä planeetalla elää.

    • pakananpakara

      Parasta olis löytää se seurakunta ennen kuin joudut helvettiin!

      • oksettaa taas

        Painukaa Davidin oksalle räiskii!


      • 56454545

        helvetti on pappien paskaa, propagandaa!

        Puonet meidän klaanista löytyy Vatikaanista!


      • HEIL oikea arjalaine
        56454545 kirjoitti:

        helvetti on pappien paskaa, propagandaa!

        Puonet meidän klaanista löytyy Vatikaanista!

        Puolet siis, ettei tartte alkaa v ittuilee heti aamusta.


    • siunausta matkalle

      Ala käymään rukoillen vapaissa suunnissa. Maallistuminen rynnää kaikkialla kristikunnassa, mutta kyllä näissä vapasisa suunnissa vielä Raamattua luetaan ja uskotaan. No rahaa tässä ajallisessa elämässä tarvitaan. Seurakuntien työntekijöiden on elettävä, makasettava kiinteitöstöjen kulut ym. katumaskut.

      • Uskonnon uhri

        Vapaat suunnat ovat vihonviimeisiä ja niissä taustalla ihminen sotkeutuu ja sekoaa lopullisisesti.
        Parhaimpana esimerkkinä on tämä kotoinen Helluntailaisuus


    • Harkitsen eroa

      Ystäväni erosi kirkosta kolmenkymmenen vuoden harkinnan jälkeen ja liittyi ordotoksiseen seurakuntaan, koska koki sen puhuttelevan enempi monella tavalla. Siellä tietää, mitä mieltä kirkko on mistäkin yhteiskunnallisesta asiasta. Luterilainen kirkko on liian suuri organisaationa ja muutenkin hyvin heterogeeninen. Jopa piispat ovat asioista eri mieltä saati sitten papit ja muut seurakunnan työntekijät. Seurakunnat ovat hyvin ristiriitaisia monella tapaa. Ristiriitoja aiheuttaa naispappeus, mielipiteet yhteiskunnallisiin kysymyksiin kuten homoparien vihkimys ym. Työntekijöitten kesken on huonoa työilmapiiriä, joka heijastuu koko kirkon ilmapiiriin.

    • 6+6

      Jos haluat etsiä tietoa elämän totuuksista, suosittelen sinua lukemaan ensin Isaac Newtonin Principian, jonka jälkeen voit siirtyä Albert Einstein suhteellisuusteoriaa käsitteleviin opuksiin. Jos et ymmärrä jotain, lue vain Raamattua, siinä asiat on selitetty niin, että lapset ymmästävät ja heidät voidaan aivopestä. En suosittele liittymään mihinkään kirkkokuntaan, ne kaikki tulkitsevät Raamattua tavalla, jolla voivat itse kerätä mahdollisimman suuret rahat.

    • 30

      Hei Jokutar,

      minut kasvatettiin ev.lut kirkkoon, vaikkakin erosin heti kun kun oli ikää. Itse annan lapseni itse valita uskontonsa tai siihen kuulumattomuutensa. Minä itse en saanut valita.. eli meitä on muitakin.
      Ja jos epäilet, niin tee kun tuntuu.. Muista kuitenkin normaalit rajat tms.

    • mieti silti

      Me lestadiolaisiin, ne on jakautunut 28 eri lahkoon. Niistä jossain on hengellinen kotisi. Sen esikoislestadiolais-liike ei peri jäsenmaksuakaan vaan se on vapaaehtoinen. Sillä on "äit"iseurakunta ruotsinlapissa (pomot).

    • Uskonnot on saatanasta.

    • Sikalassa on sikoja

      Ihminen on vahva, potkase äijääs perseelle ja heitä ulos ta ilähe itte, ei tommosen paskapään kans voi elää, katotaan vaan 3 v. se on pänks.

    • rahat kannukan kaivo

      Onnea. itsekin erosin, kun aloin laskemaan, että lahjoitan hyvän auton verran rahaa tuonne.eniten sapetti että kaikkien yrityksien pitää maksaa almuja. rahaa kuin roskaa, eikä oikeaste tee muutakuin loppaa Puoluetta

    • tosi surullista kats

      vain suomesta voi löytyä tämmösiä mielipiteitä. Sitten mennään katsomaan toisiin maihin kirkkoja kun ensin revitään oma kirkko.Voiko kansakuntamennä näin alas.

      Takuulla viidenkymmenen vuoden päästä jos teistä joku vielä on hengissä köpitää kirkkoon ja viimeistään kuolinvuoteella pyytelee armoa ja päästä jeesuksen luokse.

      • Ei taida olla paljon enää kirkkoja viidenkymmenen vuoden päästä jäljellä tätä menoa. Onneksi ;o)


    • L-säätiö

      Suosittelen menemään mukaan Suomen Luther-säätiön toimintaan. Kts. sen internet-sivut!

      www.luthersaatio.com

      Toiminta on raitista, raamatullista ja tervehenkistä. Se ei raskauta millään muotoa! Voit olla siitä täysin varma.

    • Säätiö

      Mene mukaan tervehenkiseen, raittiiseen ja raamatulliseen Suomen Luther-säätiöön.

      Siellä on helppoa käydä.


      www.luthersaatio.fi

      • Sama kirjoittaja

        Muista kuitenkin, että jokainen ihminen on perisyntinen ja vajavainen. Uskovat eivät aina ole helppoja.

        L-säätiö on kyllä muuten loistava paikka. Siellä on hyvä olla mukana.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tirkistelijä T...

      Tirkistelijä T... ei ole sokeutunut, vaikka näin juorutaan. Asuu nykyään Limingassa ja jatkaa sekopää touhujaan ainakin
      Haapavesi
      5
      2125
    2. Liian kiltti.. ?

      Tässä jo jonnunaikaa olen tuumaillut tätä kiltti ja kunnollinen juttua. Siis miksi oikeasti kiltit eivät muka kelpaa?
      Sinkut
      269
      1831
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      296
      1791
    4. 1982 syntynyt Mahdi Alcheikh tuomittiin törkeästä lapsenraiskauksesta

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mies-raiskasi-15-vuotiaan-uimahallissa-turussa/8964984 Yli 4 vuotta vankeutta Oike
      Oulu
      70
      1790
    5. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      109
      1625
    6. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      30
      1473
    7. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      56
      1342
    8. Kansan vihaama elokapina aikoo pysäyttää moottoritien ruuhka-aikana

      Mielenosoitus alkaa perjantaina kello 15 Länsiväylän ja Porkkalankadun risteyksessä. On se kummallista, että tuollainen
      Maailman menoa
      293
      1254
    9. Voiko 40 tai yli

      Enää rakastua vai onko se jo game over?!
      Ikävä
      159
      1244
    10. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      66
      1223
    Aihe