CLS 350 ja kusinen tilanne moottorin kanssa.

Messe

Eli jonku verran vanhempien autojen kanssa värkänneenä ja "tee se itse" asenteen omaavana päätin suorittaa moottorin pois ottamisen vaativan pienehkön konerempan. Ja ajattelin että vaikka kyseessä nyt uuden sukupolven moottori onkin niin on se silti moottori ja korjattavissa itse. Mutta nyt tuli ongelma.

Eli otin autosta koneen pois ja otin kuvat nokkien ajotuksista sun muista että kokoaminen ei tuottaisi ongelmia. Kone jokseenki osiin ja takaisin läjään tarkasti.

Kokoamis vaiheessa eteen tuli 2 asiaa mitkä epäilytti.
1. Nokka pyörien sensorit, en löytänyt niistä mitään eirtyistä numeroa mikä ois paljastanu että mille nokka-akselille mikäkin kuuluu, muistaakseni oli numerot 2,2,4 ja 7. Joten laitoin ne sattuman varaisessa järjestyksessä. Onko tässä kohtaa voinut joku mennä pieleen?
2. Kun sain venakopat päälle, pyöritin konetta kampiakselista nähdäkseni että oli pyörintä mitenkään normaalia. Kuulin ikävän naksahduksen vasemman puolen nokka-akselien kohdalta (moottorin edestä katsottuna) suoraan öljykorkin alapuolelta joka kierrolla. Kyseessä ei ollut venttiilien ääni. Oikealta puolen ääntä ei kuulunut, mikä oli outoa. Ajattelin kuitenki että todennäköisesti ääni oli pakopuolen nokka-pyörän toisesta rattaasta jonka tehtävä on tiukentamalla vähentää ääniä rattaista. Ja koska systeemiä ilmeisesti ohjaa öljynpaine, olisi ääni tällöin todennäköisesti siitä koska kone oli kuiva.

Itse ongelma. Nyt kun kone sun muut asiat on laitettu takaisin ilmeni ongelma. Kone ei käy tasaisesti. Ensimmäisenä voisi luulla ongelman olevan ajoituksessa niinku esim tutun tietokone sanoo, että kampiakselin ja nokka-akseleiden korrelaatio ei ole niinkuin pitäisi. Mutta voisiko kyseinen virhekoodi tulla myös jos nokkien sensorit eivät ole oikeissa paikoissa. Sillä vika voi tietenki olla ajoituksessa, mutta koneen 2 oikeanpuolen taaimmaista (edestä katsottuna) pyttyä ei käy kunnolla ja tulpat olivat nokeentuneet todella pahasti. Mittarilla katsottuna oli tulppien sytytys tahti näissä pytyissä eri tahtinen ja nopeampi kuin muissa. Ja tämä taas viittaisi siihen että vika ei ole ajoituksessa vaikka tietokone niin kertoo. Kone myös täristää oikeaa puolta melko paljon. No tulpat ovat tulossa mutta nyt kaipaisi vinkkiä enemmän asiaan vihkiintyneeltä???

4

4208

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • llkjkjjkjij

      Sensori. Sori, että vastaus kesti:)

    • hilaryt

      Sekasta sepitystä, ota ny selvää

    • Kokeilepppas

      Laita voita sylinteriin niin toimii. Ja naulaa muttereilla sylinterit mäntiin niin tulee lisää tehoa. Itse porasin eilen E55amg sylinterit niin nyt kulkee ja penkissä oli 100 heppaa tasan enemmän.

    • w211-m272-remppaaja

      Itsekin vastaavaa konetta remppaan ja näsäviisaana sanon, että minäpä merkkasin jok-ikisen liitoksen minkä irroitin (aika homma mutta tuota just ite pelkäsin).

      Jos tuo kone sulla kuitenkin käy ja uskallat ajaakin sillä niin vie Veholle.. tai sitten kyselet varaosamyyjältä kierosti, että onko noissa antureissa eri osanumero jotta voit sulkea tuon ongelman pois yhtälöstä. Itse epäilen, että jos anturien liittimet ovat kaikki samanlaisia ja ulkoisesti identtisiä niin ovat identtisiä.

      Tuon naksahduksen havaitsin itsekin, kun aloin purkamaan konetta ja pyöritin sitä penkissä tarkistaakseni ne ajoituskohdat ennen purkua. Oli outo ääni kyllä.. mulla tosin oli kannen yläosa jo irti jotta epäilin äänen tulevan nokasta joka ei enää kohdannu laakeripintaa vaan oli pidikkeen varassa. Mersun videosta näin, että noin se homma voidaan tehdä..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      420
      2916
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      98
      2237
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      336
      1874
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1873
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1707
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1197
    7. 157
      1196
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      95
      1130
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1032
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      917
    Aihe