Sokerirasituksesta

hjkng

Huolenaiheeni on ehkäpä lapsellinen, mut vaivaa mieltäni silti. Tuleeko kaikille väistämättä paha olo ja miten nopeasti se helpottaa? Jos oksentaa, niin pilaako se koko tutkimuksen? Itse en tunne ketään, joka olisi säästynyt huonovointisuudelta ja itse suorastaan kammoksun sitä, varsinkin jos joudun ykäämään :( Entä mitä kannattaisi syödä ensimmäiseksi kokeen jälkeen?

10

4009

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oli tänään...

      Minulle ei tullut paha olo.
      Litku ei maistunut läheskään niin pahalle kun olin kuvitellut, ei se nyt tietenkään hyvää ollut, mutta rauhallisesti ja tasaisesti kun joi pieniä kuauksia niin kyllä se siitä. Onneksi hoitajakaan ei mitenkään hoputtanut, rupatteli vaan niitä näitä, kai hänkin tietää ettei se mikään elämän paras paukku ole=)

      Ainut mistä tuli paha olo oli se että juuri tänään sitten avasivat jonkun viemärin siellä.. hyi ällötys mikä haju! Onneksi sen ekan tunnin jälkeen kun otettiin verikoe, nii hoitaja kysyi jos minulle oli tullut paha olo ja pääsin pieneen ilmastoituun huoneeseen missä ei haissut niin pahalle kuin odotushuone, toinen tunti menikin ihan leppoisasti kun sai levätä.

      Ainut ongelmani nyt on se, että en ole pystynyt mitään syömään.. Mitään ei tee nyt taas mieli, nälkä kyllä olisi, mutta ruokahalua ei...
      se onkin ollut jo pitkään perusongelma, jos olen liian kauan syömättä, niin sitten ei maistu mikään.. Ennen raskautta saattoi mennä parikin päivää syömättä, ennekuin sain itseni pakotettua syömnään, ja löysin ruokahalun uudestaan, nyt pysynyt ruokahalu syömällä tasiaisn välein jotain pientä, mutta nyt meni taas ihan metsää minun syömiset.. jos saisin itseni houkuteltua syömään illalla griliruokaa niin pääsen syömärytmiin kiinni taas=)

      Mutta joo, sivuraiteille vähän meni, mutta pointtini taisi olla että turhaa jännittää sokerirasitusta... Ei se niin paha ole.

    • uytu

      Eipä mullekaan tullut oksettava olo. Kaksi kertaa tehty sokerirasitus.
      Litku maistuu väljähtyneelle limpparille ja sen sai hyvin juotua siinä viidessä minuutissa, mikä on tarkoitus.

      Ekan tunnin jälkeen on molemmilla kerroilla tullut sellainen hieman heikottava olo, jonka vuoksi olen päässyt makoilemaan toiseksi tunniksi pitkälleen. Sokerirasituksen jälkeen on maistunut kahvi ja sämpylä taivaallisen hyvälle eli jotain suolaista on tehnyt mieli. Mutta eiköhän omat tuntemukset sen kerro, itse olen ainakin mennyt saman tien terv.keskuksen kahvioon evästämään ennen liikkeelle lähtöä.

    • hömpsis

      Ei minullekkaan tullut huonoa oloa, ensimmäisen tunnin jälkeen sellainen väsynyt olo, vähän "tukkoinen". Istuksimalla ja lehteä lukemalla meni ihan nopeasti tuo koko testi. Eniten yökötti sen sokeriliemen juominen, mutta kun ei makustellut ja nieli saman tien kulaukset niin ei tuntunut niin pahalle. Ja tosiaan teki sitten mieli heti suolaista, ei pitkään aikaan mitään makeaa, edes jogurttia.

      Itse jännitin kovasti tuota testiä, kun kaikki puhui siitä niin negatiivisesti, ja että aina tulee huono olo. Nälkää ja janon tunnetta, kun ei saanut juoda edeltävien 12tunnin aikana sitä pientä vesilasillista enempää, jännitin vähän, kun juon normaalisti tosi paljon vettä, ja syön parin tunnin välein päivän aikaan. Olin itse viikoilla 27- tai 28 kun kävin testissä, ja nälkääkin odotin, että se olisi tullut herkästi, mutta ei tullut. Oli onneksi ihan aamusta se testi, niin meni nukkuessa se "nälän/janon" poteminen.

      Minulle sanoivat, että jos oksentaa niin testi keskeytetään ja tehdään toiste uudelleen. Minullekkin opastivat mukavamman paikan istua ja vuodepaikan, jos olisi tullut tosi huono olo. Paljon helpompi se oli kuin mitä ihmisten puheista sai kuvan. Luulin, että sillä paljonko on painoa, on vaikutusta siihen miten reagoi testin aikana. Minulla paino 73 testin aikaan (pituus 163) niin ajattelin,että tulisi kovastikkin huono olo. Mutta ei tullut.

      Tsemppiä sinulle, hyvin se menee. Jos tulee huono olo, menet niille osoitetuille paikoille, missä saa levätä. Ja jos eivät muista sanoa, niin kysy sellaisesta.

    • kasviksia.

      Suositan vähähiilihydraattista ruokavaliota kaikille raskaana oleville. Tämän hetken suurin ongelma on liika hiilihydraatti, joka ajaa väistämättä äidin ylipainoon, kohonneeseen insuliinitasoon ja jopa raskausajan diabetekseen, mikä on lisääntynyt huimasti nykysuositusten aikana. Suositukseni perustuu fysiologiaan, virallinen taas toiveajatteluun ja politiikkaan.


      http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=232

      Syökää kasviksia.

    • Ei niin paha!!

      Ei tullut paha olo lainkaan, vähän heikko olo vain sitten ennen lounasta kun en syönyt siinä välissä mitään. Oksentaminen pilaa tutkimuksen. Ja tiedän paljonkin ihmisiä jotka ovat selvinneet ilman kuvotusta tai vähäisellä ällötyksellä...

    • ap

      Kiitos kaikille, huojensitte mieltäni hurjasti! :)
      Kavereilta olen kuullut sellaisia kauhutarinoita, että meinasin jo perua koko testin, mut on mukavaa kuulla, että helpommallakin voi selvitä :) Reilu viikko tässä vielä on odottelua ennen totuuden hetkeä, mut näiden rohkaisuiden saattelemina uskaltanen mennä sinne rauhallisin mielin :)

    • Turhaan jännität

      Ekassa sokerirasituksessa mulla ei tullut huono olo, vaikka olin nukkunutkin yöllä tosi huonosti. Toisessa taas huono olo tuli puoli tuntia sokerilitkun juonnin jälkeen, mutta meni äkkiä ohi. Ja sen kyllä kesti, ei niin paha kuitenkaan ollut.

      Minä olen sokerirasituksen jälkeen syönyt aika kevyesti: hedelmiä, koska muu ei niin pitkään syömättä olemisen jälkeen mennyt alas. Vasta seuraavana päivänä pystyin syömään kunnon aterian.

      Mutta turhaan sitä sokerirasitusta jännität. Se menee äkkiä ja hyötyähän siitä vaan on.

    • kasviksia.

      Käypä hoito -suositukset
      Hienoa, että mediakin uskaltaa pikku hiljaa heittää kritiikkiä näille vaarallisille hoitosuosituksille, jotka perustuvat pelkästään lääkkeisiin ja lääkkeisiin. Toki potilaita muistutetaan myös “terveellisestä ruokavaliosta”, mutta todellisuudessa näitä kyseisiä ruokavalio-ohjeita noudattamalla sairastuu varmasti entistä pahemmin. Vai mitä sanot esimerkiksi näistä:

      *Virvoitusjuomista valitaan aspartaamilla, asesulfaamilla tai sukraloosilla makeutettuja light-juomia.
      *Leiville pehmeää 40–60 % kasvimargariinia
      *Diabetespotilaalle joka aterialle 1-2 leipäpalaa. Vähintään 6 palaa päivässä.


      http://www.raikasweb.com/makkaraa-ja-maitoa

      • täh?

        Nämä lainaukset eivät kyllä ole suoraan raskausdiabeteksen käypähoitosuosituksesta.
        Siellä lukee esim:
        "Lisämakeutukseen voidaan tarvittaessa käyttää keinotekoisia makeutteita..."
        Siellä ei missään kehoteta syömään noin järjetöntä määrää leiipää yms.

        Ensimmäisen raskauden aikana jouduin keskussairaalaan ravitsemusneuvontaan ja siellä kyllä annettiin juuri tuon kaltaisia neuvoja, joita kirjoitit. Kehotettiin syömään leipää ja puuroa yms. Ihan päättömiä ohjeita - ainakin, jos meinasi ilman insuliinia selvitä. Ne "ammattilaiset" eivät olleet ihan yhtään tehtävänsä tasalla.

        Tuon suosituksen ihan parasta antia on taulukko, jossa annetaan ohjeistusta hiilihydraattien jakaminen päivän aterioille. Näillä grammamäärillä minä sain verensokerin pysymään aisoissa, söin terveellisesti ja riittävän usein ja voin todella hyvin.


    • Anonyymi

      Se auttaa, jos syöt kuitupitoista ruokaa ainakin edellisenä päivänä, niin ei tule niin huono olo.
      "2–3 päivän ajan ennen sokerirasitusta on hyvä syödä ravintoa joka sisältää runsaasti kuitupitoisia hiilihydraatteja (täysjyväviljaa ym.)"
      https://www.diabetes.fi/diabetes/raskausdiabetes#c87592ba

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1831
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      1749
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      1662
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1541
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1528
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      23
      1426
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1405
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1222
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1145
    Aihe