Paksu vedessä elävä käärme?

niki niki niki

Kävin vuosia sitten huvipuiston terraariossa, jossa näin todella paksun ja pitkän, vesiakvaariossa elävän käärmeen. Mikä käärme se mahtoi olla? Voikohan sellaisen ottaa lemmikiksi kotiin? En kysy tätä siksi, että itse olisin kiinnostunut ottamaan, vaan olen kirjoittamassa tarinaa miehestä, joka ottaa lemmikiksi tuollaisen ison käärmeen.
Kiitos vastauksesta :)

11

384

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Käärmemies

      Otus on varmasti ollut (vihreä)anakohda. Se kuuluu maailman suurimpiin käärmeisin, ja on hyvin vedessä eläväinen.

      Jos jollakulla sattuu olemaan tilaa tuon kokoiselle eläimelle (toisin sanoen tarjota sille oma huone jossa on uima-allas), niin mikään ei estä moisen ottamista. Mutta käytännössä anakohdia ei juuri pidetä yksityistalouksissa.

      Sen sijaan "sisarlajia", muutaman metrin mittaiseksi kasvavaa keltaista anakohdaa on harrastajillakin.

    • moikkaniki

      Menee se toki pienemmässäkin, ulkomaillakin pidetään ihan hyvin tuloksin käärmeitä pienemmissä kopeissa mutta suomalaiset ei vaan voi mitenkään poiketa siitä että jokaisella yli 2mkäärmeellä on oltava vähintään oma kerrostalo -.- jokatapauksessa , vihreä anaconda tarvitsee toki ison tilan ja todella ison uima-altaan jotta se käärme nyt edes mahtuu sinne, mutta jos suostus ottamaan pienemmän käärmeen esim.tiikeripytonin joka kasvaa 3-6m ja 30-70kg niin menee ihan vaikkapa 3*1*1m tilassa, ei tarvitse jättivesiastiaa koska ei siellä aikaansa vietä, lämpöa, ruokaa, vettä ja käärmeesi on tyytyväinen, se ei tarvitse mitään kasvihienouksia jne ollakseen tyytyväinen, suomessa inhimillistetäänkin kovasti kaikkia eläimiä, mutta todellisuus on että nämä ovat villieläimiä, toimivat vaistonsa varassa jne...

    • Käärmemies

      Villieläin nimenomaan elää lajilleen tyypillisellä tavalla. Jos käärme joka luonnossa liikkuu satojen tai tuhansien neliökilometrien alueella sullotaan muutaman nelion terraarioon, ei siinä ole mitään "villiä" tai "vaistojen varassa" elämistä.

      Suuressa terraariossa ei ole kyse eläimen inhimillistämisestä, vaan nimenomaan päin vastoin: tarpeeksi suurella tilalla pyritään mahdollistamaan se, että eläin pystyisi liikkumaan, uimaan ja toimimaan mahdollisimman samaan tapaan johon laji on vuosituhansien aikana luonnossa sopeutunut.

      Eläimen laittaminen niin pieneen terraarioon ettei se koskaan edes pysty suoristautumaan, tai liikkumaan normaalisti on eläimen esineellistämistä. Ja rikos, sillä laki ja asetus turvaavat Suomessa (terraario)eläimelle oikeuden järkevän kokoiseen asumukseen: Eläinsuojeluasetus, 1 §:
      "Pitopaikan tulee olla kunkin eläinlajin erityistarpeet huomioon ottaen riittävän tilava. Eläimen on voitava pitopaikassaan seistä ja levätä luonnollisessa asennossa sekä liikkua." Kuusimetrinen käärme 3 neliön terraariossa ei pysty liikkumaan, eikä välttämättä edes keriytymään rullalle (lepäämään) vapaasti.

    • moikkaniki

      Ensinnäkään terve käärme ei koskaan suoristu ja nimenomaan villieläimiähän nämä ovat, juuri sen takia mieluummin vähän pieni kun liian iso terraario, tottakai ne stressaakin luonnossa aivan älyttömästi periaatteessa "vapaassa" ympäristössä samanlaisti kuin terraariossakin jos se on liian iso.

      Kuusimetrinen tiikeripyton pystyy olemaan kerällä 1*1m tilassa ihan hyvin... -.-
      Ja nimenomaan tiikeripytoneista tässä puhuin kuten aiemmassa viestissäni taisikin jo tulla ilmi.

    • Käärmemies

      Joo, ei käärme tietenkään kirjaimellisesti tikkusuoraksi itseään venytä. Mutta ei mikään käärme koko ikäänsä rullallakaan vietä. "Suoristautumisella ja liikkumisella" tarkoitin sitä, että eläin pystyisi olemaan muutenkin kuin jatkuvasti tiukalla kerällä. Ja myös halutessaan liikkumaan eteenpäin.

      Kyllä ihminenkin mahtuu helposti neliömetrin pinta-alalle, mutta ei siinä juuri liikkumisesta tai hyvästä elämästä voi puhua. Käärme toki luonnossa lepäilee paljon paikoillaan (kerällä), mutta toisinaan se myös metsästää, etsii kumppania, siirtyy lämmön perässä,... Pienessä terraariossa eläin ei pysty tekemään mitään näistä.

      Tuo ajatus että käärme stressaa luonnossa tai isossa terraariossa on laajalti levinnyt, mutta mielestäni outo ja väärinkäsityksestä johtuva. Tottakai käärme kokee itsensä uhatuksi, jos se joutuu oleman paljaassa, avoimessa tilassa. On tila sitten luonnossa tai terraariossa. Mutta eivät käärmeet sitä luonnossa teekään: luonnossa käärmeet hakeutuvat paikkoihin joissa niillä on jokin piilo- tai pakopaikka aina lähellä. Ne tietävät että hädän tullen turvaan voi sukeltaa hyvin nopeasti.

      Terraariossa, on se minkä kokoinen tahansa, piilopaikkoja yleensä on aivan liian vähän. Jos vertaa kahta eläintä, joista toisella on terraariossaan runsaasti piiloja eri puolilla terraariota, ja toisella on vain yksi tai kaksi piiloa, voi muutamassa päivässä todeta, että se eläin jolla on pari piiloa viettää niihin piiloutuneena paljon enemmän aikaa kuin se jolla on runsaasti piiloja. Eläin jolla on runsaasti piiloja uskaltaa liikkua terraariossaan, koska se tietää pääsevänsä nopeasti pois avoimelta paikalta johonkin lähellä olevaan piiloon. Parin piilon eläin ei uskalla jättää piiloaan, koska piilojen väliset etäisyydet ovat niin pitkiä.

      Suuri terraario voi olla liian suuri, jos se on huonosti sisustettu. Mutta järkevästi suunniteltuna ja sisustettuna mikään terrario ei isolle käärmeelle ole liian suuri.

      Jos väite että terraario voisi olla liian suuri pitäisi paikkansa, eivät suuriin terraarioihin asutetut käärmeet koskaan vaikkapa kävisi terraarionsa toisessa päässä (koska niillä ei olisi tarvitta liikkumiselle). Vastatodisteeni on Helsingin Tropicario, jossa suurilla käärmeillä on jopa kymmenien neliöiden terraarioita. Eivät Tropicarion käärmeet, joilla on mahdollisuus liikkua, koko ikäänsä terraarion yhdessä nurkassa nökötä. Viimeistään hämärän tullen ne lähtevät liikkeelle ja liikkuvat ympäri suurta terraariotaan: ne käyttäytyvät lajilleen tyypillisellä tavalla, koska niillä on siihen mahdollisuus.

    • moniki

      Itse en mitenkään voisi verrata tropicariota yksityisihmisen hoitoon, toki siellä on isot terraariot (eikä muuten ollenkaan piilopaikkoja johon käärmeet pääsisi kokonaan piiloon "suojaan" ihmisiä) mutta yksityisillä taasen availlaan terraarion ovia yleensä "turhaan" ja käsitellään käärmeitä jne...kyllä tikru, tai mikä tahansa käärme menee suht.pienessä terraariossa kun siellä on vain sitä lämpöä, ruokaa, vettä ja suojaa...Itse olen sitä mieltä että käärmeen voi toki päästää välillä suoristumaan lattialle, siitä ei kovin isoa stressiä käärmeelle tule jos ei häsää koko ajan siinä vieressä vaan päästää kärmyn vain suoristautumaan.

      nyt kyllä inhimillistit vähän turhan paljon käärmeitä, "Kyllä ihminenkin mahtuu helposti neliömetrin pinta-alalle, mutta ei siinä juuri liikkumisesta tai hyvästä elämästä voi puhua."

      • Käärmemies

        Joo, ei tämä keskustelu tästä etene. Näkökantamme ovat liian kaukana toisistaan.

        Sinä kuulut ihmisryhmään jonka mukaan on ihan OK pitää käärmettä, munivaa kanaa tai emakkoa niin pienessä terraarioss/häkissä/karsinassa missä se vain pysyy hengissä. Perutelusi on se, että se pysyy hengissä ja lisääntyykin.

        Minä kuulun ihmisryhmään jonka mukaan eläimellä olisi oikeus muuhunkin kuin vain hengissä pysymiseen ja ohjattuun lisääntymiseen. Minusta eläimellä pitää olla eläimen elämän arvoinen elämä. Ehkä se on ihmimillistämistä, vaikken näekään että ihmiselämän arvoinen elämä on sama asia kuin käärmeen elämän arvoinen elämä. Toivottavasti muut tätä keskustelua lukevat ihmiset pystyvät argumenttiemme perusteella löytämään omat kantansa asiaan.

        Joka tapauksessa tämä on ollut hyvä keskustelu. Kiitos siitä sinulle!


    • moniki

      Itse en myöskään lähtisi vertaamaan käärmettä melko älylliseen lintueläimeen tai lehmään, käärmeet ovat liian tyhmiä edes tajuamaan missä elää.

      Tämä oli pakko tulla sanomaan, mutta et voi väittää mitenkään että käärme saisi pienessä terraariossa "huonon" elämän.

    • Käärmemies

      Sitähän minä olen kokoajan yrittänyt sanoa!
      Liian pienessä terraariossa käärme elää virikkeettömän elämän ja sen lihaksisto heikkenee käytön puutteessa. Eläin on siis henkisesti (jos henkisiä ominaisuuksia käärmeelle haluaa myöntää. Minä haluan), että fyysisesti huonossa kunnossa.
      Minusta nämä ovat määritteitä käärmeen huonolle elämälle.

      Minä puolestani väitän, että jos seuraa käärmettä joka on saanut elää virikkeellisessä ympäristössä, on siitä helppo nähdä ettei käärme ole "tyhmä", vaan se todella hyödyntää virikkeellistä ympäristöään. Tottakai pieneen terraarioon ahdettu käärme vaikuttaa "tyhmältä": sillä ei ole muuta mahdollisuutta kuin kököttää paikoillaan.

      Ja ennenkuin puutut asiaan, niin en pidä käärmettä "viisaana" tai "tyhmänä" inhimillisellä mittakaavalla. Sen sijaan vertaan terraariokäärmettä luonnossa elävään lajitoveriinsa, ja sen luontaiseen "viisaaseen" käyttäytymiseen.
      Tämä sillä ajatuksella että viisaus/älykkyys on eliön kyky oppia, sekä käyttäytyä joustavasti ja tarkoituksenmukaisesti siinä elinympäristössä jossa se elää.

    • moniki

      Jalostettuja terraariokäärmeitä ei myöskään voi verrata mihinkään luonnonkäärmeeseen, jalostetuilla lajeilla pieni viljakäärmeen poikanen stressaa (voi jopa kuolla) liian isossa terraariossa kun taas näillä luonnonkäärmeillä on alkujaankin aivan helvetisti tilaa jne.. En ala sun kanssas väittelemään koska faktat ei ole sulla näimmä hallussa, käärme on todella "tyhmä" eläin etkä sinä voi mitenkään vaikuttaa sen henkisiin ominaisuuksiin vaan sanomalla että haluat että käärmeellä on sellaiset, koska sillä ei ole minkäänlaisia tunteita, se elää vaiston varassa, käärmeen fyysinen kunto pysyy kyllä kovassa kunnossa vaikka pienessä terrariossa asuisikin, yleensä vain ei tiedetä käärmeistä tarpeeksi faktoja ja niille hommataan oma talo, loppujenlopuksi kaikki huomaa ettei se käärme edes halua liikkua koska kotikololle heitetään ruoka ja vesi on metrin päässä, mietippä tätä.

      Ihmisten on helppo toisilleen sanoa että kuinka huonossa kunnossa toisten eläimet ovat kun ne ovat mukamas liian pienessä tilassa jne..Koska niistä ei tiedetä tarpeeksi, vaan inhimillistetään eikä tajuta että se on villieläin eikä koira joka ymmärtää jos sillä on huonot olot, käärmeellä ei edes voi olla huonoja oloja kun sanotaan että laitetaan 2metrinen käärme 150*60cm pohjalla olevaan terraarioon, siellä se kyllä saa liikuntaa aivan tarpeeksi, toisin kuin yleensä kaikki väittää. Kiitos ja kumarrus sulle, koita pitää ittes ja käärmees ihmisinä kuin tähänkin asti, moro!

    • Käärmemies

      Onko sinulta viljakäärmeen poikanen kuollut stressiin tai stressannut liian suuressa terraariossa? Tai osaatko osoittaa jonkin luotettavasti dokumentoidun tapauksen tällaisestä? Minäkin olen kuullut tuon tarinan monta kertaa, mutta olen aina pitänut sitä urbaanilegendana. Osoita minulle että se on totta! (Ja muista osoittaa että käärme todellä kärsi nimenomaan stressistä, eikä jostain muusta.)

      Ja toisaalta tämä asia käsiteltiin jo aikaisemmin: terraario voi olla liian suuri JA väärin sisustettu. Mutta oikein sisustettu terraario ei ole koskaan liian suuri.

      On aivan absubdi väite ettei elävän eläimen lihaksisto surkastuisi käytön puutteessa. Jokaisen elävä eläin tarvitsee harjoitusta/liikuntaa pysyäkseen kunnossa. Tämä on perusfysiologiaa.

      Kirjoitat: "hommataan oma talo, loppujenlopuksi kaikki huomaa ettei se käärme edes halua liikkua koska kotikololle heitetään ruoka ja vesi on metrin päässä, mietippä tätä.."
      Minäpä mietin, mutta en usko. Näytä minulle terve käärme jolla on suurikokoinen järkevästi sisustettu terraario, mutta käärme ei liiku terraariossaan. Osoita minulle luotettavasti dokumentoitu tapaus tällaisestä, niin uskon sinua. Mutta muutoin väitän että olet väärässä.
      Minun vastaväitteeni (joudun jälleen toistamaan itseäni) ovat Tropicarion käärmeet: niillä on runsaasti tilaa, ja ne käyttävät sitä kaikkea hyväkseen. Lisäksi Tropicarion käärmeet ovat hyväkuntoisia ja suuretkin lajit lisääntyvät säännöllisesti. Ne siis todistetavasti voivat mainiosti suurissa terraarioissaan.

      (Toisin kuin väität, Tropicarion käärmeet ovat täysin vartailukelpoisia yksittäisen harrastajan käärmeisiin. Tropicario on yksityinen, EAZA:han kuulumaton eläintarha. Näin ollen he hankkivat eläimensä samoilta markkinoilta kuin muutkin harrastajat. Ensimmäiset Tropicarion eläimet tuotiin Saksasta kasvattajilta ja messuilta. Ei niissä eläimissä ole mitään eroa minun tai sinun pitämiisi eläimiin. Itseasiassa, Tropicarion kundit ovat pariinkiin otteeseen kyselleet minulta mahdollisuutta ostaa kasvattamiani poikasia näyttelyynsä.)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      284
      2978
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      215
      1890
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1562
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1350
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      77
      1218
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      262
      1162
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1052
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1021
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      961
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      143
      821
    Aihe