Help!!

kertokaas Hengessä

viisaat, jolle Jumala on antanut viisautta.


Löytyykö Aaronin sonnipatsaalle jokin peruste, miksi tehtiin sonnipatsas?!!

Ilmestyskirja kertoo taivaasta, 4 luku 7 jae, puhutaan härästä, tahi nuoren sonnin kaltaisesta olennosta.

Onko jotain, joka ehkä on tällainen kuvaus ollut taivaasta, ja kun valtaistuimen keskellä ja ympärillä neljä elävää olentoa on, niin

ihminen raadollisuutena on lähtenyt tekemään siitä kuvaa.

Kuvataanhan Jumalaa eri kivien muodoissa, jaspis- ja sardonkiven kaltainen, tahi karneoli??

Onko kellä mieli törmännyt tähän ja mitä mietteitä on noussut??

Eli puhutaanko välillä sanasta, eikä uskomattomien sanankieltäjien nyt kannata tulla matkaan.

Tämä taitaa kuitenkin jäädä taas tyhjäksi kirjaimeksi, kun ei ketään panetella, sehän ei sytytä rienaajahenkeä.

9

156

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "=Löytyykö Aaronin sonnipatsaalle jokin peruste, miksi tehtiin sonnipatsas?!!=


      Kaikella on aikansa ja juuri nyt on aika katsoa Suomi-Ruotsi MM-finaaliottelua. Ruotsi on hyvin pärjännyt, kun on Englannin kanssa jäänyt eurorahan ulkopuolelle, mutta loppuuko menestys, kun Suomi on vastassa pelissä. Vielä ollaan 0-0 tilanteessa.

      Taitaa eteläisen Euroopan rahoittaminen kaatua suomalaisten poliitikkojen päälle ja revitään suomalaisten veronmaksajien selkänahasta. Kaikkihan kateellisina tietävät, että Suomi on maailman parhaiten pärjäävä kansa tätä nykyä. Kansainvälisen valuuttarahaston pääjohtajan, joka on myös ehdolla Ranskan seuraavaksi presidentiksi, poliisi pysäytti lentokentällä tänään, kun hän oli menossa neuvottelemaan Kreikan kanssa seuraavista kolmesta vuodesta. Portugalilaiset osoittavat mieltään, ovat sitä mieltä, että heidän ei pidä kärsimän rahakriisistään, vaan suomalaisten. Suomen poliitikothan ovat kelvollisia maksumiehiksi, he eivät pääse ahdistelemaan tyttöjä, kuten tuo mainittu rahajohtaja, sillä täällä nostetaan metakka jo tekstiviesteistä. näin säilyypi puhtaus ja ollaan kelvollisia takuumiehiksi vaikka koko maailmalle.

      " Löytyykö Aaronin sonnipatsaalle jokin peruste, miksi tehtiin sonnipatsas?!! "

      Turhaan haet selitystä Jeesuksen ilmestyskirjasta, sillä tapaus liittyy Moosekseen ja hänen johtamaansa kansaan. Ei sillä ole merkitystä, mitä siitä kullasta valettiin, sonni tai ei, vaan kun Mooses meni vuorille ja oli kauan poissa, kaivattiin jotain vahvaa edes symboloimaan johtajaa. Semmoinen korvausteologia kaadettiin Aaronin niskaan. Mooseshan edusti Israelille silloin Jumalaa - Herra puhui vain Mooseksen kautta ja Mooseksen kanssa.
      Kullasta piti temppeliesineitä valaa, eikä temppelin ULKOPUOLELLE patsasta.

      Mitä noin muuten tulee kultaisiin koristeisiin, ei niissä mitään pahaa nähty. Kultainen sinetti otsaan . . .
      3. Moos. 8:9 :
      ja pani käärelakin hänen päähänsä ja pani käärelakkiin, sen etupuolelle, kultaisen otsakoristeen, pyhän otsalehden, niinkuin Herra oli Moosesta käskenyt.

      2.Ms.29. luku kertoo, että siihen aikaan uhrattiin sonneja. Ehkä oli sitten luonnollista valaa nimenomaan sonni, ikäänkuin pysyväisemmäksi uhriksi. Mutta tiedämmehän jo Kainista, ettei Herralle kelpaa omin käsin sommiteltu uhri ja uhrissa se varsinainen pointti oli nimenomaan uhriveri.

      Mutta tässä se tapaus, joka on aloittajan kysymyksen alkujuuri :

      2. Moos. 32:4
      Aaron otti korut vastaan, valmisti muotin ja valoi kullasta sonnin*. Kansa sanoi: "Israel, tämä on sinun jumalasi, joka toi sinut pois Egyptistä!"
      [Hepreassa 'nuori sonni'. Sonnipatsas oli kanaanilaisten hedelmällisyydenjumalan symboli.]
      [5. Moos. 9:16; 1. Kun. 12:28; Ps. 106:19,20; Ap. t. 7:41]
      2. Moos. 32:5 :
      Silloin Aaron rakensi alttarin sonnin eteen ja julisti: "Huomenna vietetään Herralle pyhitettyä juhlaa."

      Synti oli nähdäkseni siinä, että kansa vaati näkyväistä Jumalaa palvottavaksi. Ei ollut uskoa näkymättömään ja Mooses oli liian kaukana. Kyllä patsaita saa veistellä, mutta niitä ei pidä vaatia olemaan Jumalan korvikkeita. Sonni oli eniten käytetty uhrieläimenä ja sonnin veri uhrina, joten sonnia ei sopinut muunlaiseen käyttöön pyhittää.

      2. Moos. 32:19
      Kun Mooses saapui leiriin ja näki sonnin ja villin karkeloinnin, hänen vihansa syttyi ja hän paiskasi taulut murskaksi vuoren juurelle.

      Huomatkaa!

      Äärimmäisen tärkeää on, ettemme astu samaan veneeseen aloittajan kanssa, sillä hän lienee niitä vihantäyteisiä endtime.net fanaatikkoja, jotka eivät tiedä koskaan, mistä on kyse, mutta vastaan ovat aina ja kaikkea.
      Mooses järkyttyi kultaisesta sonnista ja VIHASTUI kansaan. Tästä syystä häntä ei kelpuutettu luvattuun maahan. (Vain Joosua ja Kaaleb alkuperäisistä). Meidän tulee näyttää kansoille Jumala Jeesuksessa, eikä tuomita heitä siitä, etteivät ole nähneet.

      Just joo, 1-0 Ruotsin hyväksi, yllätyshyökkäyksellä. Eiköhän mekin mennä nukkumaan. Mutta vielä patsaasta ja vihasta, joista viha on pahempi asia . . .

      Niin, Mooses ei päässyt luvattuun maahan, syystä että hän vihastui kansaan ja kosti sille lyömällä laintaulut maahan. Toinen vastaavanlainen tapaus, jossa Jumala huomauttaa Moosekselle, ettei tämä saavuta luvattua, oli se, kun Maarassa Mooses vihaisten sanojen säestyksellä löi kalliosta vettä, vaikka olisi pitänyt Herraa kiittäen tuo vesi-ihme tehdä.

      5. Moos. 1:37
      Myöskin minuun Herra vihastui teidän tähtenne ja sanoi: 'Et sinäkään sinne pääse.

      5. Moos. 4:21
      Mutta Herra vihastui minuun teidän tähtenne ja vannoi, etten minä saa mennä Jordanin yli enkä tulla siihen hyvään maahan, jonka Herra, sinun Jumalasi, antaa sinulle perintöosaksi,

      ON SYYTÄ MUISTAA ETTEI KUKAAN MEISTÄ ANSAITSE PÄÄSYÄ LUVATTUUN

      5.Ms.9:5
      Ette te oman kuuliaisuutenne ja rehellisyytenne ansiosta pääse

      ottamaan haltuunne niiden maita, vaan Herra, teidän Jumalanne, hävittää nämä kansat teidän tieltänne niiden pahuuden tähden ja täyttääkseen lupauksensa, jonka hän valalla vannoen on antanut teidän esi-isillenne Abrahamille, Iisakille ja Jaakobille.

      • Vaikutat asianajajalta, joten - mitä asiaa tällä ajat takaa; kertoisitko meille :

        /7/7 Onko jotain, joka ehkä on tällainen kuvaus ollut taivaasta, ja kun valtaistuimen keskellä ja ympärillä neljä elävää olentoa on, niin
        ihminen raadollisuutena on lähtenyt tekemään siitä kuvaa.
        Kuvataanhan Jumalaa eri kivien muodoissa, jaspis- ja sardonkiven kaltainen, tahi karneoli??
        Onko kellä mieli törmännyt tähän ja mitä mietteitä on noussut??
        Eli puhutaanko välillä sanasta, eikä uskomattomien sanankieltäjien nyt kannata tulla matkaan. /7/7

        Kyllä se sonnin esikuva löytyi uhrisonneista, ei taivaassa sonneja ole eikä sonnin kuvaakaan. Jos he olisivat sonnia ajatelleet jumalankuvaksi, olisivat he valaneet Mooses-patsaan, sillä siksihän he sonnin valoivat, kun Mooses oli 40 päivää matkoilla ja heillä oli hirveä ikävä MOOSESTA. Härkä oli Mooseksen korvike, korvausteologiaa, ei kuva Jumalasta.

        NELJÄ EVANKELIUMIA JA EVANKELIUMIN VOITTOKULKU (Hes. Ilm.)

        Kun Ilmestyskirja mainitsee härän, ei kyse ole epäjumalankuvasta taivaassa, vaan yhtä evankelistoista / erästä evankeliumeista kuvataan härän avulla :

        Ilm. 4:7
        Yksi muistutti leijonaa, toinen nuorta härkää, kolmannella oli kuin ihmiskasvot, ja neljäs näytti lentävältä kotkalta. [Hes. 1:10]

        HESEKIEL kuvaa satoja vuosia edeltä evankeliumin voittokulkua samoin :

        1:9
        ja niiden siivenkärjet koskettivat toisten siipiä. Ne eivät kääntyneet kulkiessaan, vaan kukin liikkui suoraan, kasvojensa suuntaan.
        10
        Niiden kasvot olivat kuin ihmisen kasvot, mutta oikealla puolen oli leijonan kasvot ja vasemmalla härän kasvot, ja vielä niillä oli kotkan kasvot, kaikilla neljällä yhtä lailla. [Ilm. 4:7]
        11
        Kullakin olennolla oli kaksi siipeä ylhäällä levällään, niin että ne koskettivat toisten siipiä, ja kahdella siivellä ne peittivät vartalonsa.

        Jeesuksen henki on profetian henki; siksi Hesekiel ja Ilmestyskirja puhuvat samaa kuvakieltä, vaikka monta sukupolvea on välissä ollut.
        Kuvaukset leijona härkä kotka ihmiskasvot merkitsee täydellistä voittoa.

        LEIJONA kuvaa voittoisaa valtaa ja voimaa, majesteettista johtoasemaa. Sehän nähtiin juuri Suomi-Ruotsi MM-ottelustakin. (Hyvä Leijonat, hyvä Mikko Koivu ja TPS ja Turku!).
        HÄRKÄ kuvaa tietysti kovaa työtä, mutta myös sitkeää kärsivällisyyttä; härkäpäisyyttä.
        IHMISKASVOT viittaa ilman muuta Johanneksen evankeliumiin, joka kuvaa Jumalan Poikaa Ihmisen Poikana ja viedäänhän evankeliumi eteenpäin ihmisten välityksellä, ovat viides evankeliumi, Kristuksen kirje.
        KOTKA katsoo ylhäisyydestä kotkankatseellaan, jolta mikään ei välty; se syöksyy alas saaliin kimppuun. Jeesus astui alas saalistamaan, ylhäisin.

        ASIANTUNTIJAT viittaavat tässä yhteydessä Jeesukseen Juudan leijonana ja viittaavat Matteuksen evankeliumiin. Härkä hän olisi Markuksen evankeliumissa, raskasta Herran työtä tekevä palvelija. Ihmiskasvoinen Ihmisen Poika Luukkaan evankeliumissa ja Johanneksen evankeliumissa kotkana symboloisi Jumalan Poikaa. Kuvaukset eivät ainakaan pieleen mene.


      • keskusteluun yleises
        AnttiVKantola kirjoitti:

        Vaikutat asianajajalta, joten - mitä asiaa tällä ajat takaa; kertoisitko meille :

        /7/7 Onko jotain, joka ehkä on tällainen kuvaus ollut taivaasta, ja kun valtaistuimen keskellä ja ympärillä neljä elävää olentoa on, niin
        ihminen raadollisuutena on lähtenyt tekemään siitä kuvaa.
        Kuvataanhan Jumalaa eri kivien muodoissa, jaspis- ja sardonkiven kaltainen, tahi karneoli??
        Onko kellä mieli törmännyt tähän ja mitä mietteitä on noussut??
        Eli puhutaanko välillä sanasta, eikä uskomattomien sanankieltäjien nyt kannata tulla matkaan. /7/7

        Kyllä se sonnin esikuva löytyi uhrisonneista, ei taivaassa sonneja ole eikä sonnin kuvaakaan. Jos he olisivat sonnia ajatelleet jumalankuvaksi, olisivat he valaneet Mooses-patsaan, sillä siksihän he sonnin valoivat, kun Mooses oli 40 päivää matkoilla ja heillä oli hirveä ikävä MOOSESTA. Härkä oli Mooseksen korvike, korvausteologiaa, ei kuva Jumalasta.

        NELJÄ EVANKELIUMIA JA EVANKELIUMIN VOITTOKULKU (Hes. Ilm.)

        Kun Ilmestyskirja mainitsee härän, ei kyse ole epäjumalankuvasta taivaassa, vaan yhtä evankelistoista / erästä evankeliumeista kuvataan härän avulla :

        Ilm. 4:7
        Yksi muistutti leijonaa, toinen nuorta härkää, kolmannella oli kuin ihmiskasvot, ja neljäs näytti lentävältä kotkalta. [Hes. 1:10]

        HESEKIEL kuvaa satoja vuosia edeltä evankeliumin voittokulkua samoin :

        1:9
        ja niiden siivenkärjet koskettivat toisten siipiä. Ne eivät kääntyneet kulkiessaan, vaan kukin liikkui suoraan, kasvojensa suuntaan.
        10
        Niiden kasvot olivat kuin ihmisen kasvot, mutta oikealla puolen oli leijonan kasvot ja vasemmalla härän kasvot, ja vielä niillä oli kotkan kasvot, kaikilla neljällä yhtä lailla. [Ilm. 4:7]
        11
        Kullakin olennolla oli kaksi siipeä ylhäällä levällään, niin että ne koskettivat toisten siipiä, ja kahdella siivellä ne peittivät vartalonsa.

        Jeesuksen henki on profetian henki; siksi Hesekiel ja Ilmestyskirja puhuvat samaa kuvakieltä, vaikka monta sukupolvea on välissä ollut.
        Kuvaukset leijona härkä kotka ihmiskasvot merkitsee täydellistä voittoa.

        LEIJONA kuvaa voittoisaa valtaa ja voimaa, majesteettista johtoasemaa. Sehän nähtiin juuri Suomi-Ruotsi MM-ottelustakin. (Hyvä Leijonat, hyvä Mikko Koivu ja TPS ja Turku!).
        HÄRKÄ kuvaa tietysti kovaa työtä, mutta myös sitkeää kärsivällisyyttä; härkäpäisyyttä.
        IHMISKASVOT viittaa ilman muuta Johanneksen evankeliumiin, joka kuvaa Jumalan Poikaa Ihmisen Poikana ja viedäänhän evankeliumi eteenpäin ihmisten välityksellä, ovat viides evankeliumi, Kristuksen kirje.
        KOTKA katsoo ylhäisyydestä kotkankatseellaan, jolta mikään ei välty; se syöksyy alas saaliin kimppuun. Jeesus astui alas saalistamaan, ylhäisin.

        ASIANTUNTIJAT viittaavat tässä yhteydessä Jeesukseen Juudan leijonana ja viittaavat Matteuksen evankeliumiin. Härkä hän olisi Markuksen evankeliumissa, raskasta Herran työtä tekevä palvelija. Ihmiskasvoinen Ihmisen Poika Luukkaan evankeliumissa ja Johanneksen evankeliumissa kotkana symboloisi Jumalan Poikaa. Kuvaukset eivät ainakaan pieleen mene.

        No, olisiko nyt pohdinta mennyt väärille uomille, koska pääsin asianajajaksi.

        Tuossa aloin tavata uudelleen Ilmestyskirjaa ja pääsin tuohon 4.nteen lukuun.

        Lukien Sanaa käsitän sen, että kyse on Johannekselle annetusta ilmestyksestä, eikös joo?

        Luvun alussa Johannes "tämän jälkeen" jae 1. näki taivaassa oven avoinna, ts. "pääportin" ja kehoitetaan tulemaan siine taivaaseen.
        "Nouse tänne ylös". !

        näinhän se menee. ts. asia on mielenkiintoinen, nyt ilman kommervenkkejä mennään taivaan esikeartanoihi sisälle, aivan valtaistuimen ääreen.

        eikös totta? ][ Johannes sanoi, kun Henki vei hänet sinne.
        "MINÄ NÄIN!" taivaassa valtaistuin... ok.... myös istuja ja kuvaus Hänestä.
        ok.... jaspis,.... sardionkivi..... kallisarvoiset kivet......
        Myös sateenkaari ilmaistaan tuonne Jumalan valtaistuimen ääreen.
        Sateenkaaren kuvaus, on myös vedenpaisumuksen jälkeen.

        [ se minua mietitytti, että onko Jumalalla ollut vastaavaa ilmoitusta, kun kävi ihmisten kanssa keskusteluja aikojen alussa. ]..

        Nytkin mehän tutkimme ilmoitusta ja tämän ilmoituksen tiimoilta katselemme taivaan ovien sisäpuolelle, valtaistuimelle, ainakin minä katson.

        Sieltä löydetaan lasinen meri, kristallia, joista lauluntekijät on tehneet kaunista kuunneltavaa meidän korville sanoin ja sävelin.

        Sitten päästään näihin olentoihin, "leijona" "nuori härkä" "kotka".

        Missä nämä olivat? Ainakin 33 käännös sano " ja valtaistuimen keskellä ja valtaistuimen ympärillä"

        Sana "keskellä" ts. valtaistuimen pyhässä osassa, keskellä oli näin?

        Eikä tässä tarvita asianajajaa vain mielenkiintoista keskustelua.

        Siksi, kun Herrassa ihminen on Pyhän Hengen temppeli, käytin aloituksessa sanaa, kertokaa Hengessä.

        Jumala antaa meidän keskustella ja Henki selittää.

        Mutta täällä on monta ei hengessä, siksi en kaivannut heitä tähän.

        Eli kun kaivataan asiallisia hengellisiä keskusteluja, avasin sen.

        ts. päästäisiin asiaankin.

        .. kun luin illalla tuota paikkaa, sanoin vaimolleni, että onkohan Jumala ilmoitellut sellaista, mitä mekin luemme Ilmestyskirjasta, ja tämän tiedon perusteleella Aaron rakensi erämaavaiheessa Mooseksen viivytyksen vuoksi
        kuvausta tämän valtaistuimen ympäriltä "#sonnipatsaan, eli härän muodossa".
        Nuori härkä, .... eli ilman sarvia ja hampaita tässä liikutaan..

        Sitten heitin ajatuksen tänne.

        Kiitos vastauksista ja jatketaan. Tuntuu mielekkäälle lukea niitä ajatuksianne, jotka johtavat Sanaan ja tämän kautta palsta puhdistautuu siksi, joka kirkastaa Kristusta, ja on hengellisen sanoman sisältö.

        #Kuuntele maa, taivaan kellot jo soittaa, Hän saapuu"!

        Siunattua viikonjatkoa..


    • Laki kallein aarre?
      • näinhän se.

        Laki, Uudessa liitossa, sen paikka on sydämessä.

        Mutta se toimii Hengen vaikutuksesta, Jumala Kristuksessa on antanut meille Puolustajan, Pyhän Hengen, kun se tulee, eli annetaan ihmiselle, niin tämä Henki täyttää lain ihmisessä Hengen kautta.

        Ilman Henkeä ei ihminen voi mitään tehdä, se on vanhan aadamin alainen.
        Uusi Adam sitä vastoin, täytti ja täyttää meissä uudestisyntymisen kautta lain.

        Missä sitten matkalla epäonnistumme, Henki johtaa parannukseen ja armoalttarille.

        ja anteeksiannon jälkeen teemme matkaa.

        Mutta olisiko sinulla ollut aloitukseen jotain mielenkiintoista?


    • Eskatologi

      Hesekiel 1:10
      Niiden kasvot olivat kuin ihmisen kasvot, mutta oikealla puolen oli leijonan kasvot ja vasemmalla härän kasvot, ja vielä niillä oli kotkan kasvot, kaikilla neljällä yhtä lailla. [Ilm. 4:7]

      Hesekielin kuvauksessa on päällekkäisiä piirteitä. Kaikilla mainituilla eläinsymbooleilla oli kuin ihmisen kasvot ja myös kotkan kasvot. Joten leijona ja härkä siinä ehkä vain oli ja kumpaisenkin kasvot, esiintyminen, oli myös ihmismäistä ja kotkamaisen ylhäistä.

      Voisikohan päätellä tuosta kaikesta, että ihminen varustettuna kaikkivaltiaan Jumalan Hengellä ja voimalla valloittaa evankeliumilla maailman? Onhan sanottu näinkin, että -

      1. Kor. 4:1 Meitä on siis pidettävä Kristuksen palvelijoina, joiden huostaan on uskottu Jumalan salaisuudet.

      Voima evankelioimiseen on annettu -

      2. Tim. 1:14 Pidä meissä asuvan Pyhän Hengen avulla tallessa se hyvä, mikä on uskottu haltuusi.

      Jos minä vaikenen, aina löytyy joku uskollinen -

      1. Kor. 9:16 Siinä, että julistan evankeliumia, ei ole mitään ylpeilemistä, sillä minun on pakko tehdä sitä. Voi minua, ellen evankeliumia julista!

      Eskatologi

      • kirjakääröt ja muut

        Raamattu on rikas kertomaan meille niillä sanoilla, joilla se voi tarttua eri kulttuurien ja kansojen sydänten tartuntapintaan.
        On kieli, jolla voimme ymmärtää ja siksi juuri on kaikki tämä täydentämässä kuvaajaa siitä valtakunnasta, joka on silmiltämme salattu.

        Kaikki tähtää siihen, että Pyhä Henki kirkastaa Kristusta ja näin pelastussanoma rakentaa seurakuntaa, seurakunta julistaa sanomaa, kirkastaen aikaansa Jumalan valtakuntaa.

        Siksi pelastettu, jossa asuu Pyhä Henki... ei laita leiviskäänsä maahan, vaan "voi minua, ellen evankeliumia julista" on toden totta.

        Mutta kuinka tärkeää on oppia sitä kuvakieltä, millä Sana avaa salaisuuksien verhoa, ja kun sanan valo avaa tiedon, on evankeliumi ihmisille mielenkiintoista,

        "miten ihanaa on viihtyä valtaistuimenkin äärellä!"..

        Nämä pappispalvelukset, on sanassa ilmaistuna tiedoksi.

        Ehkä tutkien näistä syntyy kiistojakin, mutta olisiko niin, että kaikki ei kaikkea huomaa, eli Henki ei ole pääsyt avaamaan samalla tavalla ja puuttuu sanat, ja siksi ei ymmärrä.

        Annettiinhan taivaasta ilmestysmajan kuvaaja maahan.

        mutta tämä nyt rönsyili, herätetään vain ajatuksia kirjoittajille.


      • kirjakääröt ja muut kirjoitti:

        Raamattu on rikas kertomaan meille niillä sanoilla, joilla se voi tarttua eri kulttuurien ja kansojen sydänten tartuntapintaan.
        On kieli, jolla voimme ymmärtää ja siksi juuri on kaikki tämä täydentämässä kuvaajaa siitä valtakunnasta, joka on silmiltämme salattu.

        Kaikki tähtää siihen, että Pyhä Henki kirkastaa Kristusta ja näin pelastussanoma rakentaa seurakuntaa, seurakunta julistaa sanomaa, kirkastaen aikaansa Jumalan valtakuntaa.

        Siksi pelastettu, jossa asuu Pyhä Henki... ei laita leiviskäänsä maahan, vaan "voi minua, ellen evankeliumia julista" on toden totta.

        Mutta kuinka tärkeää on oppia sitä kuvakieltä, millä Sana avaa salaisuuksien verhoa, ja kun sanan valo avaa tiedon, on evankeliumi ihmisille mielenkiintoista,

        "miten ihanaa on viihtyä valtaistuimenkin äärellä!"..

        Nämä pappispalvelukset, on sanassa ilmaistuna tiedoksi.

        Ehkä tutkien näistä syntyy kiistojakin, mutta olisiko niin, että kaikki ei kaikkea huomaa, eli Henki ei ole pääsyt avaamaan samalla tavalla ja puuttuu sanat, ja siksi ei ymmärrä.

        Annettiinhan taivaasta ilmestysmajan kuvaaja maahan.

        mutta tämä nyt rönsyili, herätetään vain ajatuksia kirjoittajille.

        Mitähän mahdat "rönsyilylläsi" tarkoittaa - on mahdotonta arvailla, minkälaista "mielenkiintoista" keskustelua koetat kehitellä ja tekohengittää, aloittaja.

        /7/7 Sitten päästään näihin olentoihin, "leijona" "nuori härkä" "kotka".
        Missä nämä olivat? Ainakin 33 käännös sano " ja valtaistuimen keskellä ja valtaistuimen ympärillä" /7/7

        Toki se Ilm. 4. kuvaa jotain maassa eikä taivaassa, mutta ei se epäjumalanpalvelusta ihannoi, eikä kuvaile hirviöitä taivaassa tai maassa.
        Niilä neljällä oli myös kotkan kasvot ja ihmisen, joten evankeliumin voittokulkua ihmisten viemänä - lähetystyö kaikkeen maailmaan - siinä kuvataan.

        http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible?chp=1&ref=Ilm. 4:1&rnd=1305753057699

        Pitää ensin ajatella ennakkoluulottomasti ja sitten vasta alkaa opettamaan.


    • Aloitukseen

      Mikä lie syy moiseen epäjumalaan.

      Uuras Saarnivaara suuntailee: "Tämän kullalla päällystetyn vasikankuvan tekeminen oli ilmeisesti yhteydessä sen kanssa, että israelilaiset olivat Egyptissä nähneet sen kansan palvovan Apis-härkää Ptah-jumalan ilmentymänä, lehmää Hathor-jumalan ilmentymänä sekä härkä- ja vasikkakulttia Horus-jumalan palvonnassa."

      Aapeli Saarisalo taas näin: "Vasikan-palvelu, joka ensin esiintyi erämaassa, kun Aaron teki kultaisen vasikan kansan pyynnöstä, «2. Moos. 32:4»; «Ps. 106:19»; «Neh. 9:18», ei liene kotoisin Egyptistä, jossa kyllä palveltiin elävää Apis-härkää, mutta ei härän kuvia. Se lienee vanhaa seemiläistä alkuperää. Jerobeam pystytti kultaisen vasikan sekä Beeteliin että Daaniin vastapainoksi Jerusalemin temppelille, «1. Kun. 12:28» s., ja Jeehu jatkoi tätä palvontaa, «2. Kun. 10:29»; vrt. «2. Aik. 13:8». Profeetta Hoosea puhuu ankarasti tästä vasikka-kultista, «Hoos. 8:5»; «Hoos. 10:5»; «Hoos. 13:2»."

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1224
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1036
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      57
      753
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      720
    5. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      684
    8. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      624
    9. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      36
      618
    10. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      612
    Aihe