Avomieheni on masentunut

Kohta en jaksakaan..

Tätä on ollut jo pitkän aikaa, tosin vaihtelevasti, välillä on oikein hyviä aikoja ja meillä on oikein ihanaa, ollaan yhdessä perheenä (meillä 2 lasta). Sitten on taas näitä hemmetin masennusjaksoja, jolloin kaikki heittää härän pyllyä, mies vaan makaa päivät pitkät kun pääsee töistä kotiin. Kaikki kotona kaatuu minun niskaani, ja usein vielä niin että olen jo oman työpäiväni tehnyt, tai olen juuri menossa töihin. Työpäiväni siis jatkuu kotonakin. Mies vaatii omaa aikaa, vapaata. Hitto, hän on saanut joka kerta mennä ihan niin kuin tykkää, mutta eikun lisää tarttis saada! IKINÄ en ole häntä kieltänyt lähtemästä, olen jopa sovitellut omia menoja (ja töitäni) sen mukaan! Olen yrittänyt että hänen olisi hyvä olla.

Osana ongelmaa ovat minun työaikani. Koska olen kaupassa töissä, minun työaikani voivat olla ihan mitä tahansa klo 6 ja 22 välillä, minä päivänä tahansa. Mieheni taas on itse on töissä ma-pe niin, että pääsee viim. klo 15 kotiin, jolloin hoitomaksujen takia (tulee vähemmän hoitopäiviä), hän on lastemme kanssa kun olen iltavuorossa, tai hakee heidät hoidosta, ja minä pääsen muutama tunti sen jälkeen (näitä vaihtelevasti 1-3 kertaa viikossa). Muuten minä vien ja haen omien työvuorojeni mukaan lapsia hoidosta ja olen heidän kanssaan kun isäntä haluaa omaa aikaansa, kotona ei ikinä tee yhtään mitään, välillä kun tulen töistä, saattaa isä olla sängyssä ja lapset keskenään katselemassa piirrettyjä, ruokaa sentään on tajunnut antaa... Itse saan omaa aikaa ehkä kerran kuussa, pitkän sumplimisen ja kikkailun jälkeen (tyyliin kampaamoreissu). Tämä työ nyt vaan sattuu olemaan sitä, että ilta- ja viikonloppulisillä tienaa. Nyt mieheni on siis alkanut vaatimaan, että pyytäisin pomoani laittamaan vain ns. virka-aikoja työvuoroikseni, koska hän on niin masentunut, ettei jaksa lastenkaan kanssa olla. Eli tilini pienenisi huomattavasti, ei tässä muutenkaan kroisoksia olla! Eikä se töissäni kyllä tasapuolisuuden takia onnistuisikaan. Samaan aikaan kun olen häntä kehottanut menemään lääkäriin, niin ei, ei voi mennä, koska lääkäri määrää lääkkeitä ja niistä tulee ihan kaheliksi ja antaa vielä sairaslomaa päälle, jonka ajan olisi sitten kela maksamassa päivärahaa, ei ole siis varaa jäädä sairaslomalle. Just, mutta kuitenkin olisi varaa luopua mun ilta- ja viikonloppuvuoroista tilissäni? Ja lapset sitten hoitoon joka arkipäivälle, jolloin hoitomaksutkin suurenisi ja siihenkin menisi enemmän rahaa!

En tiedä mikä aiheuttaa tuon masennuksen hänelle, hän tiedostaa sen itsekin, muttei tee asialle mitään, vaikka kuinka olen yrittänyt saada häntä lääkäriin. Tuntuu, että työpaikkansa(palkka) masentaa häntä eniten, ja toisaalta hän asettaa itselleen riman niin korkealle ja sellaisia tavoitteita/vaateita, (että hän olisi onnellinen), ettei hän pysty niitä toteuttamaan. Ja kun hän vähän niinkuin "epäonnistuu" tai tajuaa, ettei yllä niihin, niin sitten ollaankin taas itseluottamuksen pohjalukemissa ja masennuksissa. Hän vaatii elämältä liikaa, hän ei osaa olla onnellinen tästä mitä meillä nyt on, minä ainakin olen! Tai olisin, ilman näitä helkkarin masiskausia! Lääkäriajankin olen hänelle tilannut, mutta hän peruutti sen. Enempään en enää pysty.

Mua niin riepoo, en vain yksinkertaisesti enää jaksa silitellä päätä ja voivotella, en jaksa patistaa lääkäriin, en oikeesti jaksa enää sitä, että hän kitisee huonosta olostaan, mutta ei tee sille mitään! Ero tässä on jo mielessä, 8 vuoden jälkeen. Ja koko hemmetin 8 vuotta on ollut tätä vuoristorataa. Raja se on minunkin jaksamisella, ja se on nyt askeleen päässä. Anteeksi itsekäs pahan oloni purkaminen tänne, toinen on sentään oikeasti sairas. Mutta rakkaudestani en enää voi olla varma. :(

2

253

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • zxczxccx

      Avioliittoon ja jaksamiseen kannattaa aina panostaa. Avioliiton pelastamiseksi voisit ehkä vaihtaa työpaikkaa tai todellakin yrittää muuttaa työvuoroja/tai miehesi yrittää vaihtaa työpaikkaa (jos se siis suurin ongelma????)Miehesi kuitenkin oikeasti kuulostaa masentuneelta ja suuremman katastrofin välttämiseksi kannattaa tehdä jotain ratkaisuja, jotka vievät asioita eteenpäin. Ehkäpä voisit asettaa ehdon, että mies menisi lääkärille/terapiaan ja sinä vastaavasti muutat työoloja ainakin joksikin aikaa. Lääkkeet ovat todella monelle tuoneet avun, mutta ilmeisesti mies eniten tarvitsisi terapiaa tämän lisäksi. Kannattaa myös oikeasti ainakin väliin hyödyntää esim. MLL:n edullisia lastenhoitajia tai muuta lastenhoitoapua. Parasta yrittää nyt muutosta, ennenkuin mies joutuu sairaalahoitoon. Sairaslomaahan miehesi ei tietenkään ole pakko pitää, vaikka lääkityksen saisikin!!!! Jos ei muuten, miehesi saisi kyllä havahtua perhetilanteeseen. Voithan asetta ehdoksi, että mies hakee apua tai sitten joudutte harkitsemaan erilleen muuttamista. Miten miehesi tällaisiin ajatuksiin suhtautuu. Jos ei ole itsetuhoisia ajatuksia hänellä, voit tälllaisetkin ajatuksesi tuode selvästi esille!

    • Saman kokenut

      Voi kun kuulostaa niin tutulta tää sun tilanne. Meillä kanssa mies sairastui masennukseen muutama vuosi sitten. Kysymyksessä oli todella vakava ja syvä masennus. Hän vietti sairaalassakin pari kuukautta.
      Hän kyllä hakeutui itse terapiaan. Lääkitys oli aluksi väärä, joten hänen tilansa vain paheni. Tilanne kuitenkin parani huomattavasti kun löytyi oikeat lääkkeet.

      Nykyään menee jo paremmin, tosin minäkään en jaksa mieheni itsesääli juttujaan enää yhtään. Jos itse olen sairas, hän on vielä sairaampi ja voi huonommin. Jos olen väsynyt, hän on vielä väsyneempi. Mitään ei enää nykyään tehdä yhdessä. Mieheni ei edes ulos halua lähteä, mikään ei kiinnosta!

      Myöskään minä en ole enää varma rakkaudestani. Masennus on pirullinen sairaus, joka todellakin kuluttaa suhdetta.

      Äläkä pyytele anteeksi omaa "itsekkyyttäsi", jos haluat purkaa pahaa oloasi. Johonkin sunkin täytyy saada purettua. Eikä aina jaksa olla se kannattava tukipilari perheessä. Ymmärrän sua niin kamalan hyvin...

      Myös minä olen ihan hirveän väsy siihen, että hoidan työni, yhteisen kotimme ja lapsemme... Minulla ei ole edes koskaan enää omaa aikaa. Elämästä on hävinnyt ilo ja tää on sellaista tunti kerrallaan selviytymistä.
      Minun voimavarani on olleet lapsemme, omat sukulaiseni ja ystäväni. Ilman heitä olisin varmasti itsekkin sairastunut masennukseen.

      Niinhän se menee, että sairastuneen läheiset jää aikalailla yksin. Itse ainakin koen, ettei meillä ole kahta aikuista jakamassa vastuuta lapsista, elämästä, taloudellisesta tilanteesta. Se on todella raskasta kun joutuu yksipuolisesti olemaan se perheessä joka joustaa, sinkuu, venyy ja paukkuu. Ja kestää kaiken... ja ottaa ihan kaiken vastuun kaikesta.
      Tää tekstini on varmaankin aika sekavaa luettavaa, toivottavasti jotain ymmärsit.
      Halusin sanoa sinulle, että löytyy ihmisiä, jotka ymmärtävät myös sua. Olet erittäin vahva ihminen, kun olet jaksanut pitkään.

      Voimia ja jaksamista sun elämään toivon. Oli sun ratkaisu sitten mikä vaan, toivotan onnea ja erityisen paljon iloa tulevaisuuteen!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      49
      4995
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3277
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1412
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1255
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      957
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      728
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe