Bellan kuomun pesu

Päijännemies

Heissan kaikille ja neuvonpyyntö! Talvella ostin Bellan, siisti ja kiva peli. Mutta kangaskapelli likainen, lienee jotain homettakin. Miten pesu? Fairylla ja sitten järvessä huuhtelu... Vai miten pitäisi toimia, että hyvä tulisi? Eikös ainakin Biltemassa ole kuomunkyllästys aerosolia vedenpitävyyden varmistamiseksi. Kyseessä sininen kangaskuomu. Kenellä olisi hoito- ja pesuohjeita?

11

5694

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 5+9

      Itse olen pessyt tavallisella pyykinpesuaineella ja painepesurilla. Sen jälkeen kylläste päälle ja avot.

    • fairionkemikaali

      Ei fairya järveen kiitos! Terveisin
      naapuri

    • bella702

      Ei mitään pyykinpesuainetta, eikä varsinkaan painepesuria, varma keino tuhota kuomu lopullisesti. Bellan kuomut ovat käsittääkseni VA-varusteen tekemiä, Sunbrella-kankaasta. Tämän pitäisi selvitä kuomun merkinnöistä, jos ovat vielä näkyvissä. VA-varusteen sivuilla on seuraavat hoito-ohjeet:
      -----------------------
      HOITOOHJEET VENEKUOMUKANKAALLE

      On suositeltavaa että Sunbrella-kankaat puhdistetaan säännöllisesti ennen kuin lika ja rasva muodostavat pinttyneen kerrostuman kankaaseen. Poista irtolika harjaamalla, huuhtele haalealla vedellä. Pesu n. 30 °C vedellä mietoa saippuaa käyttäen, huuhtele huolella runsaasti vettä käyttäen. Älä käytä liuottimia. Sunbrella-kankaan kuivattaminen tapahtuu parhaiten reilusti tuulettamalla.

      Pesun jälkeen kankaan vettä hylkivä pinta saattaa vaatia uusintakäsittelyn. Tähän tarkoitukseen löydät meiltä erityisesti Sunbrella-kankaille suunnitellun, kankaan hoitoon tarkoitetun tuotesarjan Hoitotuotteet –osiosta. Sunbrella-kankaat ovat lämpöherkkää 100% akryylikuitua. Pesun ja puhdistuksen yhteydessä EI SAA KÄYTTÄÄ KOVAA LÄMPÖÄ , kangas saattaa kutistua. HUOM. vain KÄSINPESU. Huolehdi aina hyvästä ilmanvaihdosta ja tuuletuksesta. Puhdista tuote ennen talvisäilytystä. Pesu haalealla vedellä. Talvisäilytys lämpimässa tilassa, ei veneessä.
      ----------------------
      Mäntynestesaippua on hyvä aine. Eikä sitten tosiaan muita kyllästeitä, kuin Sunbrellalle suunniteltuja, muut voivat heikentää saumalankoja.

      • Laiskis!

        Aluksi pesin käsin laakapesuna pressun pesuun tarkoitetuilla erikoisaineilla. Sitten laiskistuin ja pesin ne osat, joissa ei ole pleksi-ikkunoita isossa mattopyykkikoneessa pyykinpesuaineella ilman linkousta. Vasta sen jälkeen tiesin, mitä on todella puhdas pressu. Ei tullut niin hyvää käsin pestessä.


      • Tehopesu

        Vastaan samoin kuin tuo toinenkin nimimerkki. Jos haluaa puhdasta, se ei onnistu noilla "virallisilla" ohjeilla. Tuotevastuun takia ohjeet ovat äärimmäisen varovaisesti laadittu. Nimimerkin "On sitä räplätty" ohjeet tuottavat varmasti tyydyttävän tuloksen.

        Tottakai hieman rajumpi pesu voi lyhentää kuomun elinikää jonkin verran. Toinen vaihtoehto on sitten veneillä vähän pitempään sen likaisen kuomun kanssa.


    • On sitä räplätty

      Kuules Bella702, et ilmeisesti ole koskaan pessyt oikeasti likaista ja homeista kuomua? Ei siinä auta 30 astetta ja saippua! Minä pesin kaksi kuomua noin 50 asteisella vedellä ja karkealla harjalla. Toiseen (VA-varusteen tekemään) käytin valkaisuaineellista omo:a ja annoin seistä 20 min, sitten kova harjaus, tarkka huuhtelu ja kuivaus ulkona, lopuksi käsittely kyllästykseen tarkoitetulla aineella.
      Ei kutistunut ei rikkonut saumoja tai mitään muutkaan. Eikä kannata tehdä kuin valkealle/beigelle/harmaalle kuomulle. Saman muuten tekivät Venemestarissakin. Värilliselle kirjo-omo. Kuivana näyttää puhtaalle, mutta märkänä näkyy joitakin harmaita laikkuja. Toisen Turussa tehdyn käsittelin samoin mutta Star Briten kuomun puhdistusaineella. Tuli vähän puhtaampi ja aine maksoi paljon enemmän. Jos saisin irti ikkuna osat tekisin kuten ed. kirjoittaja.

    • kfkfdsk

      Jep, nimenomaan näin. Voisin veikata että Sunbrella tuotteissa on hinnoissa vähintään 90% ilmaa ja AINOASTAAN niitä saa käyttää!!!

    • kloorittaja

      Se home ei lähde millään. Itse käytin ensin homeenpoistosuihketta > ei mítään vaikutusta, vaikuttava aine joku klooriyhdiste. Sitten käytin laimennettua kloriittiia > ei juurikaan vaikututsta. Lopuksi lutrasin laimentamatonta kloriittia > yhä jäi pilkkuja. Suraavana (=viime) kesänä kaikki saumat alkoi lahota yhtä aikaa henäkuussa juuri kesälomareissun lopulla, onneksi. Uuden kuomun toimitus pitäisi olla viikon sisällä.

      Neuvo: Alkää jättäkö märkää rättiä helteeseen veneen säilytyslaatikoon. Tulee kalliiksi se rätti.

    • Anonyymi

      Lähtee natrium hypokloriitilla

    • Anonyymi

      hypokloriittia suositellaan, anna vaikuttaa noin 1-2 tuntia ja huuhtele kylmällä vedellä, lähtee homeet ja tulee kuin uusi

    • Anonyymi

      joo se on paras

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      20
      1303
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1163
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1161
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1157
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe