Bellan kuomun pesu

Päijännemies

Heissan kaikille ja neuvonpyyntö! Talvella ostin Bellan, siisti ja kiva peli. Mutta kangaskapelli likainen, lienee jotain homettakin. Miten pesu? Fairylla ja sitten järvessä huuhtelu... Vai miten pitäisi toimia, että hyvä tulisi? Eikös ainakin Biltemassa ole kuomunkyllästys aerosolia vedenpitävyyden varmistamiseksi. Kyseessä sininen kangaskuomu. Kenellä olisi hoito- ja pesuohjeita?

11

2144

  Vastaukset

  • Itse olen pessyt tavallisella pyykinpesuaineella ja painepesurilla. Sen jälkeen kylläste päälle ja avot.

  • Ei fairya järveen kiitos! Terveisin
   naapuri

  • Ei mitään pyykinpesuainetta, eikä varsinkaan painepesuria, varma keino tuhota kuomu lopullisesti. Bellan kuomut ovat käsittääkseni VA-varusteen tekemiä, Sunbrella-kankaasta. Tämän pitäisi selvitä kuomun merkinnöistä, jos ovat vielä näkyvissä. VA-varusteen sivuilla on seuraavat hoito-ohjeet:
   -----------------------
   HOITOOHJEET VENEKUOMUKANKAALLE

   On suositeltavaa että Sunbrella-kankaat puhdistetaan säännöllisesti ennen kuin lika ja rasva muodostavat pinttyneen kerrostuman kankaaseen. Poista irtolika harjaamalla, huuhtele haalealla vedellä. Pesu n. 30 °C vedellä mietoa saippuaa käyttäen, huuhtele huolella runsaasti vettä käyttäen. Älä käytä liuottimia. Sunbrella-kankaan kuivattaminen tapahtuu parhaiten reilusti tuulettamalla.

   Pesun jälkeen kankaan vettä hylkivä pinta saattaa vaatia uusintakäsittelyn. Tähän tarkoitukseen löydät meiltä erityisesti Sunbrella-kankaille suunnitellun, kankaan hoitoon tarkoitetun tuotesarjan Hoitotuotteet –osiosta. Sunbrella-kankaat ovat lämpöherkkää 100% akryylikuitua. Pesun ja puhdistuksen yhteydessä EI SAA KÄYTTÄÄ KOVAA LÄMPÖÄ , kangas saattaa kutistua. HUOM. vain KÄSINPESU. Huolehdi aina hyvästä ilmanvaihdosta ja tuuletuksesta. Puhdista tuote ennen talvisäilytystä. Pesu haalealla vedellä. Talvisäilytys lämpimässa tilassa, ei veneessä.
   ----------------------
   Mäntynestesaippua on hyvä aine. Eikä sitten tosiaan muita kyllästeitä, kuin Sunbrellalle suunniteltuja, muut voivat heikentää saumalankoja.

   • Aluksi pesin käsin laakapesuna pressun pesuun tarkoitetuilla erikoisaineilla. Sitten laiskistuin ja pesin ne osat, joissa ei ole pleksi-ikkunoita isossa mattopyykkikoneessa pyykinpesuaineella ilman linkousta. Vasta sen jälkeen tiesin, mitä on todella puhdas pressu. Ei tullut niin hyvää käsin pestessä.


   • Vastaan samoin kuin tuo toinenkin nimimerkki. Jos haluaa puhdasta, se ei onnistu noilla "virallisilla" ohjeilla. Tuotevastuun takia ohjeet ovat äärimmäisen varovaisesti laadittu. Nimimerkin "On sitä räplätty" ohjeet tuottavat varmasti tyydyttävän tuloksen.

    Tottakai hieman rajumpi pesu voi lyhentää kuomun elinikää jonkin verran. Toinen vaihtoehto on sitten veneillä vähän pitempään sen likaisen kuomun kanssa.


  • Kuules Bella702, et ilmeisesti ole koskaan pessyt oikeasti likaista ja homeista kuomua? Ei siinä auta 30 astetta ja saippua! Minä pesin kaksi kuomua noin 50 asteisella vedellä ja karkealla harjalla. Toiseen (VA-varusteen tekemään) käytin valkaisuaineellista omo:a ja annoin seistä 20 min, sitten kova harjaus, tarkka huuhtelu ja kuivaus ulkona, lopuksi käsittely kyllästykseen tarkoitetulla aineella.
   Ei kutistunut ei rikkonut saumoja tai mitään muutkaan. Eikä kannata tehdä kuin valkealle/beigelle/harmaalle kuomulle. Saman muuten tekivät Venemestarissakin. Värilliselle kirjo-omo. Kuivana näyttää puhtaalle, mutta märkänä näkyy joitakin harmaita laikkuja. Toisen Turussa tehdyn käsittelin samoin mutta Star Briten kuomun puhdistusaineella. Tuli vähän puhtaampi ja aine maksoi paljon enemmän. Jos saisin irti ikkuna osat tekisin kuten ed. kirjoittaja.

  • Jep, nimenomaan näin. Voisin veikata että Sunbrella tuotteissa on hinnoissa vähintään 90% ilmaa ja AINOASTAAN niitä saa käyttää!!!

  • Se home ei lähde millään. Itse käytin ensin homeenpoistosuihketta > ei mítään vaikutusta, vaikuttava aine joku klooriyhdiste. Sitten käytin laimennettua kloriittiia > ei juurikaan vaikututsta. Lopuksi lutrasin laimentamatonta kloriittia > yhä jäi pilkkuja. Suraavana (=viime) kesänä kaikki saumat alkoi lahota yhtä aikaa henäkuussa juuri kesälomareissun lopulla, onneksi. Uuden kuomun toimitus pitäisi olla viikon sisällä.

   Neuvo: Alkää jättäkö märkää rättiä helteeseen veneen säilytyslaatikoon. Tulee kalliiksi se rätti.

  • Lähtee natrium hypokloriitilla

  • hypokloriittia suositellaan, anna vaikuttaa noin 1-2 tuntia ja huuhtele kylmällä vedellä, lähtee homeet ja tulee kuin uusi

  • joo se on paras

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vastaamoon tehty ehkä kaksi tietomurtoa - kertoo Yle.

   https://yle.fi/uutiset/3-11612331 Tietoa tihkutetaan tipoittain. Uutta katastrofia pukkaa Vastaamon osalta. Eiliseen asti kyse oli vain yhdestä hakker
   Maailman menoa
   316
   4690
  2. Laittoko Stefan instan yksityiseksi

   Stefanin insta yksityinen
   Kotimaiset julkkisjuorut
   109
   2842
  3. Vastaamon omistajat miljonäärejä

   https://www.iltalehti.fi/talous/a/3c760edc-f921-4bd9-8d2c-622719ab8e2e Yksityinen firma, josta myytiin iso siivu pääomasijoittajille. Ahneusko ajoi
   Maailman menoa
   91
   1884
  4. Autoilun päästöt

   Hallituksen tavoitteena on puolittaa liikenteen päästöt vuoteen 2030 mennessä https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006698934.html Liikenteen päästöt ei
   Maailman menoa
   363
   1394