Sivistykselliset oikeudet

Håkanin helvetti

Suomi on virallisesti kaksikielinen maa vain ja ainoastaan ruotsinkielisen eliitin painostuksen vuoksi. Kun tarkistellaan väestötieteellisiä faktoja, tilanne on monimutkaisempi.

RKP:n omien arvojen (sivitys, monikulttuurisuus, suvaitsevaisuus jne.) mukaisesti meillä pitäisi olla mm. Suomen Venäläinen Yliopisto, Suomen Somaliyliopisto, Suomen Eestiläinen Kauppa- ja finanssi-instituutti ja Suomen arabian- ja kurdinkielinen Ählämistiyliopisto.

Ainakin edellä mainitut korkeakoulut on perustettava, jotta voidaan turvata kyseisten kieliryhmien sivistykselliset oikeudet ja oikeudet muihinkin palveluihin omalla kielellään.

Eri asia on se, onko heistä puolellakaan edellytyksiä korkeakoulutukseen, mutta onko ruotsinkielisilläkään? Olisiko edellä mainittuihin korkeakouluihin edes varaakaan, mutta tärkeintähän on se, että helposti saavutettavaa korkeakoulutusta on ruotsinkielisille. Syyn tähän löydätte palstalla olevasta kirjoituksestani Suomalainen postkolonialismi.

5

147

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Niin!

      Suomen vähemmistöpolitiikka laahaa yli puoli vuosisataa ajastaan jäljessä. Aikanaan ei ollut kuin kaksi merkittävää vähemmistöä eli surrut ja saamelaiset.

      Tilanne on nykyään aivan toinen. Yhden tai kahden vähemmistön nostaminen etuoikeutettuun asemaan muihin vähemmistöihin nähden on epäoikeudenmukaista.

      RKP on olevinaan suvaitsevainen mamupuolue, mutta todellisuudessa heikäkäläisten suurin vihollinen.

    • rautaako?

      "Suomi on virallisesti kaksikielinen maa vain ja ainoastaan ruotsinkielisen eliitin painostuksen vuoksi"

      Eli väitätkö siis että 95% enemmistöllä ei ole ossaa taikka arpaa siihen että Suomi on kaksikislinen. Äänestivätkö kaikki tyhjää, vai miten siinä niin kävi.

      "RKP:n omien arvojen (sivitys, monikulttuurisuus, suvaitsevaisuus jne.) mukaisesti meillä pitäisi olla mm. Suomen Venäläinen Yliopisto, Suomen Somaliyliopisto, Suomen Eestiläinen Kauppa- ja finanssi-instituutti ja Suomen arabian- ja kurdinkielinen Ählämistiyliopisto"

      Miksi ei, mutta tuo maksaisi liikaa. Kaksikielisyys ei maksa kovin paljon. Suomenkielihän säädettiin toiseksi viralliseksi kotimaiseksi jo kohta 140 vuotta sitten. Ne lsakut on maksettu aikoja sitten. Ja pelkät kaksikielisyyden ylläpitokustannukset ovat mitättömän pienet vaiikei hyötyjä huomioitaisikaan.

      "Eri asia on se, onko heistä puolellakaan edellytyksiä korkeakoulutukseen, mutta onko ruotsinkielisilläkään?"

      Niin väitätkö nyt että uskot rotujen ja etnisten ryhmien välillä olevan eroja korkeakouluedellytyksissä. No teillä persuissahan on ryhmä joka edelleen fanittaa tuonsuntaisia ajatuksia, vaikka me muut tiedämme että ne eivät pidä paikkaansa.

      "Syyn tähän löydätte palstalla olevasta kirjoituksestani Suomalainen postkolonialismi. "

      Eikö postkolonialismi edellyttäisi että olisi ollut josku sitä oikeaa siirtomaa statusta. Miten käy sinun tarinallesi kun paljastan sinulle että Tala on hujannut sinua uskomaan että maamme olsi ollut siirtomaa. Meillä sen sijaan on ollut siirtomaaryyppisiä alueita nykyisessä Puolassa, Balttiassa, Venäjällä ja Pohjois-Saksassa. Monissa kartanoissamme komeilee edelleenkin sotasaalista ja siirtomaavarallisuutta noilta ajoilta.

      M;utta Suomi ei ole koskaan ollut siirtomaa. Ei edes Venäjän.

      • vanha jäärä

        Alusmaa siirtomaa, aivan sama. Mutta kun suomenkansalaisia viedään väkipakolla vieraan vallan sotiin sotimaan , saman maan kansalaisilla maksatetaan samaa sotaa todella raskaasti, on kirjoituksesi suorastaan pervo..!
        nimimerkki "rautaako.?"Huomioi myös se että esim. Iso-Brittania Intia siirtomaana ei vienyt kansalaisia väkipakolla sotimaan, vaan vapaaehtoisesti. Tosin luotettavuus epäilytti. esimerkkejä löytyy muitakin, kato sitä "virrallista maailmanhistoriaa" eikä suru versiota..!


      • Håkanin helvetti

        Selvästikin ruotsinkielisten korkeakouluedellytykset ovat suomenkielisiä huonommat, jos heidän oppimistuloksensakin ovat suomenkielisiä huonommat. Tästä on jauhettu palstalla viime päivinä.

        Pidän täysin mahdollisena, että rotujen (sinä muuten mainitsit itsekin tämän termin) ja etnisten ryhmien välillä on tiettyjä eroja henkisissä ominaisuuksissa ja myös korkeakoulukelpoisuudessa. Osa eroista on perinnöllisiä ja osa ympäristön aikaansaannosta. Tämän tosiasian myöntäminen ei ole rasismia.

        Korkeakoulu voidaan toki säätää aina tietylle ryhmälle sopivaksi. Se mikä on korkeakoulutusta, on aina tulkinnanvaraista ja suhteellista. Apinakin saadaan korkeakoulutettua, jos halutaan. Oliko se nyt vuosi 1995, kun ei ollut edes ammattikorkeakouluja, mutta nekin keksittiin sittemmin, jotta yhä useammalle saataisiin korkeakoulututkinto.


    • huusianna

      Kielikeskustelu tarvitsee tarkennuksen.

      Suomessa ei ole kaksikielisyyttä, on vain kaksinkertaista yksikielisyyttä. Puheet Suomen kaksikielisyydestä ovat harhaanjohtavia. Perustuslaissa sanotaan että Suomessa ovat kansalliskielet suomi ja ruotsi. Laissa ei missään puhuta kaksikielisyydestä. Kukaan ei voi rekisteröityä kaksikieliseksi yms.

      Kuinka siis voisimme olla kaksikielinen maa kun ihmiset ovat yksikielisiä, suomenkielisiä tai ruotsinkielisiä?

      Väitteet Suomen kaksikielisyydestä luovat käsityksen että nämä kaksi kieltä toimisivat yhtäaikaa ja samassa paikassa.

      Todellisuudessa vain osa rannikosta on ruotsinkielinen ja koko sisämaa on yksikielinen suomenkielinen. Suomessa on jo lainkin mukaan yksikielinen alue, Ahvenanmaa. Suomi on siis jo kaksinkertaisesti yksikielinen, koska Ahvenanmaa on ruotsinkielisesti yksikielinen ja manner suomenkielellä yksikielinen.

      Muuttamalla manner yksikieliseksi, suomenkieliseksi, säilytämme kaksikielisyytemme sellaisena kuin se on ollut ja silloin myös laki vastaa maan todellista tilaa, eli kaksinkertaista yksikielisyyttä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2651
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      255
      1148
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      86
      1104
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1064
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    7. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      930
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      896
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      832
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      799
    Aihe