Maksetaan valtionvelka.

säästäväinen.

Suomen kannattaa myydä ahvenanmaa ruotsille. Ruotsilla menee hyvin, kun eivät kuulu eurovaluuttaan. Tuo olisi suomelta moraalisestikki oikea teko.

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei riitä Suomella valtuudet myydä Ahvenanmaata....

      iGS Web (14.07.2006) Minkä valtioiden kanssa ja milloin sopimus Ahvenanmaasta demilitarisoituna alueena on tehty? Mitä merkitystä kyseisellä sopimuksella enää tänä päivänä on? Otaksun, että se on tehty joskus "tsaarin" aikana vakauttamaan Itämeren sotilaallista tilannetta.

      Kun Suomi v. 1809 liitettiin Venäjän keisarikuntaan, alkoivat Ahvenanmaalla innokkaat linnoitustyöt. Silloin rakennettiin mm. Bomarsundin linnoitus Ahvenanmaan mantereen itäreunalle. Krimin sodan aikana Englannin ja Ranskan laivastot tuhosivat linnoituksen v. 1854. Vuoden 1856 rauhansopimuksessa voittajavaltiot pakottivat Venäjän suostumaan koko Ahvenanmaan saariston linnoittamattomuuteen ja puolueettomuuteen.
      Ensimmäisen maailmansodan jälkeen Venäjän ja Saksan erillisrauhassa v. 1918 päätettiin, että Ahvenanmaan kaikki jäljellä olevat linnoitukset pitää hävittää.
      Venäjän keisarikunnan hajottua ”Ahvenanmaan kysymys” tuli jälleen ajankohtaiseksi. Kansainliitto päätti kesäkuussa 1921 Ahvenanmaan itsehallinnosta, ruotsinkielen asemasta, alueen demilitarisoinnista ja puolueettomuudesta. Sopimuksen allekirjoitti 10 Euroopan valtiota. Neuvostoliittoa ei ollut kutsuttu kokoukseen, joten se ei myöskään ollut allekirjoittajien joukossa.

      Sopimus ratifioitiin v. 1922 ja sen olivat allekirjoittaneet seuraavat valtion päämiehet:
      Saksan Presidentti, Hänen Majesteettinsa Tanskan ja Islannin Kuningas, Viron Tasavallan Päämies, Suomen Tasavallan Presidentti, Ranskan Tasavallan Presidentti, Hänen Majesteettinsa Ison Britannian ja Irlannin Yhdistyneen Kuningaskunnan ja brittiläisten merentakaisten alueitten Kuningas, Intian Keisari, Hänen Majesteettinsa Italian Kuningas, Latvian Tasavallan Päämies, Puolan Valtionpäämies ja Hänen Majesteettinsa Ruotsin Kuningas

      http://www.finlex.fi/fi/sopimukset/...pe]=pika

      Moskovan rauhansopimuksessa, lokakuussa 1940 Suomi ja Neuvostoliitto sopivat Ahvenanmaan demilitarisoinnista. Puolueettomuudesta tässä sopimuksessa ei ollut mainintaa.

      Vuoden 1921 sopimuksessa Suomi sitoutui olemaan linnoittamatta Ahvenanmaata. Alueella ei saa olla pysyviä sotilaallisia rakenteita tai sotilaallista läsnäoloa ja alue on pidettävä sotatoimien ulkopuolella. Ainoa poikkeus on se että Suomella on oikeus tilapäisesti miinoittaa Ahvenanmaan aluevesiä, jos Itämerellä olisi sotatila. Sopimusten perusteella Suomella on velvoite puolustaa Ahvenanmaan aluetta.
      Ahvenanmaalaisilla ei ole asevelvollisuutta.

      Ahvenanmaan asema perustuu siis voimassa oleviin valtiosopimuksiin. Kansainvälisoikeudellisesti Ahvenanmaan asema on vieläkin vahvempi, sillä Ahvenanmaan erityisasema on ollut voimassa jo niin pitkään, että sen voidaan katsoa muodostuneen Itämeren alueelliseksi tapaoikeudeksi. Asema on vahvistettu myös silloin, kun Suomi liittyi Euroopan unioniin.

      Lähteet:
      Eriksson, Susanne: Åland demilitariserat örike. Ålands fredsförening, 1994. ISBN 952-90-5833-0

      Simonen, Katariina: Ahvenanmaa ja liittoutuminen. Pääkirjoitus. Helsingin Sanomat, 2.1.2004
      http://igs.kirjastot.fi/iGS/kysymykset/haku.aspx?word=Ahvenanmaan kysymys

      • Höpöhöpö!

        Ahvenanmaan sopimus on täysin merkityksetöbn verrattuna esim myöhempää suureen Pariisin rauhansopimukseen. Ja sitäkään ei kukaan enää noudata, vaikka sitä ei ole virallisesti purettu.

        Ahvenanmaan sopimus on pakkotilanteessa tehty huono sopimus, jonka Suomi voi irtisanoa eduuskunnan päätöksellä ja ilmoituksella.

        Suomi suvereenina omistajana voi toimia Ahvenanmaan kanssa, miten itse haluaa. Korkeintaan Ruotsi hieman protestoisi vähän aikaa ja ses siitä.


    • holvihanti

      Myydään ahvenanmaa venäjälle !
      Silloin meillä on tukipiste ruotsalaisten ylivaltaa vastaan suomessa.

    • 11+1

      Älä nyt tuota Venäjää enää enemmän tuo Suomen ympärille.

      Olemme kahden pirun välissä aivan riittävästi.

    • Hyvä että otit esille tämän tärkeän asian! Ahvenan maasta ei ole muuta kuin suurta taloudellista taakkaa suomen valtiolle.. Samalla voisimme tukea valtion rahalla RKP:n muuttoa Ahvenanmaalle..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      195
      7687
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4412
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2155
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2089
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1905
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      39
      1726
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1716
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1659
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1623
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1438
    Aihe