OSNAn vuokra-asunnot

utelias...

Olen miettinyt OSNAn (Oulunseudun nuorisoasuntoyhdistys) vuokra-asuntoon muuttamista. Erityisesti Meri-Toppila kiinnostaa halpojen yksiöiden ja sijainnin takia. Onko kenelläkään kokemusta OSNAsta? Onko talot rauhallisia vai levottomia? Meri-Toppilassa järjestöllä on talo Sellukadulla (Halpa-Hallin nurkalla, iso ja vanha talo) ja kaksi taloa Paalikadulla.

42

8278

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • en suosittele

      Ei meri-toppilaan kannata muuttaa! jos rauhallista kämppää etit... tosi levotonta porukkaa asuu, enimmäkseen maahanmuuttajia ja muuten sekoja tyyppejä.

      • entinen osnan asukas

        Ihan sama mikä osnan asunto niin ihan sekoja täynnä! Itse asuin vuoden välivainiolla, kaveri on asunut kaakkurissa ja ihan sekoa meininkiä. Kolmesti sai soittaa tappelusta poliisit sinne vuoden aikana.


    • Toppila sucks

      Ei ei ei, Meri-Toppilaan! Itse olen asunut kyseisessä talossa, ja voin sanoa, että meno siellä oli käsittämättömän hirveää. Mamuja ja työttömiä juopponuoria talo täynnä... Työssäkäyvän ei siellä kannata asua!

      • virnepelle

        joidenkin talojen varastoisa ei aina oikein tunnu pyörät pysyvän.... osia ja kokonaisia pyöriäkin saatetaan viiä ja jotain ihime touhuilua muutenkin, ihan niinku joku tykkäis "askarrella" varastosa olevien pyörien kaa. pyöränraatoja ja osia pitkin tiloja ja ulkona olevat telineetkin täynnä vastaavaa. huoltoliikettä asia ei pahemmin kiinnosta.
        =/


      • virnepelle

        ei siis liittyny nimeomasesti osnaan, vaan erääseen toiseen yhtiöön.


      • Anonyymi

        valitettavasti alueen muistakin vuokra-asuntoyhtiöistä löytyy näitä päivät päästään kaljaa latkivia alle 25-sia. työ tai muu ei joooootenkin vain maita. yöllä mekastetaan ja jos(KUN) asiasta joutuu sanomaan, tulee päälle vähämielinen naurunrähäkkä ja peräänhaukut kytäksi ja kusipääksi.
        miksihöhän moisia on asukkaaksi edes pitänyt ottaa...????????
        =//


    • ex-narggi

      Vältä kuin ruttoa!

    • WOOEH

      Missään OSNAn kämpässä ei kannata asua. Jokaisessa talossa asuu mamuja ja työttömiä luottotiedottomia nuoria, jotka ryyppäävät ja riehuvat melkein päivittäin. Poppi soi ja pikkupillut kiljuu parvekkeella. Yritä siinä työssäkäyvän ihmisen saada unta.

    • Staalo

      Asun juurikin siinä Osnan "kamalassa" isossa talossa. Ihan rauhallista täällä oikeasti on eikä tosiaankaan ole pahan maineensa veroinen. Iso määrä maahanmuuttajia, mutta ovat rauhallista sorttia.

    • ympäristöaktivisti

      OSNA:laiset sotkee ympäristöt, ei uskoisi miten tyhmiä ihmiset voi olla. Varmaankin talo sisältäpäin on myös vastaava. Yhteiskunta tukee näitä asujia ja silti eletään kuin sikalassa. Omistusasuntojen ympäristöt pysyvät siisteinä.

      • yleistämistä

        minä asun itse osnan asunnossa ja en ainakaan mitään itse sotke. tässä keskustelussa ei taas ole paljoa järkeä....


    • Kyttääjämummonalku

      Vaikka tämä on aika vanha ketju, pitää kommentoida, että Meri-Toppila on vähän levoton paikka enkä nuorena naisena liiku yksin pimeällä. MUTTA Osnan kunniaksi täytyy sanoa se, että häiritsevät asukkaat poistetaan hyvin pian. Muutin tänne n.7kk sitten, naapurissa asui silloin jo todella rasittava teini, joka biletti koko ajan ja alaovella oli aina joku tulossa (ovi lukossa 24/7), em. pikkupillut huusi ja riekkui parvekkeilla, asuntooni kuului krooninen "oksennustauti" jne. Homma hoitui soittamalla poliisit paikalle (yöllä, that is) ja tekemällä ilmoitus Osnalle. Sen jälkeen naapurista ei ole kuulunut mitään häiritsevää, eli taisi sittenkin olla ihan fiksu nuorimies!
      Maahanmuuttajanaapureista ei ole pahaa sanottavaa, tervehtivät ja eräs oli todella avulias, kun olin urpona lukinnut itseni ulos postia hakiessa. Soitti neuvoa kaveriltaan, lainasi puhelinta huoltomiehelle soittamiseen ja jopa kenkiään tarjosi lainaan, etten palelluta varpaitani. Eipä varmasti olisi yksikään suomalainen tehnyt samaa...
      Summa summarum: riippuu elämänvaiheestasi, pinnasi kireydestä sekä kukkarosi koosta, kannattaako Toppilan hoodeille edes muuttaa. Tällaiselle työssäkäyvälle opiskelijalle ihan ok vaihtoehto, mutta eipä tänne varmaan kukaan halua jäädä. Lapsia en ikinä kasvattaisi täällä.

      • kiivasta vahtia

        osataan se kyylääminen ja tollo käytös muuallakkii.. jos vaikka sattuu errään toisen vuokrayhtiön errääsä assuinkohteesa laitakaupunnilla asukastoimikunnan puheenjohtajana toimiva kohtalaisen alkoholisoitunut vanhahko nainen ite näyttävän esimerkkiä omalla käytöksellään "sopivasta" tapakulttuurista: huutelua, parjaamista, panettelua, nimittelyä ja muuta vastaavaa henkisesti epävakaan ihmisen käytöstä. koita siinä sitten viihtyä ite kukin... asemansa perusteella ei lie silti oikeutettu käyttäytyyn kuin brutaali juntti.


    • Vastausta vailla

      Hei!

      Olen itsekin miettinyt poikaystäväni kanssa kaksion vuokraamista OsNan kautta. Haluaisin tietää missä hinnoissa nämä kaksiot suurinpiirtein liikkuvat? En ainakaan itse löytänyt mistään hintatietoja.. Ja onko tietoa mitä tähän vuokraan kuuluu?

      • Entinen Osnalainen

        Vähän yksityisiä halvempia ovat. Ja kysymykseen, mitä vuokraan kuuluu, saat vastauksen:

        Rauhattoman elinympäristön, meluavat ja rikolliset naapurit. Jos omistat auton, niin vuokraan kuuluu myös ilmainen autosi testiajo, eivät kysele avaimia vaan saavat autosi käyntiin ilmankin. Löytyy muutaman korttelin päästä jos löytyy.

        Ylimääräinen tuuletuskin sisältyy vuokraan, ulko-ovien, ja joskus jopa asuntojen ovien ollessa rikottuina. Ja musiikkipuolikin on kunnossa, et tarvitse omia stereoita, vaan musiikki kuuluu kyllä monen seinän takaakin. Kellonajoissa ja musiikkivalinnassa valitettavasti et voi vaikuttaa asiaan.

        Onnea OSNAan muuttajille, vaikka ette onnea tarvitsekaan. Tarvitsette uuden asunnon eri vuokrafirmalta.


    • osnan asukas anssi

      Vuokraan kuuluu oma ulkomaalainen palvelija naapurista. Kaksion vuokrat n. 150e kuussa. Aika menoa meidän talossa tuntuu olevan, musiikki pauhaa ja teinit laukkaa rappukäytävässä. Viikonloppuisin kahta kauheampi meininki, mutta kivaa viihdettä katsella ovisilmästä naapureiden touhuja. Sekin kuuluu vuokraan!

      • möö

        Onko kenelläkään kokemuksia/tietoa Osnan Väivainion Sorvarintien asunnoista ja sen asukkaista? Millaista siellä on asua?


      • 12 +1
        möö kirjoitti:

        Onko kenelläkään kokemuksia/tietoa Osnan Väivainion Sorvarintien asunnoista ja sen asukkaista? Millaista siellä on asua?

        Hei!

        Muutin pois sorvarintien asunnosta jokin aika sitten. Asunnot on uusia ja siistejä, ympäristö ihan mukavaa. Tietysti kun nuoria on talo täynnä erityisesti viikonloput saattavat toisinaan olla aika äänekkäitä. En tiedä vieläkö siellä asustaa yksi narkkiasukas kavereineen, mutta kyllä niiltäkin sai rauhassa olla. Äänet kuuluu rappukäytävästä aika selvästi asuntoihin ja asunnosta käytäviin, mutta asunnosta toiseen ei juurikaan melua kuulu.


    • "ongelma"-asukas

      Sorvarintiellä asun, enkä todellakaan suosittele. Täällä on enemmän kuin yksi hörhö, eikä osna puutu tähän ongelmaan mitenkään. Tämä on valitettavaa, sillä asunnot on tosi kivoja ja talon sijainti yksi kaupungin parhaista. Osna kehottaa meitä talon elämää kritisoivia hankkimaan apua omaan "sopeutumisongelmaamme"... Täällä ei asu kohta ketään muita, joilla ei ole rikosrekisteriä. Harmi, kun itselläni ei ole opiskelijana varaa muuttaa kalliimpaan.

    • Oulussa opiskellut
    • Pettynyt nuori

      Joo, suurin piirtein samaa mieltä muiden kanssa tästä, että OSNAlta ei voi saada kelpokämppää hyvillä naapureilla! Kerron vähän Toppilansaaresta! Asunto on jääkylmä tiivistämättömien ikkunoiden takia, samasta talosta löytyy kaikenlaista seuraa, mitä ikinä voitkaan kuvitella. Sitten nekin "hyvät" ja "kunnolliset" naapurit eivät siedä meitä töissäkäyviä ihmisiä, vaan pitää tehdä aiheettomia ilmoituksia, kun itse suunnittelevat oman asuntonsa polttamista! Toimiston työntekijät isännöitsijää myöten erittäin töykeitä ja kun irtisanoin asuntoni, vääntäytyivät he väkisin "vuokralakiin" vedoten asuntoa näyttämään, vaikka olin luvannut sitä itse näyttää ja levittelivät myöhemmin kysymättä yhteystietojani asunnon katsojille! Olin hyvin, hyvin onnellinen kun pääsin muuttamaan pois moisesta läävästä, enkä ikinä enää muuta takaisin osnalle, en vaikka ilmaiseksi saisin asunnon!

      • Sissi*

        No itse Kaakkurissa OSNA:n asunnossa asuneena, en voi muuten moittia, kuin että : autokatoksesta autoni varastettiin kaksi kertaa ja kerran murtauduttiin särkemällä sivu-ikkuna. Autoni ei siis ollut turvassa, vaikka maksoin 15€ katospaikasta. Sitten tuli mitta täyteen ja muutin rauhallisemmalle alueella Kaakkurissa edelleen:)


    • pöööpiuhsjhdjs

      Erittäin levoton, en suosittele! Kokenut asukas

    • Osnasuck

      huomasin yksi päivä kylpyhuoneen katossa pieniä mustia täpliä, luultavasti hometta. soitin osnalle ja kysyin miten tehdään asian kanssa. he sanoivat että lähettävät jonkun katsomaan asuntoa, eikä ole vieläkään kuulunut mitään...

    • eienäänkoskaan

      Sorvarintien talo - ehkä surkeampaa ja rauhattomampaa taloa saa etsiä. Narkit kulkee suu vaahdossa rappukäytävissä, ronklailevat naapureiden ovia ja riehuvat ja uhkailevat muita asukkaita. Teinipillut huutaa ja riehuu ja niitten apinapoikaystävät näytti muuten vaan olevan harvinaisen vähä-älyisiä. Vajaa 3vuotta asuin kyseisessä talossa - enkä voi suostiella KENELLEKKÄÄN. Ainakaan jos et ole tottunut kulkemaan kotiovellesi silmät myös takaraivossa ja perhosveitsi taskussa, varmistaaksesi oman turvallisuutesi. Käytävillä sijaitsevista valvontakameroista ei mitään hyötyä. Pyörät, autot, pyykit ja kaikki muukin lähti naapureiden käyttöön.

      Viimein muuttopäivänä pääsin vielä todistamaan skootterivarkausta ja overdosea talon etuovella.

      • 12 +1

        Onpas mennyt elo sorvarintiellä hurjaksi! Sääli, oli hyvät ja siistit asunnot. Edulliset vuokrat ja hyvällä alueella... Mitähän naapurin omistusasujat tykkää, ei taida niilläkään ihan levollinen mieli olla kun seuraa mitä viereisessä talossa tapahtuu?


    • Osnan vuokra-asunto

      sinulle viestin aloittaja

      nykyään osnan vuokra-asuntoihin pääsee ALLE 30-vuotias

    • mie6

      Mikä tilanne nykyisin Sorvanrintiellä?

      • trans-Sonja

        Reilu puoli vuotta sitten olin muuttamassa, mutta samassa käytävässä oleva murrettu ovi ei oikein vakuuttanut esittelykierroksella. Lisäksi käytävät muistuttavat koulunkäytäviä, joten olen ihan varma, että niillä myös juostaan bisset kädessä viikonloppuöisin ja pimputellaan toisten ovikelloja. Asunnon koko taisi olla yksiössä 18 neliötä. Hintaa tälle kokonaisuudelle olisi tullut 405 euroa. Vessakin oli tosi suuri (hyvä juttu toki), mutta muuta asuntoa ei sitten juuri ollutkaan. Kaappeja ja muuta säilytystilaa ei ollut. Kai sinne ois yks sohva, sänky alkoviin ja pari kasvia mahtunut... Ihmetyttää, et siel kontrolloidaan asukkaita, mutta silti nuorisoalkoholistit saa asua siellä paskasis ja hajotetuis kämpissään. No niitähän pitää "ymmärtää". : '( En suosittele sinne muuttoa! Enkä mihinkään muuhun vastaavaan nuorisohärdelliin. Ihan suosiolla vuokraat kaverin kans kaksion, tai muutat yksiöön vaikkapa Koskelaan Sivakalta. Kaveri sai reilul 300 eurol noin 30 neliön yksiön ja rappu on tosi rauhallinen siel! Eikä muistuta koulua...


    • ...

      Itse olen asunut Välivainion Sorvarintiellä nyt noin pari kuukautta. Vähän arvelutti muuttaa tähän kun luin täältä näitä juttuja ja kokemuksia talosta. Meidän kämpän entiset asukkaat muutti pois rauhattomuuden takia. Itsellä on hyvät kokemukset ainakin tähän asti ollut. Kämppä on iso ja edullinen vuokra sekä keskustaan lyhyt matka sekä kaikki palvelut vieressä kauppa tms. Tällä hetkellä ainakin meidän kerroksessa on rauhalliset naapurit. Tämän talon viereisissä kerrostaloissa näyttää asuvan ihan normaaleja ihmisiä. Ainakin monesti näkyy lapsia leikkimässä pihalla ja vanhuksia ohimennen.

      Mutta on myös huonoa sanottavaa ajattelin kertoa vähän niistä....

      Paljon on kuulunut tappelun ääniä ja huutoa ja rappukäytävässä on tuli kerran vastaan henkilö, joka oli ilmeisesti pahoinpidelty verta oli käytävän matoilla ja naama veressä. Ambulansseja ja poliiseja on kyllä ulkona näkynyt pariin kertaan jo. Ulko-oven lukko on rikottu jo muutamaan otteeseen ja ovia on pidetty auki vaikka ovessa erikseen lukee, että ne pitää olla koko ajan suljettuina ettei rappuun pääse asiattomia henkilöitä. Kaikki asukkaat eivät noudata pesutupa vuoroja vaan vievät pyykit koneeseen miten haluavat vaikka olisit itse varannut jo vuoron. Pihalla-alueella istuu monesti joukko nuoria kaljalla keskellä viikkoa useana päivänä ilmeisesti talon asukkaita. Yhtenä sunnuntai-iltana jollakin oli bileet parvekkeella kun sieltä basso jumputti siihen malliin. Viikonloppuisin kyllä ymmärtää metelin mutta sunnuntai-iltana...

      • osnan slummia

        Osnan taloissa asuvilla ei yleensä ole mitään säännöllistä vuorokausirytmiä. Se on ihan sama onko lauantai-ilta vai maanantaiaamu, jos kaljaa tekee mieli niin sitä otetaan, ja basso jumputtaa siinä mukana. Veriset naamat voi liittyä joko kaljotteluun tai huumevelkojen perintään.


      • just just

        Ne naapuritalot siellä onkin omistusasuntoja ja vähän eri vuokranantajien asuntoja kuin sivakka tai osna. Eräs asukas sanoi että ostaessaan osaketta ei sanottu että sinne tulee osna, olis ostanut muualta.


    • Mikämeno

      Minkälainen meno sorvarintiellä nykyään on osnan asunnoissa, edelleenkö yhtä rauhatonta..?

    • muuttuva96

      Onko Sorvarintien meno vielläkin rauhatonta. Onko asiasta tietävää?

    • Anonyymi

      Onko millaista asua sorvarintiellä nykyisin?

    • Anonyymi

      Oli niin ala-arvoisesti siivonnut Osna/siivousfirma edellisen asukkaan jäljiltä, etten edes ajatellut tosissaan heidän asuntoa. Löytyy tasokkaampiakin vuokranantajia, joten en harkitse tällaisia jotka halvalla tekevät asiansa. Muuttakoon näihin ne jotka haluavat pellossa elää.

    • Anonyymi

      Älkää ikinä vuokratko osnalta asuntoja. Maksattavat toisten maksamattomia vesilaskuja toisilla. Ja muutenkin kusettavat kaikessa.

    • Anonyymi

      Näin vuonna 2022 voi todeta, että en suosittele. Talon ympäristö on likainen (siivouspyynnöstä huolimatta) ja minua ei uskottu, kun kuvin todistin, että edellinen asukas on jättänyt asunnon likaiseksi. Ei todellakaan mitään laadukasta asumista eikä halvalla!

    • Anonyymi

      Otsonkuja 2 ainakin voin suositella tosi rauhallinen talo ja paljon lapsi perheitä :) ja myös repolaisentien taloa

      • Anonyymi

        En suosittele otsonkuja 2. Yöllä möykätään ja päivät nukutaan. Vaikuttaa tieten millaiset naapurit sattuu, itselle sattunut mölisijät.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En suosittele otsonkuja 2. Yöllä möykätään ja päivät nukutaan. Vaikuttaa tieten millaiset naapurit sattuu, itselle sattunut mölisijät.

        nykyinen asukas? (otsonkuja)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En suosittele otsonkuja 2. Yöllä möykätään ja päivät nukutaan. Vaikuttaa tieten millaiset naapurit sattuu, itselle sattunut mölisijät.

        nykyinen asukas? (otsonkuja)


    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      18
      1231
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe