Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

mittaristo sulake palaa!

volvo 960

eli mittariston valot sammuivat pari viikkoa sitten, vaihdoin sulakkeen joka oli palanut, paloi viikon päästä uudestaan, vaihdoin ja paloi samana päivänä taas. mistähän voisi vika löytyä?

10

3576

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • volvo_puranen

      Moro kuten tiedätte kun tulee liian iso kuorma sinne sähköjohtoihin on tehty niin että sulake palaa ennen kuin ne johdot alkavat käryämään.Siellä jossain on oikosulku tai mittariston johto on nirhautunut rikki ja antaa virtaa runkoon suoraan.Onko muita virtajuttuja sen sulakeen kauttaa kuin ne mittarivalot?
      En muuta voi neuvoja että tarkista mittariston sähköjohdot(mittaristo) ettei niiissä sanomista ole missään.

    • volvo 960

      samassa sulakkeessa on ainoastaan mittariston valot (mukaanlukien keskikonsolin valot) jep näin ajattelinkin että täytyy tehdä, ajattelin että onko mitään helpompaa hommaa ensin minkä voi tarkistaa, mutta ilmeisesti pitää mittaristo ottaa irti kun on aikaa. onko siinä muita kuin ne kaksi ruuvia siinä mittariston yläosassa mitkä pitää irrottaa?

    • volvo_puranen

      Tarkista samalla mittarivalojen säätönamiska ettei siellä häikkää.Niiden sähköjohtojen tarkistus onko joku johto jäänyt johonkin väliin ja pinta rikki usein auttaa ainoastaa sen mittarin irrotus samallaa katso ne mittariston juotokset takaa ja sähköliittimet.Mittariston irrotus on aika helppo hommaa kun katsoo ne kiinnityspisteet ja koskaan ei voimaa käytää irrotuksessa.Tässä on 740 mittariston irrotus http://koti.welho.com/samkarka/ohje/

    • volvo 960

      jeps pitääpä tehdä se heti kun aikaa! kiitos

    • volvo 960

      jaaha uusi vika tuli peliin, tällä kertaa nopeusmittari heittelee nopeutta ihan miten sattuu, kaupunkiajossa näyttää 100 kilometriä ym. kyseessä on ilmeisesti nopeusanturi? paljon sen korjaus maksaa

    • kannattaa kysyä

      Mittariston korjauksessa suosittelen soittamaan Tampereen Hervannassa olevaan mittarikorjaamoon. En muista nimeä, mutta kun kysyt googlelta: mittarikorjaamo, niin sieltä se tulee muiden mukana.
      Kokemuksesta voin sanoa, että merkkikorjaamo vaihtaisi koko mittariston, autosähkökorjaamo irroittaa mittariston ja lähettää johonkin mittarikorjaamoon.
      Nämä ovat kalliita vaihtoehtoja. Kysy suoraan tekijältä.

    • volvo_puranen

      Tarkista se nopeusanturin liitos sielttä perästä jos huono liitos ja kuranpeitossa eihän se silloin toimi kunnolla.Jos mittaristo on varmasti kunnossa varmaakin olet lukennut tuon linkin jonka laitoit ja korjannut ne juotokset kuntoon .Siitä nopeusanturin hinnasta en tiedä kun minullaa ei ole tuota vara-osakauppaa joten tartu luuriin ja kysy hinta .Sen vaihtamisen itse voi tehdä..

    • volleilijalainen

      Missä se nopeusanturin liitos siellä perässä on? Mullakin kilahti nopeusmittari, ei elä enää yhtään, mutta muut mittarit toimivat normaalisti.

    • volvo_puranen

      Putsaa se taka-akseli painepesurilla ja hoplaa siellä se löytyy.Kun ei tietoa automallista??

    • volleilijalainen

      Nopeusmittarikaan ei näköjään toimi.. kilometrit jämähtäneet paikoilleen:) -87, 740 bensa, ruisku ( älä kysy naisihmiseltä tarkempaa hehe ).

      Mutta on autossa jotain muutakin, mittari ei tunnu nyt just niin tärkeältä. On ruvennut kone jotain köhimään.
      Käynnistyy ok. Tyhjäkäynti on epätasaista ja vajaa 1000kierrosta ( ennen vikaa oli tasasesti 1000 ). Kun lähtee liikkeelle, nykii kuin koittaisi imeä bensaa puolen millin pillillä ( öh, kielikuva), ei kuitenkaan ole yrittänyt sammua. Kierroksia joutuu painamaan paljon enemmän kuin ennen. Samoin kun ykköseltä vaihtaa kakkoselle, niin taas pitää kaasuttaa kovemmin tai auto taas nytkyttää ennenkuin saa kierroksia enemmän. Kovemmissa vauhdeissa ei oikein oireile, jos ollenkaan kun on hyvät kierrokset jo ennestään ja kulkee kyllä tasaisesti kun kierrokset on nousseet. Mutta jos vaikka hiljentää 80 vauhdista risteykseen jonka ennen selvitti hyvin kolmosvaihteella, saattaa nykiä ja pätkiä vaikka miten painaa kaasua.

      Koneen lämmettyä toimii vähän paremmin. Tuo köhiminen alkoi vaan yhtenä päivänä lievänä, mutta on kyllä pahentunut. Ei ole kuitenkaan edelleenkään sammunut esim risteyksissä. Kotipihaan ajettaessa olen käyttänyt hetken tyhjäkäynnillä ja kierrokset ovat usein silloin kyllä olleet melkein sen 1000 ja kone on käynyt paljon tasaisemmin mitä lähtiessä. Jotenkin muuten ajoon lähtiessä tuntuu myös ettei ryyppy pelaa niinkuin pitäisi ( talvella varmaan huomaisin selkeämmin sen jos tässä kunnossa ees käynnistyisi silloin).

      Faija tuumasi että olen varmaan ajanut koneen tukkoon ja käski käyttää kaasua enemmän myös siirtymisissä ja tosihan se on että olen ajanut niin. Kunnon pitkää ajoakaan en ole päässyt tässä kevään jälkeen ajamaan kuin vissiin kerran ja sekin vain 50km suuntaansa ja myöhemmin takaisin. Oireilu itse asiassa alkoi sitä reissua ennen eikä kyllä poistunut tästä matkasta. Ja alkaako tollanen karstottuminen oireilla noin yhtäkkiä?

      Mielipiteitä? Paikallista kaveri-volvo-purasta olen kyllä vähän jo häiriköinyt niin kuin monesti aikaisemminkin, saati että faija saisi osansa mutta ei se haittaa jos joku toinenkin jotain sanoo. Kaveri sanoi bensapuolen säädöissä varmaankin olevan jotain ja itseäni tietty kiinnostaa olenko ajanut koneen puolipiloille ;) Faija sääti tyhjäkäyntiä, mutta jätti alle 1000 ja käski ajaa kovaa ajoa.

      Ja mä herään öisin nyyhkimään että mikä mun leegoautoa riivaa ja olenko pilannut sen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      2015
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1430
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      63
      1355
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      18
      1298
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      71
      1241
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1231
    Aihe