MS ja D-vitamiini

100µg

Australialainen Menzies:n tutkimuslaitos on tutkaillut d-vitamiinitasojen vaikutuksia MS-taudissa ja julkaisia alustavasti tuloksia jo 1,5 vuotta sitten.. ja nyt asiasta on uutisoitu uudelleen alan mediassa. Menzies:n tulokset olivat aika huikeita, eli jokainen 10 nmol:n korotus kalsidiolia vähentää pahenemisen todennäköisyyttä 12,5 %:a. Tämähän tarkoittaisi sitä että, se on tehokkaampi kuin useimmat käytössä olevat lääkkeet pahenemisvaiheiden suhteen.. ja maksaa murto-osan verrattuna lääkityksiin.

http://www.tiede.fi/keskustelut/post1577813.html#p1577813

24

1911

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • D-vitskusta

      Tunnen aika monia MS-tautia sairastavia, jotka on käyttäneet vuosikausia isoja määriä D-vitamiinia (yli 100 mcg/vrk). Ei niistä monikaan ole silti kovin hyvässä kunnossa, joten ei tuosta kyllä lääkkeeksi ole. Kannattaahan sitä silti kohtuumääriä napsia talviaikaan, oli sairas tai ei.

      • Veikataan

        Siinähän tämä veikeys on, kun ei tiedä auttaako vai ei. Sinunkaan tutuilla ei ole tiedossa käsikirjoitusta miten tauti etenee. Minä olen syönyt koko ajan diagnosin jälkeen. Tauti on edennyt hitaasti, mutta mistäpä sitä tietää onko d-vitamminilla merkitystä vai eteneekö tauti minulla näin luontaisesti. Milloin viheltää mistäkin tai jotkut oireet häviävät kokonaan. Otappa siinä selvää mitä d-vitamiini auttaa. Jos veikata pitäisi, niin sanoisin, että auttaa, mutta se on pelkkä arvaus.


      • Ei lääkitystä

        Mutta ovatko nuo D-vitamiinia syövät tuttavasi käyttäneet myös varsinaisia ms-lääkkeitä? Monille lääkäreiden määräämät ms-lääkkeet aiheuttavat rankkoja oireita.


      • Niin,

        Mutta olisivatkohan he sitten vieläkin huonommassa kunnossa ilman ottamaansa D-vitamiiniannostusta? D-vitamiinista on tosiaan tehty paljon mielenkiintoisia tutkimuksia. Miksiköhän "etelänmailla" ei juuri esiinny MS-tautia (jos olenkaan)? Ja jo sairastuneillakin oireet tuntuvat helpottavan, kun saavat kunnolla D-vitamiinia auringosta? Tiedä sitten totuutta.


    • aurinkoa.

      Lastenlääkäri: Lasten D-vitamiinin saantisuositusta nostettava
      http://www.iltalehti.fi/raskausjalapset/2011061613903446_rb.shtml

      Muuttuiko mikään uusien D-vitamiinisuositusten myötä?
      http://www.terveysportti.fi/xmedia/duo/duo99587.pdf



      Tässä L.A:n luotettavuus:

      "The doses of sunshine or oral vitamin D3 used in healthy children should be designed to maintain 25(OH)D levels above 50 ng/mL. As a rule, in the absence of significant sun exposure, we believe that most healthy children need about 1,000 IU of vitamin D3 daily per 11 kg (25 lb) of body weight to obtain levels greater than 50 ng/mL. Some will need more, and others less. In our opinion, children with chronic illnesses such as autism, diabetes, and/or frequent infections should be supplemented with higher doses of sunshine or vitamin D3, doses adequate to maintain their 25(OH)D levels in the mid-normal of the reference range (65 ng/mL) — and should be so supplemented year-round (p. 868)."

      - Cannell JJ, Vieth R, Willett W, Zasloff M, Hathcock JN, White JH, Tanumihardjo SA, Larson-Meyer DE, Bischoff-Ferrari HA, Lamberg-Allardt CJ, Lappe JM, Norman AW, Zittermann A, Whiting SJ, Grant WB, Hollis BW, Giovannucci E. Cod liver oil, vitamin A toxicity, frequent respiratory infections, and the vitamin D deficiency epidemic. Ann Otol Rhinol Laryngol. 2008 Nov;117(11):864–70.


      Ja kyllä on edullista ja postituskulut 3,20.

      http://www.iherb.com/Vitamin-D

    • D-vitamiinia
    • 100µg

      D-vitamiini vaikuttaa keskeisesti fosforin ja kalsiumin imeytymiseen suolesta. Tätä kautta D-vitamiinin puute voi lapsuudessa aiheuttaa riisitaudin, jolloin luut pehmenevät ja taipuvat. Tämän takia kaikille alle kaksivuotiaille annetaan D-vitamiinilisä. Aikuisilla puute taas aiheuttaa luukatoa, alkuun osteopeniaa ja lopulta osteoporoosin. Pitkittyneenä ja vaikea-asteisena puute saa aikaan osteomalasian eli luun mineralisaation häiriön, jolle tyypillistä on luiden pehmeneminen.



      Tämän lisäksi D-vitamiinilla näyttää olevan sormensa pelissä tavattoman monessa sairaudessa ja vaivassa. Erityisesti vitamiinin puute tai vähäisyys saa aikaan huonoja vaikutuksia, kuten lisää lihasheikkoutta, heikentää immunologista puolustusmekanismia, lisää riskiä sairastua diabetekseen (Diabetes, tyyppi 1, Diabetes, tyyppi 2), tiettyihin syöpiin, verenpaineeseen ja MS-tautiin sekä lisää flunssa- ja influenssaherkkyyttä vain muutamia mainitakseni.



      Ehkä kaikkein merkittävin melko tuore havainto on ollut korkean D-vitamiinitason syövältä suojaava ominaisuus. Se toimii ikään kuin elimistön omana sytostaattina tuhoten alkaneita soluvirheitä, joista osasta myöhemmin kehittyisi pahanlaatuinen kasvain. Korkeiden seerumipitoisuuksien on havaittu lisäävän myös vastustuskykyä, vähentävän nivel- ja lihassärkyjä, kohentavan lihasvoimaa, nostavan mielialaa ja lisäävän yleistä energisyyden tunnetta.


      http://www.poliklinikka.fi/?page=5331684&id=6520662

    • D-vitamini

      Töissä neuron polilla hotsu kertoi, jotta MS-tauti ja D-vitamiinin puutos on yhdistetty toisiinsa.

      Oli järkyttynyt näistä suosituksista D-vitamiinin suhteen, jotka ovat olleet vallalla jo 40 vuotta ja kansa sairastuu. On itse jo vuosia syönyt D-vitamiinia purkista.

    • 100µg

      Valtavan suuri kansainvälinen tutkimus on paljastanut 57 geenivirhettä, jotka ovat MS-taudin syytekijöitä. Kyseessä on ensisijaisesti immunologinen sairaus, joka vaurioittaa keskushermostoa, kirjoittaa 250 tutkijan työryhmä maailman johtavassa tiedelehdessä, Naturessa. D-vitamiinilla, joka on immuunijärjestelmän avaintekijä, on keskeinen merkitys taudin ehkäisyssä ja sen etenemisen hidastamisessa. MS-potilaan tarve on moninkertainen viranomaissuositukseen nähden.

      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2124

    • puskan kusetus
    • 100µg
      • dee..

        Kiitos linkistä!


    • henkis vieäl

      Nykyiset viralliset D-vitamiinin saantisuositukset sopivat A: kaljurotille ja B: kuolleille.

    • 125µg

      D-vitamiini on immuunijärjestelmän avaintekijä, joka suojaa meitä lähes kaikilta sairauksilta flunssasta syöpään. Keskityn tässä katsauksessa siihen, mitä tällä hetkellä tiedetään D-vitamiinin vaikutuksista virus- bakteeri- ja muihin infektioihin. Kuten tiedämme, D-vitamiinia saadaan kahdesta lähteestä, auringonvalosta ja ravitsemuksesta (ruoasta ja ravintolisistä). Pohjoisilla leveysasteilla (45 leveyspiirin pohjoispuolella, jossa Suomikin sijaitsee) auringosta ei saada riittävästi D-vitamiinia. Suomessa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ja Valtion ravitsemusneuvottelukunta kehottavat kaikkia suomalaisia ottamaan D-vitamiinia ravintolisänä vuoden jokaisena päivänä. Uusien tutkimusten valossa viranomaissuositus vain on aivan liian pieni, alle 2-vuotiaille 10 mikrogrammaa (µg), 2–60-vuotiaille 7,5 µg ja yli 60-vuotiaille 20 µg päivässä. Aikuisen todellinen tarve on noin 100 µg päivässä. Ihanteellinen S-D-25:n pitoisuus infektioiden torjunnassa on yli 95 nmol/l.
      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2129

    • 100µg
    • deetä

      D-vitamiinin vaikutusta MS-taudissa on tutkittu maailmalla kohtuu paljon ja Suomessakin on tehty tutkimustyötä. Taannoin julkaistusta suomalaistutkimuksesta voi lukea "Primo" lehdestä ja toden totta - D-vitamiini toimii kuin lääke, ellei sitten paremmin kuin lääke

      http://www.msmaailma.fi/html/e-book/primo_2_2011/flash.html#/10/

      Tutkimuksessa mukana 66 MS-diagnosoitua, joilla kaikilla sama interferonilääkitys. Puolet osallistujista sai 500 µg viikossa deetä ja puolet plaseboa. Vuoden kohdalla tehdyissä mittauksissa havaittiin että d-vitamiini ryhmässä oli selkästi vähemmän aktiivisia tulehdusmuutoksia --> D-ryhmässä havaittin magneettikuvissa 2 aktiivista tulehdusmuutosta ja plaseboryhmässä 22. Tämän lisäksi havaittin pieni, mutta havaittava trendi toimintakyvyn parantumiseen D-ryhmässä.

      Oma anekdoottinen kokeilu d-vitamiinilla on nyt kestänyt noin 5 vuotta (talviannos n. 100µg/vrk) on kyllä pitänyt flunssat poissa. Vaimolla tilanne sama.. eli kyllä kallistun siihen suuntaan että dee pitää flunssavirukset aika mukavasti kurissa. Toki tässä on tilausta lisätutkimuksille ja tiedejulkaisuillekin.

    • 100µg

      As vitamin D is an inexpensive supplement, the potential cost savings of such a programme are enormous, and in addition to MS, might have implications for numerous diseases linked to vitamin D deficiency. In Europe, if the predicted effects of raising serum vitamin D concentrations to 100 nmol/L are realised, the potential savings have been estimated to be €187 billion per year from the direct and indirect burden of disease, set against an expenditure of €10 billion on testing and public education. As well as the possible health benefits, such a supplementation programme might provide important research opportunities to understand the long-term effects of vitamin D.

      http://www.thelancet.com/journals/laneur/article/PIIS1474-4422(10)70121-6/fulltext

      Conclusions: High-dose vitamin D (∼10,000 IU/day) in multiple sclerosis is safe, with evidence of immunomodulatory effects.

      http://www.neurology.org/content/74/23/1852

    • 3+9

      Tunnettu ravitsemus- ja antioksidanttihoitoja antava lääkäri Erkki Antila sanoo suoraan, että tämänhetkiset D-vitamiinin saantisuositukset ovat riittämättömiä. Kun virallinen suositus puhuu 7,5 mikrogramman päiväsaannista ravinnosta, Antila suosittelee seitsenkertaista annostusta.

      - Näin pystyttäisiin torjumaan monia vaikeita sairauksia. 7,5 mikrogrammaa takaa vain sen, ettei riisitautia tule, hän sivaltelee.

      D-vitamiinista on viime vuosina tullut eri puolilta maailmaa valtavasti uutta tutkimustietoa, ja jopa vitamiineihin vanhastaan nihkeästi suhtautuneet viranomaisetkin ovat suositelleet D-vitamiinilisiä. Lääkäri Erkki Antilan mielestä jo tehnyt korjaukset D-vitamiinin saantisuosituksiin ovat kuitenkin riittämättömiä, ja samaa hän sanoo myös elintarvikkeiden vitaminisoinnista. D-vitamiinia käytetään edelleen valitettavan varovaisesti, sillä viranomaisten nihkeä suhtautuminen kaikkiin vitamiineihin ja suoranainen pelottelu ovat jääneet kansalaisten muistiin.

      - D-vitamiini vaikuttaa kalsiumin imeytymiseen ja estää osteoporoosia. Mahdollisesti se vähentää osteoporoottista murtumariskiä myös parantamalla tasapainoa – eli kun elimistössä on riittävästi D-vitamiinia, ei tule niin paljon kaatumisia. D-vitamiini ylläpitää immuniteettia ja estää monia vakavia autoimmuunisairauksia kuten reumatauteja, tulehduksellisia suolistosairauksia, ykköstyypin diabetesta ja MS-tautia. D-vitamiini torjuu myös monia syöpälajeja ja erityisesti rinta-, eturauhas- ja paksusuolisyöpiä.

      - D-vitamiini estää myös tuberkuloosia ja influenssaa, ja sopiikin kysyä, miksi influenssaepidemiat kiertävät maapalloa aina sinne, missä on talvi eikä aurinkoa ole näkyvissä. Johtuisiko se D-vitamiinin puutteesta? D-vitamiini torjuu talvimasennusta, kevätväsymystä ja se pitää vireystilaa yllä. D-vitamiini ehkäisee myös korkeaa verenpainetta, ja sillä onkin sama toimintamekanismi kuin verenpainelääkkeillä eli se vaikuttaa angiotensiinia hillitsevästi.

      Erkki Antila sanoo D-vitamiinin puutoksen olevan maailmanlaajuinen ongelma riippumatta siitä, mikä on kunkin populaation lähtötaso. Meillä pohjoisen ihmisillä se on luonnollisesti hyvin alhainen verrattuna esimerkiksi koko ajan auringossa oleskeleviin afrikkalaisiin.

      - Jos suomalaisten laboratoriotulos mahtuu käytössä olevien meikäläisten D-vitamiinin viitearvojen sisään, ei se silti todista sitä, että asiat ovat kunnossa. Jos koko populaatio on D-vitamiinin puutosalueella, siitä ei ole meille minkäänlaista lohtua.

      Paras D-vitamiinin lähde on siis aurinko, ja Erkki Antila suositteleekin potilailleen parinkymmenen minuutin auringonottoa kesä-elokuussa puolenpäivän aikaan. Näin voidaan saada jopa 20 000 kansainvälistä yksikköä (IU tai ky) D-vitamiinia. Antila suosittelee nimenomaan keskipäivän aurinkoa, koska se on silloin kaikkein tehokkainta. Iho ei ehdi vielä tässä ajassa palaa vaan elimistöön hiipuu väkisinkin hyvänolontunne – ja kaiken lisäksi tämä vitamiinihoito on ilmaista.

      Lääkäri Erkki Antila pudistelee päätään, kun puhe kääntyy virallisiin D-vitamiinin saantisuosituksiin. Hän sanoo suoraan, että nykyisillä suosituksilla pystytään torjumaan riisitauti ja väärät sääret, mutta niissä ei ole otettu ollenkaan huomioon kautta maailman tehtyjä tutkimuksia tuntuvan D-vitamiinilisäyksen tuomista terveyseduista ja monien eri sairauksien ehkäisymahdollisuuksista.

      Antila suosittelee useisiin kansainvälisiin laajoihin tutkimuksiin ja analyyseihin perustuen sopivaksi D-vitamiinin päiväannokseksi vähintään 50 mikrogrammaa eli 2000 kansainvälistä yksikköä. Hän vakuuttaa, ettei mitään yliannostuksen vaaraa ole, vaikka D-vitamiini onkin rasvaliukoinen vitamiini.

      - Mitä D-vitamiinin toksisuuteen tulee, voidaan sanoa, että entinen yläraja on nykyinen alaraja. Tällä hetkellä ylärajana pidetään 10 000 ky:n eli 250 mikrogramman päiväannostusta, ja sitäkin vain jatkuvassa käytössä. Akuuttia myrkyllisyyttä D-vitamiinilla ei ole lainkaan, ja USA:ssa on monissa laitoksissa vanhuksille annettu 100 000 ky:n injektioita.

      - On joukko erityistilanteita, missä D-vitamiinin riittävä saanti on erittäin tärkeää. Imettävän äidin tulisi saada vuorokaudessa vähintään 3000 kansainvälistä yksikköä (75µg), sillä äidin matala D-vitamiinitaso ohjelmoi sikiön perintötekijöitä väärin, jolloin vielä aikuisiässä lapsi voi altistua tavallista helpommin tietyille sairauksille. Matala D-vitamiinitaso saattaa vaikeuttaa myös sikiön aivojen kehittymistä.

      Erkki Antila toteaa monien syöpätutkimusten osoittavan, että D-vitamiinilla on erittäin tärkeä rooli sekä paksusuolisyövän että rintasyövän torjunnassa. Molempien syöpätyyppien esiintyvyys on tutkimuksissa jopa puolittunut niillä, joilla D-vitamiinin saanti on ollut tuntuvasti suosituksia korkeampi.
      http://terveyshymy.fi/artikkelit/d-vitamiinin-puutos-on-suuri-terveysriski

    • Nti Mäsä

      Minulla diagnosoitiin mäsä joulukuussa ja kuulun siihen pieneen ryhmään joilla tulehdukset riehuvat selkäydinkanavassa, mutta aivot vielä "puhtaat". Neurologi suositteli D3 ravinnelisänä 50-80µg/vrk:ssa kuulemma 100µg tai isomalla annostuksella ei ole havaittu parempaa vastetta kuin tuolla 50-80µg annostuksella.
      En osaa sanoa onko estänyt pahenemisvaiheita sillä aloitin samalla piikittämään Avonexia, mutta sen olen huomannut, että vireystasot on noussut ihan mielettömästi ja sellainen hajamielisyys-sumussa eläminen- toistaitoinen olo on poissa. Sen verran tuosta D-vitamiinista, että D2 on kasvispohjainen ja hyödytön tässä tapauksessa, D3 on eläinpohjainen ja ilmeisesti toimii :)

      • 100µg

        D2(ergokalsiferoli)-valmisteet ovat tehottomampia kuin D3-valmisteet. Lukuisissa tutkimuksissa on todettu, että D3-vitamiini lisää veren D-vitamiinipitoisuutta jopa 70 % tehokkaammin kuin D2-vitamiini.
        Suomesta ei saa D2-vitamiinia muista kuin Orionin valmistamista vauvojen tippapulloista Jekovit, Vitol ja DeVitol ?


        Sopiva annos on 50-250mikrogrammaa päivä ja paras on käydä mittauttamaan veren seerumipitoisuus.


    • D-vitamiinilisät halvalla: http://www.iherb.com/Vitamin-D

      Itse tilasin tuolta vuodeksi d-vitamiinit,5000 UI vuorokaudessa eli 125ug, 360 geelikapselia ja hinnaksi tuli vajaa 15e postikuluineen. Suosittelen!

      Koodilla ZEB562 saat $5 alennuksen ensimmäisestä ostosta.

    • ddddddddddddd
    • MS1981

      Itse olen ollut hyvin huonossa kunnosa diagnoosistani asti (tammikuu 2010). Olen syönyt D-vitamiinia, mutta selkeästi liian vähän. Aloitin kk sitten syömään sitä 250myytä/pvä ja olo on parantunut huimasti. Itselle on ihan sama onko syynä se, että jotenkin uskon sen auttavan, vai siinä että se oikeasti auttaa. Nyt kiipeän taas kotiin 4.krs:n melkein juoksuaskelin, mitä en ole aikoihin tehnyt. Suosittelen! Ja iherbistä tosiaan saa vitskut yli puolet halvemmalla, mitä suomesta!

    • öljykapseli.

      Euroopan Unionin elintarviketurvallisuuselin EFSA nosti D-vitamiinin turvallisena päiväannoksena pidetyn nuorten (11–17 v) ja aikuisten rajan 50 mikrogrammasta (µg) 100 µg:aan. Huippuvarovainen EFSA päätyi tähän tulokseen käytyään läpi uudet D-vitamiinitutkimukset. Vauvojen rajana on nyt 25 ja 1–10-vuotiaiden rajana 50 µg päivässä.
      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=247

      Lausunnossa mainitaan, että edes 250 µg päiväannoksella ei löydetty mitään haittavaikutuksia.
      http://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/pub/2813.htm

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      163
      6863
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      36
      4067
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      2055
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1999
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1839
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1666
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1583
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      28
      1581
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1555
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      36
      1408
    Aihe