Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Joukkueen rakennus 2011-12

Uudet tuulet ?

Lähdetääs nyt liikkeelle kaukaa, jotta kaikki ymmärtää, tai ainakin lähes kaikki.
1980-90 luvulla Tepsin joukkueen rakentaminen perustui isolla rahalla osteluun, eikä siinä mitään, kelpaa veistellä kun on terävä puukko, mutta..
Silloin ostettiin mm. Kalpasta pelaajia, kuten Timonen. 2011 ostetaan vieläkin Kalpasta pelaajia, mutta nyt Kalpa on se jolla on rahaa ja Tps jämämiesten kaatopaikka. Tai siis oli, tuli eräs PEKKA VIRTA.
Ja nyt asiaan - Virta tuli rakentamaan joukkuetta. Nyt vaan ei rakentaminen edes Turussa tarkoita samaa kuin ostelu. Virran tehtävänä on yhdessä juniorivalmennuksen kanssa nostaa 2-3 vuodessa tusinan verran omia junioreita edustukseen, eli siis rakentaa. Joka tontille ei löydy omasta takaa tekijää, silloin lähdetään ostoksille ja ostetaan potentiaalinen, mutta halpa pelaaja, josta saadaan mahdollisimman suuri hyöty irti tulevaisuudessa. Näin ollen myös yksittäinen pelaaja ikäänkuin rakennetaan uusiksi. Kaikki hankinnat on tietenkin tehtävä joukkueen tarpeet huomioiden, ei niin että katsotaan viimekauden tehopisteistä pelaajien paremmuus ja hyvyys. Tälläinen rakentelu ja ostelu on loppumassa jopa Jokereissa.
Yhtäkaikki, nykypäivänä menestyvän joukkueen rakentaminen on entistä haastavampaa, mutta ei mahdotonta. Isoon rooliin vain nousee scouttaus ja oma junioritoiminta, ilman omaa toimivaa juniorituotantoa ei yksikään Sm-liiga seura jatkossa pysty toimimaan, menestymisestä nyt puhumattakaan.

8

179

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Js

      Varmasti on totta et roolitus on tärkeetä. Ja toden totta niitä on, mut valitettavasti junnut ja tämän hetkiset niin sanotut vahvistukset ovat arvaa pelaajia. Kyllä ehdottomasti tarvitaan niitä, jotka tekee maaleja. Niitä ei oo hankittu joten ainakin kaksi ukkoa tarvitaan ja niissä tilastot kertoo faktaa. Junnut neloseen ja yli 20 maalin miehiä kehiin. 10 maalin miehille ei voi paljon odottaa ja maksajat odottaa nimiä ja maaleja, eikä Junnujen pyörimistä.

    • 29

      jos nyt lähdettän siitä,että tps ei ostanut pelaajia vaan ne itse tarjoituivat tulemaan tepsiin.koska silloin 90 -luvulla tepsissä oli suomen tasokkainta valmenusta.JURSINOV !!! ottaisit ensin asioista selvää ennenkuin rupeat täällä huutelee

    • Ilveksenmiäs

      Ottamatta sen enempää kantaa muuhun keskusteluun, niin on suuri virhe pistää junnu neloseen, paitsi jos on nelosen pelaaja myös junnuissa. Tätä on roolitus ja kyseistä virhettä tehtiin Ilveksessä vuosia, kunnes tilanne käsitettiin..Meillä junnujen pistekunkku nostettiin liigajoukkueeseen ja ikäänkuin mukamas annettiin näin näytönpaikka ja mahdollisuus kehittyä..peluuttamalla nelosessa, puolustavassa roolissa, muutamia hajavaihtoja, jne...Seuraus on se, että pelaajan kehitys vain pysähtyy, eikä hän koskaan saa todellista näyttöpaikkaa. Tälläisessä tapauksessa on parempi peluuttaa junnuissa, tai vaikka jossain Mestisjengissä lainassa. Meillä viimekaudella kun joukkueen ehkä fyysisin pakki loukkaantui, niin junnuista ei suinkaan otettu koko junnuliigan pörssikärkeä, vaan se junnujen fyysisin pakki..tämä on oikeanlaista roolitusta. Ei loukkaantuneen maalivahdin tilallekkaan junnuista nosteta maalikunkkua ?? No, Ilveksen nykytyyliin olen erittäin tyytyväinen ja uskon sen tuottavan jatkossa kovaa tulosta, ehkä Tepsillä on omat tapansa toimia..:) Meillä ainakaan ei ole rahaa ostaa joukkuetta, se on pyrittävä rakentamaan ja on se upeaa katsella, kun kaukalossa viilettää omia kasvateita..ihan metrisistä asti Ilveksessä pelanneita. Vuosia kasvatimme hyviä pelimiehiä muiden käyttöön, nyt ne pyritään pitämään täällä ja osa on jopa palannut kuten Koistinen. Tätä maksajat haluavat nähdä meillä.. Ilveksen pelaajia, joilla sydän sykkii seuralle..ei mitään muukalaislegioonaa tekemässä vain työtään...

      • Ilveksenmiäs

        ..Sen verran vielä, että kuten Hiitelä ( Ilveksen urheilutoimenjohtaja ) totesi, niin joukkueen kokoaminen on kuin palapeliä kokoaisi ja sehän on juuri näin..
        Et sinä palapeliäkään kootessasi aina etsi sitä suurinta, näyttävintä ja kauneinta palasta, vaan aina jokaiseen aukkoon sopivinta ?


    • Ilveksenmiäs

      ...Sitäpaitsi, se että Tepsissä ei ole yhtään maalintekijää saattaa johtua myös siitä, että yhtään peliäkään ei ole vielä pelattu..ei edes aloitettu.
      Oliko viimekauden Ilves mielestäsi täynnä huippumaalintekijöitä ?? Ilves teki kuudenneksi eniten maaleja runkosarjassa..:)

      • Tuo on kieltämättä

        hyvä pointti. Ei se edelliskauden mestaruuskaan kalliilla huippuyksilöillä tullut, vaan harvinaisen upealla joukkuepelaamisella. Ja on vielä niinkin, että menestyneistä joukkueista nousee esiin myös tähtiä, vaikka eivät ennen olisikaan olleet sellaisiksi luokiteltavia.


      • Surkea pointti
        Tuo on kieltämättä kirjoitti:

        hyvä pointti. Ei se edelliskauden mestaruuskaan kalliilla huippuyksilöillä tullut, vaan harvinaisen upealla joukkuepelaamisella. Ja on vielä niinkin, että menestyneistä joukkueista nousee esiin myös tähtiä, vaikka eivät ennen olisikaan olleet sellaisiksi luokiteltavia.

        Ei tepsukkafanit halua kovalla työllä hankittua mestaruutta silloin tällöin, vaan rahalla ostetun dynastian, kuten ennen vanhaan. Katsos kun muut ei ole mitään ja tepsukan kuuluu voittaa aina. On se harmillista olla persaukinen ja vararikossa.


    • fgdfgggfdfddgffgdd

      tepsi tippuu divariii

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1668
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1486
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe