missä

lapsiparka

menee lapsen laiminlyönnin raja?lapsi yskiny viikkoja ja silmät seisoo päässä ja yskä menny kumeaksi ja lapsi kiukkuine ja itkuinen ja äiti ei vie lekuriin kun sillä on vaan yskä!keuhkokuume esimerkiksi oireilee noin.

olen nätistii sanonut äidille että kannattaisko viedälekuriin,mut sillä on vaan yskä.ja he ei käytä lääkkeitä!

9

436

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mykoplasma?

      Jos on pitkäkestoinen yskä ilman nuhaa, kyseessä voi olla ns mykoplasma, johon tehoaa tietty antibiootti. Suht yleinen, mutta siitä ei ihmiset juurikaan tiedä.

      Turun sanomat:
      Selittämättömän ja pitkään jatkuneen kuumeilun ja yskän taustalta löytyy usein bakteeri nimeltä mykoplasma. Bakteerin aiheuttaman taudin oireet voivat olla hyvinkin hankalia, keuhkokuumetta ja pahaa hengenahdistusta.
      Tyypillistä mykoplasmalle on kuiva, itsepintainen yskä, joka voi hoitamattomana kestää jopa vuosia. Kuumeilun, nielutulehdusten, hitaasti kehittyvän keuhkokuumeen ja hengenahdistuksen lisäksi bakteeri voi aiheuttaa myös keskushermostoinfektioita. Mykoplasma on erityisesti lasten, nuorten ja nuorten aikuisten tauti.
      Mykoplasmainfektio voidaan todeta ainoastaan määrittämällä verinäytteestä vasta-aineet.
      Koska suurin osa antibiooteista ei tepsi mykoplasmaan, täytyy lääkärin osata epäillä juuri mykoplasmaa määrätäkseen oikeanlaisen hoidon.
      – Pitkittyneeseen yskään voi olla monta syytä. Kuiva yskä voi viitata esimerkiksi allergiaan, jolloin lääkäri ei ehkä tule ajatelleeksi mykoplasmaa, – Tässä ovat vain laboratoriossa varmistetut tapaukset, joten kokonaismäärää se ei kerro, Vuorinen muistuttaa.

      Mykoplasma talttuu tietyillä antibiooteilla, niin sanotuilla makrolideilla tai tetrasykliini-ryhmän lääkkeillä.– Silti se paranee usein hitaasti, 3–8 viikossa, sillä bakteeri on ehtinyt tehdä vaurioita hengitysteiden pintaan ja ainakin yskä jää päälle,

    • dfadfa

      Eiköhän se äiti tiedä mitä tekee. Kyllä lääkärissä juostaan pikemminkin turhaan kuin liian vähän. Yskä ei ketään kaada.

    • mykoplasma ?

      Kokemuksesta voin kertoa, että äiti ei aina tiedä. Ja lääkärit ovat sairaita varten.

    • dfadfa

      Kokemuksesta voin sanoa, että terkkarissa käydään, kun lapsi on ollut viikon yskässä ja sitten tuupataan täyteen antibioottia kokeilumielessä, ja suurimmassa osassa tapauksia kyseessä on ollut virus. Tai kun kuume nousee yli 39, niin riennetään terkkariin. Voi sitä tervettä järkeäkin käyttää. Eipä ole yhdestäkään lapsesta kuullut, joka olisi kuollut kotona flunssaan, ellei vanhammat ole itse sairaita narkkareita tai alkoholisteja.
      Keuhkokuumeessa on myös kuume, eli ei yskä ole keuhkokuume. Jos ei ole hengenahdistusta, niin ei yskä ole vaarallinen. Jos olet oikeasti huolissasi, niin soita sosiaaliviranomiasille, äläkä täällä valita. Kuulostat vain naapurin tädiltä, joka haukkumisen nautinnosta valittaa kanssaeläjistään. Mutta ehkä lapsi oikeasti on kuolemansairas. Enhän minä sitä ole nähnyt. Mutta ei siinä Suomi24 palsta auta, vaan viranomainen, suomalaisen lähin omainen.

    • mykoplasma....?

      No, jokainen tekee niin kuin parhaaksi näkee, se suotakoon. itse käytin aikani "äidin tervettä järkeä" ja vein lapset erittäin nihkeästi lääkäriin. Mutta onneksi vein sitten lopulta sen yli 39 astetta kuumeilevan 2,5 vuotiaan lääkäriin tyyliin " on kuumetta pidellyt aikansa". Lopputulos oli 4 päivää tiputuksessa kuumeisen munuaistulehduksen kanssa, joka olisi voinut vaurioittaa munuaisia. Oli hyvä opetus sille, että lääkäriin vaan.

      Kerro, mitä haittaa siitä on, että käyttää - varsinkin lasta - lääkärissä? Ovatko lääkärit olemassa vain niitä varten, joilla on jokin "kuolemantauti"?. Tarvitaanko ebola, kolera tai joku vastaava ennen kuin rohkenee lähestyä? Ai niin, silloin käyttää julkisella puolella veronmaksajien rahoja (tosin itse vien aina yksityiselle).

      Itsellä on aloittajan mainitsemat vastaavat oireet kestäneet nyt kolme viikkoa. Työterveydessä todettiin siksi mykoplasmaksi, joka on bakteerin aiheuttama ja johon siis tehoaa tietty antibiootti. Selviää verikokeella. Apteekissa sanottiin, että onkin nyt aika paljon tätä liikkeellä. Todella väsyttävä pitkäkestoinen tauti, ei pysty kuivan yskimisen vuoksi nukkumaan, hakkaa päähän, hengenahdistusta, puhuminenkin aiheuttaa ahdistavaa kuivaa yskää. Ja jatkuu... ja jatkuu... nyt aloitan antibiootin.

      Tässä vaikka yksi esimerkki siitä, että ei ihan harmiton juttu / Hesarin artikkelista 16.12.2010:
      Aino-Kaisa Saarinen, Krista Lähteenmäki, Kerttu Niskanen, Kirsi Perälä, Kalle Lassila, Jesse Väänänen. Siinä yllättävän pitkä lista maajoukkuehiihtäjiä, joiden parin viime vuoden sairaskertomuksista löytyy yksi yhteinen nimittäjä: salakavala mykoplasma-bakteeri. Juuri mykoplasma oli syynä siihen, että Koivuranta siirtyi yhdistetystä mäkihyppyyn.

    • Nurse....

      Keuhkokuume voi olla myöskin kuumeton!!!

      "Keuhkokuumeessa on myös kuume, eli ei yskä ole keuhkokuume." Ei pidä paikkaansa! Älä turhaan jaa väärää "tietoa"!

    • dfadfa

      Totta hiivatissa voi olla vaikka mitä tauteja, mutta nimenomaan ajattelin yhteiskunnan voimavaroja, joita käytetään sumeilematta joka pienimpään asiaan. Sitten ihmetellään kun talous on kuralla. Jos viet lapsesi yksityiselle, niin vie toki niin usein kuin haluat. Toiset käyttävät uskomattoman paljon aikaansa oman itsensä ja lastensa tarkkailuun ja lääkäreissä käyntiin. Kyllä lapsesta näkee onko se kovin sairas. Oikeastaan tällaisesta on ihan turha jauhaa tällaisella palstalla kun ei nää potilasta. Jos joku kysyy: vienkö lapseni lääkäriin, kun on ollut yskää muutaman viikon. Sanoisin äkkiä, että ei hätää jos lapsi on muutoin virkeä. Mutta ei tietenään voi roikottaa kotona lasta, joka on väsynyt, ruoka ei maistu, henki ei kulje, jne....

    • ?

      Yhteiskunnan voimavaroja?

      Kait suurimmalla osalla on lapsilleen sairaushoitokulukorvausvakuutus.....meillä ainakin ollut kaikilla lapsilla ja nyt olemme lahjaksi sellaiset antaneet lapsenlapsillemme.

      Ei olisi tullut mieleenikään aikoinaan viedä lapsia arvauskeskukseen...

    • mykoplasma....?

      Mihin olisi parempi kohdistaa verorahoja ja yhteiskunnan voimavaroja? Bush kaatoi USA:ssa aikoinaan veto -oikeudella köyhimpien lasten terveydenhuoltopaketin ja pisti rahat aseisiin.Kaikilla ei ole vakuutusta. Mielelläni minä ainakin kohdennan verorahojani lapsiin, vaikka omat lapset vien yksityiselle vakuutuksen turvin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      100
      7060
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      30
      2741
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2313
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      87
      1996
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      14
      1717
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      9
      1515
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1397
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1361
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1314
    10. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      32
      1298
    Aihe