Trust perintätoimistosta kokemuksia?

Empivä asiakas

Sattuuko kellään olemaan mitään kokemuksia, huonoja tai hyviä, kuopiolaisesta Trust-perintätoimistosta? http://www.trustperinta.fi

Tuolta on myyjä ollut useampaan kertaan yhteydessä puolentoista kuukauden aikana. Haluaisivat saada kaikki meidän myyntilaskutuksen kiertämään heidän kauttaan. Ideana että silloin he hoitavat mahdolliset perintätoimet myös.

Myyjäkaveri on sinällään ollut täysin asiallinen koko ajan, eikä liian päällekäyvä. Sen verran kyllä tässäkin pikkukello heräsi, että tämä kaveri sanoi että hänellä olisi parikin asiakasta jotka pikaisesti tarvitsisivat (yllättäen) juuri sellaisia palveluja kuin me myymme. Koetin kysellä tarkemmin, muutamia yksinkertaisia asioita joihin pystyy lonkaltakin vastaamaan. Mutta siinä vaiheessa hän meni heti lukkoon, sanoi että sori vaan nytpä hänellä ei ole paperit tässä mukana. Eikä muista asiakkaiden nimiä tai toimialojakaan lainkaan mutta koettaa muistaa etsiä kun piipahtaa omalla konttorillaan.

Meidän puolelle vaan soitoista huolimatta emmittiin sopimuksen tekemisen kanssa. Silloin Trustilta soittikin joku korkeampi henkilö, olisiko ollut markkinointipäällikkö Kuopiosta tms.

Tuon puhelun aikana alkoikin heräillä jo muunlaiset fiilarit. Kaveri vaan veenytti ja jatkoi ja jatkoi puhelua, ja jähnäsi ja selitti lisää ja lisää. Joku tuon hemmon tyylissä alkoi kilkattaa kelloa, että tässä kannattaa nyt olla varuillaan. Tuo veivari koettaa nyt sondeerata ja onkia ja hakea jotakin aukkoa miten hyötyä meikäläisestä.

YTJ:stä löytyy tieto että heidän firmansa on aika tuore, perustettu 2008. Viimeisin tilinpäätöstieto on 31.07.2009, siis melkein parin vuoden takaa. Kotisivulta ei löydy tietoja henkilökunnan määrästä eikä juuri muutakaan infoa ole.

Yhteistyökumppaneina luetellaan Nordea ja Asiakastieto. Mutta nehän nyt ovat melkein minkä tahansa tahansa firman "kumppaneita", jos firmalla on tili Nordeassa. Trust väittää että heillä olisi 6000 asiakasta, ja ovat "nopeimmin kasvava alan yritys Suomessa."

Löysin viitteitä Suomi-24:n keskusteluryhmistä että Trust olisi mainosspämmännyt useisiin ryhmiin ilmoituksiaan. Lukuisat linkit johtivat poistettuihin ilmoituksiin. Spämmereitä kartan kaikin mahdollisin keinoin, varsinkin kotimaisia joiden roskapostimäärä senkuin lisääntyy.

Ainakin yhden kaverini firma sanoo että vakavasti harkitsevat kokeilla laskujensa perityttämistä tuota kautta ja toinenkin sanoi harkitsevansa vakavasti. Piti 1,90€/lasku alv hintaa niin edullisena(?). Mutta ei lopulta ollut varma että mitä siihen oikein sisältyy, kuuluuko postimaksu ja perintä myöskin.

Itse en ole tällä hetkellä yhtään vakuuttunut, minkään koijareiden kanssa ei viitsisi alkaa aikaansa haaskata. Mutta voi toki johtua omasta yleisestä penseydestä perintäfirmoja kohtaan. Yleensä niiden kanssa joutuu asioimaan vain kun joku huijarifirma laittaa valelaskujansa perintätoimiston kautta perintään.
Saattaa toki olla aivan asiallinenkin koko firma, mene tiedä.

194

16802

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Joulukuussa

      Meillä oli viime joulukuussa aikomuksena ottaa koeluonteisesti käyttöön Trustin laskutus- ja perintäpalvelu. Netin kautta tuli avaamista varten sopimus jossa kysyttiin firman osoitteet, Y-tunnukset, pankkitilinumerot jne. ja kaikki nämä annettiinkin. Sen sijaan lomakkeella kysyttyä henkilötunnusta ihmettelimme, että mihin tarkoitukseen tällaista nyt tarvitaan.
      Ilmoitimme että emme ole tottuneet tällaisissa yhteyksissä henkilötunnuksia kenellekään ilmoittelemaan, vaan oikeustoimihenkilönä osakeyhtiön tiedot sellaisenaan pitäisi riittää. Tuli täysi hiljaisuus, eivät koskaan enää palanneet asiaan, emmekä mekään palanneet. Laskutamme paperilla ja verkolaskuilla edelleenkin.

    • 4+8

      sen verran on kokemusta että annoin heille perittäväksi pari laskua.kait ne yritti kovasti periä mutta lopulta velallien riitautti laskut ja trust perintä lopetti hommat!
      ihan tyhjää laittaa mitään perintään,kannattaa viedä saatavat samantien käräjäoikeuteen.
      perintäfirmat ottavat helpon rahan ja jos tulee joskus tosipaikka ni nostavat kädet pystyyn!

      • Joskus perint toimii

        >perintäfirmat ottavat helpon rahan ja jos tulee joskus tosipaikka
        >ni nostavat kädet pystyyn!

        Ainakin meillä tuollainen Intrum Jusitian punaisella leimalla leimattu maksukehoituslasku saa jonkin verran lisävipinää maksajiin. Myös Intrumin itsensä aloittamat perintätoimet tuovat kohtuuhyvin maksutuloksia. Suunnilleen yksi heidän perimänsä lasku on jäänyt saamatta viimeisen 3 vuoden aikana, oli sellainen puoliammattilaiskonna ostajapuolena.

        > ihan tyhjää laittaa mitään perintään,kannattaa viedä saatavat samantien
        > käräjäoikeuteen.

        Tämä on totta, ja varsinkin jos on kyse isommista laskuista. Jos normaalit perintäkirjeet eivät auta, niin perintätoimistoista harvoin on juurikaan (järkevän hintaista..) lisäapua.
        Kaverin firma haki pari vuotta sitten n. 13.000 euron saataviaan suoraan käräjäoikeuden kautta, ja voittikin jutun. Velallinen maksoi lopulta osissa koko kyseisen rahasumman, viivästyskorkoineen ja oikeuskuluineen.


      • JoriJori

        Minua ainakin tökkii koko Trust. Asiakkaat suuttuvat tiukasta perinnästä. Jos saan itse laskun joka on laskutettu Trustin kautta, niin vaihdan toimittajaa.


      • periitse
        JoriJori kirjoitti:

        Minua ainakin tökkii koko Trust. Asiakkaat suuttuvat tiukasta perinnästä. Jos saan itse laskun joka on laskutettu Trustin kautta, niin vaihdan toimittajaa.

        Kannatta muistaa , että perintätoimistoilla ei ole yhtään enempää valtaa kuin yrittäjällä itsellä.Eli voi itse lähettää huomautuksen/perintäkirjeen ja jos velallinen ei sitä maksa ainoa mahdollisuus on hakea saatavaan ensin käräjaoikeuden päätös ja sen jälkeen ulosottoon. Ulosottopäätöksen hakeminen on aika helppo toimenpide , eikä siitä kannata maksaa ´´rosvoille``


      • Kirsimih
        JoriJori kirjoitti:

        Minua ainakin tökkii koko Trust. Asiakkaat suuttuvat tiukasta perinnästä. Jos saan itse laskun joka on laskutettu Trustin kautta, niin vaihdan toimittajaa.

        Tiukka perintä?? toi firma ei saa perittyä mitään, vähän kun velallinen reklamoi ni homma jää siihen, ei ees vastaa viesteihin


    • Miten tarkalleen?

      > Heidän tarkoitus on kerätä nopeesti rahaa kassaan ja välittämättä
      > siitä saadaanko koskaan toimeksiantajan pääomaa kerättyä pois.

      Eivätkö nuo siis hoida huonosti maksavien asiakkaiden perimistä, vaan keräävät rahat vain "helpoilta", hyvin maksavilta asiakkailta?
      Vai mitä tuo kommentti tarkemmin ottaen tarkoittaa?

      Yhdellä tutulla oli lokakuun lopulla ollut Trust pari viikkoa käytössä, ja ainakin *siinä vaiheessa* sanoi että kaikki toimii niinkuin pitääkin. Mutta ei tainnut vielä olla pidempiaikaista kokemusta, ja juuri noista mainitsemistasi huonoista puolista sitten. En ole itse sen perästä kehdannut enää kysellä, että vieläkö kaikki skulaa.

    • yrittäjä

      Mulla on ollut Trust käytössä jo muutaman vuoden ja olen tyytyväinen. Se on edullinen ja helppokäyttöinen.
      Perintä on tehokasta, mutta jos pitää sopia jostain maksuista ja aikatauluista asiakkaiden kanssa, se toimii myös. Virheitä sattuu kaikille, mutta tähän asti kaikki on korjattu, jos on ollut jotain korjaamista.
      Suosittelen.

    • Mitä ongelmia ollut

      >>Mulla on ollut Trust käytössä jo muutaman vuoden ja olen tyytyväinen. Se on edullinen ja helppokäyttöinen.>>

      Millaista kauppaa teet, kuluttajakauppaako vai busines-busines kauppaa? Entä laskujen koko, onko luokkaa 50 euron kertalaskuista kyse, vaiko 2.000€ luokkaa olevista kaupoista?

      Kyselen siksi kun kaverini käytti erästä toista laskutuspalvelufirmaa, ei Trustia, ja heidän kauttansa varsinkin kuluttajille menevien muutaman satasen laskujen hoidossa oli paljon virheitä ja valituksia.

      >>Virheitä sattuu kaikille, mutta tähän asti kaikki on korjattu, jos on ollut jotain korjaamista.>>

      Minkä tyyppisiä virheitä teillä on esiintynyt? Onko asiakkaita vaikka alettu perimään liian aikaisin, ts. virheellisin perustein, vai minkä tyypin virheitä teillä on tullut eteen?

      Asiakkaat ovat toisinaan hyvinkin herkkänahkaisia silloin jos saavat aiheettomaksi osoittautuvan, perintätoimiston logolla ja leimoilla varustetun vaativasävyisen perintäkirjeen.

      • Kalle67

        Olen käyttänyt monta vuotta ja homma toimii hienosti.


    • Talonmiäs

      tätähän tämä aina on..syön hatullisen sitä ittiänsä jos löydätte asian missä ei olisi mielipiteitä jakavia kommentteja.

      Itse tei soppari Trust.in kanssa n.kk sitten ja ensimmäiset verkkolaskut heidän kauttansa ovat tulleet perille eli so far so god...toki n.90% asiakkaistani on vakiasiakkaita (yrityksiä) joten laskuliikenne totuttua ja varmaa.

      Tuo heidän verkkolaskutusohjelmansa on ainakin parempi ja monipuolisempi kuin aiemmin käyttämäni pankin palvelu lisäksi muita erinomaisia taloushallinnon tms.palveluja tuosta löytyy..niistä sen enempää.

      tähän asti pelkkää hyvää.

      • Hoitaja1966

        So far so GOD!!!! Hahah. Muutenkin, opettele, hyvä 'talonmiäs', kirjoittamaan äidinkieltäsi paremmin.


      • Anonyymi
        Hoitaja1966 kirjoitti:

        So far so GOD!!!! Hahah. Muutenkin, opettele, hyvä 'talonmiäs', kirjoittamaan äidinkieltäsi paremmin.

        Hoitaja1966, samat sanat sulle.


    • Utelus 2012...

      Olen hieman utelias mm. tuosta TRUST -perintätoimistosta.

      Aika suureelliselta toiminta näyttää toimiakseen julkisesti vain PL -osoitteessa.

      Tilittääkö perintätoimistot muuten heti maksut toimeksiantajalleen saatuan perittyä ne riistettävältä kuten kai pitäisi?

      Kuopiossahan toimii kai myös tuo Finnveran perintäyksikkö, pitääkö paikkaansa?

      Kukahan lienee TRUST -perintätoimiston pääosakasomistajat?

      • diipadiidaa

        "Aika suureelliselta toiminta näyttää toimiakseen julkisesti vain PL -osoitteessa."

        Niin no voihan se olla varotoimi. Voi olla jonkin verran perintätoimistoon tyytymättömiä henkilöitä, jotka sitten voisivat tehdä ilkivaltaa tai tulla räyhäämään toimiston henkilökunnalle. Toki sen osoitteen saa selville halutessaan kuka tahansa, mutta parempi varmasti pitää matalaa profiilia...


      • penahansse

        Trust Perintä- sijaitsee Käsityökadulla. Asemalta kun lähdet Käsityökatua (sitä rännikatua aseman edessä) niin n.50 m vasemmalla on keltainen kaksikerroksinen toimistotalo. Sen 1.kerros on Trust Perinnän, Talent Oy:n, Vakuus.fi:n tilat. (SAMA OMISTAJAKAKSIKKO noissa kolmessa yrityksessä) Yläkerrassa on Konsulttitoimisto Seppo Hoffren.

        Trust Perintä, samat kaksi miekkosta omistavat Talent-nimisen firman, joka pyörittää nettihakemistoja: mm. Hakemistokeskus, metallihaku, apteekkihaku, rakennushaku jne.. Sitten heillä on myös Suomen yrityshaku Oy. Ulkoistettu myynti myy "näkyvyyttä" hakemistoihin nettiin ja jos joku yrittäjä "ämpyilee" laskun maksussa, niin se kiikutetaan ikiomaan perintätoimistoon ja laskut alkaa kotiutua. Kätevää, eikö totta?

        Voisi kuvitella että Trust Perintä ei ole kovin objektiivinen arvioimaan laskujen oikeellisuutta kun samat omistajat periivät netti"näkyvyyttä" omalla perintätoimistollaan. Minun mielestäni tämä ei ole reilua.


    • m-38v..

      Törmäsin tähän keskusteluun vahingossa ja tekee mieli kertoa isäni tarina. Isäni on kohta eläkeiässä ja siirtymässä eläkkeelle.

      1990-luvulla isälläni oli rakennusyritys toiminimellä, pääasiassa isäni teki töitä Kuopion alueella.

      Minä olin mukana joskus apumiehenä, en ole rakennusalan ammattilainen, mutta tein tuolloin töitä mitä pystyin tekemään. Eli maalaushommia, purkuhommia, kattoremppaa jne.

      Se mikä jäi isäni hommista mieleen oli ainainen tappelu laskuista asiakkaiden kanssa, muutaman kerran homma meni jopa oikeuteen asti, hääppösin tuloksin.

      Sanoin aina isäukolleni, että miksi et tee kirjallista sopimusta ja kattavaa selvitystä työn kuluista?

      Isäni sanoi että hän luottaa asiakkaisiin ja on huono paperiasioissa muutenkin, suullinen sopimus oli isälläni. Isäni teki laskut Excelillä.

      Mielestäni asiakkaat käytti hyväkseen juuri tätä isäni heikkoutta suulliseen sopimukseen. Eihän se noin paljon voi maksaa?? EN MAKSA! EN USKO!!

      Isäni kävi monta kertaa esim. isännöitsijällä kysymässä rahoja ja siinä oli monesti tappelu lähellä saatavista. Valheita valheiden perään tuli vastaukseksi.

      Nyt jos voisin neuvoa isääni, sanoisin heti että anna laskusi hoidettavaksi toiselle yritykselle. Harmi ettei 1990-luvulla ollut tietoa tämmöisistä palveluista kuin Trust tai vastaavista? Jos oli, niin niistä ei vielä tiedetty?

      Juttuni pointti on siis se, että jos olet yrittäjä, älä yritä yksin tehdä kaikkea. Lisäksi asiakkaat eivät usko, jos saavat sinusta ja sinun laskuista epäammattimaisen kuvan, vaikka olisit kuinka ammattilainen.

      t. Sivusta seuraaja!

    • Miksi Trust silti?

      >Se mikä jäi isäni hommista mieleen oli ainainen tappelu laskuista
      >asiakkaiden kanssa, muutaman kerran homma meni jopa oikeuteen asti,
      >hääppösin tuloksin.

      Perintätoimistosta sinällään ei ole mitään apua tai hyötyä, jos joku toimitusurakka menee oikeuteen saakka. Siinä perintätoimisto omine sanomisineen ei tuo mitään lisäpainoarvoa oikeussaliin.

      >Sanoin aina isäukolleni, että miksi et tee kirjallista sopimusta ja kattavaa
      >selvitystä työn kuluista?

      Riittävän yksityiskohtainen kirjallinen sopimus on aina tärkeä. Ja jos rahasummat ovat suuria niin se on myös likimain pakollinenkin nykyisten rakennusvirheiden ja kanteiden aikana.

      >Mielestäni asiakkaat käytti hyväkseen juuri tätä isäni heikkoutta suulliseen
      >sopimukseen. Eihän se noin paljon voi maksaa?? EN MAKSA! EN USKO!!

      Kirjallinen sopimus kannattaa tehdä etukäteen, se on selvää.

      >Nyt jos voisin neuvoa isääni, sanoisin heti että anna laskusi hoidettavaksi >toiselle yritykselle.

      Jos rakennustyön toimituksen laatu menee riidaksi ja oikeuteen saakka, niin sillä ei ole mitään merkitystä lähettikö alkuperäisen laskun ko. yrittäjä itse vaiko Perintäfirma. Vain selkeän, etukäteen tehdyn toimitussopimuksen sisällöllä on merkitystä.

      >Harmi ettei 1990-luvulla ollut tietoa tämmöisistä palveluista kuin Trust tai
      >vastaavista? Jos oli, niin niistä ei vielä tiedetty?

      Aika monella on jo vuosikymmeniä ollut käytössä Laskutusohjelmat, joilla saa siistit, yksilöidyt, erittelevät ja hyvännäköiset laskut tulostettua paperille. Tai lähetettynä Verkkolaskuna sähköisesti

      Kun tuo on laskutuksen puolelta ollut jo aikapäiviä olemassa ja hoidossa, niin mitä lisäarvoa sen päälle näkisit Trustin käytön tuovan?

      > Juttuni pointti on siis se, että jos olet yrittäjä, älä yritä yksin tehdä kaikkea.

      Tämä on ihan hyvä neuvo kaiken kaikkiaan. Jos joku tekee halvemmalla ja paremmin kuin itse tekisit, niin miksi suotta rääkätä itseään.

      Laskun tekeminen on kuitenkin simppeliä hommaa. Ja monelle yrittäjälle myös mieluisa työvaihe, kun näkee oman tekemisensä muuttuvan rahaksi.
      Siksi ainakaan niitä paremman näköisiä laskuja ja itse tekemistä pienemmillä kustannuksilla tuskin saa aikaiseksi laskutuksen välikäden kautta toimimalla.

      >Lisäksi asiakkaat eivät usko, jos saavat sinusta ja sinun laskuista >epäammattimaisen kuvan, vaikka olisit kuinka ammattilainen.

      Mihin tällä kaiken kaikkiaan pyrit viittaamaan? Niiden laskujen ulkoasuunko?
      Onko Trustin kautta ulos lähtevät laskut jotenkin vieläkin siistimmän ja paremman näköisiä kuin vaikka Verkkolaskutuksen kautta lähetetyt sähköiset laskut?

    • Ps

      Tuli ongelmia Trust perinän kanssa, vaikka emme tilanneet firmalle palveluja heiltä, niin alkoi saapua laskuja, soitettiin puhelimella laskunmaksamisen perään ja nyt saapui jo uhkauslasku. Emme ole maksaneet näitä valelaskuja, joten varsinaista rikosta ei ole päässyt tapahtumaan. Jos olisi, täyttäisimme rikosilmoituksen. http://www.poliisi.fi/poliisi/home.nsf/suomi/rikosilmlomake

      Nyt kuitenkin täytimme vain Kuluttajaviraston valaleskuilmoituksen. Jospa siitä olisi apua, jos mahdollisimman moni täyttäisi samantyyppisestä huijauksesta sinne: https://www.webropolsurveys.com/Answer/SurveyParticipation.aspx?SDID=Fin213642&SID=adf3c9cc-a0f0-4be2-bff6-733be68e1c8b

      Lisää tietoa huijauksista ja ennaltaehkäisystä: www.kuluttajavirasto.fi/Page/927847bd-77fd-4d78-908a-5746df4115bd.aspx

      • topitoppaa

        uneasyhappinesin linkistä löytyy kolmen eri firman nimeä ja ei ole sattumaa että kaikki nämä firmat omistaa samat kaksi miekkosta Kuopiosta.. ;)


    • Väärä valituspaikka

      > Nyt kuitenkin täytimme vain Kuluttajaviraston valaleskuilmoituksen. Jospa
      > siitä olisi apua, jos mahdollisimman moni täyttäisi samantyyppisestä
      > huijauksesta sinne:

      Kuluttajansuojalaki koskee vain yksityisiä ihmisiä ei yrityksiä.

      Samoin Kuluttajavirasto ei ota minkäänmoista kantaa YRITYKSEN lähettämään valelaskuilmoitukseen tai mihinkään muihinkaan tavaroiden tai palveluiden ostamisen asiohin. Tämäkin virasto palvelee ja opastaa vain kuluttajia.

      Siksi jos yritys on tekemässä kannetta vaikak valelaskujen lähettämisestä, pitää yrityksen tehdä se suoraan poliisiasemalle, rikosilmoituksena.

    • ditta

      Meillä ollut käytössä reilun vuoden laskutuspalvelu. Toiminut loistavasti ja vain hyviä kokemuksia on.

    • jv

      Pari vuotta hoitanut laskutuksen trustin kautta. Ei valittamista.

    • Loppuuko?

      Asiakkaani sai Trustin perintäkirjeen. Pääoma 1200 e ja kulut 500 e!!!! Onkohan tämä aivan reilua meininkiä? Sanoi selvittävänsä yhtiön taustat ja kytkökset perinpohjin. Katsotaan kauanko Trust pelittää!

      • Andreo Phaal

        Lain mukaan yli 1000 euron laskuun liittyen:

        1: maksumuistutus; kulu saa olla max. 5 eur/kpl.
        2: maksuvaatimus nro 1; kulu saa olla max. 50 eur/kpl.
        3: maksuvaatimus nro 2; kulu saa olla max. 25 eur/kpl.
        korkoa saa kertyä niin kauan, että lasku on maksettu.

        Näiden jälkeen sitten homma voidaan viedä käräjille, josta tulee omat perintä- ja oikeudenkäyntikulunsa lisää.

        Jos oletetaan, että laskua ei ole viety käräjille, niin:

        500 eur - 5 eur - 50 eur - 25 eur = 420 eur

        Korkoa on siis kertynyt 420 eur. Jos lasketaan päiväkohtainen korko 1200 euron potille ja jos vuotuinen korko on ollut 8,5%, niin päivää kohti korkoa on kertynyt:

        1200 x 0,085 / 365 = 0,27945 eur

        Nyt lasketaan, montako päivää lasku on myöhässä:

        420 eur / 0,27945 = 1503

        Jos lasku on siis ollut 1503 pv eli reipas 4 vuotta myöhässä eikä mukana ole oikeudellista perintää tai muita extreme-perintäkuluja, tuo on täysin laillinen ja kohtuullinen summa. Jos 500 eur sen sijaan mainittiin heti ensimmäisessä kirjeessä, kyseessä on pöyristyttävä petos.

        Tämä ihan talousmatemaattisena "tietoiskuna".
        Trustin perinnästä tai mainitsemastasi asiasta en sen enempää muuta tiedä.


    • Miten vanha lasku?

      > Asiakkaani sai Trustin perintäkirjeen. Pääoma 1200 e ja kulut 500 e!!!!

      Moneskohan kirje se jo oli tuota samaa laskua koskien?

      Jos oli ensimmäinen, niin silloin viissatasen kulut ovat aika pöyristyttävät.

      Mutta jos oli puolen vuoden viivästyskorot jo päällä, niin kyllähän se alkaa hakata korkoa ja kulua tuollaista(kin) vauhtia.

    • Josafat

      No eihän nää oo mitään ku vertaa tollaseen Perintätoimisto Pakote -tyyliseen "yritykseen". Millainen ihminen palkkaa tällasia perintähommiin? Sairasta. Noi Trustit ja muut on sentään vielä ihmishenkeä kunnioittavia..

    • seurannut

      Varoitan vakavasti kyseisestä firmasta!

    • Table 5

      HUONOA KOKEMUSTA PERINTÄTOIMISTOSTA; YLISUURET PERINTÄMAKSUT JA PERINTÄÄ YRITETÄÄN MONEN KUUKAUDEN JÄLKEEN UUDESTAAN!!!!!!!

    • Melko sekasotku

      Tuo Trustin yritysrakenne tai paremminkin yrityssekasotku näyttää olevan juuri tyypillinen sellainen sotkuiseksi tehty "Group", jonka kanssa vältän olla missään liiketoiminnallisissa tekemisissä.
      http://www.trustkapital.fi/fi/yritys/konserni

      http://www.ytj.fi/yritystiedot.aspx?yavain=2143429&kielikoodi=1&tarkiste=14B872231403F706D23E18AD85683CD5DADC880E&path=1547;1631;1678

      Liikevaihtoa sanotaan olleen viime vuonna 1.8 milj. € ja siitä tulosta tehty 300.000€ edestä. Toivottavasti edes verottaja kykenee ja osaa hakea omansa pois tuolta sotkun keskeltä.

    • Talonmiäs

      Suomihan on tunnetusti kateellisten ja katkerien ihmisten maa.

      Myönnän että saan itsekin perintäfirmoilta kirjeitä,mutta niin saavat myös asiakkaanikin jotka ovat jopa valtakunnallisia suuryrityksiä joten samassa p*skassa tässä tarvotaan.Tämä yhteiskunnan älytön hektisyys ja kaikkinytheti ajaa itse kunkin ongelmiin 7 päivän maksuehtoineen..mihin helvettiin tässä on kiire.

    • Missä makuutat?

      > 7 päivän maksuehtoineen..mihin helvettiin tässä on kiire.

      No jos itse saat tukkureiltasi samanlaisia 7 pv maksuajalla olevia laskuja, niin millaisella maksuajalla itse sitten myyt tavaraa eteenpäin?
      Tarjoatko kaikille "30 pv nto 14 pv -2%" maksuaikoja ihan vakiosti vai?

      Nykyisillä sähköisillä laskutusmenetelmillä lkun toimitaan, niin laskun kyllä EHTII hyvin maksaa 7 päivänkin aikana. Mihin kummaan itse tarvitset sitä aikaa, että saat makuuttaa laskujasi 10 päivää lisää työpöydälläsi?

      Pankithan on eri juttu, niistä saa lainaksi rahaa, jos rahoitusta olet varastollesi ja hankinnoillesi tarvitsemassa.

    • Talonmiäs

      Et tajunnut sitten yhtikäs mitään...mitä tarkoitin.

      Jos kaikki maksaisimme ajallaan ja samoilla ehdoilla niin tämä kaikkihan olisi kaikille paljon helpompaa..esim eräs valtakunnallinen firma vaatii sopimuksessaan 21 pvän maksuehtoa heitä laskuttavilta firmoilta kun taas toinen vaatii että lasku olisi heillä 5 pvän kuluessa eli ottavat omatoimisesti alennusta yli meneviltä päiviltä..tässä on kuule monenmoista toimijaa joten tälläinen pk yritys on suurin kärsijä pienine puskureineen.

    • Tyrmistynyt

      Niinpä sain Trust Perinnästä laskun nikopoint tupakasta kyselin y-tunnusta laskun lähettäjältä eli nikopointin ei ollut mitään tietoa että semmoinen toimeksianto.

    • laskut59

      olen käyttänyt ko firmaa, ei mitään negatiivista sanottavaa,

    • laskujen perintä
    • Viimeinen Keisari

      Parilla eri firmallani käytän Trustin tarjoamaa ohjelmistoa ja palveluita. Olen ollut täysin tyytyväinen heidän palveluihin.

    • Ylikonstaapeli3

      me laitoimme perintään laskun... mites kävi... vastapuoli oli iso firma yli 200 henkilöä töissä... meillä 2.... sehän rupesi nuolemaan "tulevan" asiakkaan perset.. eli meillä oli täysi oikus perintään ja jouduttiin kuitenkin maksaan itse kaikki perintäkulut .. uskomatonta toimintaa...ei helvetti..

    • Ilmiantaja1

      Nimimerkillä, Viimeinen Keisari ja ko. firman pääomistajat ovat feispuukissa kavereita.Fakta!

    • Uskomaton touhua

      Meille ko. firma lähetellyt laskuja ennen kuin edellisen eräpäivä mennyt ja kun MUISTUTUSLASKU maksettu ENNEN ERÄPÄIVÄÄ, silti perintälaskuja lähetellään edelleen ja lopulta TRATTA, vaikka lasku maksettu jo aikoja sitten.

    • Nainen - 66

      No niin, johan on keskustelu.. päätelköön tuolta kuka mitäkin.. aika tylsää provosointia ja johdatettu keskustelu toisiin svääreihin .... Meillä Yrittäjinä kyseisen putiinkin laskutuspalvelu ollut käytössä kohta puolivuotta ja voin sanoa että säästää aikaa ja rahaa.. hintahan muodostuu pelkästään toteutuneisiin kustannuksiin. Meidänkään asiakkaat eivät ole ymmärtäneet että lasku joka tipahtaa heidän luukustaan EI OLE PERINTÄLASKU vaan normilasku (eivät ole osanneet lukea xxxx/ laskutuspalvelu) Meidän tapauksessa ei ole ollut mitään epäselvyyksiä eikä laskutusvirheitä... niitähän valvoo loppuksi kirjanpitäjä.. ja jos ASIAKKAANA olet maksanut laskusi ajoissa niin siitähän ei mitään huomautuksia lähetetä, koska rahathan kirjautuvat suoraan ja nollaavat "saldon". Ainoastaan typerät ihmiset uskovat tämän ketjun provosoijia. Jokainen joka on käyttänyt tätä palvelua TIETÄÄ että homma toimii ihan niinkuin pitää ja rahat saapuvat jos asiakas on halukas maksamaan. Tiedän paljon ikävimpiäkin velkomiskeinoja. Ja jos nyt jotain häiritsee ihmiset jotka tätä businestä tekee kuten nähtävästi aika monta ( tai sitten vaan pelkäästään yhtä) niin mitä sitten, homma pelaa juuri niinkuin kertovat. Tämä sopparihan ei perustu mihinkään aikaan vaan jos jossain vaiheessa emme halua lähettää asiakaslaskujamme kyseisen firman kautta niin emme tule saamaan perässä mitään aiheettomia aiheettomin perustein maksettavaa laskua. Voin oikeasti suositella tätä systeemiä, helpottaa oikeasti yrittäjän arkea eikä kuitenkaan velvoita mihinkään. Laittaisin numeron mutta tännehän ei uskalla koska täällä on turhan agressiivisia kirjoittajia jotka eivät oikeasti tiedä tai ole käyttäneet YRITTÄJINÄ tätä ohjelmaa.

    • Kokemus laskutusfirmasta

      >>Meidänkään asiakkaat eivät ole ymmärtäneet että lasku joka tipahtaa heidän luukustaan EI OLE PERINTÄLASKU vaan normilasku (eivät ole osanneet lukea xxxx/ laskutuspalvelu)>>

      Kaverin firma otti tuollaisen käyttöön vuosi sitten kesällä. Kyse ei kuitenkaan ollut Trustista vaan turkulaisesta P-P Group Oy (nimeä tässä lyhennetty, mutta turkulaiset tietävät mistä firmasta on kyse) nimisestä perintäfirmasta.

      Noissa laskuissa tosiaan suurimpana näkyy P-P Group Oy firman nimi ja logo. Jossakin alhaalla pienellä fontilla näkyi kaverini oman firman nimi. Itsekin ihmettelin kaverin laskujen ulkonäköä kun ensimmäisen kerran tuollaisen näin.

      >>Jokainen joka on käyttänyt tätä palvelua TIETÄÄ että homma toimii ihan niinkuin pitää ja rahat saapuvat jos asiakas on halukas maksamaan.>>

      Totta kai ne silloin tulee jos asiakas on halukas maksamaan. Mutta kun usein eivät ole. Juuri siksihän näitä perintätoimistoja välissä olevina laskuttajina käytetään. Kaverin firmalla oli jatkuvasti epäselvyyksiä laskutuspalvelun kautat menneissä maksuissa. Rästiin kertyi viime syksyn aikana 5000...6000€ edestä epselviä laskuja, osittaissuorituksia, hyvityksiä jne.
      Saatavasumma oli vain kasvamaan päin koko ajan. Perintä ollut mitenkään tehokkaan tuntuista. Eikä kaverin firmalle tullut tietoa jos jonkun laskut olivat alkaneet mennä pitkisi, ja uusi tavaramyynti olisi ollut syytä lopettaa tällöin välittömästi, vaan myytiin tavaraa edelleen luottokelvottomallekin.

      Joulukuun alkupuolella kaveri päätti lopullisesti päättää P-P:n kanssa olleen laskutuspalvelun, ja alkoi taas laskuttaa itse suoraan asiakkaitaan.

      Tilanne kuulemma alkoi selkiytymään välittömästi. Asiakkaat alkoivat maksaa ajallaan laskujaan, ja kaikenlaiset epäselvyydet loppuivat.

      Kaveri sanoi että maksuhalukkuutta ilmeisesti nosti se että näkivät hänen PK-firmansa nimen, ja hänen oman henkilönimensä ja puhelinnumeronsa laskulla. Aikaisemmin asiakkaat olivat mieltäneet että isoksi mielletyn laskuttajafirma P-P:n nimellä kulkevien laskujen suoritusta saattoi rahapulassa lykätä. Mutta nyt kun laskulla näkyi tutun yrittäjän nimi, niin ymmärrettiin että laskut on maksettava tuollaiselle, itsen kanssa samanlaiselle pikkufirmalle ajallaan.

    • Yrittäjä

      Olin pari vuotta asiakkaana ja alku näyttikin liian hyvältä. Nyt saan vielä vuoden päästäkin laskuja siitä, että olen vastaanottanut laskun Trust Kapitalilta, joka on tullut heidän omaan "vastaanotetut verkkolaskut" järjestelmään. Tästä perivät 0,24€ ja laskutuslisän 1,9€. Pieniähän ovat summat, mutta jotenkin kiero järjestelmä. Tämäkin lasku olisi voinut tulla kotiovelle eikä minnekään heidän omaan "vastaanotetut verkkolaskut"-järjestelmään, josta joutuu maksaan. Eli, he laskuttavat minua siitä, että minun verkkolaskuihin on tullut heidän lasku. Höpö homma....

      • Tepi2

        Hei haloo jos olet aktivoinut verkkolaskujen vastaanoton ja ilmoittanut haluavasi verkkolaskuna heidän laskunsa niin samanlailla kun mikä tahansa muukin ostolasku niin menee siitä kulu, eikai nyt järjestelmä rekisteröi sen mukaan kuka lähettäjänä. Meidän yrityksessä kyseinen laskutus ollut käytössä 1,5.v, vaikka alkuun epäilin toimintaa niin on se osoittautunut positiiviseksi. Myyntilaskuja meiltä lähtee n.180 ja ostolaskuja käsittelemme n.240 /kk ja tämä systeemi on helpottanut meitä paljon. Olemme olleet tyytyväisiä myös siihen et tarpeen vaatiessa voimme soittaa henkilön tänne neuvomaan paikanpäälle ilman kuluja. Etenkin alkuun oli hyvä asia. Miettikääpäs kuinka moni firma tarjoaa tällaista palvelua ja vielä maksutta!!


      • Yrittäjä
        Tepi2 kirjoitti:

        Hei haloo jos olet aktivoinut verkkolaskujen vastaanoton ja ilmoittanut haluavasi verkkolaskuna heidän laskunsa niin samanlailla kun mikä tahansa muukin ostolasku niin menee siitä kulu, eikai nyt järjestelmä rekisteröi sen mukaan kuka lähettäjänä. Meidän yrityksessä kyseinen laskutus ollut käytössä 1,5.v, vaikka alkuun epäilin toimintaa niin on se osoittautunut positiiviseksi. Myyntilaskuja meiltä lähtee n.180 ja ostolaskuja käsittelemme n.240 /kk ja tämä systeemi on helpottanut meitä paljon. Olemme olleet tyytyväisiä myös siihen et tarpeen vaatiessa voimme soittaa henkilön tänne neuvomaan paikanpäälle ilman kuluja. Etenkin alkuun oli hyvä asia. Miettikääpäs kuinka moni firma tarjoaa tällaista palvelua ja vielä maksutta!!

        Hei, haloo, nii mut eihän mulla ollu enää tunnuksia vuoden aikana koko systeemiin enää kun irtisanoin sopimuksen ja lasku oli kilahtanu verkkolaskuna. Miten olisin päässyt edes näkemään ko. laskun... Nyt on tilitoimiston takana systeemi, eikä tuo hinta ollut kohtuuton edes. Trust peri enemmän laskuista väliä mitä nykyinen tilitoimistoni.


    • en halua valittaa ..

      Voihan urpojen urpot ja teidän perintäkulut .... Meillä on perintälaki joka määrittää kulut... lukekaa jos ette ole vielä ymmärtäneet lukea... ja kun tätä ketjua lukee niin ymmärrän hyvin miksi huudetaan ja räyhätään ..... jokainen osaa lukea mutta se ymmärtäminen on sitten toinen juttu ...

      • Firma Oy

        Paras perintätoimisto,mitä olemme käyttäneet. Olen pari kertaa tavannut johtohenkilöitä, asiallisia kavereita. En vaihtaisi entiseen perintätoimistoon!


    • Juha1978

      Tuttu yrittäjä laskutti Trustin kautta, mutta lopetti kun liian moni asiakas suuttui heidän yliagressiiviseen perintään. Jos asiakkaan lasku oli viivästynyt muutamankin päivän, niin heti lähti karhukirje jossa korot ja lisämaksut, ja sitten lisämaksuille lisämuistutuksia ja lisämuistutuskuluja vaikka kuinka..

      Parempi olisi käyttää jotain muuta firmaa laskutuksessa, jonka bisnesmalli ei perustu asiakkaiden "kiusaamiseen". Asiakkaiden pitäminen on tärkeämpää kuin parin päivän viive maksuissa. Monet muut firmat esim tarjoaa ilmaisen sähköpostimuistutuksen ennen kuin alkaa lisämaksut pyöriä.

    • Hui!

      Ostaa laskutettavat velaksi ja pesee kätensä jos ei onnistu. Epäilyttävää toimintaa!

    • Itsellä koko riski

      Totta sanot. Rahojen saamatta jäämisen riski on aina asiakkaalla itsellään. Trust ei ota edes osaakaan tällaisesta tappiosta itse kantaaksensa.

      Helpot laskutukset saa itsekin hoidettua, mutta ne hankalat maksamattomat ketkut sitten??? Trustista tai vastaavista ei ole tuohon mitään apuja.

    • TPolso

      Meillä ollut käytössä internet palvelintilan ja käännöspalveluiden myyntiä tekevällä yrityksellä Trust nyt nelisen vuotta.

      Käyttöliittymä: pääsee useilta eri paikkakunnilta käsiksi
      Käyttöliittymä: suoritukset kohdistuu automaattisesti, ei tartte itse seurata laskun maksua kuten jos käyttää vain yksinkertaista laskutusohjelmaa (ennen oli helpostilasku.fi web-versio)
      Hyvä raportointi
      Edullinen. Ei kk-maksua, vain laskujen kpl määrästä pieni raha, ja viivekorotkin tilittyy meille (isoissa saatavissa hyödyllinen)
      - Terhakkuus pikkusummien perintään. Lähettävät laskun kaikista yli YHDEN EURON saatavista!
      Asiakkaiden maksukäyttäytyminen paranee merkittävästi, kun oppivat että "ton noitten laskun jos jättää maksamatta tulee perästä 1,08€ korkolasku"

      • TPolso

        Ja vielä täsmennyksenä edelliseen: Perintätoimi on ollut jäännösten keräilyä joskus tai jouluna, Trust LASKUTUS palvelu on meille ollut se toimiva ratkaisu.


    • Ei toimisi meillä

      > Meillä ollut käytössä internet palvelintilan ja käännöspalveluiden
      > myyntiä tekevällä yrityksellä Trust nyt nelisen vuotta.

      Saattaa sopia juuri teidänlaiselle toimialalle. Mutta ei sovellu millekään tavaramyyntiä suorittavalle ja omaa varastointia/varastonvalvontaa tai valmistusta ym. tekevälle firmalle. Niille nuo Trustin aika alkeelliset laskutustoiminnot ovat aivan toivottomia.

      > - Terhakkuus pikkusummien perintään. Lähettävät laskun kaikista
      > yli YHDEN EURON saatavista!
      > Asiakkaiden maksukäyttäytyminen paranee merkittävästi, kun oppivat
      > että "ton noitten laskun jos jättää maksamatta tulee perästä 1,08€ korkolasku"

      Siis alkajaisiksi olet keksivinään Trustista yhden pikku negatiivisen jutun? Kun pipertävät asiakkaitanne raivostuttaakseen laskun 1 eur saatavistakin.

      Mutta saman tien käännät senkin asian jo voitoksi ja eduksi. Että nyt asiakkaat tosiaan maksaa, kun tulee piperryksistäkin korkolasku.

      Minun kokemus on, että vanhat asiakkaat ja asiakassuheten EI PIDÄ tuollaisesta tavarantoimittajan ylimielisyydestä. Usein asiakas suuttuu jostakin aika pienestä kinasta, jonka kokee tavarantimittajan ylimielisyydeksi, ja siirtyy asiakkaaksi jonnekin toisaalle.

      Käy tavarantoimittajalle vähän niinkuin Stubbin Kokoomukselle, että mielletään Suomen ylimielisimmäksi puolueeksi.

      Siinä mielessä Trust, ja kaikki nuo muutkin samanlaiset "virkamiesperintätoimistot" ovat vihonviimeisiä tahoja toimimaan herkässä asiakasrajapinnassa. Itse en päästäisi noita sorkkimaan meidän asiakkaille euron laskuja, ja muuta roskavaivaa.

      • Hurjaa touhua

        Trust kapital: 500 euron laskusta 190 euron perintäkulut. Lasku maksettu jo ennen perintälaskun saapumista, perintätoimet aloitettu juuri laskun maksupäivänä. Kätevää ja vähintäänkin kohtuullista.

        Väkisinkin aiheuttaa hallaa myös Trust Kapitalia käyttävälle yritykselle vaikka ei suoranaisesti heidän vika olekaan.


      • 666-999

        "Esimerkki:

        Eräässä aluehallintoviraston käsittelemässä tapauksessa perintätoimisto oli toimittanut elinkeinonharjoittajalle pääomaltaan 1210,24 euron suuruista saatavaa periessään yhden maksuvaatimuksen, jossa perintätoimisto oli vaatinut 167,00 euron suuruisia perintäkuluja. Kuluttajasaatavien osalta velalliselta olisi saanut periä maksuvaatimuksesta 50 euroa pääomaltaan saman suuruisen saatavan osalta.

        Perintätoimisto ei ollut esittänyt selvitystä siitä, kuinka paljon työtä kysymyksessä olevan perintätoimen hoitamiseksi oli mahdollisesti tehty perintäkirjeen laatimisen ja lähettämisen lisäksi. Aluehallintovirasto katsoi, että perintäkuluja voitiin pitää kohtuuttomina, kun perintätoimenpiteenä oli ollut ainoastaan yhden maksuvaatimuskirjeen lähettäminen."

        https://www.yrittajat.fi/yrittajan-abc/taloushallinto-ja-maksut/maksut-ja-maksaminen/perinta-317194


      • WTF2017
        Hurjaa touhua kirjoitti:

        Trust kapital: 500 euron laskusta 190 euron perintäkulut. Lasku maksettu jo ennen perintälaskun saapumista, perintätoimet aloitettu juuri laskun maksupäivänä. Kätevää ja vähintäänkin kohtuullista.

        Väkisinkin aiheuttaa hallaa myös Trust Kapitalia käyttävälle yritykselle vaikka ei suoranaisesti heidän vika olekaan.

        "Esimerkki:

        Eräässä aluehallintoviraston käsittelemässä tapauksessa perintätoimisto oli toimittanut elinkeinonharjoittajalle pääomaltaan 1210,24 euron suuruista saatavaa periessään yhden maksuvaatimuksen, jossa perintätoimisto oli vaatinut 167,00 euron suuruisia perintäkuluja. Kuluttajasaatavien osalta velalliselta olisi saanut periä maksuvaatimuksesta 50 euroa pääomaltaan saman suuruisen saatavan osalta.

        Perintätoimisto ei ollut esittänyt selvitystä siitä, kuinka paljon työtä kysymyksessä olevan perintätoimen hoitamiseksi oli mahdollisesti tehty perintäkirjeen laatimisen ja lähettämisen lisäksi. Aluehallintovirasto katsoi, että perintäkuluja voitiin pitää kohtuuttomina, kun perintätoimenpiteenä oli ollut ainoastaan yhden maksuvaatimuskirjeen lähettäminen."

        https://www.yrittajat.fi/yrittajan-abc/taloushallinto-ja-maksut/maksut-ja-maksaminen/perinta-317194


    • Yrittäjä2010

      Onko kellään vertailupohjaa siitä, mitä muut perintätoimistot vaativat asiakkansa 500 euron laskusta perintäkuluja?

    • user1001

      Hyvin on toiminut, ei valittamista. Kustannuksetkin ovat täysin sitä mitä on luvattu.

      • Näistä valitukset

        Eihän kukaan edellä mitään kustannuksista ole valittanutkaan. Ne varmaan ovat sen mitä on sopimusta tehtäessä sovittu.

        Nuo asiakakille menevät tarpeettomat karhut, ja jostakin euron laskusta hirmu perintäkulut jne. Näitä asioitahan nuo Trustin palveluja koskevat napinat ovat koskeneet.


    • komentti

      Yritykselläni nyt 1 vuoden ollut Trust-palvelut käytössä ja olen tosi tyytyväinen.Laskutuksen pohjat selkeitä ja niissä voi itse päättää asiakkaalle tulevan eräpäivän,lähetetäänkö kehotus automaattisesti vai tiedustellaanko ensin yrittäjältä.Yrittäjän on vaan muistettava tai kuka laskut kirjaa sinne,niin laitta rasti oikeaan kohtaan.Yksikään kehotuslasku tai perintä ei ole lähtenyt ennenkuin henkilökohtaisesti hyväksyn lähteekö vaiko eikö lähde.Todella hyvä ottaa koosteet kirjanpitoon tilitoimistolle.Paljon on omaa työtä säästynyt,joskin onhan niilä lähetetyillä laskuilla hintaa,myös sähköisesti lähtevillä.Mutta jos laskee postikulut,paperit,musteet ja oman ajan,kun itse tein ennen kaikki,niin melekin on /0 kaikilla perintäfirmoilla on ylisuuret perintäkulut jos laskut sinne saakka menee,ei Trust tee siinä poikkeusta....

      • 666666999999

        "Esimerkki:

        Eräässä aluehallintoviraston käsittelemässä tapauksessa perintätoimisto oli toimittanut elinkeinonharjoittajalle pääomaltaan 1210,24 euron suuruista saatavaa periessään yhden maksuvaatimuksen, jossa perintätoimisto oli vaatinut 167,00 euron suuruisia perintäkuluja. Kuluttajasaatavien osalta velalliselta olisi saanut periä maksuvaatimuksesta 50 euroa pääomaltaan saman suuruisen saatavan osalta.

        Perintätoimisto ei ollut esittänyt selvitystä siitä, kuinka paljon työtä kysymyksessä olevan perintätoimen hoitamiseksi oli mahdollisesti tehty perintäkirjeen laatimisen ja lähettämisen lisäksi. Aluehallintovirasto katsoi, että perintäkuluja voitiin pitää kohtuuttomina, kun perintätoimenpiteenä oli ollut ainoastaan yhden maksuvaatimuskirjeen lähettäminen."

        https://www.yrittajat.fi/yrittajan-abc/taloushallinto-ja-maksut/maksut-ja-maksaminen/perinta-317194


    • Kankea ratkaisu meille

      > Laskutuksen pohjat selkeitä ja niissä voi itse päättää asiakkaalle tulevan
      > eräpäivän,lähetetäänkö kehotus automaattisesti vai tiedustellaanko ensin yrittäjältä.

      Mitä laskutuspohjia tuossa tarkoitat? Onko kyse tästä TrustPointista jota ne mainostaa, "Näppäile laskutustiedot TrustPointiin - me huolehdimme laskujen tulostuksesta ja postituksesta."

      Ei sovellu ainakaan meille tuollainen niiden nettiversio. Omien laskurivien naputtelu nettiin, koska meillä on materiaalivirtojen ja varastojen valvonta hoidettava myös.

      Jollekin konsulttitoimistolle saattaa sopia, joka myy pelkkää ilmaa, eli omia pehmeitä lupauksiansa. Mutta ei sovi valmistavalle tai varastoivalle firmalle tuollainen juttu.

    • Soita myyjällesi

      >> JOS EI OIKENE LÄHIPÄIVINÄ, TEEN RIKOSILMOITUKSEN.

      No ei se siitä mihinkään oikene, eikä poliisit sinun rikosilmoitusta mitenkään ala tutkimaan. Pakko niiden on ilmoitus vastaanottaa, mutta ei se johda minnekään. Lakikirjaan kirjattua lakia ei ole rikottu.

      Tehokkainta on kun reklamoit suoraan sille tavarantoimittajallesi. Sanot että ostat jatkossa muualta, jos lasku jää tällaiseksi.

      Tilanne on kohtuuton, jos alkuperäistä laskua ei ole koskaan tullutkaan, eikä toisaalta asiasta voi selvitä jollakin normaalilla 5 eur huomautuslaskun veloituksella.

      Tällaisissa tilanteissa nuo kaiken maailman välissä olevat Trustit ja laskuttajatoimistot ovat hankalia ja joustamattomia. Tavarantoimittajakaan ei saa kohtuutonta laskua peruttua. Korkeintaan voi itse maksaa sen Trustille, mutta jonkun se on joka tapauksessa heille maksettava.

    • What?

      "Narsisti puolestaan ei välttämättä ole väkivaltainen eikä piittaamaton, mutta hän on lipevä, niljakas ja sosiaalisista normeista piittaamaton hyväksikäyttäjä. Narsistilla on vääristynyt käsitys itsestään. Narsisti on kuin musta aukko, joka imee toisista ihmisistä tunteita, energiaa ja voimaa antamatta mitään tilalle. Hän petkuttaa, huijaa ja käyttää heitä hyväkseen. Hän elää itseään varten. Hän tarvitsee jatkuvaa ihailua, kehumista ja saada olla huomion keskipisteenä. Ja jos joku asettuu hänen kanssaan poikkiteloin, hän kostaa aina - joko suoraan tai epäsuorasti, joko puhumalla pahaa tästä, vainoamalla tätä tai vaikkapa häväistyskirjoituksin. Narsistilla on tunteet, mutta hänen tunne-elämänsä on hyvin jäsentymätön ja kehittymätön. Narsistisesta persoonallisuushäiriöstä kärsivällä on suuruusharhainen kuvitelma omasta ainutlaatuisuudestaan ja kyvyistään. He kuitenkin vaativat paljon huomiota ja ihailua. Heidän ihmissuhteensa kärsivät empatian puutteesta, kateudesta ja ylimielisyydestä. Toisin kuin psykopaatiksi, narsistiksi ei synnytä: narsistinen persoonallisuushäiriö alkaa yleensä kehittyä varhaisaikuisuudessa."

    • Eitrustia

      Meidän yritys on lopettanut jo monen sellaisen yrityksen kanssa yhteistyön, joka käyttää trustia. Syy tähän on yksinkertainen: jos laskun eräpäivä on venynyt pari päivää, sieltä tulee heti monen kympin sanktio. Kaikissa muissa tapauksissa tulee vain ystävällinen muistutus ja se aina riittää, ja yhteistyö jatkuu kyseisen yrityksen kanssa.

      Että kenen etu on käyttää noin akressiivista laskutuspalvelua?

      • TrustEiOleLuotettava

        Juuri näin, en itsekään eikä yrityksenikään käytä enää niiden yritysten palveluita jotka käyttää Trustia.

        Trust aiheuttaa asiakassuhteiden katkemista !!!!


      • tunnollinenmaksaja
        TrustEiOleLuotettava kirjoitti:

        Juuri näin, en itsekään eikä yrityksenikään käytä enää niiden yritysten palveluita jotka käyttää Trustia.

        Trust aiheuttaa asiakassuhteiden katkemista !!!!

        Lopetin juuri pitkäaikaisen asiakassuhteen ko. firman vuoksi. Aivan järjetöntä, että jo maksetusta laskusta aletaan perimään ja uhkailemaan. Ymmärtäisin, jos lasku olisi maksamatta ja sitä JOUDUTTAISIIN karhuamaan!!
        Lopetan kaikki asiakassuhteet, joissa ko. firma hoitaa laskutusta!


    • NoTrust
      • SamaPeripaketissa

        Ja yllätys yllätys... toimintaa johtaa Trustilta kenkää saanut entinen toimitusjohtaja...


      • Anonyymi
        SamaPeripaketissa kirjoitti:

        Ja yllätys yllätys... toimintaa johtaa Trustilta kenkää saanut entinen toimitusjohtaja...

        Taitaa olla kaksi henkeä töissä koko yrityksessä...


      • Jokainen tietää keneen tuolla narsistilla viitataan...
        Viimesen päälle ällö tyyppi...


      • PALJASTETAAN-NARSISTI

        NO SHIT! Tänne voisi porukka heitellä kokemuksia tuosta pellestä...Jos saataisiin tiedotusvälineetkin kiinnostumaan tuon rikollisen touhuista...Aika näyttää...Tuskinpa on todistajista ainakaan puutetta...


    • porvoolainen

      Yksityisen autolainan kanssa todella nihkeää...piti voida maksaa suurempiakin summia pois kuin kuukausi-erä...mutta sepä olikin liian vaikeaa tälle yhtiölle. Monia turhia puheluita heille sekä autokauppiaalle. Eivät osaa edes laskea kuinka paljon koroissa on säästynyt kun laina lyhentynyt nopeammin.

    • EmilVonAxe

      Olen tämän ennekin laittanut tänne.
      Laskutuspalvelu ja perintätoimisto ovat yksi ja sama.
      Samat henkilöt ovat taustalla.
      Karpolla olisi asiaa.

      • OinonenP

        "Laskutuspalvelu ja perintätoimisto ovat yksi ja sama.
        Samat henkilöt ovat taustalla.
        Karpolla olisi asiaa."

        Miten niin? Mitä järkeä laittaa näin epämääräisiä heittoja tänne?


    • EmilVonAxe
      • OinonenPp

        Mitä tuosta? Mikä on pointtisi? Koita nyt avata heittoasi niin et täysijärkisetkin tajuavat mitä lässytät.


    • jumijamipani8ä

      Kuopiolaiset saa unohtaa, ovat mitä ovat.

      Onneksi toimialani on sellainen jossa rahat tulee kaupan käynnin jälkeen heti suoraan tilille, ainut mihin pitää varautua on veronmaksukyky.

      Reaali taloudessa yrittäminen on ....hirveää. Siis ei kiitos.

    • Ferrari-trustcapital

      Nyt ajavat ferrarilla omistajat

    • OHJEITA-YRITTÄJILLE

      "Esimerkki:

      Eräässä aluehallintoviraston käsittelemässä tapauksessa perintätoimisto oli toimittanut elinkeinonharjoittajalle pääomaltaan 1210,24 euron suuruista saatavaa periessään yhden maksuvaatimuksen, jossa perintätoimisto oli vaatinut 167,00 euron suuruisia perintäkuluja. Kuluttajasaatavien osalta velalliselta olisi saanut periä maksuvaatimuksesta 50 euroa pääomaltaan saman suuruisen saatavan osalta.

      Perintätoimisto ei ollut esittänyt selvitystä siitä, kuinka paljon työtä kysymyksessä olevan perintätoimen hoitamiseksi oli mahdollisesti tehty perintäkirjeen laatimisen ja lähettämisen lisäksi. Aluehallintovirasto katsoi, että perintäkuluja voitiin pitää kohtuuttomina, kun perintätoimenpiteenä oli ollut ainoastaan yhden maksuvaatimuskirjeen lähettäminen."

      https://www.yrittajat.fi/yrittajan-abc/taloushallinto-ja-maksut/maksut-ja-maksaminen/perinta-317194

    • Sekava-Protestointi-tapa

      >> Kannatta muistaa , että perintätoimistoilla ei ole yhtään enempää valtaa kuin yrittäjällä itsellä.Eli voi itse lähettää huomautuksen/perintäkirjeen ja jos velallinen ei sitä maksa ainoa mahdollisuus on hakea saatavaan ensin käräjaoikeuden päätös ja sen jälkeen ulosottoon. >>

      On noilla perintätoimistoilla sikäli hitostikin enemmän valtaa, että ne voi vaikka vain yhden huomautuslaskun lähetettyään laittaa firmasi nimen Kauppalehden protestilistalle.

      Ei auta mitään että alkuperäinen laskusaatava taas oli protestoitu tavarantoimittajan kanssa jo aikaisemmin, jos toimitus on ollut vaikka puutteellinen. Perintäfirma tulee peliin vasta tämän jälkeen, ja lähettelee omat kirjeensä.

      Perintätoimiston ei tarvitse lähettää kirjettään edes kirjattuna, eikä tarvitse pystyä todistamaan että velallinen on tuota karhukirjettä ikinä edes saanut. On niitä lähetetty vanhentuneisiin osoitteisiin, eikä velallinen ole kirjettä saanut.

      Nykyinen laki sallii sen että AVI:n vahvistama suomalainen perintätoimisto voi tosiaan ilmoittaa firmasi nimen vaikka sen yhden laskun perusteella Protestilistalle. Oma firma häväistynä protestilistalla, se olo on aika kelju kokemus

    • Epäluotettava

      Seppo Hoffrenin toimistojen kanssa en tule olemaan missään tekemisissä koskaan. Siellä kerran oli pieni erimielisyys laskun summasta joka ei vastannut palvelun sisältöä. Kyse oli pienestä mutta asian ratkaisu tapahtui niin, että sanomastani lauseesta otettiin sopivat sanat eli ei koko lausetta, joka käänsi sanomiseni lähes päinvastaiseksi eli kieltäytymiseksi vaikka niin en sanonyt ja sen jälkeen minulla ei ollut mitään mahdollisuutta sanoa asiaan mitään. Tuon perusteella Hoffren vei laskun perinttoimistonsa kautta perintään ja siinä oli vielä melkoinen perintäkulu lisäksi. Kun olin silloin työtön niin he käytti sitä hyväksi kun tiesi ettei minulla ollut mahdollisuutta oikeuteen lähteä, siis mahdollisuutta.

      • En-vaan-usko-sua

        >> Kyse oli pienestä mutta asian ratkaisu tapahtui niin, että sanomastani lauseesta otettiin sopivat sanat eli ei koko lausetta, joka käänsi sanomiseni lähes päinvastaiseksi eli kieltäytymiseksi vaikka niin en sanonyt ja sen jälkeen minulla ei ollut mitään mahdollisuutta sanoa asiaan mitään. Tuon perusteella Hoffren vei laskun perinttoimistonsa kautta perintään ja siinä oli vielä melkoinen perintäkulu lisäksi.>>

        Puhut bullshittiä jos koetat tuossa väittää että jonkin puhelinnauhoitteen perusteella sinut on saatu täysin voimattomaksi ja mykäksi puolustamaan itseäsi.

        Puhelinnauhoitteella ei ole ollut tuossa juridisessa mielessä mitään merkitystä. Mikään myyntifirma Suomessa ei ole vetänyt kuluttajaa oikeuteen puhelinnauhoitteen perusteella, että se nauhoite muka toimisi jonkinlaisena juridisena todisteena puhelintilaamisen asiassa.

        Se sinun nauhalle sanomasi oli tässä tapauskessa merkityksetöntä. Se merkityksellinen asia oli siinä, että ET REKLAMOINUT KIRJALLISESTI kun perintätoimisto lähetti sinulle perintävaatimuksensa.

        Tässä kohtaa sinun olisi pitänyt reagoida, reklamoida. Noin et ole ilmeisesti tehnyt, ja juttu on päässyt sinun kannaltasi huonoon jamaan.


    • Paskanmaku

      Kokemuksesta voin sanoa, että jos asiakkaasi joutuvat maksamaan heidän kauttaan perintäkuluja, jotka ovat suuremmat kuin itse lasku, niin kyllä menetät asiakkaasikin. Jotain outoa on siinäkin, että nimi vaihtuu alvariinsa.

    • Onko-näin-toimittu

      Yrityssaatavien perintäkulujen kohtuullisuudesta

      "Vaikka perintälain kuluttajasaatavia koskevia perintäkulujen
      enimmäismääriä ei sovelleta yrityssaatavien perintään,
      aluehallintovirasto on ratkaisuissaan katsonut, että niillä on merkitystä
      arvioitaessa perintäkulujen kohtuullista määrää. Mikäli yrityssaatavaa
      koskevasta maksuvaatimuksesta vaaditaan moninkertaisesti enemmän
      kuin vastaavasta maksuvaatimuksesta kuluttajasaatavassa,
      perintätoimiston on esitettävä perusteet tälle. "

      " Saatavan suuruuden huomioon ottaminen ei merkitse sitä,
      että perintäkulut voitaisiin määrätä kaavamaisena osuutena saatavasta.
      Saatavan suuruus vaikuttaa lähinnä siten, että saatavan ollessa pieni on
      perintäkulujen määränkin laskettava. Saatavan määrän kasvu ei
      puolestaan aiheuta automaattisesti kohtuulliseksi katsottavien
      perintäkulujen määrän kasvua. "

      https://www.avi.fi/documents/10191/111919/Artikkeli yrityssaatavien perintäkuluista (pdf, 52 kt)/31829e45-8917-4ec2-9908-98a5946e9180

    • Iina857

      Älkää vaan sotkeutuko tuohon puljuun

    • Voipetri

      Kannattaa tutustua sarjayrittäjiin Petri Siltakoski ja Petri Tukiainen. Aikas monella näkyy löytyvän järkkyä kokemusta.

    • sam_teh_man

      Mä oon käyttäny Ropo Kapitalin (entinen Trust) laskutuspalvelua vuodesta 2009. Ei oo muuta kuin positiivista sanottavaa. Luo vaan laskut noiden verkkopalvelussa, se lähettää ne (paperi/sähköposti/verkkolasku) itse ja valvoo että suoritukset tulee. Jos suoritusta ei tule niin muikkarit lähtee automaattisesti, ne laskut menee perintään automaattisesti ja jos vieläkään rahoja ei näy niin asiat etenee trattaan/oikeuteen/ulosottoon automaattisesti. Prosessiin voi puuttua itse missä kohtaa vaan jos haluaa. Jos asiakkaan lasku menee protestoitavaksi asti niin senkin voi vielä valita itse että kirjataanko siitä asiakasyritykselle maksuhäiriö vai ei.

      Muistutuslaskujen määrää/aikataulua pystyy säätämään itse ja myös asiakaskohtaisesti jos haluaa. Voi myös määrittää jonkun asiakkaan että sen laskut pysyy perinnän ulkopuolella.

      Kuukauden lopuksi toi Ropon palvelu osaa lähettää kaiken tarvittavan materiaalin kirjanpitäjälle automaagisesti.

      Kustannukset tästä lystistä on joitakin kymmeniä senttejä per lasku, mun laskumäärillä joitakin kymppejä kuussa. Päälle tulee perintäkulujen alvit (jos jotain perittävää on ollut) ja haastehakemusten kulut jos joku asia on mennyt oikeuteen asti.

      Ei tulis kyllä mieleenkään edes yrittää firman pyörittämistä ilman tuota tai vastaavaa palvelua. Ykskään asiakas ei oo tästä mieltänsä pahoittanut. Kerron aina uusille asiakkaille että käytän laskutuspalvelua, jos et pysty maksamaan laskuja eräpäivälleen niin oo yhteydessä laskutuspalvelun asiakaspalveluun ja sovi jotain niin sulta ei oteta rahoja pois. Jos mun asiakas ehdottaa maksusuunnitelmaa niin ne tulee maililla hyväksyttäväksi että onko ok. Kaikki maksaa laskunsa suunnilleen aikataulussa kun ne tietää että perästä kuuluu aika haipakkaan jos laskujen maksaminen venyy. Oletusarvosesti toi Ropo odottaa laskun eräpäivästä 14 pv ennen kuin se tekee mitään.

      Näppituntumalta väittäisin että Ropo on (yritys)perintäkulujen puolesta huomattavasti kohtuullisempi kuin esim. Intrum Justitia. Muistutuskirjeiden kulut on jotain kymppiä tai kahta, sitten jos laskut menee perinnässä "pitkäksi" oikein kunnolla niin kyllä nääkin ottaa rahat ihan surutta pois. Ja niin pitääkin. Ennen vuotta 2009 käytin Intrum Justitian vastaavaa laskutuspalvelua ja siitä muutama asiakas vähän hermostui kun jo ensimmäisen muikkarin kulut oli aika kovat. En tiedä mikä niillä on meininki nykyään, silloin aikoinaan 2009 vaihdoin Intrumista Ropoon (Trustiin) jo pelkästään siksi että se IJ:n palvelun käyttöliittymä oli ihan käsittämättömän huono.

      Myyntilaskutuksen lisäksi käytän Ropon luotonvalvontaa seuraamaan keskeisiä asiakkaita. Toi on hyvin simppeli, syöttää vaan y-tunnukset mitä seurataan ja Ropolta kolisee sitten välittömästi mailia jos asiakasyrityksen luottotiedoissa tai maksutavassa (paydex-indeksi) tapahtuu muutoksia. Toi on osoittautunu kullanarvoiseksi, pysyy koko ajan kartalla että mitä asiakasyrityksissä tapahtuu ja pystyy sitten reagoimaan nopeasti jos tarve vaatii.

    • sam_teh_man

      Lisään vielä että mun hommille on aika tyypillistä että asiakasyritykselle tarvii lähettää kuukausittain tai vaikka 3 kk välein saman suuruinen lasku, esim. joku laitevuokra tai osamaksukauppa. Tossa toi Ropon laskutuspalvelu loistaa, syöttää sinne kerran esim. että lähetetään asiakasyritykselle X joka kuun ensimmäinen päivä tonnin lasku vuoteen 2037 asti. Niin sieltä ne laskut lähtee sitten omia aikojaan just silloin kun pitää. Ja palvelu vahtii että rahat tulee. Onhan toi kätevää, ja taas vapautu vähän lisää omaa työaikaa tehdä jotain oikeasti järkevää.

    • Samat-viat-pysyy

      >> Tossa toi Ropon laskutuspalvelu loistaa, syöttää sinne kerran esim. että lähetetään asiakasyritykselle X joka kuun ensimmäinen päivä tonnin lasku vuoteen 2037 asti. >>

      Tavalliset pari..kolmesataa euroa maksavat laskutusohjelmat osaavat tehdä ihan samanlaisia toistuvia kk-laskuja, ja lähettää ne vaikka e-laskuina maksajalle. Oudon kuuloinen sopimus sinulla, jos vuodesta 2017 vuoteen 2037 pysyy maksut ihan saman suuruisina. Se parin satasen ohjelmakin osaa toki sellaiset tehdä.

      >> Niin sieltä ne laskut lähtee sitten omia aikojaan just silloin kun pitää. Ja palvelu vahtii että rahat tulee. >>

      Onhan tällaisessa laskutuksessakin huomautuksia ja karhulaskuja lähetettävä.

      Juuri näiden liian kovakouraisten ja tylyjen ja karhulaskujen ja niistä perittävien virheellisten viivästyskorkojen ym. vuoksi moni on lopettanut laskutuspalvelu. ja asiakassuhteensa Trustin kanssa. Tai mikä helvatan Rospo tai Rohmo se nykyään onkaan.

    • Croisos

      Suosittelen välttämään kyseistä firmaa,vitsikäs nimi ei muuta.

      • Anonyymi

        Olen kahden asian kautta tutustunut perintätoimisto maailmaan .
        Kuopion kahden sähkö yhtiön , toinen on Kuopion kaupungin ja toinen Savon sähkö , myös Jyväskylän ja Lappeenrannan kaupungin omistama sähköyhtiöiden perustama Väre sähkö myynti Oy , käyttää Ropo Capital perintä toimistoa ,joista Väreen asiakkaat ovat kirjoittaneet Suomi 24 palstoilla ,mm perintä toimiston huikeista perintä kuluista ja muista ongelmista muutenkin.
        Tämä perintä toimistojen toiminta sai Helsingin Sanomat kirjoittamaan viime viikon lopulla 3 .sivun jutun .
        Jutussa tuotiin esille 5-6 perintä toimiston tekoja joiden taustat puhuttaa perinnän kohteeksi joutuneita ihmisiä .
        Perinnässä on noin 50000 suomalaista .joiden kohtelu on lähes mafian toimintaa . Näiden yhtiöiden toimintaa johtaa henkilöt joilla on taustoista mm pikku vippi yhtiöiden omistamista ja jopa osalla rikos tuomioita .?
        Kun Väre sähkö palstalla ,Väre-nihilistinen huijaus .
        Kerrotaan näistä perintä toimiston toimista ,joka siis on RoPo Capital, niin ihmetyttää ,miten näiden kaupunkien päättäjät voivat olla tätä hyväksymässä . Nyt vaalit edessä.
        Kannattaa lukea tuo 23.5 2021 Hesarin juttu lukea ja ihmetellä,miten voi olla tälläistä toimintaa ?


    • PeiponKoulu

      Petri Tukiainenhan oli nuorempana koulukiusaaja ja sujuvasti kusetti muilta lapsilta tavaroita muun kiusanteon lisäksi. Noh koulukiusaaminen ei ollut 80-luvulla rikos, eikä siihen juuri muutenkaan puututtu vaikka teot itsemurhan partaalle ala-asteikäisen ajoivatkin.

      Mielenkiintoista että Petri on tienannut omaisuuden perintähommissa, ja hänen vuosia kiusaamansa luokka"kaveri" on sitten siellä ravintoketjun toisessa päässä.

      Menen muuten vaikka valalle näistä puheista, Petrillähän on varaa pistää isompikin lakimiesarmeija hoitamaan kunnianloukkaussyytettä. Tervetuloa, eipä ole mitään menetettävää.

      • PeiponKoulu

        Ainiin ja #MeToo

        Seksuaalisella häirinnällä tarkoitetaan __sanallista__, sanatonta tai fyysistä, luonteeltaan __seksuaalista ei-toivottua käytöstä__, jolla ___tarkoituksellisesti__ tai tosiasiallisesti __loukataan henkilön henkistä__ tai fyysistä koskemattomuutta erityisesti luomalla uhkaava,
        __vihamielinen,__ halventava,__nöyryyttävä__ tai__ahdistava__ilmapiiri__.

        Seksuaalinen häirintä voi ilmetä ainakin seuraavin tavoin:

        Sukupuolisesti vihjailevat eleet tai ilmeet.
        __Härskit puheet.__kaksimieliset__vitsit sekä __vartaloa__, __pukeutumista__ tai __yksityiselämää__ koskevat __huomautukset__ tai kysymykset.

        *lähteet:
        https://www.hs.fi/nyt/art-2000005412353.html
        http://shl.fi/2013/04/06/koulukiusaaminen-ja-seksuaalinen-hairinta/


    • tunnollinenmaksaja

      Lopetin pitkäaikaisen asiakassuhteen ko. firman vuoksi. Aivan järjetöntä, että jo maksetusta laskusta aletaan perimään ja uhkailemaan. Ymmärtäisin, jos lasku olisi maksamatta ja sitä JOUDUTTAISIIN karhuamaan!!
      Lopetan kaikki asiakassuhteet, joissa ko. firma hoitaa laskutusta!

    • Moraali_hukassa

      Joo aika psykopaattivetoiselta vaikuttaa näin karhukirjeen saajan vinkkelistä. 500€ lasku pomppas kuukaudessa 800€:oon. Muutama kuukausi sitten perittiin ajallaan maksettua laskua ja kun soittelin sinne niin vastattiin, että katos vaan.. Surkeeta tietty sekin, että lainsäädäntö sallii tällasen ryöstämisen. Vai salliiko?

    • Päätöslyhennelmiä1

      Diaarinumero: ESAVI/5031/05.11.11/2015
      Päätös: kiinnitetty huomiota
      Asiasanat: perintäkulut, yrityssaatava
      Päätöspäivä: 11.11.2015

      Perintäyhtiö oli vaatinut perimismaksuina 147,56 euroa saatavalle, jonka pääoma oli 437,19 euroa. Perintäyhtiön vaatimat kulut olivat näin ollen olleet moninkertaiset siihen nähden, että vastaavan suuruista kuluttajasaatavaa koskevasta maksuvaatimuksesta olisi perintälain mukaan saanut vaatia enintään 24 euroa perintäkulua.

      Perintätoimisto ei ollut näyttänyt, että näistä toimenpiteistä aiheutuisi yritysperinnässä erityisiä kustannuksia verrattuna kuluttajaperintään. Aluehallintovirasto katsoi, että ensimmäisestä maksuvaatimuksesta perittyjä 147,56 euron perintäkuluja oli pidettävä kokonaisuutena arvioiden kohtuuttoman suurina.

      https://www.avi.fi/web/avi/paatoslyhennelmia2#.WjGjYt9l-Uk

    • Päätöslyhennelmiä2

      Diaarinumero: ESAVI/53/05.11.11/2016
      Päätös: kiinnitetty huomiota
      Asiasanat: perintäkulut, yrityssaatava
      Päätöspäivä: 31.8.2016

      Perintäyhtiö oli vaatinut 1128,40 euron pääoman lisäksi perintäkuluja yhteensä 221,67 euroa.

      Aluehallintovirasto katsoi, että perintäyhtiön vaatimia 221,67 euron kuluja oli pidettävä kokonaisuutena arvioiden kohtuuttoman suurina.

      https://www.avi.fi/web/avi/paatoslyhennelmia2#.WjGjYt9l-Uk

    • Päätöslyhennelmiä3

      Diaarinumero: ESAVI/1621/05.11.11/2014
      Päätös: varoitus
      Asiasanat: perintäkulut, yrityssaatava
      Päätöspäivä: 28.1.2015

      Perintäyhtiö oli lähettänyt kaksi maksuvaatimusta, joiden perintäkulut olivat olleet yhteensä 264,00 euroa. Saatavan suuruus oli ollut 348,00 euroa. Aluehallintoviraston pyynnöstä huolimatta perintäyhtiö ei ollut esittänyt yksilöityä selvitystä, mistä kulut olivat muodostuneet. Ottaen huomioon saatavan suuruus ja tehdyt perintätoimenpiteet perintäkuluja oli pidettävä kokonaisuutena arvioiden kohtuuttoman suurina.

      https://www.avi.fi/web/avi/paatoslyhennelmia2#.WjGjYt9l-Uk

    • Päätöslyhennelmiä4

      Diaarinumero: ESAVI/660/05.11.11/2014
      Päätös: kiinnitetty huomiota
      Asiasanat: perintäkulut, yrityssaatava
      Päätöspäivä: 9.3.2015

      Perintäyhtiö oli lähettänyt kolme maksuvaatimusta periessään pääomaltaan 1.813,50 euron suuruista saatavaa. Viimeisimmässä maksuvaatimuksessa oli vaadittu maksettavaksi perintäkuluja 317,00 euroa. Perintäyhtiö ei ollut esittänyt yksityiskohtaista selvitystä perintätyön tai sen vaatimien kulujen määrästä. Aluehallintovirasto ei siten ollut voinut tarkemmin todeta perintäyhtiön vaatimien perintäkulujen perusteita. Kuluja pidettiin kohtuuttomina.

      Diaarinumero: ESAVI/7472/05.11.11/2013
      Päätös: kiinnitetty huomiota
      Asiasanat: perintäkulut, yrityssaatava
      Päätöspäivä: 30.5.2014

      Perintäyhtiö oli toimittanut pääomaltaan 1.210,24 euron suuruista saatavaa periessään ainoastaan yhden maksuvaatimuksen, jossa perintäyhtiö oli vaatinut 167,00 euron suuruisia perintäkuluja. Perintäyhtiö ei ollut esittänyt selvitystä siitä, kuinka paljon työtä kysymyksessä olevan perintätoimen hoitamiseksi oli perintäkirjeen laatimisen ja lähettämisen lisäksi mahdollisesti tehty. Perintäyhtiö ei ollut esittänyt myöskään selvitystä muista tarpeellisista, asian hoitamiseen menneistä kuluista. Aluehallintovirasto piti kuluja kohtuuttomina.

      Diaarinumero: ESAVI/5170/05.11.11/2013
      Päätös: kiinnitetty huomiota
      Asiasanat: perintäkulut, tratta, yrityssaatava
      Päätöspäivä: 24.3.2014

      Perintäyhtiö oli lähettänyt maksuvaatimuksen ja tratan pääomaltaan 1.846,36 euron suuruisesta saatavasta. Perintäyhtiö oli vaatinut maksuvaatimuksen lähettämisestä ja maksun viivästymisestä aiheutuneina kustannuksina 331,23 euroa ja trattakuluina 160,09 euroa eli yhteensä 491,32 euroa. Perintäyhtiö ei ollut eritellyt maksuvaatimuksesta perintäyhtiölle aiheutuneita kustannuksia, joita kuten perintäkulujen yhteismäärääkin, aluehallintovirasto piti kohtuuttomina.

    • ILMOITUS2017

      Aluehallintovirastolle voi tehdä ilmoituksen perintätoimiston virheellisestä toiminnasta

      Jos epäilette, että elinkeinonharjoittaja harjoittaa perintätoimintaa ilman toimilupaa tai toimii perintätoiminnassa lain tai hyvän perintätavan vastaisesti, voitte tehdä asiasta ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon (AVI). Ilmoituksen voi tehdä kirjallisesti tai sähköisesti, joko lomaketta käyttäen tai vapaamuotoisesti. Ilmoitusten tavoitteellinen käsittelyaika on 9 kuukautta.

      Mikäli AVI katsoo toimiluvan haltijana olevan perintätoimiston toimineen vastoin hyvää perintätapaa tai muutoin lain vastaisesti, voi AVI antaa varoituksen perintätoimistolle tai vakavissa tapauksissa peruuttaa sen toimiluvan.

      https://www.avi.fi/web/avi/valvonta-ja-ilmoitukset1#.WjGjUt9l-Uk

    • Päätöslyhennelmiä

      Päätöslyhennelmiä

      Alle on koottu aihepiireittäin lyhennelmiä aluehallintoviraston tekemistä perintätoimintaa koskevista valvontapäätöksistä. Aihepiiriä koskeva keskeinen sääntely on esitetty kunkin osion alussa.

      Päätöksiä voi tilata diaarinumeron perusteella Etelä-Suomen aluehallintoviraston kirjaamosta.

      https://www.avi.fi/web/avi/paatoslyhennelmia2#.WjGjYt9l-Uk

    • Yrityssaatavaperintäkulu
    • hohhhoijaaa

      Täysin paska firma. Laittavat viivakoodiin väärän maksupäivän, että voivat sitten lähetellä perintä laskuja. Jos haluat suututtaa asiaakkaasi niin käytä tätä paskapalvelua!!!!!!!!!!
      Täysin perseestä.

    • lantti

      Mitä hyötyä käytännössä on , jos Aluehallintovirasto pitää kuluja liian suurina - mitään muuta ei kuitenkaan tapahdu , Trust ja muut rosvot jatkavat rosvoamistaan samaan malliin . Miksihän suurin osa näistä verenimijöistä on pesiytynyt Kuopioon !!??

      • Anonyymi

    • 20188
    • ToimiluvanPeruuttaminen

      https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990517

      12 § (22.12.2009/1521)

      Kirjallinen varoitus ja toimiluvan peruuttaminen

      Aluehallintoviraston on peruutettava toimilupa, jos toimiluvan haltija ei enää täytä toimiluvan myöntämisen edellytyksiä eikä ole asetetussa määräajassa korjannut niissä olevaa puutetta tai jos perintätoiminnasta vastaava henkilö on laiminlyönyt 5 §:ssä säädetyn velvollisuutensa.

      5 §
      Vastaava henkilö

      Perintätoiminnasta vastaava henkilö on velvollinen huolehtimaan siitä, että perintätoiminnassa noudatetaan hyvää perintätapaa ja että perintätoimintaa muutoinkin harjoitetaan lainmukaisesti.

      https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990513

      4 § (18.1.2013/31)

      Hyvä perintätapa

      Perinnässä ei saa käyttää hyvän perintätavan vastaista tai muutoin velallisen kannalta sopimatonta menettelyä. Perinnässä on suhtauduttava vastuullisesti maksujärjestelyihin. Kuluttajan kannalta sopimattomasta tai hyvän tavan vastaisesta menettelystä säädetään lisäksi kuluttajansuojalain (38/1978) 2 luvussa ja luotonantajan velvollisuuksista kuluttajaa kohtaan maksuviivästystilanteissa kuluttajansuojalain 7 luvun 13 §:ssä.

      Perinnässä ei saa:

      1) antaa totuudenvastaisia tai harhaanjohtavia tietoja maksun laiminlyönnin seuraamuksista tai muista velallisen kannalta merkityksellisistä seikoista;

      2) aiheuttaa velalliselle kohtuuttomia tai tarpeettomia kuluja taikka tarpeetonta haittaa;

      3) vaarantaa velallisen yksityisyyden suojaa.

      Vanhentunutta tai muusta syystä lakannutta saatavaa ei saa periä.

    • Ööjöö

      Täysin kusetus puulaaki..

    • ettäsellasta

      Asiakaspalvelu ei vastaa sähköposteihin, ei puheluihin....todella huonoa asiakaspalvelua. Perintälaskutus sen sijaan toimii tosi nopeasti...

    • jahas-

      Jahas

      https://yle.fi/uutiset/3-10265694

      Työsuojeluviranomaiset penkoivat sata kiusaamistapausta: kiusaaja oli useimmiten esimies, ei työkaveri – näin tunnistat ongelmapomon

    • Hermotmeneetäälläkin

      Etsin tietoa Trustin ja Ropon kokemuksista ja pelottavalta vaikuttaa kun näitä samoja tekstejä on vuodelta 2011 asti.
      Ropo Capital ollut nyt käytössä pari vuotta ja jos ei mikään muu toimi niin perintä ja suuret kulut kylläkin. Meidän asiakkaat eivät kerinneet edes saada muistutuslaskua, kun perintä oli jo alkanut. Molemmat, me sekä asiakas tottakai vihaisia toimintatavasta, mutta Ropa Capital sanoo, ettei asialle voi enää mitään.
      Jokaista asiaa saa kaivella pitkään, ennen kuin saa tiedon vaihtoehdoista ja toimintatavoista. Esimerkiksi laskutuksessa on automaattisesti 1 muistutus, josta lähtee samantien kovat perintävaatimukset. Ihme, että kertoivat, että tämän voi muuttaa asetuksista. Jos ei halua automaattista perintää, pitää jokaiselle asiakkaalle laittaa erikseen muistutuksen esto, mutta silloin heille ei lähde mitään muistutuslaskua.

      Toivon, ettei kukaan ota tätä laskutus"palvelua" käyttöönsä

    • aatteleppaite

      Ei me tarvita näitä Trustia eikä Ropoa eli nykyistä Ropo Capitalia häiritsemään meidän arkea ja nostattamaan verenpainetta; repiessään tyhjästä rahaa tekeytyvät täysin ymmärtämättömiksi voidakseen jatkaa perusteetonta perintäänsä.
      Onneksi olen huomannut, että heidän liikevaihtonsa on hyvää noin 10 prosentin vauhtia putoamassa, joten en ole ainoa joka on äänestänyt jaloillaan. Äänestäminen jaloillaan on ainoa oikea vaihtoehto päästä eroon tällaisista, kun poliitikot eivät lainsäädännöllä osaa rajoittaa perintätoimistojen valtuuksia ja kohtuullistaa perintätoimien hintoja.
      Nykyiset valtuudet ovat oikeus painaa rahaa, eli tekaista heti ensimmäisestä maksumuistutuksesta
      lähtien noin 5 % perittävän laskun loppusummasta omia kuluja ja viikon päästä lähettää toinen maksumuistutus ja lisätä taas omia kuluja noin 40 % perittävän laskun loppusummasta. Siis 2-3 viikkoa ja lasku on jo 45 % alkuperäistä laskua isompi. Perittävän laskun ei tässä vaiheessa tarvitse edes perustua todelliseen tapahtumaan, kun ei haluta ymmärtää perittävän laskun olevan perusteeton, pääasia on että aika kuluu ja perintätoimisto pääsee lisäämään perusteettomia omia kulujaan ja sitten tratta. Maksat tai olet Kauppalehden protestilistalla.
      Nyt joku sanoo, että ota yhteyttä laskun alkuperäisen laskuttajaan. No niin otetaanpas yhteyttä.
      Seuraa perintätarinan uskomattomin osuus.
      Perinnän kohde: Olemme vähentäneet perittäväksi lähettämänne laskun teidän meille noin kuukausi sitten lähettämästä hyvityslaskusta, josta jäi vielä hyvitystä käyttämättä useampi satanen, joten maksumuistutus on aiheeton siis perittävä lasku perintätoimiston kuluineen eivät
      kuulu enää meidän maksettavaksi.
      Alkuperäisen laskuttajan vastaus: Ei ole sovittu, että vähennätte veloituslaskun teille lähettämästämme hyvityslaskusta, joten perintätoimiston kulut eivät kuulu heidän maksettavaksi.

      Alkuperäinen hyvityslasku jäi siis täysimääräisenä roikkumaan, eli edellisen perinnän toimeksi-
      antaja oli perinnän kohteelle hyvityslaskun loppusumman verran velkaa ja perintätoimisto oli
      saanut perimänsä perusteettomat rahat. Kun hyvityslaskua ei voinut normaalisti vähentää veloituslaskujen summasta, niin sitten ei voinut, eihän hullujen kanssa kannata keskustella.
      Kului jälleen noin 5 kuukautta, jolloin edellinen perintätoimeksiantaja otti sähköpostitse yhteyttä ja ilmoitti, että heillä on täällä teidän hyväksi avoinna oleva hyvityslasku, jonka voitte
      vähentää heidän kahdesta seuraavasta veloituslaskusta. No nyt näytti siltä, että oli sovittu vihdoin
      miten saamme saldot ajan tasalle ja saamamme hyvityslaskun käytetyksi.

      Mitä vielä ? Lasku taas perintätoimistoon - varmaan automaattitykityksellä - ja sama kierros taas alusta. Siis tarkoitus on vain rahastaa näillä hyvityslasku vippaskonsteilla.

      Varokaa siis jos joku yritys näitä kyseenalaisia perintätoimistoja käyttää, niin niiltä saatuja
      hyvityslaskuja ei kannata vähentää heiltä tulleista laskuista, vaan pyytäkää / laskuttakaa yrityksiä
      heidän lähettämien hyvityslaskujen määrällä - näin nämä yleensä muutenkin sekaannusta aiheuttavat hyvityslaskut pysyvät hallinnassa, eikä perintätoimistot pääse teitä rahastamaan.


      Trust Capital kunnostautui edellisen kerran oliko se nyt Suomen numeropalvelut nettinumero puhelinluettelojen feikkilaskujen perijänä: Yritykset kun ovat Suomessa vapaata riistaa toisin kun
      kuluttajat, niin kaikille yrityksille lähetettiin lasku, jonka maksamalla saisi puhelinnumeronsa heidän nettiluetteloonsa, jos laskun maksoi, niin samalla oli tehnyt toistaiseksi voimassaolevan sopimuksen, joka piti irtisanoa tiettyyn aikaan vuodesta jos ei enää halunnut maksaa vuotuista
      ylläpitomaksua. Jos ei irtisanonut niin Trust Capital peri tunnetulla tavallaan kun kyseessä oli yritys - kuluttajallehan olisi riittänyt irtisanomiseksi vain maksamatta jättäminen.

      On ne muuten varmaankin järjestäneet perintä reviirinsä siten, että Kuopio hoitaa eteläisen Suomen perinnän ja Porvoo hoitaa pohjoisen Suomen perinnän, jo turvallisuus syistä, sillä joku
      perinnänkohde voi saada vaikka pesäpallomaila kohtauksen: pitkän matkan vuoksi kuumimmat
      alkutuntemukset ehtivät yleensä jäähtyä.

      Tässä on vielä sellainenkin näkökohta, että ne yritykset jotka näitä perintätoimistoja käyttävät
      ovat äärettömän lyhytnäköisiä; he tulevat menettämään satavarmasti runsaasti asiakkaitaan, ei tässä pesäpallomailaa tarvita, kun voi kylmästi vain äänestää jaloillaan. "Asialle ei voi enää mitään".

    • HYSH

      "Viidelle potilaalle on lähetetty maaliskuun alussa heidän omien sairauskertomustietojen lisäksi satojen muiden potilaiden sairauskertomustietoja. Virheelliset lähetykset sisälsivät yhteensä 526 henkilön tietoja."

      "HUS:n potilaskirjeiden lähettämisestä vastaa yritys nimeltä Ropo Capital. Yrityksen mukaan tietovuoto tapahtui samoihin aikoihin, kun yritys teki järjestelmämuutoksia."

      https://yle.fi/uutiset/3-10142617

      "HUS on saanut virheen tehneeltä palveluntarjoajalta selvityksen virheeseen johtaneista syistä ja toimenpiteistä, joilla varmistetaan, että vastaava virhe ei enää toistu. HUS harkitsee virheestä aiheutuvia sopimusoikeudellisia seurauksia palveluntarjoajalle."

      – Mahdolliseen sanktioon en halua ottaa kantaa, se on HUSin juristien ja tämän yrityksen välinen asia, Bono toteaa.

      "Lisäksi HUS on tehnyt tapahtuneesta ilmoitukset sekä Valviralle että tietosuojavaltuutetulle."

    • tietovuoto

      "Tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio korostaa, että tietovuoto on vakava asia mittakaavasta riippumatta ja niistä on otettava oppia. Esimerkiksi potilastietojen käsittelystä on jatkossa tehtävä riskianalyysi.

      – Nykyään ei oikein edes ymmärretä sitä, että missä kaikkialla vuodetut tiedot voivat myöhemmin tulla vastaan.

      HUSin palveluntarjoaja Ropo Capital pahoittelee tapahtunutta, ja on jo ilmoittanut muuttaneensa toimintatapojaan. Esimerkiksi HUSin potilastietojen kaltaista materiaalia käsitellään jatkossa aina useamman ihmisen voimin, eikä vastaavaa virhettä pitäisi enää tapahtua.

      – Ehkä heidän kannattaisi kuitenkin vielä hiukan syvemmin katsoa, että saisiko inhimillisen erheen mahdollisuuden poistettua kokonaan, Reijo Aarnio miettii."

      https://yle.fi/uutiset/3-10143144

    • Sarjayrittäjä

      Ropo perii asiakkaita niin suuria kuluja, etä asiakkaan halukkuus maksaa loppuu siihen. Helpommin rahansa saa lähettämällä muistutukset itse. Tai käyttämällä jotain muuta perintätoimistoa, kuten itrumia, jos ihan välttämättä haluaa. Ropo on pelkästään asiakkaiden karkoittaja.

    • TOIMIKAA-2018
    • ONHIDASTAPASKAHALLITUS

      19.5.2016!!!!!!!

      Kohtuutonta kiskontaa? "Ainoaksi vaihtoehdoksi jää ylisuurten kulujen maksaminen"

      Suomen Yrittäjät esittää tiedotteessaan torstaina, että lakia saatavien perinnästä muutettaisiin siten, että myös yrityssaatavien perintäkuluille säädetään enimmäismäärät.
      Suomen Yrittäjät esittää tiedotteessaan torstaina, että lakia saatavien perinnästä muutettaisiin siten, että myös yrityssaatavien perintäkuluille säädetään enimmäismäärät.

      Tällä hetkellä kattoa ei ole, ja se asettaa esimerkiksi yksinyrittäjät huomattavan eriarvoiseen asemaan kuluttajiin verrattuna.

      Yritysten maksettavaksi tulevat perintäkulut voivat olla jopa yli puolet saatavan arvosta. Kuluttajasaatavien perintäkuluille on laissa säädetty enimmäismäärä.

      "Perintäkulujen määrän tulisi perustua tehtyihin toimenpiteisiin ja olla kohtuullinen suhteessa saatavan suuruuteen", va. lainsäädäntöasioiden päällikkö Atte Rytkönen Suomen Yrittäjistä sanoo.

      Suomen Yrittäjien neuvontapalveluun on viime vuosina tullut runsaasti yhteydenottoja kohtuuttoman suuriksi koetuista yrityssaatavien perintäkuluista. "Maksuhäiriömerkinnän pelossa ja AVI:n vähäisten puuttumismahdollisuuksien vuoksi yrittäjät eivät useinkaan uskalla riitauttaa kohtuuttoman suuria perintäkuluja. Tällöin ainoaksi vaihtoehdoksi jää ylisuurten kulujen maksaminen", Rytkönen sanoo."Tästä aiheutuu huomauttavia kuluja yrityksille, ja se pahentaa entisestään taloudellisissa vai-keuksissa olevien yrittäjien asemaa." Suomen Yrittäjien mukaan yrityssaatavia koskeva sääntely voitaisiin toteuttaa noudattaen samoja periaatteita kuin tällä hetkellä noudatetaan kuluttajasaatavien osalta

      https://www.talouselama.fi/uutiset/kohtuutonta-kiskontaa-ainoaksi-vaihtoehdoksi-jaa-ylisuurten-kulujen-maksaminen/b85b7bf5-a273-3da0-8a5e-34308a4096b3

    • joojoob
      • joseilinkkitoimi

        https://www.avi.fi/web/avi/lomakkeet

        Perintä:

        Perintätoimen toimilupahakemus pdf, word
        Ohje: Perintätoimen toimilupahakemus pdf, word
        Tietosuojavaltuutetulle tehtävät ilmoitukset
        Ilmoitus/toimenpidepyyntö: pdf, word


    • Ärsyyntynyt

      Kyllä toi ropo capital on vihoviimeinen paikka mitä yrittäjät voivat ottaa 7€ lasku nyt vasta 2 kuukautta myöhässä niin onjo 237€ kyl se huono varsinkaan kun ei ole tullut edes ensimmäistäkään laskua heiltä ja oli 7€ jäänyt laskusta pois jota en ollut huomannut vasta sain toetää tänään kun soitin toiselle yritykselle että meneekö varamasti lasku sähköpostiin kun postilla nykyään kiire ruokien sekä leikkuitten kanssa

    • Väsyttää

      Mikä ihme-puulaaki on tuo Ropo - perintätoimisto. Onko porukassa Attendon kanssa , kun en saa postissa laskuja palveluksista , jotta laskun voisin maksaa ajallaan . Laskut tulee perinnän muodossa , joka sisältää tolkuttoman perintäkulun , ja jo maksetut laskut Sama toistunutkin. Enpä enää kaipaa moisia palveluja , Vanha olen ,mutta järki pelaa sentään. Attendo sysää vastuun Ropolle , joka taas Attendolle.

    • Tyämmiäs

      Meidän firman palkanlaskennan hoitaa kyseinen firma. Pekkasia ei oo kertynyt kahteen kuukauteen ja ainakin yhden kollegan vuosilomapäivät ovat kadonneet.

    • PienYrittäjä

      Trustin/Ropon perintäpalvelu oli firmani käytössä v. 2011-2017. Perintään päädyttiin asiakkaiden kanssa vuosien mittaan joitakin kertoja, perintäkulut firmalle joitakin satasia, ensimmäistäkään roposta eivät ongelmatapauksista saaneet puristettua. Turha palvelu, kantapään kautta tuli opittua että parempi ottaa ainakin isommista asiakkaista hieman paremmin selvää ja minimoida riskit ennen työn toteutusta.

    • Anonyymi

      Etelä-Suomen aluehallintoviraston tiedote perintäluvan haltijoille

      "Etelä-Suomen aluehallintoviraston (ESAVI) tietoon on tullut merkittäviä puutteita
      perintätoimistojen tiedonantovelvollisuuden noudattamisessa. ESAVI on ottanut kantaa asiaan myös useassa päätöksessään eri perintätoimistoja koskien."

      "Kaikissa tapauksissa velalliselle tulee kuitenkin antaa tämän pyytämät tiedot velan
      perusteesta sekä velan perusteena oleva asiakirja, kuten velkakirja tai tilaussopimus
      nähtäväksi tai puhelintilausta koskeva tallenne kuunneltavaksi, jos hän tätä pyytää."

      https://www.avi.fi/documents/10191/111919/ESAVIn tiedote perintätoimistoille 17.12.18, 35 kt, muokattu/75d60518-ac48-4f02-b080-8412482a94b7

      https://www.avi.fi/web/avi/tiedotteet-perintatoimistoille

    • Anonyymi

      alkuperäiset omistajat rissanen ja tukiainen nauravat röhönaurua lamborginin ja ferrarin ratissa

    • Anonyymi

      Uhkailua, tiedon pimittämistä ja kohtuuttomia perintäkuluja – Yle selvitti Suomen perintätoimen epäkohtia

      "Sivujensa mukaan “joka kuudennen laskun” Suomessa välittävä perintätoimisto Ropo Capital on saanut tänä vuonna neljä huomautusta ja kolme varoitusta kohtuuttomien perintäkulujen vaatimisesta."

      "AVIn näkemyksen mukaan viranomaisen valvontapäätökset ovat vähentäneet perintätoimen räikeimpiä ylilyöntejä.

      – Muutama vuosi sitten aville tuli vielä puheluita, joissa kerrottiin, että yhdestä kirjeestä vaadittiin 400-500 kuluja. Näiden osuus on vähentynyt, sanoo Etelä-Suomen aluehallintoviraston ylitarkastaja Anna-Emilia Sirén.

      Ongelmia kuitenkin riittää edelleen. Sirénin mukaan niitä synnyttää osin yrityssaatavien perintää koskevan lainsäädännön epämääräisyys.

      Kun kuluttaja on velkaa esimerkiksi 100-1000 euroa, kohtuullinen perintäkulu on enintään 24 euroa. Yrityksiin kohdistuneen velanperinnän suhteen perintäkuluille ei ole määritelty euromääräisiä ylärajoja. Tämä vaikeuttaa “kohtuullisten” perintäkulujen arviointia."

      https://yle.fi/uutiset/3-10762325

    • Anonyymi

      "Myös Mauri Häkkiseltä velkoja perinyt Ropo Capital on saanut AVIn huomautuksia ja varoituksia liian suurista perintäkuluista.

      Häkkinen esittelee kahta Ropo Capitalilta saamaansa kirjettä. Molemmat koskevat rästiin jääneitä 1371 euron suuruisia vuokralaskuja. Vuokrat on jo maksettu, mutta sen päälle perintätoimisto vaatii 257,98 euron ja 419,21 euron perintäkulut.

      Häkkisen Ropo Capitalilta saaman selvityksen mukaan etenkin jälkimmäinen summa on kasvanut nopeasti. Velkaa koskeva 10 euron hintainen maksumuistutus on lähetetty 26.1.2017. Kun Häkkinen sai ensimmäisen maksuvaatimuksen 6.2.2017, perintäkulut olivat 257,98 euroa.

      20.2.2017 mennessä perintäkulut olivat kasvaneet 419,21 euroon. Siis alle kuukaudessa."

      "Ylen läpikäymissä valvontapäätöksissä viranomainen on toistuvasti todennut Häkkisen tapausta pienemmätkin perintäkulut kohtuuttoman suuriksi, oli tratta lähetetty tai ei. Tämän perusteella ainakin Häkkiseltä vaadittu 419 euron perintäkulu on todennäköisesti viranomaisen silmissä kohtuuttoman suuri."

      https://yle.fi/uutiset/3-10761774

    • Anonyymi

      Aluehallintovirastolle voi tehdä ilmoituksen perintätoimiston virheellisestä toiminnasta

      Jos epäilette, että elinkeinonharjoittaja harjoittaa perintätoimintaa ilman rekisteröintiä tai toimii perintätoiminnassa lain tai hyvän perintätavan vastaisesti, voitte tehdä asiasta ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon (AVI). Ilmoituksen voi tehdä kirjallisesti tai sähköisesti, joko lomaketta käyttäen tai vapaamuotoisesti.

      Mikäli AVI katsoo rekisteriin merkityn perintätoiminnan harjoittajan toimineen vastoin hyvää perintätapaa tai muutoin lain vastaisesti, voi AVI määrätä perintätoimistolle hallinnollisen seuraamuksen (varoitus, määräaikainen toimintakielto, rekisterintä poisto).

      https://www.avi.fi/web/avi/valvonta-ja-ilmoitukset1#.WjGjUt9l-Uk

    • Anonyymi

      Päätöslyhennelmiä

      Diaarinumero: ESAVI/660/05.11.11/2014
      Päätös: kiinnitetty huomiota
      Asiasanat: perintäkulut, yrityssaatava
      Päätöspäivä: 9.3.2015

      Perintäyhtiö oli lähettänyt kolme maksuvaatimusta periessään pääomaltaan 1.813,50 euron suuruista saatavaa. Viimeisimmässä maksuvaatimuksessa oli vaadittu maksettavaksi perintäkuluja 317,00 euroa. Perintäyhtiö ei ollut esittänyt yksityiskohtaista selvitystä perintätyön tai sen vaatimien kulujen määrästä. Aluehallintovirasto ei siten ollut voinut tarkemmin todeta perintäyhtiön vaatimien perintäkulujen perusteita. Kuluja pidettiin kohtuuttomina.

      Alle on koottu aihepiireittäin lyhennelmiä aluehallintoviraston tekemistä perintätoimintaa koskevista valvontapäätöksistä

      https://www.avi.fi/web/avi/paatoslyhennelmia2#.WjGjYt9l-Uk

    • Anonyymi

      Tuli kirje, uhkaus oikeudellisen perinnän aloittamisesta. Lasku oli maksettu liki 2kk sitten, ja siitä kuitit, oikealla viitenumerolla jne. Eli vittu mikä paskapulju. Ei pahemmin pahoiteltu kun soitin, mutta en kyllä mitään maksakaan enää.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      18.3.2019

      Helsinkiläinen yrittäjä Risto Kalliokoski suivaantui viime keväänä laskutus-, rahoitus- ja perintäyhtiö Ropo Capitalilta saamiinsa perintäkuluihin ja teki yrityksestä kantelun Etelä-Suomen aluehallintavirastoon. Viikko sitten hän sai ratkaisun, jossa todettiin perintäyhtiön kulut kohtuuttomiksi.

      Kalliokoski kertoo, että hänen kokemuksensa mukaan perintätoimistot perivät laskuja välillä hyvin aggressiivisesti jopa muutaman päivän myöhästymisistä.

      – Kyllä ne helposti sovittelevatkin kuluja, mutta kokeilevat ainakin lähettää kovia laskuja, koska kaikki eivät jaksa soitella perään, vaikka perintäkulut olisivatkin kohtuuttomia. Tämä on aika villiä menoa. Yrityspuolen perinnässä on jääty vaille kunnollisia sääntöjä, hän sanoo.

      https://www.yrittajat.fi/uutiset/605376-yrittaja-suivaantui-perintakuluihin-ja-teki-kantelun-aviin-kulut-todettiin

    • Anonyymi

      Firma siirtyy omistajalta toiselle, ja firman nimi vaihtuu tämän tästä.
      Trust Perinta --> Trust Kapital --> Ropo Capital

      Nykyinen Ropo Capital on saanut Aluehallintovirastolta kolme (3) varoitusta ja neljä (4) muuta valvontapäätöstä ja toistakymmentä kirjallista huomautusta kohtuuttomista perintäkuluista.
      https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/vakavat-moitteet-perintayhtiolle-perintakulut-ovat-olleet-yhdesta-laskusta-jopa-yli-kaksisataa-euroa/

      Itse en haluaisi että meidän laskutusta ja perintää hoitaisi tuollaisella maineella oleva firma.

    • Anonyymi

      ”Jos yritys ei korjaa menettelyään varoituksista huolimatta ja jatkaa lainvastaista toimintaansa, seuraava mahdollinen seuraamus on määräaikainen toimintakielto. Se on enintään kuuden kuukauden pituinen. Se voidaan määrätä osittain tai kokonaan eli esimerkiksi kohdistaa yrityssaatavien perintään, jos siinä on ollut ongelmia. Viimesijainen toimenpide on rekisteristäpoisto, jos mikään muu ei auta”, Sirén sanoo.

      https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/vakavat-moitteet-perintayhtiolle-perintakulut-ovat-olleet-yhdesta-laskusta-jopa-yli-kaksisataa-euroa/

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Olen vaihtanut kaikki ropoa käyttävät alihankkijani ja tavarantoimittajani, jatkuvien ongelmien vuoksi. En asioi jatkossakaan yhdenkään yrityksen kanssa joka on yhteistyössä ropon kanssa. luojan kiitos on vara valita.

    • Anonyymi

      "Alektum on Ylen tietojen mukaan viime vuosina saanut kolme huomautusta ja kolme varoitusta ennen kuin perintätoimiston toimilupa peruttiin."

      !!!!!!!

      Vertaa:

      "Nykyinen Ropo Capital on saanut Aluehallintovirastolta kolme (3) varoitusta ja neljä (4) muuta valvontapäätöstä ja toistakymmentä kirjallista huomautusta kohtuuttomista perintäkuluista."

      https://yle.fi/uutiset/3-10593233

    • Anonyymi

      A-studio
      ma 29.4.2019

      Velkojen perintä

      "Kun perintäyhtiö lähettää kirjeen, suomalainen tavallisesti maksaa sen kummempia miettimättä. Mutta kannattaako? Selvitimme Suomen perintäyhtiöiden lainvastaista toimintaa."

      https://areena.yle.fi/1-50137765

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      "Jos postilaatikkoon tipahtaa perintäkirje, sen sisältö kannattaa tutkia tarkasti. Perusteettomasta tai epäselvästä perintäkirjeestä voi hakea korvausta niin perintäyhtiöltä kuin sitä käyttävältä yritykseltä."

      2. Onko yrityksellä vastuuta käyttämänsä perintäyhtiön toiminnasta?

      Niin yritys kuin perintäyhtiö ovat vastuussa vahingosta, joka on aiheutunut perintäyhtiön lain vastaisesta tai muutoin virheellisestä toiminnasta. Asiakas voi valita, kummalta hän vaatii korvausta. Korvausvelvollisuus ei edellytä, että virhe on tahallinen tai johtunut huolimattomuudesta. Riittää, että perintäyhtiö on toiminut virheellisesti ja että siitä on aiheutunut kustannuksia perinnän kohteelle.

      Asiakas voi hakea korvausta perusteettoman, puutteellisen tai epäselvän maksuvaatimuksen selvittämisestä aiheutuneista kuluista. Korvausta voi hakea esimerkiksi puhelimen käytöstä ja tositteiden hankkimisesta.

      Yrityksen tai perintäyhtiön on palautettava asiakkaan tekemät, perusteettomat maksut veloituksetta, mikäli asiakas on tehnyt maksuja yrityksen tai perintäyhtiön virheestä johtuen.

      Lähde: Lakimies Juha Jokinen Kilpailu- ja kuluttajavirastosta

      https://kuluttaja.fi/artikkelit/5-kysymysta-perinnasta/

    • Anonyymi

      Diaarinumero: ESAVI/16117/2018 Uusi (lisätty 24.6.2019)
      Päätös: perintälupa peruutettu (ei lainvoimainen)
      Asiasanat: riitautetun saatavan perintä, kuluttajasaatava
      Päätöspäivä: 31.12.2018

      Velallinen riitautti perintäyhtiön perimät saatavat 13.8.2018 ilmoittaen, että hän epäili saatavien perustetta ja katsoi, että saatavat olisivat joka tapauksessa vanhentuneita. Perintäyhtiö katsoi, että saatavien vanhentuminen oli katkaistu kirjeitse, eikä saatavia oltu aikaisemmin kiistetty. Perintäyhtiö toi esille näkemyksensä, jonka mukaan saatava tulisi kiistää kohtuullisen ajan kuluessa. Perintäyhtiö oli ilmoittanut jatkavansa saatavien perintää. Velallinen oli sittemmin ilmoittanut riitauttavansa saatavat 15.8.2018, 19.8.2018, 27.8.2018, 29.8.2019 ja 22.10.2018. Perintäyhtiö torjui riitautusyritykset. Aluehallintovirasto totesi, ettei perintäyhtiön velalliselle ilmoittama peruste riitautuksen kohtuullisesta ajasta ollut sellainen, minkä johdosta perintää saisi kiistämisestä huolimatta jatkaa riitautuksen ilmeisen perusteettomuuden nojalla. Aluehallintovirasto totesi, että myös ratkaisematon erimielisyys saatavan vanhentumisesta johtaa perintälain esitöissä lausutun mukaisesti saatavan riidanalaisuuteen, jolloin asia tulee viimekädessä ratkaista tuomioistuimessa. Siltä osin kuin perintäyhtiö vetosi saatavan osittaiseen suorittamiseen aiemmin, aluehallintovirasto katsoi, että myös tällaisissa tilanteissa maksuvelvollisuus tulee viimekädessä saattaa tuomioistuimen ratkaistavaksi, jos velallinen perustellusti kiistää saatavan oikeellisuuden. Aluehallintovirasto katsoi, että perintäyhtiö oli toiminut lain ja hyvän perintätavan vastaisesti jatkaessaan saatavien vapaaehtoista perintää velallisen riitautusten jälkeen.

    • Anonyymi

      Diaarinumero: ESAVI/12620/2017 Uusi (lisätty 24.6.2019)
      Päätös: kiinnitetty huomiota
      Asiasanat: osoitetietojen selvittäminen
      Päätöspäivä: 28.9.2018

      Perintäyhtiö oli lähettänyt velalliselle maksuvaatimukset 4.5.2016 ja 23.5.2016 toimeksisaajalta saamaansa osoitteeseen. Osoite oli velallisen edellinen osoite. Perintäyhtiö sai tietoonsa velallisen uuden osoitteen 7.7.2016. Perintäyhtiö lähetti velallisen uuteen osoitteeseen uuden maksuvaatimuksen sekä samana päivänä laittoi vireille haastehakemuksen käräjäoikeudessa. Ottaen huomioon, että perintäyhtiö oli ennen kanteen vireille tuloa saanut tietää sen aiemmin lähettämien maksuvaatimusten lähteneen virheelliseen osoitteeseen, perintäyhtiön olisi tässä vaiheessa tullut varmistua siitä, että velallinen on vastaanottanut maksuvaatimukset lähettämällä uuden maksuvaatimuksen oikeaan osoitteeseen ennen kanteen vireille laittamista tai muita yhteystietoja käyttämällä varmistua, että velallinen on ollut tietoinen maksamattomista saatavista ja niistä lähetetyistä maksuvaatimuksista. Kun perintäyhtiö ei ollut näin menetellyt, se oli toiminut asiassa lain ja hyvän perintätavan vastaisesti.

    • Anonyymi

      Diaarinumero: ESAVI/1265/2018 Uusi (lisätty 24.6.2019)
      Päätös: varoitus
      Asiasanat: osoitetietojen selvittäminen, kuluttajasaatava
      Päätöspäivä: 13.6.2018

      Perintäyhtiö oli vastaanottanut osoitetiedot toimeksiantajalta perintätoimeksiannon yhteydessä. Perintäyhtiö oli lähettänyt perintäkirjeet tietoonsa tulleeseen osoitteeseen, joka oli kuitenkin puutteellinen, kun siinä oli ilmoitettu ainoastaan tien nimi ilman asunnon numeroa. Aluehallintovirasto katsoi, että vaikka perintätoimisto voi lähtökohtaisesti luottaa toimeksiantajalta saamaansa osoitetietoon, perintätoimiston on pyrittävä selvittämään velallisen oikea osoite, mikäli toimeksiantajan ilmoittama osoitetieto on puutteellinen tai ristiriitainen. Aluehallintovirasto katsoi perintäyhtiön toimineen lain ja hyvän perintätavan vastaisesti lähettäessään velalliselle perintäkirjeitä puutteellisella osoitetiedolla sekä jatkanut perintäkirjeiden lähettämistä virheelliseen osoitteeseen senkin jälkeen, kun velallinen oli ollut asiasta yhteydessä perintäyhtiöön.

    • Anonyymi

      Diaarinumero: ESAVI/9747/2017 Uusi (lisätty 24.6.2019)
      Päätös: kiinnitetty huomiota
      Asiasanat: saatavan oikeellisuuden selvittäminen, kuluttajasaatava
      Päätöspäivä: 13.6.2018

      Perintäyhtiö oli perinyt sellaisen toimeksiantajan saatavia, jonka toimeksiannoista 1558 kappaletta perintäyhtiö oli lopettanut velallisten riitautusten johdosta sekä 1048 kappaletta toimeksiantaja oli peruuttanut velallisten riitautusten johdosta. Yhdenkään saatavan osalta ei oltu siirrytty oikeudelliseen perintään. Euroopan kuluttajakeskus oli tiedottanut runsaista valituksista koskien toimeksiantajan saatavia. Yhteydenottojen perusteella kuluttajille useissa Euroopan maissa oli lähetetty laskuja tuotteista, joita he eivät olleet tilanneet. Perintäyhtiö katsoi, että kyse oli yksittäisistä kuluttajasaatavista, eikä toimeksiantajan saatavia voitu kategorisesti pitää selvästi perusteettomina. Aluehallintovirasto katsoi, että lukuisat reklamaatiot ja epäselvyydet saatavien perusteissa sekä kuluttajaviranomaisen huomiot antoivat perintätoimistolle perusteen epäillä kyseisen toimeksiantajan samankaltaisten saatavien perusteiden oikeellisuutta. Perintätoimiston tuli ammattiperijän erityisen huolellisuusvelvoitteen mukaisesti selvittää saatavan perusteen oikeellisuus ennen perintätoimiin ryhtymistä. Aluehallintovirasto totesi, että perintätoimisto voi varmistua saatavan perusteen oikeellisuudesta esimerkiksi pyytämällä toimeksiantajalta saatavan tilausta koskevan sopimuksen nähtäväkseen tai puhelunauhoitteen kuunneltavakseen. Aluehallintovirasto katsoi, että perintäyhtiö oli menetellyt lain ja hyvän perintätavan vastaisesti, kun se ei ollut selvittänyt toimeksiantajan saatavan perusteen oikeellisuutta ennen perintään ryhtymistä, vaikka perintäyhtiön tiedossa oli ollut toimeksiantajan samankaltaisten saatavien perusteisiin liittyvät epäselvyydet.

    • Anonyymi

      Diaarinumero: ESAVI/6870/2017 Uusi (lisätty 24.6.2019)
      Päätös: kiinnitetty huomiota
      Asiasanat: tietojen antaminen velalliselle, kuluttajasaatava
      Päätöspäivä: 13.6.2018

      Velallinen oli pyytänyt perintäyhtiöltä tietoa saatavasta, muun ohella alkuperäisiä laskuja, perintähistorian tietoja sekä kopioita hänelle lähetetyistä perintäkirjeistä. Velallinen oli käsityksensä mukaan maksanut jo saatavan ja halusi pyytämiensä tietojen perusteella arvioida saatavan perinnän lainmukaisuuden. Perintäyhtiö kertoi aluehallintovirastolle selvityksessään jo toimittaneensa velalliselle tämän pyytämät tiedot. Aluehallintovirasto katsoi, että dokumentaatio, johon perintäyhtiö viittasi ei täyttänyt sisällöltään perintälain 4 a §:n mukaista tiedonantovelvollisuutta. Perintäyhtiö ei ollut myöskään vastannut ilmoittajalle mitään koskien alkuperäisiä laskuja, vaikka ilmoittaja oli nimenomaisesti todennut tarvitsevansa tietoja selvittääkseen, onko saatavat jo maksettu. Aluehallintovirasto totesi, ettei perintäyhtiöllä ole velvollisuutta toimittaa alkuperäisiä laskuja velalliselle perintälain 4 a §:n nojalla. Aluehallintovirasto katsoi, että jos perintäyhtiöllä ei ollut laskuja hallussaan, perintäyhtiön olisi tullut ohjeistaa velallista pyytämään laskut tai laskujen tarkemmat tiedot toimeksiantajalta. Jos perintätoimistolla on lasku hallussaan, sen voi toimittaa velalliselle tämän pyynnöstä tai perintätoimisto voi ohjata pyynnön toimeksiantajalle. Aluehallintovirasto katsoi perintäyhtiön menetelleen lain ja hyvän perintätavan vastaisesti, kun se ei ollut antanut velalliselle tämän pyynnöstä selvitystä asiassa tehdyistä perintätoimenpiteistä perintälain 4 a §:n mukaisesti sekä jättäessään vastaamatta velallisen tietopyyntöön koskien alkuperäisiä laskuja.

    • Anonyymi

      Diaarinumero: ESAVI/6870/2017 Uusi (lisätty 24.6.2019)
      Päätös: kiinnitetty huomiota
      Asiasanat: riitautetun saatavan perintä, kuluttajasaatava tietojen antaminen velalliselle
      Päätöspäivä: 13.6.2018

      Ilmoittaja oli useaan otteeseen esittänyt väitteen siitä, että hän oli maksanut saatavan tai saatavia toimeksiantajalle jo vuonna 2010. Ilmoittaja ei ollut kuitenkaan toimittanut maksutositteita väitteidensä tueksi. Aluehallintovirasto katsoi, että jos velallinen tekee perintätoimistolle väitteen siitä, että saatava on suoritettu jo velkojalle, perintätoimistolla on velvollisuus keskeyttää perintä asian selvittämisen ajaksi. Perintätoimiston tulee pyytää toimeksiantajalta selvitys velallisen väitettä koskien. Mikäli asiaan ei näin saada selvyyttä, eikä velallinen toimita näyttöä väitteensä tueksi, perintää voidaan jatkaa. Tällöin velalliselle on hyvän perintätavan mukaisesti kerrottava perintää jatkettaessa, miksi hänen esittämänsä peruste on asiaan vaikuttamaton. Perintäyhtiö ei ollut aluehallintovirastolle toimitettujen asiakirjojen perusteella keskeyttänyt saatavan perintää velallisen maksuväitettä koskevan selvittelyn ajaksi. Perintäyhtiö ei ollut aluehallintovirastolle toimitettujen asiakirjojen perusteella myöskään pyytänyt toimeksiantajalta selvitystä saataville kertyneistä suorituksista. Ilmoittajalle ei oltu myöskään reklamaatioiden jälkeen lähetetyissä maksuvaatimuksissa kerrottu, miksi ilmoittajan esittämällä riitautuksella ei ollut vaikutusta perinnän jatkamiseen. Aluehallintovirasto katsoi perintäyhtiön menetelleen lain ja hyvän perintätavan vastaisesti riitautetun saatavan perinnän osalta.

    • Anonyymi

      Diaarinumero: ESAVI/13637/2018 Uusi (lisätty 24.6.2019)
      Päätös: kiinnitetty huomiota
      Asiasanat: riittävä aika maksusuorituksen tekemiseksi, yrityssaatava
      Päätöspäivä: 15.3.2019

      Perintäyhtiö oli lähettänyt velalliselle maksumuistutuksen päivättynä 21.6.2018 ja eräpäivällä 28.6.2018. Perintäyhtiön selvityksen mukaan jakelusopimusten sopimusehtojen puitteissa oli mahdollista, että sen lähettämä maksumuistutus olisi saapunut velalliselle jopa vasta päivää ennen eräpäivää. Aluehallintovirasto kiinnitti perintäyhtiön huomiota, että velallisille tulee varata riittävästi aikaa huomautusten tai maksusuorituksen tekemiseen perintäkirjeen saapumisen ja perintäkirjeen eräpäivän välillä.

    • Anonyymi

      Diaarinumero: ESAVI/5257/2017 Uusi (lisätty 24.6.2019)
      Päätös: kiinnitetty huomiota
      Asiasanat: maksuaika, kuluttajasaatava
      Päätöspäivä: 25.4.2018

      Perintäyhtiö oli lähettänyt velalliselle kolme maksuvaatimusta, joissa kaikissa oli 10 päivää maksuvaatimuksen päiväyksen ja maksuvaatimuksen eräpäivän välillä. Kuluttaja-asiamiehen hyvän perintätavan linjauksen mukaisesti velalliselle tulee jäädä 10 päivän reagointiaika maksuvaatimuksen saapumisesta – ei siis perintäkirjeen päiväyksestä. Aluehallintovirasto kiinnitti perintäyhtiön huomiota kuluttaja-asiamiehen linjaukseen velalliselle jäävästä reagointiajasta.

    • Anonyymi

      Diaarinumero: ESAVI/182/2018 Uusi (lisätty 24.6.2019)
      Päätös: kiinnitetty huomiota
      Asiasanat: perintäkulut, kuluttajasaatava
      Päätöspäivä: 26.2.2019

      Perintäyhtiö oli solminut maksusuunnitelman velallisen kanssa kuukausierällä, jonka velallinen oli ilmoittanut liian suureksi taloudelliseen tilanteeseensa. Perintäyhtiö oli veloittanut 50 euroa kulua maksusuunnitelmasta. Perintäyhtiö oli ilmoittanut veloittavansa maksusuunnitelman kuudennesta erästä 8 euroa lisämaksua. Perintäyhtiö oli veloittanut 5 euroa kulua velallisen pyytäessä yksittäisten erien eräpäivän siirtoa. Maksusuunnitelman purkauduttua perintäyhtiö solmi velallisen kanssa ensimmäisen maksusuunnitelman kanssa identtisen suunnitelman selvittämättä, että velallisen taloudellinen tilanne olisi muuttunut. Perintäyhtiö veloitti maksusuunnitelmasta 50 euroa. Aluehallintovirasto katsoi, että perintäyhtiö oli menetellyt lain ja hyvän perintätavan vastaisesti sopimalla velallisen taloudelliseen tilanteeseen nähden epärealistisen maksusuunnitelman, täten aiheuttaen tarpeettomia kuluja velalliselle. Aluehallintovirasto katsoi, että 8 euron lisämaksu maksusuunnitelman kuudennesta erästä lähtien sekä 5 euron kulu maksusuunnitelman yksittäisen erän eräpäivänsiirtämisestä olivat tarpeettomia kuluja.

    • Anonyymi

      Diaarinumero: ESAVI/1265/2017 Uusi (lisätty 24.6.2019)
      Päätös: varoitus
      Asiasanat: perintäkulut, saatavien yhdistäminen, kuluttajasaatava osoitetietojen selvittäminen
      Päätöspäivä: 13.6.2018

      Perintäyhtiö oli veloittanut 14 euroa maksuvaatimuksesta, pääoman ollessa 1 euron. Aluehallintovirasto katsoi, kuten Itä-Suomen hovioikeuden 13.2.2018 antamassa päätöksessä on todettu, ettei perinnän voida katsoa tapahtuneen laissa edellytetyllä tavalla yksin sillä perusteella, että perinnässä on noudatettu säädettyjä enimmäiskulumääriä. Perintäyhtiö ei ollut perustellut kuluvaatimusta muutoin, kuin että saatavalla vaaditut kulut ovat kokonaisuudessaan kohtuullisia tehtyihin toimenpiteisiin nähden ja perintälain asettamien enimmäismäärien mukaisia. Aluehallintovirasto katsoi perintäyhtiön menetelleen lain ja hyvän perintätavan vastaisesti perimällä kohtuutonta perintäkulua maksuvaatimuksessa.
      Perintäyhtiö oli saanut samaan tilaukseen perustuvat laskut perittäväkseen eri aikoina. Perintäyhtiö oli käsitellyt samaan tilaukseen perustuvia laskuja erillisinä perintätoimeksiantoina. Perintäyhtiöllä on perintälain esitöiden (HE 57/2012 vp) mukaan velvollisuus käsitellä "saman saatavan" osia perinnässä yhdessä . "Sama saatava" merkitsee 10 c §:ssä samaan sopimukseen perustuvia tai muuten samasta perusteesta johtuvia saatavia. Näin on yleensä silloinkin, kun saatava on erääntynyt useassa erässä. Aluehallintovirasto katsoi perintäyhtiön menetelleen lain ja hyvän perintätavan vastaisesti, kun se ei ollut yhdistänyt samaa saatavaa koskevia maksueriä samaan maksuvaatimukseen saatavaa periessään, ja kun se oli aiheuttanut näin velalliselle tarpeettomia kuluja.

    • Anonyymi

      Diaarinumero: ESAVI/841/2017 Uusi (lisätty 24.6.2019)
      Päätös: kiinnitetty huomiota
      Asiasanat: perintäkulut, kuluttajasaatava
      Päätöspäivä: 21.12.2017

      Perintäyhtiö oli lähettänyt yhteensä yhden kulullisen maksumuistutuksen, kaksi kulullista maksuvaatimusta, kaksi kulullista lisäsaatavan jälkeistä maksuvaatimusta sekä kaksi kulullista osasuorituksen jälkeistä maksuvaatimusta. Aluehallintovirasto katsoi, että vaikkakin lisäsaatavan perusteella voidaan lähettää useampi kuin kaksi maksullista maksuvaatimusta, ei se tarkoita sitä, että voidaan lähettää kaksi uutta maksullista maksuvaatimusta ilman erityistä perustetta. Perintäyhtiö ei perustellut toisen lisäsaatavan jälkeisen maksuvaatimuksen lähettämisen tarpeellisuutta, joten sen lähettämistä on pidettävä tarpeettomana kulujen aiheuttamisena ja siten perintälain vastaisena.

    • Anonyymi

      "Seura haastatteli pienyrittäjää, joka on saanut vastikään todella ison perintämaksun. Siinä velan pääoma on 359,60 euroa, mutta perintäkulut ovat melkein saman verran eli 238,18 euroa.

      ”Aivan jäätävät perintäkulut”, pienyrittäjä kommentoi Seuralle.

      Lasku on tullut isosta perintäfirmasta Ropo Capitalista."

      Ilmoituksia Ropo Capitalin kohtuuttomista perintäkuluista

      ”Meille on tehty useita ilmoituksia Ropo Capitalin kohtuuttomista perintäkuluista ja yhtiöllä on vireillä useita valvonta-asioita kyseistä menettelyä koskien. Asiasta on tulossa päätöksiä lähiviikkoina”, aluehallintaviraston ylitarkastaja Anna-Emilia Sirén sanoo.


      https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/yritysten-perintakuluissa-liian-isoja-maksuja/

    • Anonyymi

      https://www.facebook.com/pg/RopoCapital/community/

      Manta Joosepin Emäntä‎ to Ropo Capital
      June 12 at 2:56 PM ·

      Aikamoista rahastusta teillä siellä! Pieni lasku tuplaantuu hetkessä.
      Yleensä ihminen, jolla on sähkölasku lähtenyt perintään, on jo valmiiksi pienituloinen, kenties taidoiltaan huono pyörittelemään papereita.
      Sitten pitääkin soittaa lankanumeroon 09-85608040. Itse odotin 14,28 minuuttia ja minulle hoettiin "puhelusi yhdistetäön kohta vapaalle asiakaspalvelijalle".
      Katkaisin puhelun, koska minulla ei ole varaa istua puhelimessa koko päivää odottamassa jos joku kerkiää vastata puhelimeen.
      Ettekö te yhtään ajattele työntekijöitännekään? Ihmisillä palaa pinna tuollaiseen kalliiseen odotteluun.

      Jaana Vatanen‎ to Ropo Capital
      June 6 ·

      Todella kohtuuton perintäfirma. Lasku 4 päivää myöhässä, lasku maksettu samana päivänä kuin huomautuslasku on kirjattu ja lisää maksuja vaan tulee, sen ymmärtäisin jos lasku olisi maksettu vasta huomautuslaskun lähetyksen kirjauspäivän jälkeen niin ne kulut olisi ihan ymmärrettävät..mut ei näin..pitäkee tunkkinne!🤬

      ‎Olavi Iso Kauko‎ to Ropo Capital
      April 12 ·

      Ei voi olla parempi kun on 10e laskusta 21e perintäkuluja! Ja huomautus kuluja 5e

      Henrik Koukku‎ to Ropo Capital
      March 21 ·

      EI .......i!!.😥 Ent.Trust Capital,nyk.Ropo Capital...(ei näin!!)...😠😤 toimintatavat perinnän osalta (mm.perintäkuluissa) ovat muutettava!!!.Hyvää perintälakia ON noudatettava!!!.

      Helena Hirvonen‎ to Ropo Capital
      March 20 ·
      18.3.2019 | 16:43

      Yrittäjä suivaantui perintäkuluihin ja teki kantelun AVIin – Kulut todettiin kohtuuttomiksi
      Kyllä laskut pitää maksaa, mutta on hullua, että muutaman päivän myöhästymisestä tulee pääomaan nähden kohtuuttomia kuluja, yrittäjä sanoo.

      Jarno Suonsivu‎ to Ropo Capital
      February 27 ·

      1kuukauden myöhässä alkuperäinen lasku mitään teiltä ei oo tullut ja haasteilmoitus tuli kaverille ja te olitte sanonut että kaksi laskua ootte laittanut jopa haastemies repes nauraan kun huomasi

      Matias Isosomppi‎ to Ropo Capital
      January 14 ·

      Todella kohtuuton perintäfirma. Perivät meiltä Elenian sähkönsiirto maksua, ja kun pyysin 12H maksuaikaa katkaisuvaroitukselle koska olisin saanut tilin silloin niin Ropo Capitalille se ei käynyt. Eipä se raha muutenkaan kerkeäisi näiden tilille siinä ajassa.... Ottakaa kohtuus mukaan tähän hommaan oikeasti! Sitten tuntuu että niitä katkaisuvaroituksia tulee aina siihen aikaan kuusta kun rahat on tiukimmilla, ja eräpäivät on laitettu niin että se erääntyy juuri ennen kuin tiliä tulee.

      Matti Herranen‎ to Ropo Capital
      November 26, 2018 ·

      Missä ajassa keskimäärin vastaatte yhteydenottopyyntöihin? Vai onko laskettavissa päivissä tai viikoissa?

      Sirpa Nieminen‎ to Ropo Capital
      October 8, 2018 ·

      "Työyhteisömme koostuu tulosorientoituneista, määrätietoisista ja aktiivisista osaajista. " -> siksikö tuloja hankitaankin lähettämällä karhukirjeitä hitaalla postilla ja kirjaamalla perintäkulu maksettavaksi, jos ei alkuperäistä maksu ole maksettu ennen kirjeen lähetyspäivää? Perintätoimistot ovat ongelmallinen ala, kuten Kuluttajaliittokin kertoo: "Erityisesti sopimukseen perustuvissa veloissa perimiskulut voivat nousta suuriksi ja pahimmillaan varsinkin pienien velkojen kohdalla velallisen maksettavaksi tulevat perimiskulut saattavat kasvaa suuremmiksi kuin itse velkasumma." Olen pahoillani kaikkien ylivelkaantuneiden puolesta ja siksi en haluaisi asioida ollenkaan perintätoimistojen kanssa, vaan suoraan itse yhtiöiden, joilta alkuperäinen lasku tulee.

      Joonas Tuokko‎ to Ropo Capital
      September 7, 2018 ·

      hienoa että menestytte. Älkää lähettäkö mulle teidän turhia paska laskuja, hakekaa oikeuden kautta muutosta jos noin paljon harmittaa. Koitin soittaa asiakaspalveluun, mutta se oli niin kusinen niin jätän viestin tänne

      https://www.facebook.com/pg/RopoCapital/reviews/?ref=page_internal

      Sami Pekanpalo doesn't recommend Ropo Capital.
      June 17 at 9:40 PM ·

      Riistoa ja kusetusta koko rahalla

      Sini-Stella Skott doesn't recommend Ropo Capital.
      June 6 ·

      Ensimmäinen perintäfirma, joka on todella todella 🍑 aiemmat firmat hoitaneet asiat hyvin, te ette. Kohta tulee varmaan lässyn lässyn viesti vastaukseksi, ja lukee T. Tony 😂😂😂

    • Anonyymi

      https://www.facebook.com/pg/RopoCapital/reviews/?ref=page_internal

      Jaana Vatanen doesn't recommend Ropo Capital.
      June 6 ·

      Todella kohtuuton perintäfirma! Ei voi muuta sanoa, en voi suositella 😕

      Kalle Jyly doesn't recommend Ropo Capital.
      May 9 ·

      43€:n maksusta yrittävät periä 190€:a, koska "perintäkulut". Ovat lähettäneet maksumuistutuksen väärään osoitteeseen ja koska sitä ei luonnollisesti maksettu, 4.5 kertaistavat laskun summan. En usko että tuo on millään muotoa laillista, saati sitten minkään mahdollisen periaatteen mukaista. Vaihdan jatkossa kaikki yrityskumppanit, jotka hoitaa laskutuksen heidän kanssaan.

      Juhani Haahti doesn't recommend Ropo Capital.
      May 7 ·

      Maksumuisutus 199 euroa. Huh mikä kusetus. Kannattaa varoa yrityksiä jotka käyttävät Ropo Capitalin palveluja.

      Minni Hämäläinen doesn't recommend Ropo Capital.
      February 28 ·

      Törkeää asiakaspalvelua asiasta, mikä oli jo hoidettu! 🤬

      Leena Korhonen doesn't recommend Ropo Capital.
      February 8 ·

      Lopettamalla ainakin perintä sellaisista laskuista, jotka maksettu todistetusti 1 kk ennen heidän perintäkarhuaan :(

      Ira Ikkala doesn't recommend Ropo Capital.
      February 1 ·

      Erittäin huonoa asiakaspalvelua👎 Ensin saa jonottaa todella kauan ja kun mm. mainitsen kohtuuttomasta jonotusajasta, on tämä ”asiakaspalvelijan” vastaus todella tympeä! Heitä ei kiinnosta selvittää jakeluongelmia Postin kanssa! Sanovat lähettäneen laskun, joka ei ole koskaan tullut!?

      Jarno Suonsivu doesn't recommend Ropo Capital.
      January 23 ·

      ropo ei ole sähkön myyjä taikka sähkönsiirto yritys vaan perintä yhtiö joka katkoo ihmisten sähköt kun heille sopii aivan huono palvelu ja itselle meinas käydä vahinko mukamas lähettänyt laskun jota ei ikinä ole tullut ja reklamaatio tehty aikaa sitten toiseen paikkaan muttei toisella edes tiedossa että he olisivat edes saaneet viestiä trus kapital erittäin heikko suoritus nimen vaihto ei auta jos ette osaa hoitaa työtänne siis laittakaa lappu luukulle

      Kati Kurki

      Sama laulu, kirjeet eivät tule kaikki perille vaikka muka lähetetty on saati kun tulee perille niin voi olla jo myöhäistä ja vastaus ”asiakaspalvelusta” jolla automaattivastaukset päivästä toiseen :

      ”on lähtenyt meiltä onnistuneesti jakeluun, eikä ole palautunut.

      Valitettavasti emme pysty seuraamaan yksittäisen kirjeen kulkua, mutta kirjaamme tiedon ylös,
      ja mikäli vastaavia ongelmia ilmenee muillakin asiakkailla alueellanne, informoimme myös jakelijaa. ”

      Mitään ei ole koskaan tapahtunut muuta kuin pelkkää rahastusta rahastuksen perään!

      Adele Sj doesn't recommend Ropo Capital.
      September 16, 2018 ·

      Erittäin huono asiakaspalvelu. Vastaa huonosti kyselyihin. Yrittää periä turhia maksuja👎👎👎

    • Anonyymi

      "Kuntaliiton muutaman vuoden takaisen selvityksen mukaan noin 90 prosenttia kunnista käyttää laskujen perinnässä perintätoimistoa. Myös terveyskeskusmaksuja peritään perintätoimiston kautta noin 37 prosentissa kunnista."

      "Maksuvaikeuksissa oleville asiakkaille olisi edullisempaa, että kunnat hoitaisivat itse terveyskeskusmaksujensa perinnän. Ensinnäkin maksuista voisi reklamoida suoraan kunnalle ja kunta voisi lähettää itse viiden euron maksumuistutuksia.

      Toisekseen terveyskeskusmaksut ovat suoraan ulosottokelpoisia eli niissä ei tarvita käräjätuomiota, eikä perintätoimistoa. Kunta voisi itse viedä maksunsa ulosottoon ilman välikäsiä.

      Tällöin velalliselle asiakkaalle ei tulisi ollenkaan perintätoimiston perintämaksuja, vaan vain muutaman euron ulosottomaksu."

      https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/velallisten-terveyskeskusmaksut-kaksinkertaistuvat-perintatoimistossa-vain-harva-velkaantunut-tietaa-etta-voi-riitauttaa-laskun-laskuissa-pitaisi-olla-muutoksenhakuohjaus/

    • Anonyymi

      Hei mikä juttu nää "ostamme laskusi" palvelut oikeen on? Nyt tyrkytetään jotain Clarkkia ja maksavat cash backiä jos maksaa laskut heidän kauttaan? Mikä järki? Onko joku kokeillu..tietysti kaikki laskut samassa paikassa eikä pääse muistutuksia tulemaan mutta onko taas liian hyvää ollakseen totta? Clarkin mainos: https://tc.tradetracker.net/?c=30590&m=1569113&a=84926&r=&u=

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Aluehallintovirasto

      https://www.avi.fi/web/avi/usein-kysytyt-kysymykset1

      Päivitetty
      16.9.2019



      Usein kysyttyjä kysymyksiä – tietoa velallisille

      Yritykseltäni peritään kohtuuttomia perintäkuluja. Mitä voin tehdä?

      Sinun kannattaa pyrkiä sovinnolliseen ratkaisuun ja pyytää perintäyhtiötä kohtuullistamaan perintäkulujen määrää. Voit riitauttaa perintäkulut, jos kuluista ei päästä sovintoon ja ne ovat mielestäsi kohtuuttomia. Voit tehdä riitautuksen kirjallisesti perintäyhtiölle esimerkiksi sähköpostilla yksilöimällä perintäkuluista määrältään sen osan, jonka katsot kohtuuttomaksi. Voit pyytää myös selvityksen perintäkulujen muodostumisesta, jotta voit arvioida kulujen kohtuullisuutta.

      Perintäyhtiö ei saa jatkaa perintäkulun riidanalaisen osan vapaaehtoista perintää, mutta riidattoman osan voi. Riidaton osa kulusaatavasta tulisi siten maksaa. Riidanalaisen kulusaatavan perinnästä tulee luopua tai asia tulee saattaa tuomioistuimen ratkaistavaksi. Tuomioistuin määrää viimekädessä kulujen kohtuullisuudesta ja maksuvelvollisuudestasi asiassa.

      Perintälain mukaan velallisen on korvattava perinnästä aiheutuvat kohtuulliset kulut, mutta perinnässä ei saa aiheuttaa kohtuuttomia tai tarpeettomia kuluja. Lain mukaan kulujen kohtuullisuutta arvioitaessa on otettava huomioon saatavan suuruus, suoritettu työmäärä, perintätehtävän tarkoituksenmukainen suoritustapa ja muut seikat. Arvioinnissa on keskeistä perintätehtävässä tehty työ ja tosiasiassa syntyneet kustannukset sekä se, että tehdyt toimenpiteet ovat tarkoituksenmukaisia. Yrityssaatavien perintäkuluille ei ole asetettu laissa enimmäismääriä samalla tavalla kuin kuluttajasaatavissa vaan kulujen kohtuullisuuden arviointi perustuu tapauskohtaiseen kokonaisharkintaan.

      Perintäkulujen kohtuullisuutta arvioidaan aina tapauskohtaisesti. Ohjeistusta arviointiin löytyy esimerkiksi aluehallintoviraston verkkosivuston valvontapäätösten lyhennelmistä ja perintäkuluartikkelista.

      https://www.avi.fi/web/avi/usein-kysytyt-kysymykset1#Kysymys 1

      https://www.avi.fi/web/avi/usein-kysytyt-kysymykset1

    • Anonyymi

      Saitko perintäkirjeen? Ennen kuin maksat, tarkista nämä 7 asiaa

      Ylen selvityksen mukaan perintätoimistot eivät aina toimi lain mukaan. Tarkista oikeutesi tämän artikkelin avulla.

      1. Varo tilausansaa – tarkista, onko velalla peruste
      2. Tarkasta, ovatko perintäkulut kohtuulliset
      3. Älä maksa liian tiuhaan lähetettyjä perintäkirjeitä
      4. Älä mene paniikkiin, älä pelkää uhkailua
      5. Jos et käsitä mitä sinulta peritään, vaadi selvitystä
      6. Jos perintäyhtiö ei perustellusti toimi kuten pitää, riitauta asia
      7. Jos rahatilanne ei parane, harkitse ulosottoa


      https://yle.fi/uutiset/3-10759727

    • Anonyymi

      Aluehallintovirasto
      Etelä-Suomi
      Peruspalvelut, oikeusturva ja luvat

      20.8.2019

      Yrityssaatavien perintäkulujen kohtuullisuudesta

      "Vaikka perintälain kuluttajasaatavia koskevia perintäkulujen enimmäismääriä ei sovelleta yrityssaatavien perintään, aluehallintovirasto on ratkaisuissaan katsonut, että niillä on merkitystä arvioitaessa perintäkulujen
      kohtuullista määrää. Mikäli yrityssaatavaa koskevasta maksuvaatimuksesta vaaditaan moninkertaisesti enemmän kuin vastaavasta maksuvaatimuksesta kuluttajasaatavassa, perintätoimiston on esitettävä perusteet
      tälle."

      "Velkojan perintäyhtiölle mahdollisesti maksamalle palkkio-osuudelle tai
      perintäliiketoiminnan harjoittamisesta aiheutuville yleisluontoisille kustannuksille ei voida antaa velallisen korvausvelvollisuuden piiriin kuuluvien
      perintäkulujen kohtuullisuutta arvioitaessa painoarvoa siltä osin, että tällaisilla kuluilla voitaisiin perustella tavanomaista suurempien perintäkulujen aiheellisuutta.

      Aluehallintoviraston toimivalta arvioida perintäyhtiön velalliselta vaatimien perintäkulujen kohtuullisuutta on vahvistettu Korkeimman hallintooikeuden 7.3.2017 antamassa päätöksessä Dnro 821/2/16."

      https://www.avi.fi/documents/10191/111919/Artikkeli yrityssaatavien perintäkulujen kohtuullisuudesta (pdf, 30 kt)/daf808be-2fd8-4efa-8ecf-531ba360ca33

    • Anonyymi

      02.09.2019

      Aluehallintovirasto tulee tarkastelemaan Ropo Capitalin perimien perintäkulujen kohtuullisuutta vielä loppuvuoden aikana.

      "Perintäyhtiö Ropo Capital sai maaliskuussa aluehallintovirastolta kolme varoitusta ja neljä muuta valvontapäätöstä liian isoista perintäkuluista ja muista laittomuuksistaan. Tällöin aluehallintovirasto arvioi Ropo Capitalin toiminnassa isoja ja toistuvia puutteita.

      Nyt vakavista varoituksista on aikaa noin puoli vuotta, mutta Ropo Capitalin toiminta on taas tulossa aluehallintaviraston arvioitavaksi.

      Aluehallintovirasto on kirjannut varoitusten antamisen jälkeen 38 uutta yhteydenottoa Ropo Capitaliin liittyen.

      Yhteydenotot koskevat pääasiassa yrityssaatavien perintäkuluja.

      ”Aluehallintovirasto tulee tarkastelemaan Ropo Capitalin perimien perintäkulujen kohtuullisuutta sille toimitetun materiaalin pohjalta valvonta-asian muodossa vielä loppuvuoden aikana. Selvitämme, onko uusille hallinnollisille seuraamuksille tarvetta”, aluehallintoviraston ylitarkastaja Anna-Emilia Sirén kertoo."

      https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/perintayhtio-ropo-capitalin-toiminta-jalleen-suurennuslasin-alle-yhtion-mielesta-korkeat-kulut-ovat-perustuneet-huolellisesti-tehtyyn-perintatyohon/

    • Anonyymi

      Sami Hurme

      Public Speaker, Author of Kunnon Liiketoimintaa - Hyvinvoinnista bisnestä and KUNnON 15 MINUUTTIA - Vartin vaille muutos

      4w · Edited

      "Eiliseen yrittäjän päivään ja yleisesti yrittämiseen liittyen, nämä kuvan yritykset voivat helposti tulla tutuiksi. Näiden suhteen täytyy sanoa, että kun on yli 20 vuotta yrittämistä takana, niin näiden kanssa on tullut asioitua molempiin suuntiin.

      Velallisen osalta on toiminta muuttunut olennaisesti vuosien aikana. Nykyään nämä yritykset ovat inhimillisiä, avuliaita ja joustavia - paitsi yksi - jonka logoa en viitsi kuvaan edes poimia.

      Ropo Capital on ainoa perintäyhtiö, joka runnoo velallisen ihan maan rakoon ja hyökkää kaikin mahdollisin keinoin, ilman mitään inhimillisyyttä, neuvottelukykyä tai maalaisjärkeä. Uskomatonta toimintaa. Veikkaan että kuvassa olevien yritysten aiempia työntekijöitä on siirtynyt nyt tuonne - ne jotka saavat tyydytystä kyykyttämisestä.

      En tajua, miten pari isoakin yritystä ovat valinneet tuon hoitamaan laskutustaan tai perintää, oman maineensa uhalla. Vaihdan nykyään palveluntarjoajan heti, jos laskussa näkyy, että laskutus on ulkoistettu Ropo Capitalille.

      Heidän slogan, ”Laskutuksen uusi aika on alkanut”, toimisi paremmin, jos siinä viitattaisiin uuden sijaan menneisiin aikoihin."

      https://www.linkedin.com/posts/samihurme_perintaeu-yrittaeuminen-intrum-activity-6575700408713437184-Dtxm

    • Anonyymi

      TIEDOTTEET 2019

      Annomen Oy:tä ei hyväksytty perintätoiminnan harjoittajien rekisteriin

      Annomen Oy:n rekisteröitymisilmoitus perintätoimen harjoittajien rekisteriin on hylätty. Etelä-Suomen aluehallintoviraston mukaan Annomen Oy ei täytä perintärekisterilain mukaista vakavaraisuusvaatimusta.

      Aluehallintovirasto peruutti Alektum Oy:n luvan perintätoiminnan harjoittamiseen vuoden 2018 lopussa. Sen jälkeen Alektum Oy myi perintäliiketoimintansa Annomen Oy:lle. Annomen Oy on jättänyt aluehallintovirastolle rekisteröinti-ilmoituksen, jotta se merkittäisiin uuteen perintätoiminnan harjoittajien rekisteriin.

      https://www.avi.fi/web/avi/-/annomen-oy-ta-ei-hyvaksytty-perintatoiminnan-harjoittajien-rekisteriin

    • Anonyymi

      "Lakialoitteessa todetaan samat asiat ja perustelut kuin Suomen Yrittäjien tekemässä aloitteessa.

      Lakialoitteessa esitetään, että perintälaista poistetaan viittaus kuluttajasaataviin ja puhutaan vain perintäkulujen enimmäismäärästä yleisesti, yhtä lailla yrityksiä koskien.

      Lakiin esitetään lisättäväksi uusi kohta koskien trattaan liittyviä perintäkuluja. Sen mukaan trattaan liittyvistä muista toimenpiteistä kuin maksumuistutuksista ja maksuvaatimuksista saisi velalliselta vaatia perintäkuluja enintään 80 euroa."

      https://www.yrittajat.fi/uutiset/595944-yritysten-perintakuluille-saatava-katto

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Ropo Capital

      26 Google reviews

      Kalle Jyly
      1 review · 1 photo
      6 months ago-
      43€:n maksusta yrittävät periä 190€:a, koska "perintäkulut". Ovat lähettäneet maksumuistutuksen väärään osoitteeseen ja koska sitä ei luonnollisesti maksettu, 4.5 kertaistavat laskun summan. En usko että tuo on millään muotoa laillista, saati sitten minkään mahdollisen periaatteen mukaista. Vaihdan jatkossa kaikki yrityskumppanit, jotka hoitaa laskutuksen heidän kanssaan.

      Helena Hirvonen
      1 review
      8 months ago-
      Erittäin epärehellistä toimintaa, kirjoittavat perättömiä "perintäkuluja" 139 euroa eli 45% laskun pääomasta kahden viikon maksun viivästymisestä. Kun maksu viivästyi vielä muutaman päivän lisäsivät vielä 99 euroa "perintäkuluja". Kun yritin reklamoida kohtuuttomat lisät, vastasivat, että kyseiset kulut ovat kohtuullisia (!!!). Kaiken huippu oli, kun ilmoittivat, ettei viimeistä laskua (99 euroa) tarvitse suorittaa. Kuitenkin, ehdin jo sen maksaa. Kun vaadin rahat takaisin, vastasivat, että heidän osalta tapauksen käsittely on päättynyt. Siis kokeilevat, että meneekö läpi ja yrittävät vain kiskoa rahaa !!! Tämä ei jää tähän. Irtisanoin sopimukset kaikkien muiden kumppaneiden kanssa, kenellä on yhteistyötä Ropon kanssa ja pyydän apua liiton asianajajalta.

      troposphere
      1 review
      4 months ago-
      Suomen perintälakien vastaisesti toimiva yritys. Piti oikaista lasku.

      Maria Lehtinen
      1 review
      8 months ago-
      Olen omaisteni edunvalvoja ja olen maksanut hänen
      Attendon hoitopaikan kuukausilaskut aina ajallaan. Yht'äkkiä tämän vuoden tammi- ja helmikuulta en ole saanut kyseisiä hoitopaikan kuukausilaskuja lainkaan. Sen sijaan sain Ropo Capitalilta Kuopiosta perintäkirjeen tammikuun laskusta perintäkuluineen 6.3.2019. Soitin kyseiseen yritykseen ja kerroin, etten ole saanut lainkaan kyseisiä laskuja tammi - helmikuun hoitomaksuista . Mies ilmoitti, että laskut ovat heillä. Aivan törkeätä ja epärehellistä touhua, pantata asiakkaan laskuja ja laskuttaa sitten perintäkuluineen laskut eräpäivän jälkeen.
      Irtisanon omaisteni hoitosopimuksen Attendon kanssa, jos laskutus on siirretty näin epärehellisiin käsiin. Laitan juristi mieheni hoitamaan asiaa.

      Mirva Huuskonen
      2 reviews
      a year ago-
      Ei olla ihan reilulla asialla. Sähkölasku Asunto-osakeyhtiössä päivän myöhässä. Maksumuistus kirjattu heti seuraavana päivänä jolloin lasku jo maksettu ja sitä seuraavana maksuhuomautus jossa toimeksiantajan kuluja 12,14€. Molemmat tulivat saman päivän postissa 8 päivän päästä. Ei mitään oikeutta tällaiseen. Soitin ja reklamoin asiasta niin peruivat laskun kyllä. Samaa kirottiin työpaikassani, kun sinnekin oli sama fuulaus lähetetty. Rumasana!!!! Ropo Capital Italiassa tarkoittaa rottapääomaa. Eipä osuvampaa.

      Emmi Blad
      Local Guide · 29 reviews · 178 photos
      10 months ago-
      Sain maksumuistutuksen, lähetetty 18. päivä. Eräpäivä oli 25. päivä ja kirje saapui 27. päivä. Varsin erikoista, varsinkin kun mielestäni kuitenkin laskuissakin kuuluu olla se tietty maksuaika annettuna asiakkaalle.

      Val Nyholm
      10 reviews
      a year ago-
      Varokaa tätä yritystä, ei tilitä saatavianne vaan pimittää itsellään!!!

      Eila Tapanainen
      1 review
      a year ago-
      Mikä on firman filosofia? Olen joutunut maksamaa melkein yhtä paljon karhuamismaksuja kuin sähkölaskuni olivat.
      Lähetettyjen huomautuksien päiväyksestä niiden saamiseeni meni kaksi-kaksi ja puoliviikkoa. Joten ennenkuin ehdin maksaa, oli seuraava vaatimus jo matkalla. Sen ja kolmannen tulo kestivät ainakin kaksi viikkoa. Ja miksi huomautuksien eivät menneet samaan osoitteeseen kuin laskut?

      Hönttäjatoippari
      6 reviews
      6 months ago-
      Verenimijöitä

      Aki Järvinen
      2 reviews
      a year ago-
      Agressiivisin ja poskettomin perintäyhtiö ikinä. Vaihdan sähköyhtiöni pelkästään tämän takia. 2 pv myöhästymisestä 17€ maksut korot, ja maksuaika kirjeen saapumisesta pari päivää.

      Matti Pietilä
      2 reviews
      a year ago-
      Todella töykeää asiakaspalvelua yritysasiakasta kohtaan.

    • Anonyymi

      Diaarinumero: ESAVI/16764/2018 Uusi (lisätty 24.1.2020)
      Päätös: kiinnitetty huomiota
      Asiasanat: perintäkulut, pieni pääoma, yrityssaatava
      Päätöspäivä: 23.10.2019

      Perintäyhtiölle oli annettu perittäväksi kaksi eri saatavaa. Perintäyhtiö oli ensimmäisestä saatavasta lähettämässään maksuvaatimuksessa perinyt perintäkuluja 69 euroa saatavan pääoman ollessa 36,44 euroa. Perintäyhtiö oli toisesta saatavasta lähettämässään maksuvaatimuksessa perinyt perintäkuluja 54 euroa saatavan pääoman ollessa 27,13 euroa. Perintäyhtiön selvityksen mukaan 69 euron perintäkulut muodostuivat tavanomaisista yritysperinnän toimeksiannon kulueristä. Samoin 54 euron kulu muodostui tavanomaisista yritysperinnän kulueristä lukuun ottamatta perintäkeinon valintamenettelyä, jota ei pienen pääoman vuoksi suoritettu. Aluehallintovirasto katsoi, että pääsääntöisesti vain tavanomaisesta poikkeavat tarpeelliset toimenpiteet ja kuluerät voivat yksittäistapauksessa perustella saatavan pääoman ylittäviä perintäkuluja, huomioiden kuitenkin perintälain 10 e §:n vakiokorvausta koskeva sääntely. Kuitenkin hyvin pienten, esimerkiksi muutamien eurojen suuruisten, saatavien kohdalla myös tavanomaisista toimenpiteistä ja kulueristä aiheutuvat perintäkulut voivat joissakin tilanteissa ylittää saatavan pääoman määrän ja olla silti kohtuullisia. Lisäksi perintäkulut voivat ylittää saatavan pääoman määrän aiheellisesti myös silloin, kun saatavan perimiseksi on sen maksamattomuuden vuoksi jouduttu tekemään useampia perintätoimenpiteitä eli esimerkiksi lähettämällä useita perintäkirjeitä. Aluehallintovirasto katsoi, että perintäyhtiö oli menetellyt toimeksiantoa hoitaessaan lain ja hyvän perintätavan vastaisesti, koska perintäyhtiön vaatimia 69 euron ja 54 euron suuruisia perintäkuluja oli pidettävä kokonaisuutena arvioiden kohtuuttoman suurina erityisesti huomioiden perittävänä olevien saatavien pienet pääomat.

      https://www.avi.fi/web/avi/paatoslyhennelmia2

    • Anonyymi

      Diaarinumero: ESAVI/4990/2019 Uusi (lisätty 24.1.2020)
      Päätös: kiinnitetty huomiota
      Asiasanat: perintäkulujen aiheellisuus, yrityssaatava, tratta
      Päätöspäivä: 7.11.2019

      Ilmoittaja oli maksanut saatavan toimeksiantajalle 3.1.2019. Perintäyhtiö oli vastaanottanut toimeksiannon 4.1.2019 ja sen jälkeen lähettänyt ilmoittajalle maksuvaatimuksen 4.1.2019, tratan 21.1.2019, maksuvaatimuksen 7.2.2019 ja maksuvaatimuksen 11.2.2019. Aluehallintovirasto katsoi, että perintäyhtiöllä oli oikeus ryhtyä perintätoimenpiteisiin ja lähettää ilmoittajalle ensimmäinen maksuvaatimus. Perintäyhtiön olisi kuitenkin ennen tratan lähettämistä pitänyt tarkistaa toimeksiantajalta, onko velallinen maksanut saatavan suoraan toimeksiantajalle ja tällöin havaita, että saatava on jo maksettu. Aluehallintovirasto katsoi, että perintäyhtiö oli menetellyt toimeksiantoa hoitaessaan lain ja hyvän perintätavan vastaisesti, kun ilmoittajan suoraan toimeksiantajalle tekemää maksua ei ollut ennen trattaperintään ryhtymistä selvitetty riittävän huolellisesti.

      https://www.avi.fi/web/avi/paatoslyhennelmia2

    • Anonyymi

      Diaarinumero: ESAVI/21710/2018 Uusi (lisätty 24.1.2020)
      Päätös: kiinnitetty huomiota
      Asiasanat: osoitetiedot, yrityssaatava, tratta
      Päätöspäivä: 30.9.2019

      Perintäyhtiö oli aloittanut perintätoimenpiteet lähettämällä ilmoittajalle tratan toimeksiantajalta saamaansa osoitteeseen kaupparekisteritietoja tarkistamatta. Perintäyhtiö oli tämän jälkeen lähettänyt ilmoittajalle kaksi trattaa sen kaupparekisteriin merkittyyn osoitteeseen. Käsiteltävänä olevassa asiassa tratat olisi pitänyt lähettää toimeksiantajalta saatuun velallisen erikseen ilmoittamaan laskutusosoitteeseen eikä kaupparekisteriin merkittyyn osoitteeseen. Aluehallintovirasto katsoi, että perintäyhtiön olisi ennen trattamenettelyyn ryhtymistä tullut tarkistaa velallisen kaupparekisterin merkitty virallinen osoitetieto ja että perintäyhtiön olisi lisäksi tullut varmistaa toimeksiantajalta, oliko tämän ilmoittama velallisen osoite oikea, kun kaupparekisteriin merkitty velallisen osoite oli ollut ristiriidassa toimeksiantajan ilmoittaman osoitteen kanssa. Osoitetietojen ollessa ristiriidassa tietojen oikeellisuus olisi voitu varmistaa myös ilmoittajalta itseltään. Aluehallintovirasto katsoi perintäyhtiön menetelleen lain ja hyvän perintätavan vastaisesti, kun ilmoittajan osoitetietoja ei ollut ennen trattaperintään ryhtymistä selvitetty riittävän huolellisesti.

      https://www.avi.fi/web/avi/paatoslyhennelmia2

    • Anonyymi

      Tekijänoikeuden loukkausta koskevien hyvitysmaksujen perintä
      ===========================================

      Diaarinumero: ESAVI/21159/2018 Uusi (lisätty 24.1.2020)
      Päätös: kiinnitetty huomiota
      Asiasanat: tekijänoikeuden loukkaus, hyvitysmaksujen perintä
      Päätöspäivä: 17.12.2019

      Perintäyhtiö oli lähettänyt ilmoittajalle maksumuistutuksen, jolla oli peritty tekijänoikeuden loukkauksesta johtuvaa hyvitysmaksua. Tämän jälkeen perintäyhtiö oli vastannut ilmoittajan hyvitysmaksun perintää koskevaan reklamaatioon vakiovastauksella. Aluehallintovirasto katsoi Opetus- ja kulttuuriministeriön asettaman tekijänoikeustyöryhmän julkaisemien suositusten olevan velallisten oikeusturvan takia soveltuvin osin osa hyvää perintätapaa seuraavasti. Jos teleliittymän haltija ei ole reagoinut, velkojan, velkojan asiamiehen tai jonkun muun tahon hänelle jo aikaisemmin lähettämiin epäiltyä tekijänoikeuden loukkausta koskeviin valvontakirjeisiin, perintätoimiston on otettava huomioon se mahdollisuus, että sen lähettämä perintäkirje on ensimmäinen teleliittymän haltijan saavuttava yhteydenotto. Perintätoimiston on tällöin sen ensimmäisessä teleliittymän haltijaan kohdistamassa epäiltyä tekijänoikeusloukkauksen valvontaa koskevassa yhteydenotossaan noudatettava kaikkia tekijänoikeustyöryhmän suosituksia. Samaa menettelyä on noudatettava myös silloin, jos teleliittymän haltija ei ole reagoinut perintäyhtiön lähettämään ensimmäiseen tai sitä seuraaviin perintäkirjeisiin.
      Mikäli teleliittymän haltija on todistettavasti reagoinut velkojan tai perintäyhtiön hänelle jo aikaisemmin lähettämään epäiltyä tekijänoikeusloukkausta koskevaan valvontakirjeeseen, perintäyhtiön on sen jälkeen teleliittymän haltijalle lähettämissään tekijänoikeusloukkauksen valvontaa koskevissa yhteydenotoissaan noudatettava tekijänoikeustyöryhmän suosituksia vain siltä osin kuin ne koskevat kaikkia yhteydenottoja. Lisäksi kaikissa perintäkirjeissä on mainittava myös perintälain edellyttämät tiedot. Edellä mainittua on noudatettava kaikissa loukkauksesta epäiltyyn kohdistuvissa yhteydenotoissa.
      Aluehallintovirasto katsoi, että perintäyhtiö oli menetellyt toimeksiantoa hoitaessaan lain ja hyvän perintätavan vastaisesti, kun sen maksumuistutuksessa ei ollut noudatettu kaikilta osin tekijänoikeustyöryhmän suosituksia. Lisäksi perintäyhtiön huomiota kiinnitettiin siihen, että tekijänoikeustyöryhmän suosituksia tulee noudattaa soveltuvin osin kaikissa loukkauksesta epäiltyyn kohdistuvissa yhteydenotoissa, mukaan lukien reklamaatioihin annetuissa vastauksissa.

      https://www.avi.fi/web/avi/paatoslyhennelmia2

    • Anonyymi

      Valvonta ja ilmoitukset

      lmoitukset

      AVIlle voi tehdä ilmoituksen, jos epäilee, että perintätoiminnan harjoittaja menettelee rekisteröinnin varaisessa perinnässä lain tai hyvän perintätavan vastaisesti tai harjoittaa perintätoimintaa ilman rekisteröintiä. Ilmoitus voi koskea esimerkiksi perintäkulujen kohtuuttomuutta, riitautetun saatavan perintää, tiedusteluihin vastaamista tai muuta vastaavaa perintätoiminnan harjoittajan menettelyä, jonka epäilee olevan lain tai hyvän perintätavan vastainen.

      Ilmoituksen voi tehdä sähköpostilla vapaamuotoisesti tai AVIn valvontailmoituslomaketta käyttäen (linkki valvontailmoituslomakkeeseen https://www.avi.fi/web/avi/elinkeinot2)

      AVI selvittää ensisijaisesti perintätoimistojen menettelyjä, joihin liittyy vakava tai merkittävä epäily lain tai hyvän perintätavan vastaisesta toiminnasta. AVI tutkii perintätoiminnan harjoittajista tehtyjä ilmoituksia pääasiassa laajempina, useita ilmoituksia ja menettelyitä koskevina valvonta-asioina.

      Valvonta-asioiden tavoitteellinen käsittelyaika on 9 kuukautta.

      AVI pyrkii valvontapäätöksissään ensisijaisesti ohjeistamaan perintätoimistoja lain tai hyvän perintätavan edellyttämistä menettelytavoista. Mikäli perintätoimiston menettelyssä ilmenee toistuvia tai vakavia puutteita, AVI voi antaa perintätoimistolle hallinnollisia seuraamuksia. Niitä voivat olla varoitus tai enintään kuuden kuukauden mittainen toimintakielto, joka kohdistuu perintätoimintaan kokonaan tai osittain. Viimesijaisena seuraamuksena on rekisteristä poisto, jolloin perintätoiminnan harjoittaminen on lopetettava kokonaan. Hallinnolliset seuraamukset merkitään AVIn ylläpitämään julkiseen perintätoiminnan harjoittajien rekisteriin.

      https://www.avi.fi/web/avi/valvonta-ja-ilmoitukset1

    • Anonyymi

      En ota kantaa siihen miten Ropo Capital nykyään toimii, mutta alkuperäiset yrittäjät jotka nyt leveilevät sosiaalisessa mediassa ferrareilla ja lamborgineillä tekivät alkupääoman kusettamalla muita yrityksiä hakemistohuijauksilla. Myytiin näitä keksittyjä hakemistonäkyvyyksiä ja laskuja tuli niin paljon, että piti perustaa perintätoimisto niitä perimään. Hyvä on nyt nauraa röhönaurua miljoonat taskussa ja mitä tekee viranomaiset? ei mitään kun herrat on huolehtineet verot maksuun. Tässä maassa saa kusettaa niin paljon kun haluaa, kunhan ei verottajaa/valtiota kuseta!! Olisi töitä oikeille kirvesmiehille näiden jamppojen kanssa

    • Anonyymi

      3. Perintätoiminnan harjoittajien rekisteri ja sähköinen asiointipalvelu

      Aluehallintovirasto ottaa käyttöön julkisen perintätoiminnan harjoittajien sähköisen rekisterin,
      joka löytyy aluehallintoviraston verkkosivustolta osoitteesta https://peksi.avi.fi. Rekisterin
      käyttöönoton ajankohta ei ole vielä tiedossa. Tiedotamme rekisterin käyttöönotosta erikseen
      kaikkia rekisteriin merkittyjä perintätoiminnan harjoittajia.

      Rekisteristä ilmenee rekisteriin merkityn perintätoimiston perustiedot, vastaavan henkilön
      nimi ja perintätoimistolle annetut hallinnolliset seuraamukset. Perintätoimisto voi muun ohella
      tarkistaa rekisteristä rekisteritietojensa ajantasaisuuden. Perintätoimiston on viipymättä ilmoitettava aluehallintovirastolle rekisteriin merkittyjen tietojen muutoksista. Perintätoiminnasta vastaavan henkilön vaihtumisesta on ilmoitettava viimeistään kuukauden kuluttua siitä,
      kun edellisen tehtävä on päättynyt. Myös toiminnan lopettamisesta pitää ilmoittaa aluehallintovirastolle.
      Aluehallintovirasto on ottanut käyttöön myös sähköisen asiointipalvelun, jonka kautta perintätoimisto voi jatkossa hoitaa rekisteröinti-ilmoitukset ja muutosilmoitukset aluehallintovirastolle. Sähköinen asiointipalvelu löytyy osoitteesta https://sahkoinenasiointi.ahtp.fi/fi/palvelut.

      4. Perintätoiminnan harjoittajien rekisteriin merkittävät varoitukset, kiellot ja kehotukset

      Perintätoiminnan harjoittajien rekisteriin merkitään perintärekisterilain 5 §:n 2 momentin 5
      kohdan mukaisesti perintätoiminnan harjoittajalle perintärekisterilain 16 §:n 2 momentin nojalla määrätyt varoitukset sekä sellaiset kehotukset ja kiellot, joiden tehosteeksi on asetettu
      uhkasakko. Asiaa koskevien kysymysten johdosta aluehallintovirasto toteaa, että edellä mainitut tiedot merkitään perintätoiminnan harjoittajien rekisteriin, kun asiaa koskeva päätös on
      annettu tiedoksi asianosaiselle. Rekisteriin merkitään myös päätöksen lainvoimaisuutta koskeva tieto.

      https://www.avi.fi/documents/10191/111919/Tiedote perintätoimistoille 12.2.2020/2f5df43e-959d-4f4a-bd54-47394ff46f61

    • Anonyymi

      Laitan juuri johtoryhmän naamoja muistiin etten tule tuikanneeksi ketään viatonta.

    • Anonyymi

      Sunnuntaina 23.5.2021.Kolmen sivun juttu Hesarissa.
      Perintä toimisto , jopa osa rikoksista tuomittuja yrittäjien omistamia ,herätti tutkimus matkalle , perintä toimistojen ihmeelliseen maailmaan.
      Niinpä tulin tulleenksi tännekin ,huh huh .antoi kyllä tämä palsta tietoa ,jota ei uskoisi Suomesta tapahtuvan .
      No tuo Hesarin jutun pohjalta joitain tälläistä aavistelin .
      Myös alkuperäisen aiheen löysin Suomi 24 palstoilla,palstan nimi Väre -Nihilistinen huijaus. Suomi24 Kokemuksia Väre sähkö yhtiön tarjouksista ,jossa he mainostavat edelleen HUIPPUEDULLISTA, sähkö tarjousta . Joka on nyt kyllä siellä todettu valheeksi tai ainakin harhaan johtavaksi .
      No asiaan ihmettelemme miten Kuopion , Jyväskylän ja Lappeenrannan kaupunki on sähkö yhtiön omistajina perustaneet nyt tälläisen sähkömyynti yhtiön kuin Väre?
      Kun on todettu vielä ,että Väreen perintä toiminta on annettu tämän Ropo Capital yhtiön hoitoon .
      Nyt kun on kunnallisvaalit menossa olisi hyvä vaali teltoissa ehdokkailta ,miin Kuopiossa , Jyväskylän kuin Lappeenrantalaisten veronmaksajien kysyä miksi on perustettu tälläinen yhtiö ,kun on edelleen sähkön siirron ja muun toiminnan yhtiöt .
      Sekä vielä miksi Väreen perintä toimintoja hoitaa jopa huijari firmaksi sanottu Ropo Capital!
      Kysyy yksi veronmaksaja näistä kaupungeissa.

    • Anonyymi

      Onko aluehallintovirastolla keinoja puuttua perintätoimistojen perintään?

      https://avi.fi/blogi/-/blogs/onko-aluehallintovirastolla-keinoja-puuttua-perintatoimistojen-perintaan-

      Perinnän päätöslyhennelmät

      Olemme koonneet tälle sivulle aihepiireittäin lyhennelmiä valvontapäätöksistä, jotka koskevat perintätoimintaa.

      Päätöksissä sovelletuista lainkohdat ovat osion alussa.

      Voit tilata päätöksiä diaarinumerolla Etelä-Suomen aluehallintoviraston kirjaamosta.

      https://avi.fi/paatoslyhennelmat/perinta

    • Anonyymi

      Etelä-Suomen aluehallintoviraston ylläpitämä rekisteri perintätoiminnan harjoittajista

      https://peksi.avi.fi/yritykset?nameorid=Ropo Capital Oy&Type=registered

      Perintätoiminnan valvonta

      Valvomme aluehallintovirastossa, että perintätoiminnan harjoittajien rekisteriin merkityt perintätoimistot noudattavat toiminnassaan lakia ja hyvää perintätapaa. Etelä-Suomen aluehallintovirasto valvoo rekisteröityjen perintätoimistojen toimintaa koko Suomen alueella.

      https://avi.fi/asioi/henkiloasiakas/valvonta-ja-kantelut/raha-ja-omaisuus/perintatoimistot

    • Anonyymi

      Se on Ropo-Criminal.

    Ketjusta on poistettu 17 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1779
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1694
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      104
      1525
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1521
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1508
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1395
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      16
      1371
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1202
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1135
    Aihe