Joustoja Kokoomus, joustoja!

Kokoomus on katsonut aiheelliseksi toistaa tavan takaa suorastaan jankuttamalla joustoja niin työelämässä kuin monella muullakin elämisen ja päätöksenteon alueella. Juuri nyt Kokoomuksella olisi ainutlaatuinen sauma näyttää oivallisen erinomaista esimerkkiä joustavuuden teorian toteuttamisesta käytännössä. Otetaanpa muutama seikka osviitaksi:
- Verotuksen saralla Kokoomus voisi joustaa ja luopua arvonlisäveron korotuksesta.
- Euroalueen kuratalousmaitten avustamisen suhteen Kokoomus voisi joustaa ja todeta, että Kreikan, Irlannin ja Portugalin sekä muitten mahdollisten kura- ja kuplatalouksen pitää itse hoitaa asiansa kuntoon ilman suomalaisten veronmaksajien antamaa köyhäinapua.
- Kokoomus voisi joustaa Nato-jäsenyyden ajamisesta ja todeta, että annetaan sen asian olla, sillä mitäpä tuosta risaamaan ja sillä juonittelemaan, kun kerran enemmistö on eri mieltä ja enemmistöhän on oikeassa.
- Kokoomus voisi joustaa pakkoruotsin ylläpitämisen tukemisesta ja todeta suomenruotsinkielisille likeisystävilleen (Stefan W., ym.), että ruotsinkielisyyden eskaloimisen aika Suomessa on ohi ja nyt on perusteltua syytä ryhtyä noudattamaan vapaan kielivalinnan periaatetta.
- Perustuslakihan ei tunne sääntöä, jonka mukaan eduskuntavaaleissa suurimman puolueen asemaan vaikka kutistumalla päässeen puolueen puheenjohtaja saisi ilman muuta pääministerin palkan ja virka-auton ja siinäkin asiassa Kokoomus voisi osoittaa mallikelpoista joustavuutta.

Olisihan noita joustamisen mahdollisuuksia monissa teemoissa lisääkin, mutta jos nyt ensi alkuun aloitettaisiin esim. tästä mainitsemastani listasta, niin ehkäpä uusi hallituskin saataisiin tähän tasavaltaan aikaiseksi.

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • homo homo homo

      Zyskovitsin kimppuun hyökätty, vittu kun hyökkäjä ei saanut vedellä kunnolla zysseä turpaan.

    • Kristillissosialisti

      Kyllä. Kokoomus joutuu joustamaan nyt sekä persujen että demareitten suuntaan. Muuten homma ei tule pelittämään.

    • Saatamme todellakin nyt päästä havainnoimaan merkittäviä suhtautumisten linjeerauksia. Mahtaako Kokoomus tajuta, että ei parinkymmenen prosentin eli yhden viidenneksen määrällä synny kaikkien muitten kyykyttämismahtia. Ja vaikka mukaan lisättäisiin vielä RKP:n kannatus eli yhdessä Kokoomuksen kanssa suunnilleen neljännes kokonaisuudesta, niin ei sekään ole niin iso voima, että 75 prosentin olisi alettava hyppäämään Kataisen-Wallinin tahtipillin soitannon tahtiin.

      Joustava yhteistyökyky on olennainen asia, kun nyt ollaan luomassa maahamme enemmistöhallitusta. Ellei Kokoomus halua eikä ehkä ymmärrä, kenties ei osaakaan toimia rakentavasti ja yhteistyöhakuisesti, niin eiköhän tun 75 prosentin nemmistön keskuudesta löytyne useitakin vaihtoehtoisia mahdollisuuksia hyvän hallituksen aikaansaamiseksi tasavaltaamme. Onhan Kokoomuksella sentään jo ennestään runsaasti kokemusta oppositiostatuksesta, joten sehän on vain yksi ja aivan tavanomainen asema politiikassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8116
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2492
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2223
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      18
      1876
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1634
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1469
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1435
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1379
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1143
    Aihe