kateellinen siskolle

********************

Siskolleni maksetaan opiskelu kansanopistossa. Minulle ei. Siskolleni maksetaan matkoja. Minulle ei. Äitini kehuu siskoani ja sanoo hyviä asioita hänestä. Minua hän ei ole kehunut koskaan. En tehnyt sellaisia asioita jotka jotka tekisivät minusta epä pidetyn.

4

449

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • catarina s

      Ilmeisesti sisaresi on lahjakas koulussa ja siksi he auttavat, katso itseäsi ja tunnustele jos olet hyvä koulussa niin hyvä että kannattaa uhrata rahaa sinun opiskeluusi. Minula on myös lapsia ja voin vaan sanoa että jos ei kateutta olisi niin elämä olisi onnellista. Se jolla on opiskelun lahjat tietysti opiskelee ja se joka ei ole samoilla lahjoilla varustettu hyväksyköön että se on niin sillä siinä ei ole mitään asiaa oolla mustasukkainen.

      • lkgjkdfjkfdjkfj

        No mutta eivät kai vanhemmat saa suosia toista lastaan pelkän koulumenestyksen vuoksi? Eikä voida olettaa, että näin edes oikeasti olisi. Saattaahan aloittajakin olla lahjakas, ehkä jopa lahjakkaampi. Kenties vanhemmat vain jostain syystä pitävät enemmän sisaruksesta ja siksi suosivat. Ei kukaan tiedä, mitä omien vanhempien päässä milloinkin liikkuu. Oma äitini esimerksi on aina jostain syystä (en tiedä miksi) haukkunut minua kaikille ihmisille, jatkuvasti vertaillut minua johonkin työkaverin muksuun tai sukulaistyttöön. Ei ole kovinkaan mieltä ylentävää kuulla, että pikkuserkku on niin nätti ja minä taas en. Joillakin vanhemmilla nyt vain on automaattisesti jotain omaa lastaan vastaan, syynä saattaa olla kateus tai ihan vaikka vain narsistinen persoonallisuushäiriö. Vanhempien omat taustat voivat myös vaikuttaa heidän käyttäytymiseensä lastaan kohtaan, esimerkiksi joku lapsen piirre herättää ikäviä muistoja menneisyydestä. Vanhempien ei kuuluisi kyllä koskaan suosia vain tiettyä lasta, jos on ollut pakko hankkia monta lasta, niin kaipa sitten jokaiselle voi antaa huomiota ja myös tukea, niin henkisesti kuin taloudellisestikin.

        Tottakai tälläinen tilanne herättää aloittajassa kateutta, kyllä se on minusta ihan ymmärrettävää. Varmasti moni muukin samassa tilanteessa kokisi kateutta. Mutta kenties aloittaja voisi ajatella niin, että kun sinua ei tueta rahallisesti, niin opitpahan jotain todella tärkeää: opit hallitsemaan omaa talouttasi ja arvostat enemmän esimerkiksi kesätöistä saatua palkkaa. Siskosi taas oppii saamaan kaiken, ja voi että hän putoaa kun joku kerta porukat eivät sponsoroikaan. Tällöin sinä jo kenties olet jonkin alan ammattilainen ja voit hyvillä mielin tienata pientä omaisuutta. Siskosi voi vain katsoa kateellisena vierestä.

        Eli älä huolehdi, luultavasti vanhempiesi pelkästään siskollesi antama taloudellinen tuki tulee lopulta puremaan häntä perseeseen ja kovaa.


    • säälittäväkateus

      Samasta asiasta kateellinen kaksois-siskolleni! siskoa kannustetaan aina, koulussa, kotona, ihmissuhteissa ja hän on äidin silmäterä, aina puhuu puhelimessa mitä sisko on saavuttanut taas, ja nyttenkin tulossa valmistujaiset ja odotan vaan millaiset valmistujaiset tulossa kun molemmat valmistuu hän LUKIOSTA, ja se on siis niin ihmeellistä, ja mun opinnoil ei oo mitää väliä koska mähän valmistun vaan amiksesta..
      muutenkin siskohan on järkevä, ja mä.. no mulla on semmonen ihana laaja-alainen oppimisvaikeus ja siks mua ei oo jaksettu tukea, koska sehän on aivan turhaa..
      harrastuksiakin vertaillaan, koska sisko on jalkapalloilija, ja hyvä semmoinen ja mä VAAN tanssija..

      Siskolla ja mulla ei muutenkaa oo kovin hyvät välit vieläkään, joskus ollaan baarissa menty yhdessä mutta sittenkun peruskoulusta tuttuja, siskon kavereita tulee sinne niin sitten hävettää siskoa niin että voi että kun ne sen kaverit muistaa mut tietenkin sinä tarkkispellenä..
      oon kai katkeroitunut vähän, mutta voiko olla että joku kaunispäivä on syntynyt kaksois-lapset, toinen on älykäs, suosittu pläplä..
      ja toinen taas, mitätön..

      ja ikää on siis jo 19v, ja kirjoitan kun angstiteini mutta ei tässä pitänytkään mitää hyvää listata.. vaan kateudesta siskoa kohtaan.

    • Minä olen minä

      Minua verrattiin aina siskooni joka todellakin tuntui vetävän pisteet itselleen aina kaikesta. Minäkin vertasin itseäni häneen. Nyt kun olen 45 v, niin olen todella oppinut sen, että en vertaa itseän häneen. Olen onnellinen siitä, että en ole samallainen. Minä olen minä eikä minun tarvitse olla samanlainen, enkä minä voi olla samanlainen, enkä minä halua olla samanlainen!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      336
      3794
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1689
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1510
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      57
      1458
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1308
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1292
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      57
      1264
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      194
      1221
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1157
    Aihe