Valkolaisen näköiset romanit

Tapsa Halsualta

Suomen romanien keskuudessa näkee usein ihmisiä, jotka pukeutuvat romanien tavoin, mutta ovat ulkonäöltään aivan valkolaisten näköisiä. Ovatko tällaiset henkilöt osittain romaneja, vaiko jopa perimältään täysin valkolaisia?

Pukeutuvatko esimerkiksi romanin kanssa naimisissa olevat valkolaiset usein romanityylin mukaisesti?

50

8875

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rauno Ranualta

      Kun pieniin harmeihin oppii suhtautumaan rauhallisesti, säästää voimiaan, saa itselleen mielihyvää ja voi paremmin.
      Samalla tulee luoneeksi ympärilleen turvallisempaa ja rauhallisempaa ilmapiiriä, sillä hyvä esimerkki tarttuu!!!

    • vjopejm

      Ja ei pidä paikkaans. varmasti on kaajeeta perimässä jos vaaleat hiukset,sinisilmät vaaleempi iho. Kaikkea voi sattua ja on sattunutkin. Joku on ollut "sivusta suvusta" kaaleita kaajeitten kaa. Se pitäis olla halsulallakin tiedetty juttu. Päivän jatkot vaa teille.

    • romilo

      romani kansassa on monta heimoa ja joissain heimoissa on mustia toisissa tummia ja toisissa todella vaaleita, romaneilla vaihtelee paljon ihonvärisyys kuin myös hiustenväri.

      niinhän se on intiassakin, siellä on monta isoa kansaa ja heimoa, on vaaleita ja on mustia ja siltä väliltä, niin kuin myös on muinainen israel oli koostunut eri heimoista jotka ovat olleet myös paljon erilaisia toisistaan.

      on kyllä harmillista miten ihonväri saa monet ihmiset sekaisin ja jotkut eivät voi sietää toisenlaista ihonväriä ja jotkut jopa vastustavat toisen väristäihoa..

      • jöoibvm

        mut ei varmaan sinisilmäisiä?


      • älä satuile

        Ole hyvä "romilo", laita kuvia totisteeksi.Siittä Indiasta.Kerropa mitä on jäännyt mustalaisille Indiassa olonsa aikana ? KERRO ROHKEASTI. Et varmasti tule löytämään mitään.. Ja Indiassa ole kuin yhden värisiä ihmisiä, tummia. Kasvonpiirteet kokonaan toiset kuin meillä. Mutta, katso Pakistanilaisia. Tiesitkö muuten sitä, kuka on nykyinen Paavi. Oletko ajan tasalla ?. Sinulla on tosiaan hyvin vaalea akka, koska suvussa on kaajeita. Katso minkä väriset silmät hänellä on ? Ettei vaan olisi vaalean harmaat. Jos on täysi mustalainen, niin kyllä hän on vaan tumma. muuten on suvussa syrjä hyppyjä.


      • Anonyymi

        Ja toiset makaa auringossa kun haluavat tulla ruskeiksi samalla kun eivät siedä tummaihoisia kumma logiikka


    • kasvojen piirteet

      todellakin ei ole taattu juttu jos ihminen vaalia et se ois puoliksi kaajeita.joo sanos muuta ihon värin mukaan osaa kaaleetki kattoa kieroon.mä tiiän monta ihmistä mustalaista jotka on tosi vaaleita ja ihan kummaltakin puoleta vanhempiansa ovat pesun kestäviä mustalaisia.se vain et pystyt yleensä erottamaan sellaiset vaaleat mustalaiset kasvojen piirteistä,et kuka on puoliksi suomalainen vaaleutensa takia ja kumpi on ehta mustalainen kummankin vanhempansa puolesta.puoliks suomalaisilla on esim:töpseli nokka et erota siis kasvojen piirteiden mukaan et ois kaalo.

    • ei tinali- 79

      Joo mutta sitä on hypätty vieraissa kautta aikain..nauraa.. ja sit vaa selitellään et hupsista tulipa vaalee terno...jos perehtyy siihen,miten laps saa perimänsä nii kyllä se ne vanhemmiltaa saa. Jos kaajeen akka kaajolaisensa kaa saa tumman lapsen. asija on selvä. musta tukka ja tummempi iho. vieraissa on käynyt. sama meissä kaaleissa,nainen vao saaha tummia lapsia ja hupsista,yhtäkkii syntyyki vaaleempi. Epäilykset herää varmasti. Joka epäilee ottaa dna testin. Näitä on paljon ja eri asija on räklit ja suolet,tulee varmasti vaikka punasia keltasia tai harmaita .nauraa...ootte te tinaleita kun joutavia mietette.

      • Anonyymi

        Tuo perimäasia on sellainen, että ei se välttämättä todista, että on vieraissa hypätty, jos lapsi on aivan eri värinen kuin vanhempansa. Olen nähnyt lehdessä sellaisenkin tapauksen, kun musta aviopari sai aivan vaalean ja sinisilmäisen lapsen, vaikka tounen lapsi oli musta niin kuin vanhempansa. Siitä sanottiin, että joku suvussa on ollut valkoinen, ehkä useamman sukupolven takaa. Minäkin tunnen yhden ihmisen, jonka lapsi on ruskeasilmäinen, vaikka kummatkin vanhemmat ovat sinisilmäisiä. Ja lapsen kummatkin isovanhemmatkin ovat sinisilmäisiä. Mutta isoisoisä oli ruskeasilmäinen. Geenit voivat siis periytyä joöa useamman sukupolven takaa, vaikka välissä olevilla ei jotakin tiettyä ominaisuutta ole. Perimä on ihmeellinen asia.


      • Anonyymi

        On se ihmisen geenikokoomus ihmeellinen . Yhdelle hyvin vaalealle pariskunnalle syntyi tumma lapsi ruskeilla silmillä ja mustalla tukalla vaikka vanhukset olivat vaaleita ja sinisilmäisiä .
        Otettiin tietysti DNA kokeet ja isä oli todella oikea 100% . He alkoivat tutkia molempien sukupuita , vihdoin löysivät yhden tumman ihmisen monien skukpolvien takaa jolta tämä geeni oli periytynyt ja lääkärit selittivät sen pariskunnalle. Niin että piilevätkin geenit tulevat esiin
        Monen sukupolven takaa .
        Muistaakseni tummuus oli naisen suvussa löydetty , en muista tarkoin , siitä on jo vähän aikaa mennyt .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo perimäasia on sellainen, että ei se välttämättä todista, että on vieraissa hypätty, jos lapsi on aivan eri värinen kuin vanhempansa. Olen nähnyt lehdessä sellaisenkin tapauksen, kun musta aviopari sai aivan vaalean ja sinisilmäisen lapsen, vaikka tounen lapsi oli musta niin kuin vanhempansa. Siitä sanottiin, että joku suvussa on ollut valkoinen, ehkä useamman sukupolven takaa. Minäkin tunnen yhden ihmisen, jonka lapsi on ruskeasilmäinen, vaikka kummatkin vanhemmat ovat sinisilmäisiä. Ja lapsen kummatkin isovanhemmatkin ovat sinisilmäisiä. Mutta isoisoisä oli ruskeasilmäinen. Geenit voivat siis periytyä joöa useamman sukupolven takaa, vaikka välissä olevilla ei jotakin tiettyä ominaisuutta ole. Perimä on ihmeellinen asia.

        On se aika jännää tuo geeni perinne miten se toimii.
        Kun samassa perheessä on kolme lasta kahdella kiharat hiukset ja ruskeat silmät ja yhdellä siniset silmät ja suorat hiukset . Usein on niin että tykkään että miehillä en enemmän kiharat hiukset kun naisilla .
        Omassa suvussani on , puolet suvusta ruskeasilmäisen ja toinen puoli sinisilmäisiä , ja minä
        Olisin kyllä halunnut ne kiharat hiukset vaan sain ” luonnon suorat” kiva katsella sivusta näitä nuorempia miten geenit jatkavat samalla tavalla että,samassa perheessä on lapsilla silmien väri toisilla siniset ja toisilla ruskeat .
        Sitä olis todella kiva tutkia , vaan se vaatisi niin paljon lukemista ettei jaksa kunnon vanhempi


    • samaa mieltä!

      no joo vieraissa varmasti jotkut hyppää.mutta yhdyn tuohon ylempään,kyllä sen yleensä erottaa kuka on puoliksi suomalainen ja kuka täys mustalainen vaikka ois kuinka vaalea. esim: lapsen äiti on ristiverinen tummat hiukset ja silmät vaalia iholtaan,lapsen isä taas vaalia vaaliat hiukset siniset silmät.. ja kappas lapsellakin siniset silmät ja vaalia tukka ja kumpiki lapsen vanhemmat koko mustalaisia.muuten vaalia lapsonen,mutta kyömä nokka ja kihara tukka ja piirteet juuri kuin mustalaisella yleensä..no sillo jos tartte mennä ottamaa dna testiä ette voi kaveriinsa luottaa ni sillo sama erota sen saman tien luottohan täytyy pelata mustalaisten keskuuvessa ainenkin pari suhteessa..ja toiseksi jos noinki suuri asia mennään tekemään et edes mies epäilee ja ehottaa dna testiä ni silloin naisen täytyy olla miehelle jo entuudesta tuttu siinä suhteen,että tietää toverinsa olevan melko vilkas nainen. edelleenki olen samaa mieltä tuon nimimerkillä olevan "kasvojenpiirteet" kanssa..että todellakin piirteet kertovat paljon mitä perää ihminen olipa ny kuin vaalee

      • Anonyymi

        Pohjanmaan tummat (ei siis romanot) periytyvät kahdesta italialaisesta laivasta, jotka joutuvat jäämään Vaasaan talven yli.


    • ihon väri ei kerro

      minun tuttava piiriin kuuluu mustalais mies ja hänen suomalais vaimo. vaimo on semmonen perus vaalee niiku nyt yleensä suomalaiset onki blondi ja sillee.mutta pariskunnan lapset kyllä on tummia iholtaan.joten ei tosiaan siihen ihonväriin ole aina katsominen onko koko vai puoli mustalainen.ja näitä tälläisiä tapauksia on kyllä useitakin.

      • Anonyymi

        Tumma väri on ylernsä vallitseva perimässä. Se peittää usein vaalean. Poikkeuksiakin on.


    • Turun T......

      Ei tinali-79 TÄÄ ON SULLE : Kovimpa piät ääntä asijasta. Ei ole niin asija. Mulla on tummia ja vaaleempia ja tiijän 100prosenttia kenen ne on. Perimä tulee kaukaakin tietyt piirteet. Ei muuta.

    • että näin

      minä olen sinisilmänen Romaani!!! Sitää on monat ihmetellyt,meidän suvun kaikki on Sinisilmäsiä ja tummansiniset silmät!!!

    • joku tutkija

      monesta suvusta löytyy kaajeita.voi olla monta vuoskymmentä taaksepäin.vaikka kaikki eivät sitä myönnäkkään.kun tutkii vanhoja kirkonkirjoja niin sieltä niitä tulee vastaan.siis tosi monessa rom,suvussa

    • Genetiikka

      Totta on, että ruskeat silmät ja tumma tukka sekä kyömynenä ovat vallitsevia piirteitä. Kahdelle tummalle vanhemmalle harvoin syntyy vaaleita jälkeläisiä. Heidän molempien on täytynyt periä vanhemmaltaan vaaleuden aiheuttava geeni, ja niiden yhdyttyä voi tulla vaalea lapsi. Se on monen tekijän summa ja sattuma.

      • Anonyymi

        Geenit voivat hypätä sukupolvien yli. Etelä-Afrikassa on buureille syntynyt tummia lapsia vaikka vanhemmat ovat valkoisia. Selitys on että maahan uudisraivaajaksi tulleiden keskuudessa oli puutetta naisista ja nämä ottivat vaimoksi paikallisia naisia. Suomeen tuotiin Tsaarin aikana kiinalaisia radanrakentajia. Nämä olivat aikalaistodistuksen mukaan "suuria roistoja". Mutta kuten nykyäänkin suominainen oli kovasti ulkomaalaisten miesten perään ja lapsiakin syntyi. Näistä lapsista kerrottiin tulleen kunnon ihmisiä. Joskus kun näkee tummemman tai ns. itämaisempia piirteitä omaavan valkonaaman tulee mieleen tuo tarina. Jossain päin maata on suomalaisia joilla on suvussaan kiinalainen radanrakentaja.


    • Anonyymi

      Ja valkolaisissakin on mustasukkaisia ja ruskeasilmäisiä kyömyneniä. Ei koiraa karvoihin kahtominen.

    • Anonyymi

      Eiköhän sole niin että jo vuosia on suurimmalla osalla, mukaanlukien Vuolasrannat, tullut se tummuus tukkaan suoraan purkista.

    • Anonyymi

      Lahjakkaita tulee jos on monta rotua yhtynyt. Esim Iranin kurdi, japanilainen, heillä tytär, tyttärellä norjalaisen kanssa lapsi Angelina Jordan, joka nyt 13-v. ja lahjakas laulaja, varmaan maailman parhain vaikka vasta lapsi. Kuunnelkaa you tubesta. Ja hän on erittäin kaunis.

    • Anonyymi

      Vaalea romani ei ole kaunis, siniset silmät eivät sovi romanipiirteiden kanssa yksiin. Romanovaatetus näyttää haljulta vaalealla, mikäli se nyt kenenkään yllä niin tyylikäs on, mamselli-tai mummomainen.
      Mitenhän samalla romaninaisella on kaksi niin eri näköistä tytärtä. Toinen hyvin tumma ja uhkea ruskeine silmineen toinen taas vaalea ja hento sinisilmäinen. Sanotaan siskoksiksi, isästä ei koskaan puhuta. Aikuisia jo ovat tytöt.

      • Anonyymi

        Olen opiskellut vuosia värien vaikutusta pukeutumisessa. Vaalealle ei sovi liian tummat värit. Hän "häviää". Musta väri vie kaiken värin vaalean kasvoista. Musta väri sopii vainntummille ihmisille, siis todella tummille, niin kuin mustalaiset yleensä ovat. Vaalean täytyy käyttää vaaleita tai keskivaaleita värejä.


      • Anonyymi

        Jos romanilla on vaaleat hiukset ja siniset silmät ihan luonnostaan, eikä vetyperoksidilla valkaistut hiukset ja värilliset piilolinssit, niin kyllä ne hänen luonnolliset värit varmasti juuri hänelle parhaiten sopivat. Eri asia on sitten se, että jos vaalea ihminen käyttää mustia vaatteita, niin eivät todellakaan sovi yhtään. Ja voisihan vaalea romani käyttää vaaleita värikkäitä puseroita, ja mustan samettihameen sijaan ompeluttaa vaikka tummansinisen hameen. Vaikutelma on jo ihan toinen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen opiskellut vuosia värien vaikutusta pukeutumisessa. Vaalealle ei sovi liian tummat värit. Hän "häviää". Musta väri vie kaiken värin vaalean kasvoista. Musta väri sopii vainntummille ihmisille, siis todella tummille, niin kuin mustalaiset yleensä ovat. Vaalean täytyy käyttää vaaleita tai keskivaaleita värejä.

        No toi on täyttä paskaa. Itse olen vaalea ja erinomaisesti sopii tummat vaatteet.


    • Anonyymi

      Tiedän yhden kolmekymppisen valkolaisen joka lyöttäyty yksiin vanhan romainimiehen kaa. Ny se pukeutuu pitkiin hameisiin mutta saattaa johtua myös siitäkin että se on tosi lihava nainen eikä varmaan löydä sopivia housuja helposti.

      • Anonyymi

        Kai hakee sossusta hamerahaa?


    • Anonyymi

      Intiassa on kyllä paljonkin vaaleaihoisia ja jopa sinisilmäisiä ihmisiä.

      • Anonyymi

        No ei siellä kyllä ole. Jos maassa on miljardi ihmistä niin tottakai muutamia poikkeuksia löytyy.

        Käy itse intiassa. Mustat hiukset ja ruskeat silmät on kaikilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No ei siellä kyllä ole. Jos maassa on miljardi ihmistä niin tottakai muutamia poikkeuksia löytyy.

        Käy itse intiassa. Mustat hiukset ja ruskeat silmät on kaikilla.

        Pohjois intialaiset voivat olla jopa etelä eurooppalaisen tasolla vaaleudessaan, etelä intialaiset voivat taasen olla yhtä mustia kuin vaikkapa aboriginaalit, rotu seuraa joskus kieltä ja sinne Intiaan asti ulottuvat Euroopasta asti NS eurooppalaiset kielet. Me täällä suomessa puhumme suomalaisia kieliä jotka tulevat Aasiasta, siksi joillain suomalaisilla voi olla vaikkapa aasialaisia piirteitä, (vinot silmät/pieni nenä ja pyöreä naama) monet romanithan näyttävät jopa enemmän keski/etelä eurooppalaisella kuin vaikkapa perus itä suomalaiset tai lappalaiset. Väritys ei kerro aina rotua, enemmänkin kasvon piirteet sun muut..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pohjois intialaiset voivat olla jopa etelä eurooppalaisen tasolla vaaleudessaan, etelä intialaiset voivat taasen olla yhtä mustia kuin vaikkapa aboriginaalit, rotu seuraa joskus kieltä ja sinne Intiaan asti ulottuvat Euroopasta asti NS eurooppalaiset kielet. Me täällä suomessa puhumme suomalaisia kieliä jotka tulevat Aasiasta, siksi joillain suomalaisilla voi olla vaikkapa aasialaisia piirteitä, (vinot silmät/pieni nenä ja pyöreä naama) monet romanithan näyttävät jopa enemmän keski/etelä eurooppalaisella kuin vaikkapa perus itä suomalaiset tai lappalaiset. Väritys ei kerro aina rotua, enemmänkin kasvon piirteet sun muut..

        Suomalaiset sen enempää kuin suomalais-ugrilaisetkaan eivät tule Aasiasta vaan kieli tulee Uralin länsipuolelta. Uralilaisen (suomalais-ugrilaisen) kantakielen naapurina etelämpänä oli indoeurooppalainen kantakieli. Romani ja suuressa osassa Intiaa ja esimerkiksi Iranissa puhuttavat muut indoiranilaiset kielet ovat indoeurooppalaisia kuten myös romaaniset, germaaniset, balttilaiset ja slaavilaiset kielet, kreikka ja hävinnyt heetin kieli. Suomessa oli asutusta jo kauan ennen suomen kielen saapumista alueelle. Koska DNA ei säily Suomen oloissa pitkään, ei ole tietoa siitä onko nykysuomalaisilla ja minkä verran noiden alkuasuttajien perimää eli siis siitä kuinka suurelta osin kyseessä oli pelkkä kielen omaksuminen. Ainakin jonkin verran väestöä on tietysti joka tapauksessa myös saapunut silloin kun he toivat suomen kielen mukanaan kuten tietysti myös viron ja saamen kielet. Myös niillä alueilla jonne indoeurooppalaiset kielet laajenivat Euroopassa ja Aasiassa oli asutusta ja tietysti myös kieliä. Noista kielistä Euroopassa on jäljellä enää baski, mutta esim. Intiassa lukuisia dravida-kieliä. Hävinneitä ei-indoeurooppalaisia kieliä Euroopassa olivat mm etruski ja minoalaisten kieli.


    • Anonyymi

      Minusta nuo valkolaisen näköiset ei ole oikeita kaaleita. Miksi edes niin pukeutuvat?ei mitään järkijä

      • Anonyymi

        miksi saamelainen pukeuttuu saamen pukuun vaikka on mennyt ei saamelaisen kanssa naimissiin siksi koska valitaan ja kunioitetaan omia sukujuuria.


      • Anonyymi

        No niinpä, luulisi olevan parempi tyylitaju


    • Anonyymi

      Egyptin muslimivalloitus tai arabivalloitus tapahtui suunnilleen vuosina 639–642 wikipedia. Romanit on faaraoiten jälkeläisiä sekoittunut paljon turkkilaisten kanssa tattarit eri kansojen kanssa

    • Anonyymi

      Intialaiset ovat tummia ja niin ovat myös oikeat romanit. Ihonväri nykyisillä Suomessa asuvilla romanaisilla on taikinamaisen valkoinen ihan vain siitä syystä että nykytyylin mukaisissa samettihameissa on pakko lymyillä varjossa. Jos he ulkoilisivat auringonpaisteessa niin saisivat kauniin ruskean ihon kuten vielä muutama viosikymmen sitten yleisesti heillä olikin keväästä syksyyn kaunis ihonväri.

      • Anonyymi

        Ja 70-luvulla ei vaaleita mustalaisia kyllä näkynyt. Mustahiuksisia ja pikisilmäisiä olivat ihan järjestään, edes ruskeahiuksisia en muista nähneeni. Nyt jos näet kaupungilla romaneja isomman joukon niin siinä ei todella tummia enää montakaan ole. Auringon ultraviolettisäteilykö romanit on vaaleantanut vai onko joukossa nykyään jo niin paljon valkolaisenverta ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja 70-luvulla ei vaaleita mustalaisia kyllä näkynyt. Mustahiuksisia ja pikisilmäisiä olivat ihan järjestään, edes ruskeahiuksisia en muista nähneeni. Nyt jos näet kaupungilla romaneja isomman joukon niin siinä ei todella tummia enää montakaan ole. Auringon ultraviolettisäteilykö romanit on vaaleantanut vai onko joukossa nykyään jo niin paljon valkolaisenverta ?

        Se on kyllä totta että ennen romanit oli oikeasti tummia! Aivan pikimustat hiukset ja tummanruskeat silmät jokaisella. Lapset olivat kesällä ruskettuneita ja näyttivät ulkomaalaisilta. Nythän ne romanilapsetkin on ihan valkoisia iholtaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se on kyllä totta että ennen romanit oli oikeasti tummia! Aivan pikimustat hiukset ja tummanruskeat silmät jokaisella. Lapset olivat kesällä ruskettuneita ja näyttivät ulkomaalaisilta. Nythän ne romanilapsetkin on ihan valkoisia iholtaan.

        Jos se on niilläkin sama kuin valtaväestön lapsilla että ei enää mennä ja juosta pihoilla vaan kyyhötetään sisällä pelaamassa. Kalpoinenhan sitä sitten kun ei raitista ilmaa ja aurinkoa saa.


    • Anonyymi

      Tiedä miltä Janus Putkonen sitten näyttää ukrainalaisen käsittelyn jälkeen.

    • Anonyymi

      EI KUULU AIHEESEEN MUTTA IHAN PAKKO SANOO ETTÄ SUOMEN VAIKUTUSVALTAISIN JA REHELLISIN ROMANI MITÄ MAA PÄÄLLÄÄN KANTAA ON MIRANDA VUOLASRANTA. JA ERITTÄIN HYVÄ LAULAMAAN. HYVÄÄ JOULUNODOTUSTA VUOLASRANNAN PERHEELLE

      • Anonyymi

        Mirjam vielä parempi.


    Ketjusta on poistettu 43 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      183
      1418
    2. RIP Lauri Paavola

      Kansalaisaktivisti ja freelance-journalisti Lauri Paavola on kuollut vain 31-vuotiaana. Hän tuli tunnetuksi hyvin kärjek
      Maailman menoa
      28
      1127
    3. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      313
      1113
    4. Jokohan se viimein myöntäisi

      Vai onko vielä jotain epäselvyyttä sen asian suhteen?
      Ikävä
      144
      1064
    5. En pidä sinusta, en kirjoita viestejäni sinulle.

      Yritä nyt ymmärtää. En koskaan tule kiinnostumaan sinusta. Jätä minut rauhaan täällä.
      Ikävä
      98
      937
    6. Upea, kaunis ja menestynyt Martina menee onnellisesti naimisiin

      Mitäs palstan vihaajamönkeröt tähän? Kiehuttaako? Kaikki vain eivät ole kauniita ja menestyviä kuten Martina.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      228
      902
    7. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      130
      885
    8. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      99
      870
    9. Tiedätkö näen

      sinun pelisi hyvin kirkkaasti.
      Ikävä
      59
      865
    10. Asuntojen reaalihinnat alimmillaan 20 vuoteen

      Sääliksi käy niitä jotka pari vuotta sitten maksoivat itsensä kipeäksi. Kohta pankki ottaa asunnon haltuunsa ja huutok
      Maailman menoa
      84
      858
    Aihe