Kuinka kauan..

alkaa nyppiä

saa lain mukaan kestää työvoimapoliittisen lausunnon saanti?

Kyse on työsuhteen purkamisesta ja asiaan liittyvän selvityksen olen antanut jo kuukausi sitten. TE-toimiston verkkosivuilla näkyy edelleen, että asia on käsittelyssä.

Koska työssäkäyntialueeni TE-toimisto on lähes 60km päässä, en voi siellä rahattomana käydä, enkä samasta syystä suljetulla puhelimellani voi soittaakaan. Sähköpostiini he eivät ole vastanneet, enkä ymmärrä, miksi.

7

224

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Antti Alkosta

      Sulta pyydetylle sevitykselle on määräaika, mut työkkäri voi asiaasi venyttää äärettömästä ikuisuuteen. Työkkärin yhteystiedoissa oleva spostiossa ei ole tarkoitettu käytettäväksi! Sullehan voisi jäädä dokumentti asioinnista, jos joku erehtyisi spostiisi vastaamaan :)

    • Hurdur

      Voithan katsoa aina netistä mikä sun lausunnon käsittelyn tilanne on? Ja oletko varma että olet toimittanut kaikki liitteet? esim. työtodistuksen.
      Jos sulta pyydetään lisää jotain papereita tai selvityksiä ja varsinkin kun et vastaa/toimita niitä niin kyllä muuten kestää. Ja jos ne on yhteydessä työnantajaan niin silläkin voi kestää jos työnantaja ei vastaa esim. s-postiin

      Paikkakunnasta kans kiinni mikä se normaali käsittely aika on. Isoissa kaupungeissa on hidasta mutta pienimmissä kai ei.

      Muista kuitenkin että sulla on oikeus vaatia korvauksia jos sulta mitään ei ole pyydetty ja käsittely aika on mennyt yli kuukauden. (allekirjoituksesi päivämäärästä) En nyt löydä sitä pykälää äkkiä mistään mutta kuitenkin.

    • alkaa nyppiä

      Netti sentään on vielä käytössä ja olen katsonut lausuntoni kohtaloa joka päivä. Siellä lukee edelleen, että käsittelyssä. Olen toimittanut työkkäriin kaiken, mitä on pyydetty ja ex-työnantaja vastasi meiliini, ettei heiltä ole pyydetty työkkärin taholta mitään.

      Löytäisinpä jostain sen pykälän lausunnon antamisen määräajoista, kun eivät nämä asiantuntijat täällä halua vastata.

      En nyt ihan usko, että mitään korvauksia näiltä byrokratian kukkasilta voisi saada, mutta tietty sellaista haen, jos siihen oikeus on.

    • kela

      Hei,

      vastaan sinulle Kelan puolesta. Työvoimapoliittisen lausunnon antaminen kuuluu työ- ja elinkeinotoimiston vastuulle, joten siihen en pysty ottamaan kantaa. Ajattelin kuitenkin tuoda esille, että mikäli haet työttömyysetuutesi Kelalta, voit toimittaa hakemuksesi jo meille, vaikka et olekaan vielä saanut lausuntoa. Näin käsittelyaika Kelalla kuluisi samalla kun odotat lausuntoa. Lisäksi työttömyysetuuden takautuva hakuaika on 3 kuukautta.

      Sähköisesti hakemuksen lähettäminen onnistuu tätä kautta:

      http://www.kela.fi/in/internet/suomi.nsf/NET/160104104919IL?OpenDocument

      Ystävällisin terveisin,
      Kirsi Kelasta

      • ???

        Minäkin olen odottanut yhtä lausuntoa ja Kelasta tosiaan sanottiin, että sinne voi jo toimittaa hakemuksen, vaikka lausuntoa ei ole vielä tullut. MUTTA...MUTTA.....työvoimatoimistosta se virkailija, joka hoitaa näitä käsittelyjä ilmoitti selvin sanoin, että hakemusta ei voi lähettää, koska heiltä ei ole tullut vielä puoltavaa päätöstä.
        Miksi näin erilaista tietoa?


    • alkaa nyppiä

      Jippii. Tänään se tuli. "Lausunto: 02/0R7

      Hakija on saanut työttömyysaikaista työmarkkinatukea 500 päivältä tai 180 päivältä työttömyyspäivärahan enimmäisajan täytyttyä ja on ilman pätevää syytä kieltäytynyt tai eronnut taikka omasta syystään erotettu työstä tai työvoimakoulutuksesta 11.04.2011. Työmarkkinatukeen ei ole oikeutta 12.04.2011 alkaen. (TTL 8 luku 4 a § 1 mom 1 kohta)."

      Oikeasti tuossa pitäisi lukea: että hakija on saanut peruspäivärahaa 500 päivältä, jota ennen ollut erittäin aktiivisesti työvoimapoliittisissa riennoissa 5.5kk ja työllistynyt sitten palkkatuella työharjoittelupaikassaan ja joka työsuhde loppui 2,5kk:n jälkeen työnantajan ja työntekijän melko yksipuoliseen ristiriitaan.

      Sainko nyt ikukarenssin? Vai mitä tuo tarkoittaa? Miksi työkk'äri puhuu työmarkkinatuesta, jota en saanut. Vai onko nää nyt jhotain niiden hämääviä termejä?

      Kiitti silti. Jos tuli karenssi omasta aktiivisuudesta, niin lupaan, ettei se koskaan toistu.

      • tyokkari

        Hei ” alkaa nyppiä”,

        kiitos kysymyksistäsi.

        Kertomasi mukaan olet saanut työvoimapoliittisen lausunnon 02/0R7.
        Sinun kannattaa tutustua aiemmin nimimerkeille ”osa-aikalainen” ja ”Erkki nimimerkki!” antamaani vastaukseen oheisen linkin kautta
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9777185

        Kyseisessä viestiketjussa olevassa vastauksessa on tarkasteltu työttömyysetuuden menettämistä toistaiseksi tilanteissa, joissa henkilö eroaa työstä tai itse aiheuttaa työsuhteen päättymisen.

        Työvoimapoliittinen lausunto 02/0R7, koskee työmarkkinatukea. Kerroit viestissäsi, että et ole saanut työmarkkinatukea. Annetun lausunnon tarkastamista varten voit olla halutessasi yhteydessä Työlinjan puhelinpalveluun
        Työttömyysturvaneuvonta 010 19 4911 (ma - pe klo 9 - 17)

        Terveisin Teppo työkkäristä


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1305
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1217
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1145
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      54
      850
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      75
      751
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      682
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      681
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      659
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      646
    Aihe