Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

740 päiväajovalot

Minä ja Volvo

Tutkittuani aikani nettiä / kirjallisuutta, havaitsin, että eräät volvo 740 mallit ovat varustettu jo tehtaalta lähtiessään päiväajovaloilla. Näissä ko. malleissa päiväajovalot palavat niissä kulmaparkkien paikoissa. Ko. malleissa käytetään kulmaparkissa 21/5 watin polttimoa, jolloin 21 toimii päiväajovalona ja 5 parkkina.

Näin netissä myytävänä volvo 740 autoon, kulmaparkkia jossa sanottiin olevan valmius päiväajovaloille, sekä näin myytävän valokatkasijaa jossa sanotiin sen käyvän malliin jossa on päiväajovalot.

Ymmärsin tämän niin, että mikäli vaihdan kulmaparkit sekä katkaisijan tyypin, niin minun olisi mahdollisuus saada itselleni päiväajovalot melko mukavaan hintaan vieläpä. Kiinnostaisi silti kysyä asiaa teiltä jotka paremmin hallitsette nämä asiat, että onko asia todella näin yksinkertainen, vai jääkö minulta nyt huomaamatta jotain merkittävää tästä asiasta.

Eikös yleensä päiväajovalot vaadi oman releen, joka kytkee valot päälle samalla kun avaimesta kääntää virran päälle? olisiko volvon päiväajovalohin suunniteltu katkaisin sellainen että se itse älyää lykätä virtaa päiväajovaloille kun virta on käännetty avaimesta?

Katsoin itse omasta 740 autosta, ja minulla tulee kulmaparkkiin 3 johtoa,mutta lampun pidin on sellainen että kolmesta liittimestä vain kaksi muodostavat kytkennän. Voisikohan se kolmas johto olla tämä päiväajovalon johto, aloin miettimään. Eli 1 johdin parkille, toinen päiväajovaloille, ja kolmas maadoitus?

Kiitoksia jo ennakkoon avusta.

3

203

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • valoa valoon

      en ota tähän kantaa, mutta itse pidän alkuperäisiä lisävaloja päällä kesälläkin
      mökkitiellä. liekö tämä sallittua? huomannut vaan,että naapurin uolevikin mammansa kanssa tajuaa aikaisemmin,että joku tulee vastaan. viime kesänä
      ko, tiellä kolari tosi hilkulla.

    • Hansse.

      Itsellä oli aikanaan Ruotsista käytettynä tuotu jossa oli valmiina kulmissa päiväajovalot ja katsastaja käski ottaa ne pois toiminnasta kun ainakin silloin ne oli Suomessa laittomat.

    • roope.m

      Parempi kun pidät sen alkuperäsenä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2277
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2093
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1698
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1516
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1417
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1384
    8. 52
      1278
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      63
      1221
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1196
    Aihe