Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

pieni tuulivoimala

hmmm mökkiin virtaa

mökille olisi tarkoitus laittaa 1kw tuulivoimalaa ja pari 80w monikide panelia !
nyt hakusessa sivustot ja kommetteja ,
masto tulisi kallion päälle !
mökkiin inventerillä jääkaappi, televisio, vesi pumppu ja led valot ja
tarkoitus olisi käydä jokaviikonloppu ?

3

451

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kerro toki lisää

      invertterillä käytettää jääkaappi syytä unohtaa heti alkuunsa. n. 1000 euroa maksaa 12/24V jääkaappi joka on vähemmän energiaa kuluttava kuin invertteri hässäkkä jääkaappisysteemi. akusto suoraan 24V ja mitoitus niin että varaus ei laske normaalilla viikonloppu käytöllä ilman tuottoa alle 50% ilman tuottoa. käytännössä siis viikonloppu käyttöön jos kulutus on keskimäärin vuorokaudessa 1kW tulisi olla 24V akusto 300Ah vähintään.

      • ad homine

        Akustoksi voi käyttää normaalia lyijyakkuja jos vain on paikka olemassa johon voi sijoittaa akut hyvin tuuletettuun tilaan. AGM akut ovat hyviä sisäasennukseen mutta ovat huomattavasti kalliimpia silti kestoikä on samaa luokkaa kuin normaali lyijyakuilla.

        Laitteisto on suunniteltava niin että voimalat tuottavat viikossa akuston täyteen. 1kW voimalan tehot tunnissa keskimäärin 100-200W sisämaassa ja merenrannalla päästään 200-300W tehoihin keskimäärin. Tämä tarkoittaa akustolle syötettävää virtaa sisämaassa keskimäärin 4-8Ah ja rannikolla 8-12Ah. Jos tuulta olisi tasaisesti riittäisi tuulivoimala yksistään pitämään akuston täynnä. Valitettavasti tuuli on varsin ailahteleva ja epäilen ettei välttämättä aivan riitä kaksi 80W panelia ylläpitämään akkuja tuulivoimalan kanssa kuin vain heinäkuussa jos mökillä käydään vain viikonloppuisin. Keväisin ja syksyisin tuulivoimala huolehtii kyllä että viikonloppuisin riittää virtaa kaikille laitteille.

        Tuulivoimala voi tarvita myös sitten toimenpideluvan asennukseen. Tämä on yleensä läpihuutohomma jos naapureiden kanssa on hyvää pataa. Voimala tulisi nostaa reilusti puden yläpuolelle mieluiten 25-30 metrin mastoon mahdollisimman korkealle maastossa. Tästä huolimatta on syytä tehdä tuulitutkimusta vuoden päivät ainakin jotta saat tietoon viikkokohtaiset tuulitilastot joista saa sitten kuvaa mitä kannattaa tehdä. Jos tuulennopeudet tuolla 25-30 metrin korkeudessa ovat viikossa keskimäärin alle 4 metriä sekunnissa on syytä jättää mylly kauppaan ja hankkia agrekaatti ja lisätä panelitehoa tuplaten suunnitelmasi.


    • sähkötön saari

      "Aloitti hommat aurinkopaneleista ja tuulimyllyistä. Meillä on toiminut sama järjestelmä jo 14 vuotta moitteetta. Akun vaihtoa vain tarvitaan aika ajoin, riippuu sitten akusta kuinka useinvarataan..." .

      tuuliviiri, lämpöpumput ja aurinkopaneli
      Waranco Ky
      www.sanyolampopumput.fi Hannu Piironen 040-5122884
      hannu.piironen(at)waranco.fi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2217
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1658
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1476
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe