Helle jakso on vaikea

ei oo kivaa

Helle tuntuu pahentavan oireitani. On liian kuuma ja pitää tehdä auringossa raskasta työtä. Yritin juoda paljon, mutta ruokahalu meni. Illalla kotona iski paniikkikohtaus. Lievänä, mutta silt pelottavana, eikä se ole vieläkään ohi. kumma, kun nykyään tulee aina niin maha kipeäksi. Ahdistaa jo etukäteen huominen työpäivä. Se on helpotus, kun helle on ohi ja ilmat viilenevät.

14

829

  Vastaukset

  • Tuttu juttu. Vois muuttaa vaikka pohjoisnavalle kesäks ni ph saattais pysyäkki siten hallinnassa. Noh, onneksi Suomen kesä on sentään lyhyt :)
   Kuinkahan ph kärsivät pärjäävät sitten kuumemmissa paikoissa, esim lomaillessa tai ihan asustellessa? Sitä on tullu aina ihmeteltyä.

  • Sama täällä. :P Mulla puhkesi kunnolla paniikkihäiriö viime kesän helteissä. Yritä nyt taas "nauttia" kesälomasta kun ahdistaa ja mieli heittää kärrynpyörää. Odotan jo niin syksyä...

  • Helle on yksi paha paniikinaiheuttaja/laukaisija

  • mistä kummasta tämä johtuu? kuumuuden yhteys paniikkiin? itsekin huomasin että olo hiukan huonontonut nyt kesällä :(

  • Täysin sama täällä. Paniikkioireet muutenkin ovat herkemmässä jostain kumman syystä keväällä ja erityisesti kesällä. Syksyllä ja talvella on huomattavasti tasaisempaa. Kuumuushan lisää tiettyjen hormonien tuotantoa, esimerkiksi adrenaliinia ja näin ollen saa kehoni hieman ylikierroksille. Siihen kun yhdistetään vielä huonosti nukutut yöt kuumuuden ja hiostavuuden vuoksi, niin kierre on valmis. Varsinkin työssäkäyvänä ihmisenä tästä ottaa stressiä, että toivottavasti ei vaikuttaisi työpanokseen.

   Ainoastaan ulkomailla oikeastaan pystyn nauttimaan helteestä ja tukaluudesta, kun tiedän olevani lomalla. Suomessa helle on vain tilastollinen poikkeus; ehkä me panikoivat ihmiset reagoimme kaikkeen tavallisesta poikkeavaan hyvin herkästi.

  • Juu, kyllä pahentaa oireita!
   Luin hiljattain jostain että hellejakso
   varsinkin pidempi on elimistölle yleisestikin
   kova stressitekijä,
   saati että on jo paniikkihäiriö ennestään.
   Ajattelin tuossa kun oli toista viikkoa melkein 30
   että jos viimekesän helteet toistuu, tulen tasan varmaan hulluksi!
   Pakko olisi suunnistaa lapinperukoille, jos mahdollista.
   Mikä helpotus, että satoi ja viileni vähän!
   Väsymys jotenkin jäi.
   Syksyllä elimistö vähäsen palautuu ja rauhoittuu.

  • Helle teki tosi hallaa jatkuva ahdistus päällä ja kokoajan kuunteli omia tuntojaan lukuisia paniikkikohtauksia onneksi ainakin hetkeksi loppuivat ja saisi loppukesän olla vähän viileempää...

  • Mä hikoilen aika reippaasti, ja erityisesti helteillä täytyy pitää huoli että saan riittävästi kivennäisaineita ym. Joskus jopa reilu kivennäisveden juonti normalisoi oloa hieman, kun se poistaa kramppeja, sydämentykytyksiä ym. kummia mm. paljosta hikoilusta johtuvia olotiloja.

  • Tämä selittääkin miksi tänään oli erityisen paha olla,sillä etelässä ainakin oli tänään kesäisen lämmin/kuuma päivä.

   Paniikkikohtauksen aikanahan tulee "kuumia aaltoja" ja helteellä kuuma tietysti muista syistä, mutta herkkä ylitarkkaileva mieli näkee tässä yhteyden paniikkiin ja hermostuu vähän niinkuin vanhasta tottumuksesta.

   Pakko oli ihan vastata näinkin vanhaan viestiin, sillä sain tästä oivalluksesta hieman voimaa!

   • joo tuo helle on itelle tosi paha,jatkuvasti huimaava olo kuumalla,ja paniikki kohtauksia tuntuu tulevan liiankin useesti,3 vuotta sitten sain ekan kerran kohtauksen jossa alko sydän jyskyttään,paikat puutuun ja huimaava olo,välillä tuntuu jo et niistä on päässy yli mut aina kesällä olo pahenee,pyörryttää ja kroppa puutuu!tulispa jo syksy!


  • Itse käytän hyväkseni vakuuttelua, jossa sanon vain itselleni että on täysin okei tuntea pientä ahdistusta/kuumotusta/huimaamista etc koska se on vain lämpö joka sen aiheuttaa :) mieli pysyy rauhallisena ja voin nauttia helteistä. Kokeilkaa ! ikään kuin antaa vain kehon vastata luonnollisesti helteeseen vaikka se olisikin ikävä tunne.

  • Vihaan helteitä. Ne saa kaikki mielenterveysongelmani pahentumaan.
   Masennus, ahdistus ja paniikkihäiriöt oikein kukoistaa helteillä.
   Rakastan talvea.

  • Puolilta päivin meidän lämpömittari auringon puolella ovisyvennyksessä kehtasi vielä näyttää 36 astetta. Pian hiukan pilveili ja kävi pihjoisen puolelta tuulenhenkäystä. Nopeasti alkoi helle helpottamaan.
   Illansuussa jo lähes walkoihoisen miehen lämpöolosuhteet. Pysyis nyt ainakin vajaan vuoden kohtuullisissa lukemissa toi lämpötila.

  • Onneksi talvi tulee ja saa taas piiloutua paksujen vaatteiden ja pimeyden alle.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuka maksaa ei-turvallisesta maasta tulevan pakkokatanteenin..

   ..eivät kai veronmaksajat Kelan ansiosidonnaisella päivärahalla? Vastuuton mokailija maksakoon mokiensa kulut itse! Se on Ruotsin risteilyltä tai Balk
   Maailman menoa
   191
   6312
  2. Heti alkoivat "asiantuntijat" sössöttämään

   ettei hallituksella ole oikeus pistää ihmisiä pakkokaranteeniin https://yle.fi/uutiset/3-11487500
   Maailman menoa
   330
   2963