EIHelppokatsastusEI

mieli on VALTAA

Espoon Niittykummun helppokatsastus tällä viikolla, ensin 40 minuuttia myöhässä kun porukka ihmetteli jotain vanhaa Bentleytä nosturilla, sitten ylimielisen yrmeä asenne, ei yhtään ylimääräistä sanaa pitkän tukan alta. Pohja kolkuteltiin 87 Suzukista sentin välein metrin mittaisella rengasraudalla, myös pyöränkotelot joita ei ikinä ennen ole kolkuteltu, ei vain löytynyt vikaa.
Takavalojen lasit olisi pitänyt uusia kun heijastimen kulmissa on murtumat, toki ovat samanlaisina kelvanneet jo 8 vuotta eikä heijastimen takaa pääse kosteuskaan mihinkään. Viimeisenä katsastaja totesi että tuulilasia hän ei voi hyväksyä kun on "näkökentässä" halkemana (oikealla puoliskolla alareunassa), minun normaaliasennossa istuen jää kokonaan konepellin alueelle eli ei estä näkemistä eteen tai sivulle. Auto on noilla vioilla hyväksytty aikanaan rekisteröintikatsastuksessakin kolarin jäljiltä. Taisi olla hylkäämiskiintiössä vajetta kun väkisin piti vikaa keksiä. No, pyysin katsastuksen keskeytystä johon ei olisi haluttu suostua mutta lopulta paperit lätkäistiin käteen. Hain leiman toiselta asemalta jossa katsastaja kehui auto teknisesti hyväkuntoiseksi.

64

3852

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • fyugkbiubjbuh8u0i0i

   katsastus on sairas järjestelmä, muinaisjäänne DDR:läisestä naapurinkyttäysjärjestelmästä.
   Pelkästään se että kgb:n... korjaan Trafin mielestä pitää olla tietty määrä hylkäyksiä on sama kuin häntä heiluttaisi koiraa, tilastot eivät voi määrätä etukäteen tapahtumia vaan tilastot osoittavat toteutuneet tapahtumat jälkikäteen!
   Järkevässä järjestelmässä ei voida hylätä autoja vain siksi että saataisiin jokin tilastokiintiö täyteen, jo tämän asian vuoksi katsastus ei vastaa tarkoitustaan, autoja hylätään turhaan jonkin tilastonikkarin tyytyväisenä pitämiseksi, ei jumalauta, ei uskoisi että eletään 2010-luvulla eikä 60-luvun DDR:ssä tai neuvostoliitossa...

   • Zilde

    Ovat näköjään nuo tietosi tilastoistakin DDR:stä peräisin, vaikka yritätkin Trafin ja suomalaisen järjestelmän niihin sotkea.


   • The_Rat
    Zilde kirjoitti:

    Ovat näköjään nuo tietosi tilastoistakin DDR:stä peräisin, vaikka yritätkin Trafin ja suomalaisen järjestelmän niihin sotkea.

    Pitää kyllä paikkansa, että jos konttorilla hylätään liian vähän autoja, niin selvitys käynnistyy...


  • Turunpiispa

   Pari pointtia alkuperäiselle postaajalle.
   - "Ei yhtään ylimääräistä sanaa". Katsastajan tehtävä on katsastaa auto, ei viihdyttää sinua. Kohtelias tervehdys ennen aloitusta, ja loppuraportti auton kunnosta ovat riittävä määrä keskustelua. Jos kaipaat kaveria, mene deittipalstalle, jos haluat viihdettä, mene elokuviin tai stand-up-keikalle.
   - 87 Suzukista on kuule erittäin tarpeen kolkutella joka paikka, koska on hyvin todennäköistä löytää mätäkohteita. Jos pyöränkoteloitasi ei ole koskaan ennen koputeltu, niin ne katsastajat sietäisivät saada selkäsaunan.

   Muista pointeista en osaa sen enempää sanoa. Tuulilasin arvosteluperusteet ovat aika naurettavat, ja jos niitä noudattaa pilkulleen, tulee tehtyä melkoisia hitlerpäätöksiä.

   Ja ne tilastot. Uskotteko nyt pikku kultamussukat, että autoja ei kukaan katsastaja rupea tilastojen takia hylkäämään. Pitkän aikavälin tilastot menevät kohdilleen pelkästään sillä, että tekee työnsä suht huolellisesti. Jos jotain heittoa on, laitetaan Trafille diipadaapaselitys miksi näin on, ja homma jatkuu. (Miksi katsastaja1 on hylännyt 3% autoista jarruvaloista, mutta katsastaja2 jopa 15%. Hmm... johtuisko siitä, että katsastaja2:lla on ollut enemmän jarruvalovikaisia autoja? :O)

   • Hardeparde

    Mukavampaa, asiallisempaa, teknisesti osaavaa katsastajaa kuin Kivenlahden Helppoa saa hakea. Kun Twingon ajovalot näyttivät hieman liian ylös niin Inssi sääti ne paikanpäällä oikein. Koska olen autoharrastaja niin kyselen katsastuksessa tyhmiä. Helposta saa neuvoja ja korjausvinkkejä joita olen toteuttanut.
    Mikä parasta katsastajat kertovat tulevista säädöistä, vioista, tai sellaisesta mistä autoa ei vielä pidä reputtaa, mutta joka on hieman kulunut.
    Kun etupää on pukeilla niin kannattaa vaihtaa joku 50,- maksava nivel samalla kertaa eikä odottaa puolta vuotta ja tehdä kaikki uudestaa.

    Kävin aiemmin Kirkkonummella autoani katsastamassa mutta aina löytyi joku puute kutren himmeä takavalon lasi tai viimeisen kerran rättisitikan takajarrujen heikko toiminta. Ajelin pari pvää rättärillä ja vein takaisin. jo kelpasi samat jarrut. Jos tuntee ko merkin niin tietää että ne ovat perinteisesti heikommat. Ko tapauksessa katsastaja joutui vielä kysymään neuvoa kollegalta. Kuulin kollegan sanat "varmuuden vuoksi uusintaa".

    Pitäisikä ketjun ensimmäisen kirjoittajan katsoa peiliin.


   • EnMeneHelppoonEnää

    Täyttä roskaa. Ei ne Kivenlahden Helppokatsastuksessa paljoa puhele
    vaikka aihetta olisi. Ja itse täytyisi tietää mitä tivaa.
    Ja tuo ajovalojen säätö nyt ei ainakaan pidä paikkansa.
    Aivan absurdia olisi odottaa moista siellä.
    Muulla olen sitä toki kuullut tehtävän... Ei, en voi uskoa.
    Useita vuosia olen käyttänyt Helppokatsastusta, mutta taidanpa
    siirtyä muualle, kun muualla homma tuntuu toimivan paremmin.


  • Apinat Häkkiin

   Haista sinä turunpiispa paska,vitut minä tilastoista mutta raha,ja tulihan trafilta pyyhkeittä liian helpolla päästetään,niin on taas hyvä rahastaa,samaa paskaa katsastus taas kuin valtion kontorin aikaan rupee olemaan ! ! ! ! ! ! on nimitäin jokunen kärry katsastettu, ja kaiken laista koppalakkia nähty.

   • Pertti K.

    Koetahan kirjoittaa viestisi selkokielellä.


   • 24
    Pertti K. kirjoitti:

    Koetahan kirjoittaa viestisi selkokielellä.

    Tuohan oli ihan ymmärrettävää tekstiä, mutta jos ei ymmärrä lukemaansa niin ...minkäs teet.


   • Pertti K.
    24 kirjoitti:

    Tuohan oli ihan ymmärrettävää tekstiä, mutta jos ei ymmärrä lukemaansa niin ...minkäs teet.

    Tein huvikseni pikaisen gallupin viestin sisällöstä. Neljä melko korkeasti koulutettua henkilöä ymmärsi tuon tekstin toisistaan poikkeavalla tavalla. On siis hyvin todennäköistä, että sinä ymmärsit tuon ymmärrettävänä pitämäsi tekstin väärin.


  • Kirkkoherra.

   Turunpiispa rules!!
   Kiitos siitäettä kerrot aina faktat!!

  • Turunpiispafani

   Taisipa ketjun aloittajalla mennä jauhot suuhun, puhuipa Turunpiispa taas jälleen kerran asiaa! Itse olen samaa mieltä myös..

   t. katsastaja

  • ccgb3

   Kävin samassa paikassa katsastamassa autoni.

   Sieltä lähtiessä tuli mieleen että nussittiiko nyt pilkkua,
   3 huomautusta tuli.

   Mutta katsastaja se toinen lyhyt hiuksinen ja isompi kaveri
   olisi kohtelias ja minäkin hänelle ja jutteli myös asioista
   mistä kysyin. Ainoa mikä nyt melkein sai ääneen moittimaan
   oli se perkeleen katsastuskansion mikä sillä muka pitkin kojetaulun
   päälle heittely, mun auto että sinne tartte heitellä mitään naarmuja tekemään.
   Tunke se kansio vaikka taskuun, autoni ei sille kansiolle ole tarkoitettu.

   Pitkästä aikaa muuten katsottiin kaikki turvavyötkin,
   katsastusmies ojenteli kuskin paikalta kaikki auton vyöt ;)
   On mun autossa takaovetkin..

   Toinen asia oli yleensä tästä helppo tai hankala katsastuksesta että
   sivuilla kun sen katsastuksen varaa niin ensin valitse Espoon ja
   sitten varaus taas etenee. Mutta seuraavalla sivulla on taas valinta
   kohta missä voi valita kaikista kolmesta katsastus asemasta jonkun
   ja ensimmäisenä on Helsinki vaikka edellisellä sivulla jo heti
   alkuun valitsit Espoon. Tässä kävi sitten se yksi vahinkotilaus eli
   varasin ajan helsinkiin kun sivujen toiminta johti harhaan.

   Paras puoli tuolla katsastuksessa varmaan on
   se häppyhouri eli saa tiettyyn aikaan katsastuksen halvemmalla.

  • Nainen ratissa

   Samat huomiot, eli jos haluatte katsastaa ja jälkikatsastaa autonne useaan kertaan, niin käyttäkää Helppoa... Minullakin piti tuulilasi vaihtaa pelkääjän puolella olleiden kahden kiven särön vuoksi (mennyt läpi muualla niiden kanssa jo 5 vuotta). Takavilkut piti vaihtaa, koska olivat liian vaaleat, eivätkä keltaiset ym. ym. ym. Eli se siitä helposta ja edullisesta. Olisinpa vain tiennyt tuosta katsastuksen keskeytyksestä! Korjaamokin on jo ihan pihalla ja auto ei ole mikään "vanha" (v. 2004 ) hyvin pidetty VW.

   • ...unetonyö...

    Kyllä sinua on nyt todella kohdeltu niin väärin, että menetän varmaankin yöuneni sinun kohdalla tapahtuneen (mielestäsi) ehjän auton hylkäyksen takia.


   • mielivalta pois
    ...unetonyö... kirjoitti:

    Kyllä sinua on nyt todella kohdeltu niin väärin, että menetän varmaankin yöuneni sinun kohdalla tapahtuneen (mielestäsi) ehjän auton hylkäyksen takia.

    Miksi täällä jotkut katkerat katsurit koko ajan on vittuilemassa jos joku kertoo huonoista kokemuksistaan? Ylistääkö täällä vain pitäisi paskaa palvelua ja vittumaisia katsastusmiehiä joiden ainoa tehtävä on vain simputtaa auton omistajia ja rahastaa jälkitarkastuksilla? Juu, katsastuksesta eivät pääse oikeasti paskat autot läpi mutta eivät myöskään sellaiset, joissa ei oikeasti olisi ollut mitään oikeita vikoja, kaikki on kiinni itsetuntovammaisen katsastajan päivän -ja mielenlaadusta.

    Mutta ainiin, eihän Suomessa ole ainuttakaan paskaa katsastusmestaa ja jokainen katsuri on alansa hymyileväinen ammattilainen joka tekee aina kaiken oikein. Juu ei, ottakaa jo pää pois perseestä..


   • minkä taakseen jätt.
    mielivalta pois kirjoitti:

    Miksi täällä jotkut katkerat katsurit koko ajan on vittuilemassa jos joku kertoo huonoista kokemuksistaan? Ylistääkö täällä vain pitäisi paskaa palvelua ja vittumaisia katsastusmiehiä joiden ainoa tehtävä on vain simputtaa auton omistajia ja rahastaa jälkitarkastuksilla? Juu, katsastuksesta eivät pääse oikeasti paskat autot läpi mutta eivät myöskään sellaiset, joissa ei oikeasti olisi ollut mitään oikeita vikoja, kaikki on kiinni itsetuntovammaisen katsastajan päivän -ja mielenlaadusta.

    Mutta ainiin, eihän Suomessa ole ainuttakaan paskaa katsastusmestaa ja jokainen katsuri on alansa hymyileväinen ammattilainen joka tekee aina kaiken oikein. Juu ei, ottakaa jo pää pois perseestä..

    "Juu, katsastuksesta eivät pääse oikeasti paskat autot läpi mutta eivät myöskään sellaiset, joissa ei oikeasti olisi ollut mitään oikeita vikoja, kaikki on kiinni itsetuntovammaisen katsastajan päivän -ja mielenlaadusta."

    Ei pidä paikkaansa,katsastuksesta menee läpi täysin liikenteeseen kelvottomia autoja,olisiko syynä todella se että leiman käy hakemassa se naapurissa toimivan korjaamon tuttu mies joka on kaikkina arkipäivinä tuomassa rahaa kyseiselle katsastusasemalle ja on tuttu kaveri ??
    Vai onko tyyli se että kyllähän sinä nyt tuon ja tuon paikan kuntoon laitat ennen kuin auton asiakkaallesi luovutat katsastettuna,vai olisiko syy jokin muu ???


  • Autoilija vai?

   Siitä syystä ettei sinullakaan tunnu olevan mitään kuvaa siitä mitkä ovat arvosteluperusteet. Valitetaan vilkuista kun ne ovat väärän väriset, valitetaan tuulilasista kun on säröjä. Valitetaan valojen korkeudensäädöstä.

   Kaikkeen näistä löytyy arvosteluperuste jota tulee katsastajan noudattaa, jos hän niitä noudattaa hän tekee hyvää ja laadukasta työtä.

   Jos taas hän päästää vuodesta toiseen rikkinäisiä tuulilaseja katsastuksesta läpi niin hän ei tee asiakkaalle palvelusta. Toisinkuin sinä luulet.

   Hyvä katsastaja tekee ohjeiden mukaan ja hiinä ja hiinä tilanteessa päättää asiakkaan hyväksi. Selvissä tapauksissa päättää niin kuin paperissa lukee.

   Joten lopettakaa tuo urputus huonosta palvelusta koska sinua on palveltu hyvin, JOS TUULILASISTA on ANNETTU MERKINTÄ REKISTERIOTTEELLE.
   Palvelu on huonoa ja luotettavuudessaan kyseenalaista jos merkintää ei tule.

  • Kokemuksella...

   Nykyisin asun Espoon alueella, kuitenkin käytän auton mieluummin katsastuttamassa kuopiossa A-katsastuksen puolella, sieltä sentään olen saanut aiheellista viestiä siitä mitä pitää korjata ja mitkä asiat ovat reilassa toisin kuin täällä etälässä päin missä rahastus tuntuu haisevan liikaakin, valitettavasti sieltä pohjoisemmasta etelään päin muuttaneet kaverinikin tekevät ennemmin saman kuin kävisivät lähimmässä paikassa tekemässä katsastuksen. Ei ole hyvä tämä ei, saahan asioista mainita mutta ei sitä autoa varmaan tarvitse pitää siinä kunnossa kuin se olisi suoraan tehtaalta tullut, kuluminen kuuluu asiaan kun on kyse jatkuvasti käytössä olevasta välineestä, kunhan vaan ei anna kulua vaaralliseen/huonoon kuntoon asti tai sellaiseen joka jollain tavalla häiritsisi liikennettä saati olisi vaaraksi.

   • tfyuguibguibuijbuoij

    Jos autoa korjaa jatkuvasti niin että kunto vastaa tehdasuutta, alkaa verottaja kysellä rahaa osien vaihdon prosenttien ylittäessä tietyn määrän.

    Jotkin autojen tekniset ratkaisut on kyllä niin heikkoja että ilmeisesti tyyppikatsastuksesta menee läpi ihan minkälainen viritelmä tahansa, sitten kun se kustannussäästöjä tehtaalle tuova ratkaisu hajoaa niin ei varmasti mene läpi sen onnettoman auton omistajan katsastamana. Silloin ei kyllä kelpaa syyksi omistajan kustannussäästöt, on se perkele järjestelmä täysin korruptoitunut tavallista kansalaista vastaan...

    Pitäisiköhän joskus kokeilla korjata jotain jollain omalla virityksellä, teettää haalareihin automerkin logo ja mennä niissä vetimissä katsastukseen, menisiköhän viritys läpi "merkkihuollon mekaanikon" katsastamana, katsuri luulisi että korjauksen on tehnyt asiantunteva mekaanikko, jobbarienkin autothan on juuri leimattuja aina ja ihmeellisesti koskaan ei ole ollut jälkitarkastukseen johtavia vikoja... suomessa ei ole korruptiota kuten neuvostoliitossa ei ollut työttömyyttä...


  • Tarkastushetki

   Älä unta näe haalarien automerkin logon vaikutuksista katsastuspäätöksiin.
   Katsastuksessa tarkastetaan kyseisen ajoneuvon tekninen kunto katsastusdirektiivin 96/96 ETY mukaisesti.
   Katsastuspäätökseen vaikuttaa ainoastaan ajoneuvon kunto tarkastushetkellä, eikä katsastukseen tuonut henkilö;
   esim kuuromykkä on samassa asemassa kuin suulas helppoheikkimäinen tinkaaja vänkääjä.
   Ulkoinen olemus ja puhetaidot eivät muuta katsastuspäätöstä.

   • EI AUTA EI

    ITSELLÄ ON TOYOTAN LOGO HAARAREISSA,EN OLE SAANUT LEIMAA VAIN PERSETTÄ KATSURILTA.


  • Kuuromykkä

   Puhekyvyillä ei ole vieläkään ole onneksi vaikutusta katsastuspäätökseen!

  • LEIMA NAAMASSA

   kyllä muuttaa kukkakeppi,itse olen 190cm pitkä ja 110kg painava puntinnostaja ja aina on leima irronnut laakista.

   ja kun astun konttoriin niin tokaisen siinä kättelyssä että kuule molo SUIKKAPÄÄ SE ON LASARETTI REISSU JOS EI MENE LÄPI AUTO,SE NIISTÄ PUHETAIDOISTA.

   • 7tfuigiuhiohoiho00

    pitäisikin pistää riski kaveri katsastamaan autoa, itsellä ei pituutta edes 180cm ja ns. kukkakeppi joten kaltaiseni valitettavasti joutuu katsurien simputtamiksi.


  • Helppokatsastusko

   Vielä tuosta itse Niittykummun helppokatsastuksesta...

   Vein vuoden 2007 autoni katsastukseen joka sinänsä meni ihan Ok ja jopa läpäisi katsastuksen. Hakiessani autoa katsastusmies alkoi kertomaan autoni kunnosta, korjausta vaativista kehoituksista sekä tupakansytyttimestä yms... niin epäselvällä puheella että kiireestäni johtuen päätin lukea saamani raportin myöhemmin.

   No, raportissa ei tupakansytyttimestä sanottu sanaakaan mutta huomasin seuraavana viikonloppuna ettei se antanut enää virtaa... (Antoi kuitenkin matkalla katsastusasemalle kun käytin navigaattoriani, joka tietenkin otettiin tuulilasita pois kun on näkökentässä...) Soitin katsastusaseman esimiehelle ja yritin selvitellä asiaa, että mitähän sielä on mahdollisesti tapahtunut. Tähän kaveri heti ilmoittamaan että MINÄ olin katsastusmiehen kanssa katsomassa tupkansytytintä ja sieltä pohjalta löytyi sulake ja jotain omia viritelmiä ?!? No kiistin toki tämän väitteen koska autossani ei todellakaan ollut mitään omia viritelmiä. Tämän keskustelun jälkeen esimies jutteli vielä ko. katsastajan kanssa ja ilmoitti minulle että minä olen itse luvannut korjata viallisen tupakansytyttimen. No enhän mä nyt tietenkään ala itse korjaamaan mitään jos katsastus asemalla jotain menee rikki. Tämän jälkeen esimies imoittti minulle että olen valehtelija ja sulkee nyt puhelimen...

   Kävin näyttämässä autoani valtuutetulla huoltopisteellä jossa todettiin ettei tupakansytyttimessä ole mitään ylimääräistä ja että joku laite oli polttanut sulakkeen.

   Eniten asiassa närkästyttää asiakaspalvelu sekä asenne että "asiakas on aina väärässä"

   Ei enään ikinä Helppokatsastusta...

   • Autoilija vai?

    Mitä katsastaja on ylipäätänsä tehtyt tupakansytyttimellä?

    Onko auto ehkä diesel? Ottanut moottorin kierrosarvot tupakansytyttimen jännitteen kautta?

    Otitko sinä navigaattorin irti vai katsastaja? Jos katsastaja niin sanoiko hän että tupakansytyttimen pohja jäi käteen tms?
    Mikä auto.


   • minä

    Sainpa myös eilen 'kokemuksen' Niittykummun Helppokatsastuksen palveluista. Heidän mittarinsa mukaan savutus liian suuri, k-arvo oli 1.64 ja hylkäys. Menin sitten eilen merkkiliikkeeseen mittauttamaan, tulos 1.3 eli hyväksytty (raja 1.5). Takaisin näyttämään mittaustulos Helppokatsastukselle ja reklamaatio väärästä mittaustuloksesta jotta saisin heidän veloittamansa hinnan takaisin. Eipä tullut rahaa takaisin...pelkästään pontevia perusteluja että heidän laitteensa on kalibroitu jne. Oli varmaankin sama esimies kuin yllä jonka kanssa keskustelin, ainakin ns asiakaspalvelu vaikuttu samantyyppiseltä.


   • minä
    minä kirjoitti:

    Sainpa myös eilen 'kokemuksen' Niittykummun Helppokatsastuksen palveluista. Heidän mittarinsa mukaan savutus liian suuri, k-arvo oli 1.64 ja hylkäys. Menin sitten eilen merkkiliikkeeseen mittauttamaan, tulos 1.3 eli hyväksytty (raja 1.5). Takaisin näyttämään mittaustulos Helppokatsastukselle ja reklamaatio väärästä mittaustuloksesta jotta saisin heidän veloittamansa hinnan takaisin. Eipä tullut rahaa takaisin...pelkästään pontevia perusteluja että heidän laitteensa on kalibroitu jne. Oli varmaankin sama esimies kuin yllä jonka kanssa keskustelin, ainakin ns asiakaspalvelu vaikuttu samantyyppiseltä.

    Niin, lisäyksenä vielä; autolle ei tehty mitään korjaavia toimenpitetitä noiden kahden mittauksen välillä, ajettiin vain ensin 1 km töihin ja töiden jälkeen 1 km merkkiliikkeeseen...


   • Turunpiispa
    minä kirjoitti:

    Niin, lisäyksenä vielä; autolle ei tehty mitään korjaavia toimenpitetitä noiden kahden mittauksen välillä, ajettiin vain ensin 1 km töihin ja töiden jälkeen 1 km merkkiliikkeeseen...

    Toi on ihan normaalia nykydiisselille, jolla on 1.5 savutusraja, eikä hiukkassuodatinta. Järjestelmä kerää karstaa ja epäpuhtauksia sisäänsä rauhallisella ajolla. Kun testissä sitten polkaistaan, niin lika lähtee liikkeelle ja näkyy testilaitteessa liiallisena savutuksena. Katsastukseen mentäessä kiihdytät muutaman kerran pienillä vaihteilla pultti pohjassa kiekkamittarin punaiselle rajalle, niin menee heittämällä läpi. (ei ne siellä korjaamollakaan muuta tehneet, kuin revitteli lisää) Itseaiheutettu hylkäys siis tämätkin, joskin paha on vaatia kaikilta autoilijoilta autotekniikan tuntemustakaan. Ehkä pitäisi sanoa, että olosuhteiden uhriksi on tämä kommentoija joutunut.

    En muuten puolustele itse savutusmittausta tai sen asteikkoa millään tavalla; kysessähän on täysin idioottimainen pykälänikkareiden alamaistenkyykytyskeksintö. Kaikille hiukkassuodattamattomille autoille saisi olla raja 3, ja suodattimelliset pitäisi vapauttaa koko älyttömästä testistä, kun sieltä ei kuitenkaan tule vuoristoilmaa kummempaa. Arvosteltakoot tällaiset autot pelkästään moottorin merkkivalon toiminnan perusteella.


   • Mielenkiintoista,
    Turunpiispa kirjoitti:

    Toi on ihan normaalia nykydiisselille, jolla on 1.5 savutusraja, eikä hiukkassuodatinta. Järjestelmä kerää karstaa ja epäpuhtauksia sisäänsä rauhallisella ajolla. Kun testissä sitten polkaistaan, niin lika lähtee liikkeelle ja näkyy testilaitteessa liiallisena savutuksena. Katsastukseen mentäessä kiihdytät muutaman kerran pienillä vaihteilla pultti pohjassa kiekkamittarin punaiselle rajalle, niin menee heittämällä läpi. (ei ne siellä korjaamollakaan muuta tehneet, kuin revitteli lisää) Itseaiheutettu hylkäys siis tämätkin, joskin paha on vaatia kaikilta autoilijoilta autotekniikan tuntemustakaan. Ehkä pitäisi sanoa, että olosuhteiden uhriksi on tämä kommentoija joutunut.

    En muuten puolustele itse savutusmittausta tai sen asteikkoa millään tavalla; kysessähän on täysin idioottimainen pykälänikkareiden alamaistenkyykytyskeksintö. Kaikille hiukkassuodattamattomille autoille saisi olla raja 3, ja suodattimelliset pitäisi vapauttaa koko älyttömästä testistä, kun sieltä ei kuitenkaan tule vuoristoilmaa kummempaa. Arvosteltakoot tällaiset autot pelkästään moottorin merkkivalon toiminnan perusteella.

    Se on tämä Euro 4:n savutusmittausraja joillekkin automerkeille/ malleille ylitse pääsemätön. Esim. VW konsernin autoilla on ollut savuraja joillakin malleilla aivan ylitsepääsemätön, jopa ensimmäisessä katsastuksessa.
    Ihmettelen suuresti, miten ne ovat kyseisen päästönormin läpäisseet.
    Silmälläkin voi todeta savumittauksessa nokea tulevan putken päästä runsaasti;
    Kun muilla merkeillä on savutuksen k-arvona 0,00 - 0,40, niin eräät näistä kyseisen konsernin malleista nämä puskevat 1,7 - 2,0!
    Noh, testit tehdään uudella moottorilla pussikokeella; kerätään kaikki arvot pakokaasuanalyysiin tietyn ajosyklin mukaisesti dynamometrillä. OK, arvot yes ja hyväksyntä tulee.
    Miten sitten käytännössä näiden kanssa? Hyvin, hyvin kaukana sallituista rajoista.


   • minä
    Turunpiispa kirjoitti:

    Toi on ihan normaalia nykydiisselille, jolla on 1.5 savutusraja, eikä hiukkassuodatinta. Järjestelmä kerää karstaa ja epäpuhtauksia sisäänsä rauhallisella ajolla. Kun testissä sitten polkaistaan, niin lika lähtee liikkeelle ja näkyy testilaitteessa liiallisena savutuksena. Katsastukseen mentäessä kiihdytät muutaman kerran pienillä vaihteilla pultti pohjassa kiekkamittarin punaiselle rajalle, niin menee heittämällä läpi. (ei ne siellä korjaamollakaan muuta tehneet, kuin revitteli lisää) Itseaiheutettu hylkäys siis tämätkin, joskin paha on vaatia kaikilta autoilijoilta autotekniikan tuntemustakaan. Ehkä pitäisi sanoa, että olosuhteiden uhriksi on tämä kommentoija joutunut.

    En muuten puolustele itse savutusmittausta tai sen asteikkoa millään tavalla; kysessähän on täysin idioottimainen pykälänikkareiden alamaistenkyykytyskeksintö. Kaikille hiukkassuodattamattomille autoille saisi olla raja 3, ja suodattimelliset pitäisi vapauttaa koko älyttömästä testistä, kun sieltä ei kuitenkaan tule vuoristoilmaa kummempaa. Arvosteltakoot tällaiset autot pelkästään moottorin merkkivalon toiminnan perusteella.

    Piispalle; Kyseisenä aamuna ajoin reilun 20 km työmatkan noin keskimäärin 4000/min kierroksilla eli luulisi siinä jo putsaantuneen... ? Mutta mitä tästä opin; en mene enää Helppokatsastukseen (enkä taida pahemmin heitä muillekaan suositella) vaan haen todistuksen merkkikorjaamosta. Siellä on sen verran asiakaspalvelua (tietyistä syistä) että kaasuttelevat itse riittävän monta kertaa jotta todistus näyttää sopivia lukuja. Tosin jotkut katsastuskonttorit tekevät myös samalla tavalla.


   • 9987656543

    Niinpä, A-Katsastuksen lakinainen kävi minulle kanssa väittämään että olen huijari ja heiltä on kyllä yritetty rahastaa vaikka millä keinoin,niin ja olisinhan voinut ajaa vaikka kolarin katsastuksen jälkeen, olisin todella voinut ajaa kolarin niin heiko laatuisen katsastuksen jälkeen täysin hengen vaarallisella autolla.
    Ensimmäiseksi ruvetaan syyllistämään autoilijaa eikä nähdä mitään virheitä omassa toiminnassa,ei senkään jälkeen kun Trafin tarkastaja on tehnyt raportin,tarjotaan pikku summaa mikä ei edes riitä kyseisten vikojen osien hankintaan saati asennukseen lopuksi vaaditaan ettei tämän kerta summan maksamisen jälkeen minulla ole enään mitään vaateita kyseisestä asiasta.
    Sanonko mitä kydeisellä tarjouksella tein,no pyyhin per.............

    A-Katsastus – promoting European road safety

    Kannattaisikohan A-Katsastuksen poistaa yllä oleva lause kirjeistään ????


   • ÖLLÖLÄ__
    Autoilija vai? kirjoitti:

    Mitä katsastaja on ylipäätänsä tehtyt tupakansytyttimellä?

    Onko auto ehkä diesel? Ottanut moottorin kierrosarvot tupakansytyttimen jännitteen kautta?

    Otitko sinä navigaattorin irti vai katsastaja? Jos katsastaja niin sanoiko hän että tupakansytyttimen pohja jäi käteen tms?
    Mikä auto.

    eiköhän se ole sytyttänyt tupakin palamaan..


  • fransut

   Satusetä kirjoittelee. Vituttaa kun auto on resu jo muutaman vuoden iässä.

  • Jep, jep

   Auto tosiaan on diesel eli varmaan tuossa on käynyt juuri kuten arvelit... Katsastus mies oli ottanut tuon navigaattorin irti ja kuten kirjoitinkin niin kyllä hän jotain tuosta tupakansytyttimestäkin sanoi antaessaan raporttia... Oma virheeni toki kun en ehtinyt jäädä siltä seisomalta asiaa selvittämään. Auto on Jaguar

   • JaguarV6 BENSA

    Kuka vittu ostaa Jaguarin dieselmoottorilla???? Ja manuaalivaihteistolla???? Ei ainakaan kukaan täysjärkinen.... Etpä taida ymmärtää mikä on tyylikästä ja mikä ei.


  • AAAKK

   EI katsastukseen EI.

   Katsastuksella ei ole yhtään mitään tekemistä liikenneturvallisuuden kanssa. Kysymys on vain rahankeräyksestä.

   Minkälainen helppoheikki pitää olla että käy katsastamassa auton.

   • Jos nyt

    lopettaisit sen kirjoittelun, ettet nolaa enää itseäsi enempää.


  • joukahainen

   Älkää nyt, käykää ihmessä katsastushinnat.fi -sivuilla katsomassa Helppo-Heikin katsastusta. Sieltä löytyy ainakin 50 kehua tätä asemaa maailman parhaana ylistävänä paikkana. Kehut taisi jo olla, ennenkuin asemaa oli avattukaan.

   • helpporahastus

    Joopa joo.Minäkin menin vipuun,Helppo Katsastuksen mainoksen nähdessäni.Varasinpa ajan ja menin sitten katsastukseen.Ensinnäkin siellä oli erittäin nyrpeä tyttö tiskin takana.Aika myöhästyi 45 min.Katsastaja oli myös kuin myrkyn niellyt.Autoni on tätä ennen mennyt aina kerrasta läpi 4 v peräkkäin ja on vielä kehuttu erittäin hyväkuntoiseksi.Nyt sitten oli rekisterikilven valosta toinen polttimo pimeänä.Siitä merkintä ja uusintakatsastukseen.Rahastusta sanon minä.Ei enää koskaan siihen puljuun tarvitse mennä.Palaampa takaisin K1 asemalle,vaikka se vähän kalliimpi onkin.Siellä on sentään ystävällinen palvelu ja ajatkin pitää paikkansa.


  • dwq

   Höpö höpö, rekisterivalo toimimattomuus ei ole hylkäysvika, vaan siitä tulee otteelle korjausmääräys.

   Jos autosi hylättiin siinä oli muutakin vikaa tai katsastuspäätös ollut virheellinen ja siitä pitää pyytää oikaisu,

  • kantapäänkautta

   Joo minäkin katsastin pari vuotta sitten kans rellua ja siinä oli toinen rekkari valo kanssa pimeänä siitä tuli uusinta näyttö muutoin ei mitään muuta vikaa löytynyt.
   Enpä vaan tiennyt että se menisi korjauskehoituksella, näin sitä tyhmyydestä sakotetaan tässä tapauksessa 20€ ei ainakaan tarvii mennä enää koskaan samaan puljuun.

   • KKeijo

    Kaveri jauhaa paskaa..."menin maitokauppaan ja maksoin 20€ tomaatista".


  • gwq

   no jos noin on tapahtunut niin, sinuna menisin hakemmaan rahat pois konttorilta ja korkojen kera. Pari vuotta vanhat tapahtumat näkyy vielä trafin järjestelmässä ja väärä katsastuspäätös on helppo todeta.

   rekisterivalon toimimattomuus tai jos puuttuu on korjauskehoitus eikä siinä ole muuta vaihtoehtoa, tietysti jos muita vikoja tai veroja rästissä sitten ri juttu....

  • Helppoheikinkatsastu

   Rahastusta mitä rahastusta. Mitään vikaa ei ollut paitsi; Viime talvena ostetut talvirenkaat, lähes virheettömät ja vähän ajetut, mutta oli kuulemma liian suuri ero nastoissa, niin hylätty. Eipä ole ennen tullut kuin huomautus korkeintaan. En mene toiste.

   • feldgendarmerie

    Nasta-ero (max. 25 %) ei ole korjauskehotusvika. Se voi olla suullinen huomautus,
    jos ero jonkin verran yli. Mutta jos ero jo 50% luokkaa, on katsastajalle ainoa
    mahdolisuus arvosteluperusteiden mukaan hylätä auto. Tällöin voidaan
    ehdottaa niiden loppujenkin nastojen irti repimistä, jos ei ole rahaa tai
    haluja ostaa uusia renkaita.

    Rekisterikilven valosta hylkäämisen urbaani-legenda putkahtaa aina esiin aika
    ajoin. Arvosteluperusteiden mukaan se ei ole mahdollista. Kyseessä jokin
    ainakin minulle psykiaalis-sosiaalinen mysteeri.

    Ehkä katsastaja maininnut sen ensimmäisenä vikalistaa läpikäydessään
    ja vain se on autoilijalle päähän jäänyt. Aina pitäisi aloittaa niistä muista
    vioista ja heittää vain loppuun, että korjaa myös se kilven valo.


   • Heikinhelppoa

    Kuinka sinä oikein ajelet, jos olet useinkin saanut korkeintaan yhden kauden ajetuista nastarenkaista kommenttia nastojen määrästä. Taidat saada runsaasti kommenttia poliisiltakin tai sitten sinun kannattaisi pyytää apua auton käsittelyn opetteluun.


   • joukahainen
    Heikinhelppoa kirjoitti:

    Kuinka sinä oikein ajelet, jos olet useinkin saanut korkeintaan yhden kauden ajetuista nastarenkaista kommenttia nastojen määrästä. Taidat saada runsaasti kommenttia poliisiltakin tai sitten sinun kannattaisi pyytää apua auton käsittelyn opetteluun.

    Nastaero= hebrea. Tavalliinen autoilija ei ymmärrä hevopotaskaakan
    jostain ihmeen nastaerosta. Katsarin täytyy se pianolangasta hänelle
    vääntää. Jollei siihen pysty, on mulkero.

    Turhaa puhua laista, ellei sitä osoita lakikirjalla. Renkaat ovat se
    asia, missä pihdatan eniten. Hevonpaskan väliä itsensä ja kolmessa
    turvaistuimessa istuvan kersan hengestä. Renkaat ajetaan loppuun, ja
    jos katsari siihen puuttuu, on mulkero.

    Paitsi, jos tapahtuu onnettomuus, on katsari rikollinen, kun ei
    varoittanut.

    Hevonheinään kaikki katsastus ja jokainen ajakoon omalla vastuullaan.
    Hevonheinään kaikki liikennevalvonta ja kaikki ajakoon omalla vastuullaan.
    Liikenteeseen "revolverin laki", millä autoilijat selvittävät erimielisyytensä,.

    Kaikki tämä sopisi kyllä minulle.


  • Ikäloppu

   Pieni lisäys tähän Niittykummun Helppokatsastukseen liittyen, katsastusmies laittoi korjauskehotuksen: etusumuvalo suunnattu liian alas! Mitenköhän tämä liittyy ajoturvallisuuteen? Itse en ikinä ole edes käyttänyt sumuvaloja, eikä tietääkseni laki velvoita sellaisia autossa olemaan. Oli siellä muitakin pikkumaisuuksia, lisäksi ne esitettiin niin veemäisellä tavalla ettö luulin vieväni auton samantien romuttamolle. Kun sitten rauhassa katselin vikalistaa niin ei siellä ollut kuin kaksi vikaa jotka on suht koht helppo korjata. Turhaa kunnioitusta meikäläisellä (varmaan valtion katsastusajalta peräisin, vanha olen joo) katsastusukkoa kohtaan. Olisi pitäinyt sanoa sille suorat sanat. Ihan kuin ihmiset tahallaan, katsastusukkoja kiusaten, toisivat vanhoja romuja katsastettavaksi!

   • Mikä eläin kuvassa?

    Liian alas suunnattu sumuvalo voi häikäistä vastaantulija märän asfaltin kautta heijastuessaan. Valaistessaan auton edessä lähialueen turhan kirkkaaksi vaikeutuu näkyvyys sille etäisyydelle, johon pitäisi nähdä kunnolla.

    Tuo merkintä ei ollut pikkumaisuutta. Mitä olivat ne pikkumaiset merkinnät?


  • Krubu

   Turun helppokatsastus myös, varattu aika melkein tunnin myöhässä ja vielä päivällä. Todelle nihkeää touhua oli vastaanotossakin. Ensi kerralla maksan sen vitonsen ihan siitä, ettei tartte päiväänsä pilata.

  • Vääryyttäkoenut

   ÄLÄ MENE Espoon Helppoheikkikatsastukseen. Kivenlahdessa Visvapää on kuin ilmetty 70 luvun katsastaja kunnon "asiakas" on aina väärässä...

   ÄLÄ MENE

  • puppe3

   No juu samaa nihkeää on kohtelu Lahdenkin helpossa katsastuksessa, eli järjestään myöhässä puolituntia - tunti ja muutenkin nihkeeää ja tosi tarkkaa syynäystä vanhassa autossa, eli tästä lähtien takaisin a-katsastukseen vaikka vähän maksaakin enempi, mutta ei tartte yleensä ootella eikä muutenkaan päivä pilalla.

  • huono1

   Virolaisten miehittämä Kivenlahden Helppokatsastus, täysin kyvytöntä toimintaa ilmeisesti katsurit otettu pystymetsästä euron liksalla töihin. Ei enää ikinä tonne katsastukseen, muutenkin erittäin tympeätä palvelua. Asiakaspalveluammatissa olisi minun mielestä suotavaa osata kommunikoida paikallisella kielellä tai jos siihen ei pystytä tulisi siitä ilmoittaa.

  • ei enään ikinä..

   Aikovat vielä irtisanoa henkilökunnan ja korvata halvalla virolaisella työvoimalla.

  • vaikea katsastus

   Lahden ``helppo``katsastus. Auto hylättiin, vein korjaamolle, jossa sanottiin että kyseisen osan takia ei olisi pitänyt hylätä, mutta vaihdetaan uuteen nyt kun käsketään. En viitsinyt asiaa viedä eteenpäin. Eipä tarvitse toista kertaa mennä em. puljuun, eikä kyllä mene kukaan tuttukaan.

  • turhia kuluja

   Varokaa ihmessä Heikinlaakson Helppokatsastusta, sillä siellä nuorimies hylkää
   ehjiä autoja. Itselläni vaihdattivat korjaamon mukaan ehjän etupyörän laakerin uuteen 250 EUR ja hikoilevasta ventiilikopan tiivisteestä tuli ympäristöhaitta korjauskehoitus.
   Tämä helppokatsatus= tosi vaikea.

  • nn5555

   aijaa oon käynyt heikinlaaksossa 2 kertaa ei mittään pahaa sanottavaa katsastajista vaikka kerran on hylätty mutta asiallinen hylky pohjassa reikä!

   tattarisuolla kävin aikaisemmin mutta viime kerralla oli asiatonta puhettaa auton pohjan tarkistamisesta seuraavaalla kerralla niin en ole enää niiden asiakas !kyllä pohjan voi tarkistaa muttei sillee n et hakkaa sen ihan hajalle vaikka olen hitsauttanut autoni pohjaa tällä hetkeellä yli 500 eurolla ei ole kiva kuulla et tyyliin "ens kerralla revin sen irti" yms

  • asiantuntija.

   "turhia kuluja" oletko tyhmä jos vaihdat ehjän osan uuteen? Vajakki paska!!

  • SIKA.

   Niimpä, vittu mikä VATUSSI tämä "turhia kuluja"!!!!!!!

   • Syyrakki

    Jos pohjaa hitsattu jo tähän asti 500 eurolla, niin ensi vuonna tämä
    "kotiväen mieleinen" raato jo vihdoinkin paaliin. Päästäisiin edes yhdestä
    ongelmajätteestä. Sanoi Syyrakki.


  • Suhteellisuudentaju

   Kappas. Sullakin vähän vastaava kokemus sieltä kun mulla. Aiva turhaa, venytettynäkin täysin tulkinnanvaraista nipottamista,Ja asioista mitkä on ennen mennyt (luonnollisesti) läpi täysin samankuntoisena. Sinne max. 4 vuotisilla autoilla. Taitaa pojat siellä olla tottuneet aika kermaluokkaan. Noilla katsastushinnoilla ja turhilla uusintakatsastuksilla varmaan harva heistä mitään keskinkertaista autoa omistavat.

  • Leijonakatsastukseen

   Lohjan Virkkalassa sijaitseva HK ihan idiottipaikka. Joku Lauri S. veti katsastuksen ja etsimällä etsi, vaikka kaikki päästöt, jarrut, iskarit, valot, hallintalaitteet ja muutkin turvalliseen ajamiseen liittyvä oli kunnossa niin takapöntön ohittamiseen rupes itkemään vaikka kun päästöt on ok ja 86db alittuu niin takapönttö ei ole pakollinen. Taisi olla vuoden hylkäyskiintiö tavoittamatta?

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Venäläislehti: Yli 260 000 miestä on lähtenyt venäjältä

   liikekannallepanon jälkeen. FSB raportoi, että 261 000 miestä lähti maasta keskiviikon ja lauantain välisenä aikana. Mahtaa olla vaikea löytää niitä
   Maailman menoa
   321
   4017
  2. Ex-huippumalli, juontaja Anne Kukkohovi paljastaa: "Olen tosi röyhkeä ja päivän päätteeksi..."

   Anne Kukkohovi on juontanut Koko Suomi -leipoo -ohjelmaa ammattimaisesti jo vuosia. Kansainvälisen uran tehnyt ex-huippumalli tunnustaa itsekin hämmäs
   Kotimaiset julkkisjuorut
   8
   2442
  3. Ymmärtääkö kaikki , että ydinsota on seuraava vaihe.

   Näin.. Ei ole mitään " Ukrainan sotaa " , jonka voisi rajata vain tuonne maantieteelliselle alueelle. Tähän sotaan ei tulla myöskään saamaan mitään
   Maailman menoa
   270
   2305
  4. Miksi "SUOMEN NUORISO" ajetaan suljetulle ?

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/ae1cec69-b2b9-4f9d-ae8e-da3b9178e6f4 En ymmärrä, mihin katosi minun nuoruuteni rento Suomi ? 80- ja 90- luvulla S
   Maailman menoa
   131
   1828
  5. Joel Harkimo ei ole tanssinut edes kapakassa "Mitä tuo urpo tuossa heiluu"

   Poliitikko ja yrittäjä Joel "Jolle" Harkimo tippui Tanssii Tähtien Kanssa -kisasta. Harkimo pudotti tiukassa treenissä kiloja, mutta hänen "säkkimäise
   Kotimaiset julkkisjuorut
   46
   1305
  6. Miksi tapasinkaan sinua

   Olen tavattoman harmissani, kun koskaan törmäsin sinuun. Olisi paljon parempi, ettemme olisi koskaan nähneetkään toisiamme.
   Ikävä
   38
   966
  7. Oot leuhka

   ja ihan s***anan itteäs täynnä. En kyllä millään ymmärrä miksi. Oli ihan jees olo siihen asti taas että sun omahyväisen naaman näin. Kukaan toinen he
   Tunteet
   90
   904
  8. Kyllä minä ihan rakastan sinua

   Vaikka todella hassuahan se on lähes vierasta rakastaa. En voi tälle mitään.
   Ikävä
   57
   896
  Aihe