K-rauta ja Lämpöässä maalämpö

Sastamalan Pena

Ostin maalämpöpumpun asennuksineen k-raudasta. Merkki on Lämpöässä. Onko jollakulla kokemuksia heidän palveluistaan. Naapuri kun kuuli ostoksestani niin nauroi vaan makeasti ja kehotti varautumaan ongelmiin. Se on sitten hänen mielipide, mutta kyselisin jos jollain on kokemuksia näistä Lämpöässistä ja K-raudasta. Ovat ainakin kauan lämpöpumppuja tehneet.

24

3761

  Vastaukset

  • Niin, naapurit on melkoisia tietoniekkoja. Paras ratkaisu on yleensä a) se joka on naapurilla itsellään b) se jota just ei ole sattunut valitsemaan.
   Naapurin epämääräiset hymistelyt voi jättää omaan arvoonsa.

  • Kuullut vaan juttua että se Ouman logiikka on antiikkinen verrattuna ruotsin poikien pumppuihin. K-raudassa tuskin on päteviä myyjiä myymään tiskiltä maalämpöjä. Eihän niitä voi myydä käymättä kohteessa. Naurettava ajatuskin että näin joku sen ostaisi.

   • Minä taas en IVT:tä osta millään. Kaksi asennettu vuoden sisällä tuohon lähistölle. Eivät toimi kun hetken huoltomiehen käynnin jälkeen. Omistajat ovatkin täysin tuskastuneita moisiin. Tuo huoltokaan kun ei pelaa.

    Lämpöässät ovat toimineet moitteetta. Minulla maalämpöön siirtyminen edessä syksyllä ja hankin joko Lämpöässän tai Oilon Geopron.


  • K-raudoilla on asentamassa alihankkijoina koulutetut pienet asennusfirmat. Miksihän esim. vs 10.0 pumpun hinta on n. 1000 euroa kalliimpi LVI-liikkeissä kun K-raudalla?

  • Ei ainakaan ole Turussa ole kalliimpi LVI -liikkeissä vaan päinvastoin. K-raudasta tuli 2000€ kalliimpi tarjous kuin paikalliselta lämpöässä edustajalta. Sitä paitsi uskon että lvi- liikkeissä on tietämystä enemmän kuin jossain k-raudassa. Mitoitus on maalämmöissä tärkeä asia. Siinä pitää olla koulutettu ammattimies. Miten mahtaa olla k-raudan poikien koulutus?

  • Meillä noita mitoituksia on yllin kyllin. Pyysin tarjoukset Thermiasta, Geoprosta ja Ecowellistä. Myyntimiehet kävivät tie kuralla ja mitoittivat kaivon ja pumpun.

   Nuo könttätarjoukset olivat sikamaisen kalliita joten jaoin homman kolmeen osaan eli porakaivoon, pumppuun ja asennukseen hyväksytyllä asentajalla.

   Kirjalliset tarjoukset:
   -porakaivo 190 m 29 euroa/metri läpeensä putkitettuna ( työn osuus 80% )
   -Lämpöässä vs10.0 kotiintuotuna 7230 euroa
   -lisätarvikkeet 530 euroa
   -asennustyö 800 euroa

   Laitteista tulossa 20% avustus ja työstä 60% -100 euroa kotitalousvähennys

   • Tämä mies on mennyt halpaan, tohon tulee vielä n.2000€ lisälasku vaakaputkista töistä. Lueppa kirjalliset tarjoukset uudestaan niin huomaat että K-liikkeen hintaan kuului nuo kaikki eikä tullut mulle penniäkään lisälaskua ja oli sitten loppuviivalla vielä halvin....:)


  • Onkohan tuossa nyt vaakaputkien kaivuut ja läpiviennit mukana. Todella halpa jos tarvikkeet vain 500 ekee!
   Lämpöässäon lapualaisten kehittämä toimiva tuote mutta valitettavasti jäänyt hieman kehityksessä jälkeen. Itse en edes harkinnut mutta jokainen tekee oman päätöksensä. Minulla se oli asiantunteva mitoitus ja viimesin teknikka = invertteri itse kompuralle ....

   • Kun rakensin tämän 230 neliöisen mökin 1986 oli tuo maalämpö jo mielessä. Läpiviennit "kattilahuoneeseen" 4 kpl 100 mm asennin silloin. Maalämpö jäi ja lämmittelin puilla n. 20 vuotta. Kiertävä työ kuitenkin vaati lämmitystavan muutoksen. Hankin Jäspin 700 litraisen varaajan suoralla sähköllä. Nyt on maalämmön aika. Lapiokaivuuta 5 metriä hiekkamaahan, joten kaivuut siinä. Esim Lämpöässän mukana tulee maapiirin liitäntäkalut.

    Luotan kuitenkin kotimaiseen. "Invertterinä" minulla tulee toimimaan tuo 700l Jäspi. Toinen tekijä on tuo 100 metrin päässä asuva Lämpöässän ja Geopron koulutettu asentaja joten tarvittaessa apu vieressä. No, Thermian kierroslukusäätöinen 8 kw kone olisi maksanut 4000 enemmän, joka mielestäni olisi hukkainvestointi. Syntyy sitäpaitsi sähköistä energiahäviötä tuosta invertterisäädöstäkin, josta kylläkin vaietaan.

    Tuossa lähistöllä "jauhaa" sekä Oilon Geoproja että Lämpöässiä halpaa lämpöä ilman mitään häiriöitä. Paras säästö eräällä öljyn jälkeen yli 3000 euroa vuosi.


   • meilläpäin kirjoitti:

    Kun rakensin tämän 230 neliöisen mökin 1986 oli tuo maalämpö jo mielessä. Läpiviennit "kattilahuoneeseen" 4 kpl 100 mm asennin silloin. Maalämpö jäi ja lämmittelin puilla n. 20 vuotta. Kiertävä työ kuitenkin vaati lämmitystavan muutoksen. Hankin Jäspin 700 litraisen varaajan suoralla sähköllä. Nyt on maalämmön aika. Lapiokaivuuta 5 metriä hiekkamaahan, joten kaivuut siinä. Esim Lämpöässän mukana tulee maapiirin liitäntäkalut.

    Luotan kuitenkin kotimaiseen. "Invertterinä" minulla tulee toimimaan tuo 700l Jäspi. Toinen tekijä on tuo 100 metrin päässä asuva Lämpöässän ja Geopron koulutettu asentaja joten tarvittaessa apu vieressä. No, Thermian kierroslukusäätöinen 8 kw kone olisi maksanut 4000 enemmän, joka mielestäni olisi hukkainvestointi. Syntyy sitäpaitsi sähköistä energiahäviötä tuosta invertterisäädöstäkin, josta kylläkin vaietaan.

    Tuossa lähistöllä "jauhaa" sekä Oilon Geoproja että Lämpöässiä halpaa lämpöä ilman mitään häiriöitä. Paras säästö eräällä öljyn jälkeen yli 3000 euroa vuosi.

    Oikeat invertteripumput tekee IVT ja Nibe, siis joissa kompressoria ohjataan tehontarpeen mukaan, ei on/off kuten normipumppu. Muilla on taajuussäätöisiä kiertovesi- ja liuospumppuja. Aivan eri asia.


   • sumu007 kirjoitti:

    Oikeat invertteripumput tekee IVT ja Nibe, siis joissa kompressoria ohjataan tehontarpeen mukaan, ei on/off kuten normipumppu. Muilla on taajuussäätöisiä kiertovesi- ja liuospumppuja. Aivan eri asia.

    Tutustuppa Thermian malleihin esim. Optimal. Ainakaan IVT ei toimi aiheuttaen harmia. Huoltokaan ei toimi......


   • meilläpäin kirjoitti:

    Tutustuppa Thermian malleihin esim. Optimal. Ainakaan IVT ei toimi aiheuttaen harmia. Huoltokaan ei toimi......

    Se on Thermia Optimum (ei Optimal) ja siitä parempi malli G2, mutta ... ei edelleenkään invertteriä. Ovat laadukkaita ja varmaan viimeisen päälle toimivuus. Tutustuin noihin ja het alkuunsa mitoitus myyjällä meni pieleen. Päädyin siis Nibeen juuri teknisen asiantunetevuuden, viimeisimmän tekniikan ja lähellä olevan huollon vuoksi.


  • Olin juttusilla tuossa äsken naapurimaahan erään Thermian suunnitteluhenkilön kanssa. Kyseessä muilla kuin heilläkin kuitenkin kierroslukusäätöinen lämpötarpeen mukainen laite. Markkinoidahan voi kuitenkin miten vaan. Taidankin hankkia Thermian, kun rajan takaa saan puoleen hintaan eikä EU tullia tunne!!!!!

  • http://www.ts.fi/online/mielipiteet/tekstiviestit/index.html?s=4

   Jos tosta linkistä ei aukea niin googleen vaan Turunsanomat K-rauta Kuninkoja niin siellä puhutaan iloista sanomaa heidän AVAIMET KÄTEEN toimituksesta.

   "K-Rauta Kuninkojan "avaimet käteen" maalämpöpumpun asennus tarkoittaakin: "lapio käteen ja kaiva itse." Pettynyt, 28. kesäkuuta 2011"

   Että on siellä ilmeisesti hommat sekaisin!

  • Teimme kaupat K-Rauta Kuninkojan kanssa Lämpöässästä, mikä oli suuri virhe.
   Laiteen toimitus oli sovittu perjantaiksi, tuli seuraavana tiistaina.
   Asennustöissä oli K-Raudan lupaaman 4 asentajan sijaan 2 (alihankintana Hätilän putkesta). Toinen 2 viikkoa töissä ollut uusi asentaja, toinen koulun työharjoittelija. Vanhaa määlampöpumppua (vm. 1981) ulosvietäessä olivat unohtaneet tyhjentää varaajan 250 litraa vettä, josta osa tuli lattiallemme. samalla kaatoivat paikoiltaan irroitetun ulko-oven (1,5 v vanha) vanhan kompressorin päälle kivetykselle. Ihmettelivät asentajat kyllä koneen painoa, joka oli huomattavasti enemmän veden kanssa!

   Asennustöiden valmistuttua 1.6.2011 huomasimme illalla suuren vesilammikkon koneen edessä. Asennusliikkeen 24 h-päivystysnumeroon soitettaessa 2.6., vastassa oli epäasiallista palvelua. Konetta ei edes lähdetty katsomaan vaan luvattiin palata asiaan. Selvitys oli "teillä on vaan helvetin hyvä maapiiri" se aiheutti kondensiovettä 5-8 l / vrk 5 viikon ajan.
   5 viikon taistelun ja käyntien jälkeen Lämpöässän oma huolto kävi paikan päällä toteamassa, että putkiliitokset olivat kiristämättä. Tämän jälkeen veden tulo loppui, mutta ilmestyi glykoolilammikko lattialle. Joka taas lopulta selvisi asennustöissä poisunohtuneen tiivisteen syyksi.

   Toivossa on hyvä elää...uskomme että Lämpöässä on ok...asennustyöt tosin pilaavat hyvän laitteen maineen. K-Rauta Kuninkojasta emme osta enää edes nauloja!

   • Aika surullista luettavaa.
    Miten toimi hinnoittelu, eli saitko kaikki K-Raudan lupaamaan avaimet käteen hintaan, vai tuliko ylimääräisiä kustannuksia.
    Oliko kyseessä joku heidän mainostamistaan paketeista?
    Itse juuri pähkäillään, mikä maalämpö laitetaan.
    Ilmeisesti kannattaa pyytää tarjous joltain kaivonporaajalta, tai tietysti useammalta ja sitten erikseen LVI-alan ammattiliikkeeltä laitteesta ja asennuksesta.


  • Meillä oli vanha maapiiri, joten porausta ei tarvinnut. Kone asennettiin, kone asennettiin sovittuun hintaan. Tosin tämä asennusmiesten työ aiheutti suuret vahingot ja kulut esimerkiksi ylimääriäisiä vapaapäiviä, puhelinkuluja, vesilaskua lattialle valuneesta vedestä, sähkölaskua kuivatuskoneesta jne. Näitä K-Rauta Kuninkoja ei kuitenkaan korvaa, koska työ on kuitenkin tehty sopimuksen mukaan.
   Jos olisimme tienneet Asennusliikkeen kiireestä / ammattitaitoisten asentajien puutteesta emme olis heitä kotiimme päästäneet!
   Nyt olemme odotelleet kauppiaan yhteydenottoa puoli. Kertaakaan ei ole pyynnöistä huolimatta soittanut / vastannut sähköposteihin. Myyjät toimivat sanansaattajina!
   Toivottavasti kukaan ei mene tähän halpaan ja tee kauppoja heidän kanssaan.
   Lämpöässästä itsestään ei ole mitään negatiivista sanottavaa.

   • Valitettavaa jos näin.

    Meilläpäin asennuksen Rautian kautta tekee paikallinen vanha putkiasennusliike. Keskustelin laitteita hankkineiden kanssa, eikä heillä ollut kun positiivista kerrottavaa asennuksesta ja opastuksesta.

    Mielestäni kannattaisi ilmoittaa Lämpöässän valmistajalle puutteista. Vaikuttaahan tuollainen heidän myyntiinsä ja voivat ehkä laittaa jälleenmyyjänsä ruotuun.


  • Lämpöässä on luonnolliseti tietoinen asiasta, kun on käynyt korjaamassa asennusvirheitä. Mielestäni putkiliitosten jättäminen kiristämättä on anteeksiantamaton virhe lvi-alan yritykseltä.

   Pitänee varmaan laittaa vielä erikseen tietoa Lämpöässään, koska laitteessahan ei ole ollut moittimista....mutta nythän sen näkee miten toimii, kun lämmityskausi vasta alkaa.

  • Mekin ostettiin keväällä tuosta samasta Myllyn viereisestä K-raudasta Jämä merkkinen maalämpöpumppu. Paketissa oli myös porauskaivo ja kaikki kytkemistyöt. Poraustyö tehtiin heti keväällä ja laitteet tuli ja pistettiin paikalleen viime kuussa.

   Kaikki meni mielestämme oikein sujuvasti ja ripeästi, korjasivat jopa jotain pannuhuoneen muita osia samalla eikä siitä tullut lisälaskua. Ainoa harmi oli porauskoneen jättämät jäljet nurmikolla, tosin niistä varoitettiin kyllä etukäteen.

   Asentaja lupasi tulla vielä ennen joulua tarkistamaan, että kaikki koneen säädöt ovat kohdallaan ja mahdollisimman paljon sähköä säästävällä tasolla. Meilläkään ei enää makseta liikaa lämmittämisestä.

  • Oliko teillä mahdollisesti asennustyöt myös Hätilän Putki Oy:stä?

   • juu sieltähän ne asennustyöt K-rauta oli ostanut. Ongelma jatkuu edelleen. Nyt neljän vuoden jälkeen paljastui asennusvirhe. K-rauta on vastuussa asennustyöstä. ja muuten.... naulaakaan emme ole ostanee tästä putiikista tämän fiaskon jälkeen :-(


  • Olen asioinut Rautiassa meidän lämpöpumppuostosen kanssa.Vaikeuksia on ollut.Rautia on kokolailla avuton niiden selvttämisessä.Mutta kun Lapuakaan ei osaa auttaa ,tavaraa ja neuvoja tulee,mutta ei korjausporukkaa jonka saisi paikalle ilmeisesti koko maassa.Kehoitan etenkin vanhoja ihmisiä harkitsemaan.

  • Kokemuksesta voin sanoa, ei Lämpöässältä mitään! Lupaavat kaikkea ja kaupan jälkeen asiat hoidetaan ns. vasemmalla kädellä jos ollenkaan. Rivitaloyhtiön lämmitysremontti meni ihan vituks LÄ:n takia. Lopulta paikallinen pienempi toimittaja hoiti laitteiston kuntoon, paitsi kaivot, LÄ mitoitti niitä liian vähän. Kompura särkyi heti 10v takuuajan umpeuduttua. Kaikenkaikkiaan, pohjanoteeraus. Terveiset Raahesta!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martina jatkaa säälin kerjäämistä, kaikki on Stefun syytä

   Martina jatkaa säälin kerjäämistä ja myynnin kasvattamista tällä kertaa MeNaisissa. Odotettu valkopesuhaastattelu on ilmestynyt, onnittelut kaikille j
   154
   3977
  2. Kuinka keskustella rikoksista Suomi24:ssä

   Hei kaikille! Suomi24 on aina ollut paikka, jossa keskustellaan laajasti monenlaisista aiheista. Uutiset, ihmissuhteet ja elämän koko kirjo näkyy pal
   Suomi24 Blogi ★
   53
   2198