Eiry, paha piikki rkp:n persauksisssa

Äimän Käki

Eiry, tuo urheiden suomalaisten (ei siis ruotsalaisten) sotaveteraanien kotisivusto näyttää olevan rkp:lle ja sen takapirulle Suomi24:lle tosi arka paikka. Ei ollut ensimmäinen kerta, kun viittaukset Eiryn erinomaisiin kotisivuihin poistettiin vikkaassa tahdissa tältä pakkoruotsittajien omistamalta palstalta. Ensin niitä koitettiin vaih´vihkaa tiputtaa taaemmille sivuille ja poistaa vasta sitten, mutta kummasti juttu aina vain pomppasi takaisin ekalle sivulle.

Eiry on mitä parasta kesälukemista kaikille ruotsalaisten kieroudesta ja kielipolitiikasta yleensäkin kiinnostuneille. Sieltä löytyy parhaat syyt sille, miksi SUOMESSA EI PIDÄ OPETTAA RUOTSIA OLLENKAAN, JA MIKSI RUOTSALAISILLE EI PIDÄ ANTAA MITÄÄN ETUOIKEUKSIA!

Syy on se, että ruotsalaiset eivät ole ansainneet mitään etuuksia, vaan pikemminkin päinvastoin! Lue, kauhistu, ja ihmettele ruotsalaisten "urotekoja", ja funtsaa seuraavissa vaaleissa toisenkin kerran, kannattaako minkään puolueen pakkoruotsittajia enää äänestää eduskuntaa, kunnanvaltuustoon tai EU:hun. Kas tässä, vassokuu:

http://www.sci.fi/~eiry/

4

159

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lueskelija .

      Eiryläiset ottivat nokkiinsa, kun ruotsalaiset alkoivat vääristellä sotahistoriaa ja väittivät pelastaneensa Suomen venäläisiltä. Eiryläiset kaatoivat hurrrien niskaan täyslaidallisen karmaisevaa totuutta!!

    • Mapinpuhdistaja

      Eiryläisiä alkoimyös ihmetyttää se, että eivätkö he olekaan suomalaisia, kun eivät osaa ruotsia, joka Henrik Laxin ja Hesarin mielestä kuuluu suomalaisuuteen. Niinpä he lähettivät valtioneuvostolle seuraavan kirjeen:

      Valtioneuvostolle

      Kansanedustaja Mikko Elo on tehnyt aloitteen ruotsin kielen pakollisen opiskelun poistamiseksi Suomen koulujärjestelmästä. Toinen kansanedustaja Henrik Lax on määritellyt suomalaisuutta Helsingin Sanomissa maamme itsenäisyyspäivänä 6.12.1995. Sen mukaan ruotsin kieli kuuluu jokaisen suomalaisen yleissivistykseen ja identiteettiin. Nyt siis tiedämme, että emme ole sivistyneitä. Kukaan allekirjoittaneista ei osaa ruotsia. Mutta raskaammin koskee tieto siitä, että emme ole suomalaisia, koska suomalaiseen identiteettiin kuuluvaa ruotsin kieltä me emme ymmärrä emmekä osaa puhua. Meille sotaveteraaneille on arvokasta tietää, pitääkö nykyinen valtiovalta meitä suomalaisina.

      Euroopan Unionin myötä suurten kielten taito korostuu. Siksi pidämme tärkeänä, että nuoremme voisivat tuntea olevansa suomalaisia siitä huolimatta, että he käyttäisivät jonkun suuren kielen oppimiseen sen ajan, joka nyt menee ruotsin oppimiseen. Valtiovallan tulisi harkita, eikö sivistyksen mitaksi riittäisi, jos äidinkielen lisäksi osaisi esimerkiksi ranskaa, saksaa ja englantia. Ulkomaalaisen näkökulmasta Laxin oppi suomalaisesta sivistyksestä ja suomalaisesta identiteetistä on oikea sillä perusteella, että tietomme mukaan Suomi on ainoa maa maailmassa, jossa valtiovalta pakottaa enemmistön lapset oppimaan vähemmistön kielen.

      Suomalaisten nuorten arvostusta Euroopassa heikentää myös se, että ruotsin kielen oppimiseen käytetyn ajan takia heillä ei ole ollut mahdollisuutta oppia suuria kieliä kuten muilla. He joutuvat turvautumaan ruotsalaiseen tulkkiin. Emme ymmärrä, mitä mieltä on tällaisessa suomalaisten nuorten itsetajunnan nöyryyttämisessä. Pidämme välttämättömänä, että koulujemme kielten opetuksessa ruotsin kieli tehdään valinnaiseksi muiden kielten rinnalla.

      Tampereella, joulukuun 18. päivänä 1995
      Matti Lehtinen
      sotaveteraani
      Kalevi Mäkinen
      sotaveteraani
      Lauri Vilenius
      sotaveteraani
      Eino Lehtiniemi
      sotaveteraani
      Olli Salovaara
      sotaveteraani
      Verner Haaga
      sotaveteraani


      (Kirje on toimitettu Valtioneuvoston kansliaan 18.12.1995)

    • Jaakko Ilkka

      Eikös tästä kannattaisi tehdä jonkinlainen nettikirja? Tärkeimmät mukaan. Se tulisi aukaisemaan monen suomalaisen silmät.

    • Kovuutta peliin

      Eiryn kirjeeseen ei tiettävästi ole vielä vaivauduttu vastaamaan. Vastaisikohan seuraava hallitus?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 130
      3694
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      95
      3358
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2438
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1851
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1698
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1589
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1544
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1496
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1461
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1420
    Aihe