Paras sähköperämoottori

Väsynyt soutaja

Hinta laatusuhteelta edullisin sähköperämoottori 4,5 metriseen veneeseen.

24

10096

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • mietibensaamyös

   Parempi voisi olla kuitenkin bensakäyttöinen, kun kyllä millään sähkömoottorilla pärjää jos joudut aallokkoon, ellei se oli sitten 20kW tehoinen sähkömoottori.

   Joku hiljainen pikkumoottori bensalla olisi parempi.

   Turha olisi sitten lähteä rannasta minnekkään yli 100m päähän myrskyssä jos on joku köyhä sähkömoottori.

  • uimapatjallemotti

   Oltiin kerran kokonaan järven toisella puolella, aika arvaamaton keli aina tuolla järvellä aina.

   Noh sitten nähtiin että keli yltyy, aallot alkoivat olemaan jotain 40cm korkeita, oltiin 6m veneellä liikkeellä eräiden saarien edustalla ja siimoissa 2 kalaa, jotka piti nostaa pois.

   Minun tehtävänä tietysti haavata ne ja hoitaa samaan aikaan venettä, pienemmät veljet kyydissä..

   Juu saatiin kalat haavattua ja sitten lujaa aaltoja kohti, mutta meillä olikin hondan kunnon nelitahti :) Pelkäsin itse jossain vaiheessa että kun vene hyppii kun ajetaan noin lujaa vasten aaltoja että ei katkea koko vene.

   Sähkömoteilla voi olla turhaa olla tuollaisessakin tilanteessa, uimapatjaan lähinnä sopivat nuo sähkömoottorit.

   • Väsynyt soutaja

    Voihan sitä soutaa jos moottorissa ei ole tehoa.
    Järvi ei ole niin iso että joutuisi pulaan. Jättää veneen rannalle ja kävelee kotiin jos pelottaa.


   • Anonyymi

    Pelkäsit että ei katkea?


  • heh63

   Perus MinnKota on varsin halpa, luotettava ja riittänee noin pieneen veneeseen . Kuuklelta kyselemällä tulin siihen tulokseen, että halpamerkit antavat rahalle vastaavasti vähemmän vastiketta joten niiden hinta/laatu ei ole sen parempi.

   Omaan 520 pitkään soudariin ostin MotorGuide Varimax V40:n, joka on hieman kalliimpi, mutta teknisesti edistyneempi ja toimii toivottavasti paremmalla hyötysuhteella kuin nuo halvemmat.

  • no fun

   Sähkömoottori on erinomainen valinta suotuveneen perään mökki ja järvikäyttöön. Huoltoa ei juuri tarvita, käynnistyy käytännössä aina, ajaminen on lähes ilmaista, lähes äänetöntä ja käyntiin lähtöä on täysin varmaa.

   Sähkömoottori ei sovellu paikkoihin joissa tarvitaan paljon tehoa, esim. kosket tai kovaa virtaava vesi.

   Perinteisten sähkömoottoreiden hyötysuhde on käytännössä vakio, tehokkuus eroa tulee potkurin mitoituksesta ja työnlaadussa. Tässä Minn Kota on tällähetkellä muita edellä.

   Koneen lisäksi akku ja laturi ovat tärkeitä sähkömoottorikäytössä. Mitä paremman akun hankkii sitä paremmin myös sähkömoottori toimii. Eli hyväkään kone ei toimi hyvin jos akkuun ei panosta.

   Halvin Minn kota kunnon AGM akulla maksaa noin 350 eur eli reilu puolet pienen bensakoneenhinnasta. Käytännössä tällä ajaa 5-10 vuotta lähes ilmaiseksi. Minulla suurin syy sähkökoneen vaihtoon oli kuitenkin meluttomuus. Järvellä voi ajella lähes äänettä.

   • heh63

    Loma pahus pääsi loppumaan, mutta sen alkuvaiheilla sain järjestetyksi MotorGuiden toimintakuntoon. Hommasin 100 Ah:n vapaa-ajan akun ja sille latausjärjestelmän sekä rakensin veneeseen kiinteän johdotuksen. Oli erittäin mukavaa lähteä kahvan käännöllä aamulla muikkuverkoille lähivesille sekä vastaavasti viedä onkijoita kaislikon reunoja koluamaan.

    Moottorin teho on 0,5 kW ja vielä ei ole airoihin tarvinnut voiman puutteen vuoksi tarttua.


  • Tekniikan Maailmassa

   oli aivan lähivuosina juttua sähköperämoottoreista. Kirjastosta se varmasti löytyy, ja voit pyytää henkilökuntaa etsimään valmiiksi kyseisen numeron lainattavaksi. Onhan tietysti myös mahdollisuus ostaa TM:n arkistosta pientä korvausta vastaan kyseinen juttu, ja se lähetetään tietokoneelle josta voit sen sitten tulostaa.
   Tässäkin viestiketjussa väitettyjä "ei kannata lähteä yli 100m rannasta" tarinoita ei todellakaan kannata uskoa, sillä niiden toimintaaika on varmasti riittävä pidemmällekin kalastusreissulle. Vaan tämähän onkin Suoli24...ja vetää puoleensa kirjoittajia suoraan suolesta...

  • Korjaan..

   Kyse olikin myrskyyn lähdöstä pienitehoisella sähköperämoottorilla, ja siinä kirjoittaja on aivan oikeassa. Valitan virhettäni koska en lukenut viestejä uudelleen ja muistiin jäi vain osatotuus. Vaan kukapa täysijärkinen niin tekisikään edes suuremaallakaan hevosvoimamäärällä kuin pakon edessä..ja sellaista pakkoa ei kovin usein varmasti satu.

  • Minn Kota Endura 30

   Löytyy Minn Kota Endura 30 75 Ah vapaa-ajan akku.
   Max. nopeus kesällä mitattu GPS:llä 6.2 km/h. Soutuvene 465 cm.
   Myötäaaltoon on päästy jopa reilut 7 km/h hetkellisesti :)

   Hyvällä kelillä voi uistella helposti 4 tuntia, varmaan jopa pidempään, mutta vaahtopäitä vastaan vastalaineeseen voi reissu jäädä alle kahden tunnin mittaiseksi, eikä se ole mitään hauskaa...

   Pieni aallokko ei vielä haittaa, mutta navakkia tuulenpuuskia on syytä vältellä, kun voimaa on rajallisesti... ;-) Eli jos selkä on täynnä vaahtopäitä, on syytä pysyä rannassa tai hypätä isompaan veneeseen.

   Humminbird PiranhaMAX 150x kaiku näyttää myös akun jännitten ja siihen saa säätää varoituksen akun jännitteelle, joten ei akku pääse ihan puun takaa tyhjenemään.

   Nyt alkaa olla 200 kilsaa täynnä gps:n mukaan viime ja tältä kesältä merellä.

   siinä oma pätkä viime kesältä: http://www.youtube.com/watch?v=bppMHRlpiBA

   Lisäksi jotain testejä:

   http://www.normark.fi/files/attachments/26_33MK0609.pdf

   http://www.torqeedo.fi/testit/to_kipparin_testi_418.pdf

   • kuin

    mulla on kai minn kota kiinan kopio teno merkkinen menee täydestä pienellä järvellä akkuna 100ah kalsium akku kestää vetouistelu vauhtia 5-7 tuntia uudella akulla. ainakin halpa paketti ratkaisu kun alle300 eurolla selviää.


  • jammu8

   perhana ajoin lumpeen yli ja siihen hyyty,kiitos min kotan.ei kitos enää möin kaikki kalastys vehkeet ja rupesin perhosia pyydystää.kiitos min kotan.

  • Hankintaa suunnittel

   Vanha ketju, mutta jatketaan kysymällä, että onko kellään kokemuksia tuollaisesta Torqeedon sähkömoottorista, jossa on kiinteä akku siinä moottorissa? Ovat kalliita, mutta ovatko hintansa väärttejä?

   Kuinka isot aurinkopaneelit tarvitaan, että tuollaisen perämoottorin akun pystyisi lataamaan vaikka noin kuudessa tunnissa tyhjästä täyteen?

   • Tähtisähkö

    30 W aurinkopaneelista tulee Suomen suvessa noin 1 A latausvirta poutasäällä. Mikäli akun koko on esimerkiksi 70 Ah, niin tarvitset aurinkopaneeleita 30(70/(6*1A)) = 350 W.


   • En tainnut ymmärtää?
    Tähtisähkö kirjoitti:

    30 W aurinkopaneelista tulee Suomen suvessa noin 1 A latausvirta poutasäällä. Mikäli akun koko on esimerkiksi 70 Ah, niin tarvitset aurinkopaneeleita 30(70/(6*1A)) = 350 W.

    Torqeedon aku on tuollainen 29.6 V/13 Ah.

    Miten nuo voltit vaikuttavat asiaan?

    Meneekö laskukaava näin: 30(13/(6*1a)) = 65 W

    Vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta.

    Tuollaisella Torqeedolla sitten ajelisi 6 h lataamisella puoliteholla 2,5 - 3,0 solmun nopeutta 6,5 - 7,8 h. Eli aurinkopaneelit tuottaisivat enemmän energiaa kuin moottori ehtisi tuottamaan.


   • tähtisähkö
    En tainnut ymmärtää? kirjoitti:

    Torqeedon aku on tuollainen 29.6 V/13 Ah.

    Miten nuo voltit vaikuttavat asiaan?

    Meneekö laskukaava näin: 30(13/(6*1a)) = 65 W

    Vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta.

    Tuollaisella Torqeedolla sitten ajelisi 6 h lataamisella puoliteholla 2,5 - 3,0 solmun nopeutta 6,5 - 7,8 h. Eli aurinkopaneelit tuottaisivat enemmän energiaa kuin moottori ehtisi tuottamaan.

    Tuo akku vastaa karkeasti 30 Ah 12 V järjestelmässä eli 30(30/(6*1A)) = 150 W aurinkopaneelita siten että ovat kytketty sarjaan 24 V systeemiin. Esim kaksi 75 W paneelia riittäisi ja siihen perään häviötön MTTP-säädin vielä niin jo vain latautuu.


   • Lisäkysymys
    tähtisähkö kirjoitti:

    Tuo akku vastaa karkeasti 30 Ah 12 V järjestelmässä eli 30(30/(6*1A)) = 150 W aurinkopaneelita siten että ovat kytketty sarjaan 24 V systeemiin. Esim kaksi 75 W paneelia riittäisi ja siihen perään häviötön MTTP-säädin vielä niin jo vain latautuu.

    Jos kytkisi sarjaan 3 x 50 W paneeleita, niin tuottaisiko tuollainen viritys 3 x 12 V = 36 V jännitteen?


   • tähtisähkö
    Lisäkysymys kirjoitti:

    Jos kytkisi sarjaan 3 x 50 W paneeleita, niin tuottaisiko tuollainen viritys 3 x 12 V = 36 V jännitteen?

    Joo.


   • elcofani
    tähtisähkö kirjoitti:

    Joo.

    Amerikkalainen ELCO on tehnyt sähkömoottoreita 100 vuotta veneisiin.
    Löytyy moottori melkein joka lähtöön. www.elcomotoryachts.com tai
    www.elcomotors.fi


  • Tässä hyvä sähkömoot
  • Joensuu

   Hei, Torgeedossa akkuongelma, kallis ja kestää vain 2-3 vuotta

  • minätiedän

   Kaikissa sähköperämoottoreissa on se ongelma, että veneitä ei tehdä sähköperämoottorikäyttöön.

   • MinäkinTiedän

    Mistä se veneen peräpeili tietää millä energialla sitä pusketaan? Joskus bensa ja joskus diesel ja joskus sähkö. Aiheuttaako sähkön työntövoima rakkuloita tai allergiaa sille veneelle? Entä dieselperämoottori? Tehdäänkö sille veneitä? Entäs petrooli?


  • Anonyymi

   Kaksi motorquidea hajosi .. ensimmäinen kesti 2 päivää toinen kaksiviikkoa , jätti lillumaan... jokeen vaihdoin Minn kotaan . Ei ikinäenää motorquidea 3 .. aivan p

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Beata Papp gold digger (Leppilampi)

   Kivasti nuori nainen turvasi toimeentulonsa kun antoi setämihelle. Naiset!!! Kyllä niitä setämiehiä löytyy aina vaikka naama ois kuin petolinnun perse
   Kotimaiset julkkisjuorut
   71
   3835
  2. Venäjän ydinisku lähestyy hitaasti mutta satavarmasti...

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/eac44407-e77d-418b-ae21-1db8a0104309 Venäläisten ärsyttäminen jatkuu, milloin menee kuppi nurin ja "uusi aurinko"
   Maailman menoa
   585
   3238
  3. Ernan pahoinpitely

   Erna pahoinpidelty. Törkeää Seiskalta nimittää tuota kissatappeluksi. Erna kertoo tässä lehtijutussa että hänellä on turvamies aina yöelämässä. Missä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   64
   2506
  4. Huumekohussa marinoitu Redrama Vain elämää -kuvauksista: "...valehtelevan, jos sanoo, ettei..."

   Juhannuksen jälkeen Redrama oli aiheuttanut lähipiirissään huolta kuukauden mittaisella katoamistempullaan. Vain elämää -leiri pidettiin toukokuun lop
   Suomalaiset julkkikset
   3
   2377
  5. Mikä hän on ammatiltaan?

   Mitäs sun ikävän kohde tekee työkseen?
   Ikävä
   131
   1916
  6. Paras muistosi hänestä?

   Mitä muistoa muistelet mieluiten ikävöimästäsi ja miksi?
   Ikävä
   104
   1791
  7. Kun mennään...

   yhdessä petiin... Otathan mut peiton alle? Hyvää yötä toivottaa sun nalle. Oot mun oma hehkulamppu, Kauniimpi kuin nätein kukkakimppu. https://you
   Ikävä
   172
   949
  8. Taitaa olla viimeinen talvi.

   Jos sähkön hinta talvella on 4-5 kertaa suurempi, kuin edellisenä talvena, niin mulla ei ole varaa lääkkeisiin, ei ruokaan, muita laskuja en voi maksa
   Pori
   83
   861
  9. Selvitetään syyt kalliiseen sähköön!

   Sähkön hinta pysyy hirmukalliina riippumatta kulutuksesta. Nytkin keskellä kesää sunnuntaina yli 30 snt/kWh. Mitä onkaan tulossa talvella? https://ww
   Maailman menoa
   233
   731
  10. Rölli, tänään aiheena psyykkiset ongelmat

   ja suhdesekoilut. Tasapainoisella ihmisellä on tunteet ja järki sopusoinnussa. Tämä johtaa siihen että, myös parisuhdeasioissa ja rakkauselämän puol
   Ikävä
   149
   705
  Aihe