Kuinka kehtaatte!

Ihme porukkaa!!

Kuinka te kehtaatte kannattaa piratismia?

Piratismi = Varkaus

Vai mitä teidän puolueohjelmassa lukee? Puolueenne nimestä saa käsityksen, että suositte piratismia.

31

458

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Alustaja Ulalla

      Nykymenolla netti sensuroidaan tukkoon siten, ettei täällä saa muuta kuin poliitikot kehua itseään.

      • Aivan niin

        koettakaas esim kritisoida uskontoja netissä,kohta ei saa enää kritisoida yhtään mitään,eikä sanoa oikeastaan mitään muutakaan netissä.
        Kovasti tätä nettiä koetetaan valtiovallan toimesta rajoitaa.
        Tietoyhteiskunta ja vapaa netti pitää kuitenkin kaikenlaisen poliittisen salakähminnän ja lehmänkaupat edes jotenkin aisoissa.


    • userame

      Sillä perusteellako saa varastaa?

      • Muistatteko kun ex pääministeri Vanhanen yritti rakentaa taloa veronmaksajien rahoilla,kun oli se lautajupakka.
        Kovasti ne yritti sensuroida nettiä ja uutistoimitusta silloinkin,mutta eivätpä onnistuneet.
        Vapaa tiedonvälitys kuitenki estää just tuommoset kepuloinnit.


    • kyllä saa

      Kyllä, sillä perusteella saa varastaa, oliko muuta kysyttävää?

    • Ihan Vaan Tiedoksi

      Piratismi EI ole sama kuin varastaminen!Jos tekisin kopion sinun autostasi omaan käyttööni ja sinulle jäisi oma alkuperäinen autosi sinun käyttöösi,niin miten se olisi varastamista?Piratismi on ns.Copyright infringement eli Kopiointioikeuden rikkominen.Kun jollakin on jokin Intellectual property,hän myös omistaa kopiointi oikeudet,joita piraatit siis rikkovat.Laitonta siis,mutta ei sama kuin varastaminen.

    • Kusetettu aina

      Minä kun luulin että ostamalla tuotteen, omistusoikeus siirtyy minulle..? Minä saan oston jälkeen tehdä mitä tahansa ostamalleni tuotteelle..! Mutta tämähän on kuluttajien suuurta kusetusta jos minä ostaessani tuotteen, joudun erillaisia ehtoja hyväksymään käyttäessäni sitä.? Silloinhan se kuuluu vuokralain piiriin jossa ei ole mitään koiointi sun muuta älyntöntä..! Sitäpaitsi on aivan uskomattomat hinnat vuokratuotteilla, mitä teet tuotteella jolla et tee mitään.? Sitäpaitsi tämä kaikki tähtää uudelleen rahastukseen tuotteen ominaisuuksien ja yhteensopivuuden kautta. Kuluttajia kusetetaan ja oikein rankasti, sillä eihän voi olla tuotetta, joka myydään estämällä täysi omistusoikeus tuotteeseen..?

      • Viljatar

        Hyvä ihminen sentään! On todella epätoivoisia selityksiä teillä ilmassa... Jos jotain haluaa itselleen, pitää myös maksaa. Ei siinä kauheesti "en halua maksaa" -selittely paina. Piraatit, ottakaa asioista selvää - selityksenne kumoavat aina itsensä! Ei voi kun nauraa...

        Ostaessasi esim. musiikkikappaleen ostat käyttöoikeuden siihe. Not a big deal. Se tuskin teidän yksityisyydensuojaanne vaarantaa, että siinä on tiettyjä ehtoja. Siinä sivussa kuitenkin tunnutte aina epätoivoisesti yrittävän lakaista maton alle myös taidemuotojen kuten musiikin ja elävän kuvan tekijänoikeudet.
        "Vapaa informaation liikkuminen ilmaiseksi". Justjust. Mä perustan puolueen, jossa vaadin teidän palkkojanne mitätöitäväksi! Ehkä sitten muuttuis ääni tekijänoikeuskellossanne.
        Niin ja perustelisin sitä sillä, että toimeentulonne rikkoo kansalaisten yksityisyydensuojaa. Ja mistä teille edes maksetaan? Kun eihän sitä 500 km rekalla ajamaanne matkaa voi käyttää, ei sillä tee mitään! Ei makseta!

        Huoh


    • Piratismi

      on Johnny Depp ja Orlando Bloom, ja oli kai siellä joku anorektikkolikkakin.

      Anyway, tulee mielenkiintoiset ajat kun koteihin ruvetaan saamaan 3D-printtereitä. Proteiinitulostuskapasiteetilla.

      Kuvittelisin, että kansalaispalkalle olisi tilausta.

    • x

      Porvari varastaa "laillisesti!

    • x

      KYLLÄ KANSA TIETÄÄ!

    • piraatti.

      On oikein varastaaa sosialisteilta

    • wentiz

      en halua suomeen "taidekommunismia"

      • Enkä minä omasta puolestani halua vanhoillislestadiolaisia kansanedustajia,enkä kunnanvaltuutettuja.


    • Kiekuja

      Olen itse artisti, ja osallistun laulajana vähemmän tunnetun bändini kanssa musiikin tekoon. Viimeisimmän albumimme myimme japanilaiselle yhtiölle. Rahat tuli etukäteen, ja ne upposi studioihin. Sen jälkeen yhdestäkään Japanissa myydystä levystä ei tule meille senttiäkään! Itse myymme kyllä muun merchandisen ohella levystä myös ns. "eurooppalaista versiota", josta tosin puuttuu bonusraita. Käytännössä levymyyntitulot ovat olemattomia.

      Ensimmäinen kohdattava tosiasia on, että artistin täytyy olla todella tunnettu, jotta hän voisi levytuloillaan kustantaa keskivertaisen suomalaisen elintason. Yllättyisit varmasti, jos tietäisit kuinka pieni osa yhden musiikki-CD:n hinnasta päätyy itse artistille! (tekijänoikeuksia vaativatkin enemmän levy-yhtiöt kuin artistit) Meidän bändin jäsenillä on kaikilla omat päiväduunit ja musisointi tarjoaa sille lähinnä vain vapaa-ajan vastapainon. Tienestiksi siitä ei kuitenkaan ole. Siinä mielessä menee hyvin, ettei meidän tarvitse omasta taskusta maksaa musisoinnista, vaan toimintamme rahoitetaan keikkapalkkioilla. Käteen ei jää tosin mitään.

      Toinen tosiasia on, että kansainvälinen suosiomme on suurimmaksi osaksi nettipiratismin ansiota, ja ilman sitä bändistämme ei tietäisi lähituttaviemme lisäksi KUKAAN, eikä keikoillamme tuskin kävisi enempää ihmisiä kuin mitä bändissämme on jäseniä, mikä olisi meille todella huonoa, koska tulomme riippuu pääosin keikkatuloista. Olisihan se tietysti parempi, jos netistä lataamisen sijaan ihmiset ostaisivat levyn suoraan meiltä, mutta parempi, että lataavat laittomasti, kuin etteivät kuuntelisi ollenkaan. Biisejämme on myös surutta laitettu YouTubeen, ja voisimme tekijänoikeuksiin vedoten vaatia niiden poistoa. Laitonta levitystä vastaan taisteleminen on kuitenkin taistelua tuulimyllyjä vastaan ja sillä olisi päinvastainen vaikutus suosiollemme.

      Ilman nettipiratismia ei tunnettaisi juuri mitään muita kuin Lady Gagan, Justin Bieberin ja Metallican kaltaisia artisteja, joille rahantuloa ei edes nettipiratismi estä!

      • Ihan totta. Tuntuu ristiriitaiselta, että tosaalta valvotaan silmä kovana piratismia, ja toisaalta samat tahot maksavat miljoonia markkinointiin, jotta päästäisiin yleisön tietoisuuteen. Miksi ei haluta nähdä, että jos yleisöllä olisi vapaammat kädet, fanit kyllä hoitaisivat homman managereiden puolesta markkinoimalla kappaleita mm. videonlataussivustoilla, kuten YT.

        Tämä on Japanissa jo huomattu sarjojen puolella: fanitaiteen, -videoiden ja -figuureiden teko suosituista sarjakuvista, piirretyistä ja peleistä on arkipäivää, ja onpa niitäkin käynyt, että suosituksi tulleet fanikyhäelmät ovat päässeet virallisten sarjojen materiaaliksi. Fanit siis jopa tekevät tuottajien puolesta materiaalia sarjoille, ja tuottajien tarvitsee vain seurata, mikä tulee sosiaalisissa yhteisöissä suosituksi ja ottaa se virallisesti tuoteperheeseen! Kun materiaali on alunperinkin fanien tekemää ja yhdessä kehittämää, on se jo lähtökohtaisesti henkilökohtaisempaa ja mielenkiintoisempaa kuin tuottajan ulkoa markkinoimat uutuudet.

        Miksi siis ei haluta sallia faneille läheisempää suhdetta kannattamaansa viihteeseen? Fanien myötävoimalla fandomit voivat kasvaa suuremmiksi, kuin yksikään firma rahoittamillaan keinotekoisilla mainoksilla pystyisi. Itse olen esim. löytänyt lähes kaikki lempibändini netin kautta fanivideoita katsellessani, ja vaikka voin kuunnella niitä netissä ilmaiseksikin, olen halunnut ostaa myös bändien alkuperäisen "kädenjäljen" eli levyn heti kun olen käsiini saanut.


    • Piratismin nimittäminen varkaudeksi on joko tyhmyyttä tai valehtelua!

      Piratismissa ei varkauden tavoin katoa myyjän hyllystä tavaraa eikä kassasta rahaa, vaan korkeintaan myymälästä asiakkaita! Samanlainen vaikutus on myös kilpailulla, kun asiakkaat katoavat kauppaan b, joka myy samaa tavaraa halvemmalla kuin kauppa a. Pitäisikö siis kilpailukin kriminalisoida?

      Viihdeteollisuus ruinaa kuinka he "menettävät" niin ja niin paljon rahaa laittoman kopioinnin takia. Eivät he mitään menetä vaan heiltä jää saamatta, eikä sitä paitsi ole yhtään varmaa, että jos henkilö X ei olisi kopioinut levyä laittomasti olisi hän ostanut sen laillisesti - yhtä hyvin olisi voinut jäädä levy ostamatta, ja rahat yhtä lailla saamatta!

      Jos runsaudensarvi olisi olemassa, vaatisivat hedelmäkauppiaat sen kieltämistä!

    • jopim

      mun mielestä on tyhmää maksaa jostain minkä saa ilmaseks...se ei oo varastamista vaan kopioimista

      • 29

        Äänestän piraatteja, koska Suomessa on YYA-sopimuksen jäljiltä (ja ajoilta)maailman
        kovin sensuurikoneisto, ja koko ajan mennään lähemmäksi poliisivaltiota kyttäyskult-
        tuureineen. Kansalaispalkka myös OK. "piratismi" on minulle vähemmän tärkeää, vaikka
        ei ole varastamista edes, ei rikkailta varastaminen ole edes väärin, sehän on sama jos
        varastaa varkaalta.


      • 29
        29 kirjoitti:

        Äänestän piraatteja, koska Suomessa on YYA-sopimuksen jäljiltä (ja ajoilta)maailman
        kovin sensuurikoneisto, ja koko ajan mennään lähemmäksi poliisivaltiota kyttäyskult-
        tuureineen. Kansalaispalkka myös OK. "piratismi" on minulle vähemmän tärkeää, vaikka
        ei ole varastamista edes, ei rikkailta varastaminen ole edes väärin, sehän on sama jos
        varastaa varkaalta.

        Tarkennuksena edelliseen, ettei jää käsitys, että pidän muusikkoja varkaana, en todellakaan,
        ovat leipänsä ansainneet,
        tässä tapauksessa levy-yhtiöt ja musiikkibisnes ovat ns. "rikkaita".


      • Viljatar
        29 kirjoitti:

        Äänestän piraatteja, koska Suomessa on YYA-sopimuksen jäljiltä (ja ajoilta)maailman
        kovin sensuurikoneisto, ja koko ajan mennään lähemmäksi poliisivaltiota kyttäyskult-
        tuureineen. Kansalaispalkka myös OK. "piratismi" on minulle vähemmän tärkeää, vaikka
        ei ole varastamista edes, ei rikkailta varastaminen ole edes väärin, sehän on sama jos
        varastaa varkaalta.

        "Rikkaat" eivät ole ansainneet varojaan? Ok. Kyse on yhtiöstä, sanomalehti, jota luet, on myös jonkun YHTIÖN tuottama. Levy-yhtiö rahoittaa bändin/artistin markkinointia, levytyksiä yms. Raha kiertää, ja kun levytyssoppari on allekirjoitettu, sen sisältö on molemmin puolin hyväksytty. Monet artistit käyttävät levy-yhtiöitä ainoastaan musiikkinsa julkaisukanavana, eli hoitavat kaiken muun omasta takaa mukaanlukien äänitys, miksaus, tuottaminen ja biisinteko. Monilla on oma levy-yhtiö, monet tuottavat levynsä itse. Ajatuksenne, piraatit, pätee siis lähinnä liukuhihnatuotteina tehtyihin levy-yhtiöiden 360-soppareiden alaisiin artisteihin, mutta kuka maksaa tuotannon, promoamisen, kaiken? -LEVY-YHTIÖ! Ja kyseessä on sopimus, jonka allekirjoittaja on hyväksynyt.
        Naurettavaa tuollainen, päätetään itse, mistä huvittaa maksaa. Ja tietämättömyys ylipäänsä musiikkimaailmasta on itseasiassa luonut perustan Piraattipuolueen aatteille. Musiikki ei synny ilmaiseksi ja sen immateriaalisuus ei tee siitä sen vapaampaa riistaa. Ihan perusasiat, kuten se, että teoksen tekijänoikeussuoja sisältää kiellon teoksen luvattomaan levittämiseen! On aivan turha vauhkota, että kyseessä ei ole varkaus.! Se nyt on sanomattakin selvää. Kyseessä on tekijänoikeusrikkoumus. Voidaan samantien keskustella siitä, että kavalluksessa ei ole kyse murhasta... Piraatit rikkovat lakeja ja keksivät tällaisen moraalittoman teon oikeuttamista tukevia väitteitä, jotka perustuvat faktan sijaan itsekkyyteen ja räikeisiin stereotypioihin viihdebisneksestä. Ajatellaan, että kaiken takana on 'varas', eli levy-yhtiö, vaikka tosiasiassa artisti/bändi on esim tuottanut levynsä kokonaan itse ja hoitanut vain julkaisun levy-yhtiön kautta. Vaikka näin ei olisi, levy-yhtiö on se, joka kustantaa suurimman osan bändin tekemisistä. Musiikkibisnes ei ole todellakaan mustavalkoista minimirojalteilla pyhitettyä blingbling-liukuhihnahuttua.
        Pyydänkin sinua katsomaan pintaa ja omaa nenääsi kauemmas. Siellä aukenee todellisuus, joka on kaukana mustavalkoisesta. Naurettavinta, suorastaan paradoksaalista on, että tekijänoikeusrikkeitä- ja rikoksia tekevät syyttävät oikeuden toteutumista valvovia tästä suuresta vääryydestä, joka on se, että rikolliset joutuvat vastuuseen teoistaan. Ja että he ovat lain silmissä RIKOLLISIA.


      • Viljatar

        ...lain vastaista ja väärin yhtä kaikki.


    • RoobinHoood

      Tiedon jakaminen on huolenpitoa.

    • kansalainen

      SanaVapaudesta tässä on todellisuudessa kyse.

      Ainoa mukamas kärsivä osapuoli on musiikki, elokuva ja peli teollisuus jotka liiottelevat huomattavasti kärsimäänsä haittaa. Suurimmalla osalla maailman 7 miljardista ihmisestä ei ole varaa ostaa mitään heidän tuotteistaan vastaavilla hinnoilla mitä olemme kaupoissamme nähneet. tämä koskee n 6 miljardia maailman kansalaista. Lisäksi tuotteita on niin paljon tarjolla ettei Suurin osa varakkaammasta 1 miljardista ihmisestä osta edes 5:ttä tuotetta vuodessa.

      Tulojensa puolesta riittävän varakkaalla tasolla on alle 100 miljoonaa ihmistä maailmassa jotka pystyvät ostamaan mainitsemani 5 tuotetta vuodessa.

      Jotta erilaisia tuotteita olisi tarjolla muulle 6.9 miljardille ihmiselle kaikki ilmaiseksi jaossa olevat tuotteet Johtuvat Robin Hood tyylisestä toiminnasta. ilmaiseksi jaettu tieto ei ole mielestäni rikollista.

      Joku erittäin pieni joukko maailman ihmisistä ovat rikollisia tässä mielessä sillä he myyvät kopioimiaan tuotteita omaksi edukseen.

      Todellisuudessa kyse on sanavapaudesta jota tällä Perusteella halutaan rajoittaa ja siten tehdä internetin vapaudesta vastaavanalainen järjestelmä kuin mitä länsimiset uutiset antavat ymmärtää pohjois korean valtion olevan.

      http://www.iltalehti.fi/digi/2012012115106773_du.shtml

      • MaksajaTekeeTyöt

        En aio ostaa pelejä enää.
        Kokeile itse : asennettuasi pelin levyltä, joudut lataamaan päivitetyn version netistä (vaikket edes pelaa netissä online) jonka jälkeen peli vaatii myös oman ohjelman asennuksen plugeineen selaimeen ja accountin tekemisen ja accountille rekisteröimisen.

        Homma on kivaa puuhaa juu jos on vain yksi peli, mutta hankippa vaikka 5-7 peliä ja tee kaikissa sama, asentelet plugineja , lisäohjelmia jotka iloisesti päivittelee itseään kaiken aikaan.

        Lisäksi pelien sisältö on kuraa....

        Menettävät asiakkaat ihan omaa typeryyttään...


    • himowarettaja

      Piratismi on ihan oikein

      ja varkaus on muuten paska kaupunki ;)

    • Piraatit helvettiin!

      Viette muilta ilmaiseksi sen,josta toisen pitää maksaa!
      Vitun loiset!

    • Oikeustaju

      Piratismin vastustajat ovat moraalilampaita. Oikeat varkaat ovat kansainväliset suuryritykset jotka omistavat kopio-oikeudet. Kuten tässäkin palstassa on todettu tekijä saa tuskin ollenkaan tuloja. Katsokaa mitä "Kiekuja" kirjoittaa!

      Olette lampaita koska hyväksytte sen että omistaja, joka siis ei ole itse taiteilija, laajentaa omistamista niin että kopio-oikeudesta tule heille maksuautomaatti jossa te aiheetta maksatte. Laajentaa yli kohtuullisuuden.

      Kuten piraattipuolueen puolueohjelmassa lukee, aiheellinen kopiosuoja olisi noin 15 vuotta teoksen ensiesittämisestä. Näin oli laki parisen kymmentä vuotta sitten. Vastaavan pituinen kuin patenttien antama suoja. Tämä kohtuullinen kopio-oikeus takaisi tulot aikana jolloin teos tuottaa suurimman osan tuloista. Nyt kopio-oikeudet ovat kauppatavaraa joita ökyrikkaat yritykset ostaa ja myy. Vähän samaan tyylin kuin google, yahoo ym. ostavat ja myyvät henkilötietojanne.

      Olitte lampaita kun nämä varkaat laajensivat kopio-oikeuden epäoikeudenmukaisesti kattamaan 60v ajan tekijän kuoleman jälkeen. Jos lampaita olisi enemmän niin ostaisivat ja myisivät Beethoveniakin. Ja he omistavat kopio-oikeuksia sellaista bulk määrää että varmasti eivät pysty sanomaan milloin tekijä on kuollut.

      Olette lampaita kun verkko yhtiöt ostavat ja myyvät markkinointi tietoa siitä missä liikkeessä käytte kuinka rikkaita olet, mistä pidätte, missä asutte, mitä pornoa katsotte, kaikki tämä on kauppatavaraa niin kuin aiheeton kopiosuojakin! Teidän henkilökohtaisinta omaisuutta joka on heidän kauppatavaraa. Mutta lampaisitte senkin pois klikkaamalla google-nappia.

      Olette lampaita kun teidän oikeuksia poljetaan. Piratismi ja kopiosuojariita on poliittisesti paljon isompi kuin itse miljardibisnes kopio-oikeudet itsessään. Ette enää täysin omista ostamianne äänilevyjä eikä videoita, jatkossa ette omista mitään josta te mahdollisesti voisitte lampaan lailla maksaa. Karttapalvelut kerää tietoa missä käytte, Jorma Ollila haluaa GSM jäljittäjän jokaiseen suomalaiseen ja EU autoon, muka vain tiemaksuja perimään. On niin monta paikkaa jossa autonne käy joita ette itse omista. Maksatte ja maksatte siitäkin lampaat!

      Olette lampaita kun hollywood viihdeteollisuus muokkaa asenteitanne heidän omia tarkoitusperiä hyödyttämään. Milloin teitä muokataan väkivaltaisiksi valvontaa, kidutusta, sotaa hyväksymään, milloin tukeman omistamista, kopio-omistamista, verohelpotusta ja tukiaisuia suuryrityksille ja pankeille.

      Olette todellisia aivopesulampaita!

    • kuunnelkaaa
    • wewrwerwer

      "Kokeile itse : asennettuasi pelin levyltä, joudut lataamaan päivitetyn version netistä (vaikket edes pelaa netissä online) jonka jälkeen peli vaatii myös oman ohjelman asennuksen plugeineen selaimeen ja accountin tekemisen ja accountille rekisteröimisen."

      Hanki ohjelma nimeltä Steam ja osta kaikki sen kautta, Steam hoitaa kaiken puolestasi.

      Jos joku käyttää helvetisti aikaa jonkin maksullisen ohjelman koodaamiseen on väärin mennä ja ladata se ilmaiseksi, varastamista se on.

    • ppe3

      Viihdeteollisuus ruinaa kuinka he "menettävät" niin ja niin paljon rahaa laittoman kopioinnin takia. Eivät he mitään menetä vaan heiltä jää saamatta

      Kaljan myyjäkin valitti samaa - paljon jäi heiltä saamatta, kun porukka juoksukaljaa haki. Et voi olla tosissasi. Ymmärtäkää jo, varkaus on varkaus. Siinä aina joku kärsii. Teille ei se näytä olevan issue. Mutta tehkää piraattipuolue edes jotain lataamisen arvoista nettiin, niin me muutkin voisimme hyötyä. Itse olette aina niitä perskärpäsiä, hyödynnetään vain ilmaiseksi toisten tekeleitä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      1223
    2. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      966
    3. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      16
      869
    4. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      860
    5. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      859
    6. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      4
      834
    7. Mitä teet mies

      Tälleen vappuaattona? Mietityttää, että onkohan sulla joku nainen, jonka kanssa vietät vapun? 😔
      Ikävä
      20
      760
    8. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      751
    9. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      77
      748
    10. 3
      740
    Aihe